ZABEZPIECZENIE STAR-FORCE (ANTY-STAR-FORCE TEAM)

Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 45 razy
Kontakt:

Problemem ze Starforcem jest, że nie ma łatwej metody sprawdzenia, czy jest na dysku. Safedisc na cd ma celowe błędy odczytu, na dvd dane ukryte w DMI. Securom stary ma dane ukryte w subsektorach, nowy dziwne ząbki jeśli patrzy się na czasy odczytu dysku.

Ze starforcem, albo próbujesz jak najwięcej narzędzi do testowania zabezpieczeń MPF, ProtectionID czy A-Ray Scaner (które rozpakowują archiwa i patrzą w pliki), albo instalujesz w kontenerze jak maszyna wirtualna lub Sandboxie i wtedy sprawdzasz czy np jest protect.exe.

Z gier co pamiętam oryginalne wydanie Twierdzy Krzyżowiec też ma Starforce'a. Goły Fallout 3 ma Safedics. (Da się naprawić z SafeDiscShim) http://redump.org/disc/17093/

Gry z bazy redump co mają StarForce. Dwie uwagi dużo gier brakuje w bazie i jeśli jakieś wydanie było wydane w wielu krajach to region zamiast PL będzie EU/World.
http://redump.org/discs/quicksearch/sta ... y/region/P
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 143 razy
Podziękowania: 331 razy
Kontakt:

Patrz, zapomniałem o Kameleonie i A Vampyre Story. Co do Fallouta, posiłkowałem się innym wpisem z podobnego tematu gdzie mowa była o grze bez wyszczególnienia wersji, sam posiadam tylko GOTY więc nie mogłem zweryfikować. Zaskoczeniem dla mnie natomiast było Faces of War bo moja kopia działa nawet bez płyty. Ale najwyraźniej mam jakąś bieda reedycję z 2012 roku bo okładka ma nowsze oznaczenia a sama gra jest w wersji 1.04.1. Wybaczcie foto z Alledrogo
Obrazek
Jeszcze większym zaskoczeniem był fakt, że Techland nawet swoje przedpotopowe tytuły nadal zabezpieczył w nowszych reedycjach. Ale o ile Chrome Specforce faktycznie nie chce się odpalić bo płacze, że system niekompatybilny, zarówno Call of Juarez z Wild West Packa jak i oba Xpandy z Extreme Packa uruchamiają się bez problemu i nawet nie potrzebują płyty. A jeśli nie chcą ruszyć to trzeba dodać wyjątki do DEP i nie ma to związku z DRMem. Inna ciekawostka z tej listy - Big Mutha Truckers mam z tej samej, wedle opisu, edycji i także działa bez płyty a w katalogu nie ma żadnego charakterystycznego pliku. Zasmuciła mnie też informacja, iż nawet gier wydanych przez CDP ten rak nie ominął choć widać, że dotyczy to głównie tytułów Codemasters. Mam CMR 2005 i Star-Force jest nawet w reedycji Platynowa Kolekcja.

Zaktualizowałem swoją listę. Może niech ECLIPSE_GT wklei ją w pierwszy post by była lepiej widoczna i po prostu będzie się ją aktualizować w miarę jak będziemy zdobywać nowe informacje.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 2 razy

Pytanie mam o Sudeki z CDA; na liście jest wersja CD, a co z wersją DVD? Jest tam to "szczęście" czy nie? A nawet jeśli jest to czy można mimo wszystko bezpiecznie instalować i grać???

I jeszcze ze swojej strony mogę dodać, iż Prince of Persia: Warrior Within z Kolekcji Klasyki nie ma tego badziewia. Przechodziłem parę lat temu i gdyby było nie zdołałbym uruchomić.
LOTUS_ESPRIT_V6
Awatar użytkownika
LOTUS_ESPRIT_V6
Podziękowania: 0

Angrenbor pisze: 22 wrz 2024, o 16:57 Pozwolę sobie zagregować wiedzę z innych wątków i nieco podsumować temat.

Ogólnie, jak już wspomniano, to zabezpieczenie było popularne głównie w drugiej połowie lat dwutysięcznych. W Polsce to przede wszystkim "zasługa" Cenegi (czy może raczej jej ówczesnego właściciela, 1C), największego wtedy dystrybutora w kraju i ogarniającego gry od naprawdę sporych wydawców (Bethesda czy Ubisoft). Ale nie tylko, inni też mają trochę na sumieniu, chyba tylko CDP nie dodawał tego syfu. Nie da się jednak ukryć, że Cenega w tym przodowała, zwłaszcza jeśli były to produkcje samego 1C.

Star-Force'a można rozpoznać patrząc na pliki gry. Jeśli znajduje się tam protect.exe z taką charakterystyczną ikoną z kluczykiem to znaczy, że jesteśmy szczęśliwymi posiadaczami gry z tym DRMem. Na szczęście, z moich obserwacji wynika, iż samo zainstalowanie zainfekowanej (trudno to nazwać inaczej) gry nie jest groźne bo zabezpieczenie instaluje się dopiero przy pierwszej próbie uruchomienia danej produkcji.
Obrazek

Sposoby na odpalenie zabezpieczonej tym gry są dwa - albo crack albo zakup gry w innej wersji. Zdarzało się, że reedycje zawierały oficjalne patche i Star-Force był już usunięty choć to też nie jest regułą dlatego najlepszym wyborem są wydania z czasopism. Na szczęście w tamtych czasach dystrybutorzy dość ochoczo oferowali licencje papierowym wydawnictwom i na płytki trafiło naprawdę sporo tytułów. Najlepsze są wydania na DVD gdzie gier jest kilka, te stare DRMy ogólnie kiepsko sobie radziły w takich sytuacjach, a same instalatory bywały przepakowane by zmniejszyć zajmowane miejsce na płycie. Choć od tego też są wyjątki, vide ten nieszczęsny Xpand Rally z CDA.

Poniżej niepełna oczywiście lista tytułów, które w premierowej polskiej wersji (jeśli w jakiejś reedycji to podaję w nawiasie) posiadały Star-Force plus, jeśli znam, wersję bez tego DRMu.
edit. dodałem tytuły z redump.org
  • Alpha Prime (Cenega) - czasopismo Play
  • Benoit Sokal’s Paradise (Cenega) - gra wymaga płyty w napędzie ale się uruchamia
  • Benoit Sokal’s Sinking Island (Power Play - Cenega) - przy instalacji przy pliku protect.exe instalator się wysypuje ale gra uruchamia się bez płyty LOL
  • Big Mutha Truckers (Cenega) - Ponoć Star-Force jest, moja kopia uruchamia się bez problemów, była też jako pełniak w CDA
  • Brothers in Arms: Earned in Blood (Kolekcja Klasyki - Cenega)
  • Call of Juarez (Gry dla Ciebie, Dobra Gra - Techland) - w wersji z Dobrej Gry uruchamia się bez płyty
  • Chameleon (Cenega)
  • Chrome SpecForce (premierowa, Gry dla Ciebie - Techland) - była na pewno jako pełniak w Clicku, ale nie wiem jak z DRMem
  • City Life (Licomp Empik Multimedia)
  • Colin McRae Rally 2005 (premierowa, Platynowa Kolekcja - CD Projekt)
  • Colin McRae: DiRT (CD Projekt) - wersja z kompilacji Racing Megapack (DiRT, Fuel, GRID) chodzi bez płyty
  • Cryostasis: Arktyczny sen (Cenega) - CDA
  • Dead To Rights 2 (Nicolas Games) - CDA
  • Disciples III: Renaissance (CD Projekt)
  • Faces of War: Oblicza Wojny (Cenega) - reedycja z 2012 działa bez płyty
  • Fallout 3 GOTY (Cenega)
  • FIM Speedway Grand Prix 4 (Techland)
  • Hotel Giant 2 (Techland)
  • King’s Bounty Legenda (Cenega) - CDA
  • prawdopodobnie King’s Bounty Wojownicza księżniczka (Cenega)
  • King’s Bounty Nowe światy (Premium Games - Cenega) - CDA
  • Knights of the Temple II: Czas Demonów (Cenega)
  • Menadżer Kolarski 2007 (City Interactive)
  • Mount & Blade: Ogniem i Mieczem (reedycja Gold i Edycja Kolekcjonerska, nie mam pojęcia co to za wydania konkretnie - CD Projekt)
  • Nocna straż - Nochnoy dozor (Twoja klasyka - Techland) - CDA
  • Noddy: Festyn w Krainie Zabawek (Techland)
  • Peter Jackson’s King Kong (Cenega) - CDA
  • Th3 Plan (Monte Cristo?)
  • Prince of Persia – Dusza wojownika (jakieś jedno wydanie, ale nie premierowe - Cenega) - CDA, trylogia Ubisoft Exclusive
  • Prince of Persia – Dwa trony (Cenega) - reedycje np. PKK, CDA, Ubisoft Exclusive
  • Psi-Ops: The Mindgate Conspiracy (CDA, wersja CD i DVD - Wydawnictwo Bauer)
  • Scrapland (tu chyba Bauer był dystrybutorem bo gra do Polski od razu jako pełniak trafiła) - CDA
  • Sega Mega Drive Classic Collection Złota Edycja (Platynowa Kolekcja - CD Projekt)
  • Shadowgrounds: Survivor (Gry dla Ciebie - Techland)
  • Siege of Avalon (Techland)
  • So Blonde: Blondynka w opałach (Cenega) - CDA
  • Star Wolves 2 – Gwiezdne wilki (Cenega) - CDA
  • Still Life (Cenega) - Almanach Klasyki
  • Still Life 2(Almanach Klasyki - Techland) - mimo DRMu uruchamia się bez płyty
  • Sudeki (CDA, wersja CD - Wydawnictwo Bauer) - gra uruchamia się bez płyty
  • The Suffering (Midway?) - eXtra Gra i prawdopodobnie inne wydania CDP
  • TOCA Race Driver 2 (CD Projekt)
  • TOCA Race Driver 3 (CD Projekt)
  • TrackMania (Techland)
  • TrackMania Sunrise (Techland)
  • TrackMania United (Techland)
  • Vivisector: Dusza bestii (Cenega) - Play
  • World Racing 2 (Cenega)
  • Xpand Rally (premierowa, CDA, Dobra Gra - Techland) - w wersji Dobra Gra działa bez płyty
  • Xpand Rally (Gry dla Ciebie, Dobra Gra - Techland) - w wersji Dobra Gra działa bez płyty

Niepotwierdzone tytuły
  • The Black Mirror (Oni Games)

Gry, które NIE MAJĄ Star-Force
  • Condemned (TopSeller - CD Projekt) - obstawiam, że pozostałe wydania CDP, w tym wspomniany XKHit też nie
  • Dungeon Siege: Legends of Aranna (Kolekcja Klasyki - Cenega)
  • NiBiRu – Wysłannik bogów (Oni Games) - wydanie w slim DVD, prawdopodobnie jest to premierowe
  • Tom Clancy's Splinter Cell Chaos Theory (SuperSeller - Cenega)
  • Tom Clancy's Splinter Cell Double Agent (Cenega)
świetny post, miałem kiedyś The Black Mirror (Oni Games) dobrze już nie pamiętam ale chyba miał, a Dungeon Siege: Legends of Aranna z tego to na liście gram forum gry z star-force wyczytałem że ma star-force i bałem sie kupić do dungeona podstawki lol, jednak kupie te Legends of Aranna i lookne. Np jak chce kupić na allegro Condemned: Criminal Origins i na początku sie zapytałem czy "ma star-force co psuje windowsy 10" xd, bo już strach przed tym ognistym gównem taki mam ze pytam sprzedawców na allegro czy "posiada zabezpieczenie star-force?" to Condemned sprawdził sprzedawca z białej XKHIT i napisał że nie ma uff xd
Załączniki
62eb2d9a3e711b73d84d.jpg
62eb2d9a3e711b73d84d.jpg (197.02 KiB) Przejrzano 3918 razy
LOTUS_ESPRIT_V6
Awatar użytkownika
LOTUS_ESPRIT_V6

jak coś pominąłem w 1 poście na liście bo tego masa, to piszcie na priv by dopisać tytuły gdzie mają i z jakiego wydawnictwa, lub w swoich postach, myślałem że dużo mniej tego lol ahahaha a to plaga jakaś jak zombie w resident evil ]:-> ]:-> ]:-> ]:-> ]:-> ]:-> ]:-> :mrgreen:
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Napisałem do znajomego co zbiera informacje o wydaniach gier (zabezpieczenia i te sprawy). Tu jest lista polskich wydań gier, które nie są na redump i według jego źródeł mają StarForce'a. (Uwaga, niektóre mogą być wydania na rynki zagraniczne typu CZ/SK/HU, ale mają polską zawartość. Dodatkowo mogą być wydania cyfrowe do pobrania.)
Czyli warto sprawdzić, jeśli macie wczesne wydania tych gier.

7 Sins
Alpha Prime
Balko
Beyond Divinity
Blazing Angels: Squadrons of WWII
Blitzkrieg II (Blitzkrieg 2)
Blitzkrieg: Rolling Thunder
Captain Morgane and the Golden Turtle
Cleopatra: A Queen's Destiny (Cleopatra: Riddle of the Tomb)
Codename: Panzers: Phase One
Crash Time
Crashday
Deus Ex (Game of the Year Edition)
Deus Ex: Invisible War
Drakensang: Phileasson's Secret
Drakensang: The River of Time
Dusk-12: Deadly Zone
Freight Tycoon Inc.
Game of Thrones
Grand Theft Auto 3
Grand Theft Auto: San Andreas
Grand Theft Auto: Vice City
GTI Racing
Helldorado
IHF Handball Challenge 12
Kao the Kangaroo 3: Mystery of the Volcano
King's Bounty: Armored Princess
Loki: Heroes of Mythology
Max Payne
Medieval Lords: Build, Defend, Expand
Men of War: Condemned Heroes
Mount & Blade: With Fire and Sword
Mustang z Dzikiej Doliny
Parkan II
Peter Jackson's King Kong: The Official Game of the Movie
Return to Mysterious Island 2: Mina's Fate
S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
Shade: Wrath of Angels
Shadowgrounds: Survivor
Sitting Ducks
Sniper: Path of Vengeance
Soldiers: Heroes of World War II
Steamland (Locoland)
Still Life 2
Stronghold: Crusader Extreme
The Legend of Crystal Valley
The Lost Crown: A Ghosthunting Adventure
The Shield
The Westerner 2: Fenimore Fillmore's Revenge
Thief 2: The Metal Age
Thief Gold
Thief: Deadly Shadows
Tom Clancy's Rainbow Six: Lockdown
Tomb Raider: Anniversary
Tomb Raider: Legend
Tomb Raider: The Angel of Darkness
Tortuga: Two Treasures
TrackMania
ÜberSoldier
ÜberSoldier II (Crimes of War)
UFO: Aftershock
War on Terror
Wargame: European Escalation
Weird Wars: The Unknown Episode of World War II
Windchaser
WinX Club 6
World Racing 2
Worms 4: Mayhem
XIII Century: Death or Glory
You Are Empty

Przy okazji inna lista co może się przydać od Hemiqa. (Reedycje w gazetach.)
https://web.archive.org/web/20160825190 ... php?t=9438

Btw King Kong jest ciekawym przypadkiem, ponieważ są dwie wersje tej gry i ta starsza jest ponoć lepsza.
https://youtu.be/CbOXVhZK-wE?feature=shared&t=1054
Ci użytkownicy podziękowali ShFil za ten post:
jobjoxPL
LOTUS_ESPRIT_V6
Awatar użytkownika
LOTUS_ESPRIT_V6

fajny ten filmik o king kongu od noodle
LOTUS_ESPRIT_V6
Awatar użytkownika
LOTUS_ESPRIT_V6

a jak to jest z COLIN MCRAE DIRT 1 premierowym wydaniem? czy best od activision to to samo, ta sama kopia, ma star-force?
LOTUS_ESPRIT_V6
Awatar użytkownika
LOTUS_ESPRIT_V6

Następne zastanowienie czy unreal tournament 3 w extra klasyce xk gold ma star-force? :?: :mrgreen:
ok już wiem nie ma xd
Ostatnio zmieniony 25 wrz 2024, o 11:59 przez LOTUS_ESPRIT_V6, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Sprawdziłem posiadane gry z listy, którą podał ShFil. Na szczęście dużo tam fałszywych alarmów (albo mam szczęście do wybierania reedycji).

Gry ze StarForce
  • Codename Panzers: Faza Druga 4CD (2005 - Cenega) - wersja z CDA działa bez problemu
  • GTI Racing (Techland)
  • Ubersoldier 2 (City Interactive) - po restarcie następuje weryfikacja płyty jak przy SecuROMie i gra się uruchamia

Gdy BEZ StarForce
  • Blitzkrieg Antologia (Kolekcja Klasyki - Cenega) - działa bez płyty
  • Blitzkrieg 2 Złota Edycja (Kolekcja Klasyki - Cenega) - na PCGW piszą, że podstawka miała StarForce (choć nie wiem czy polska też), Gold odpala się bez płyty
  • Blitzkrieg 2 Droga ku wolniści (2007 - Cenega) - działa bez płyty
  • Captain Morgane and the Golden Turtle - o ile pamietam to Cenega w Polsce wydała ją tylko cyfrowo więc wątpię, żeby StarForce był
  • Codename Panzers: Faza Pierwsza DVD (2007 Cenega) - działa bez płyty
  • Deus Ex (Deus Ex Antologia, Kolekcja Klasyki - Cenega) - działa bez płyty
  • Deus Ex Invisible War (Deus Ex Antologia, Kolekcja Klasyki - Cenega) - działa bez płyty
  • Drakensang trylogia (Dobra Gra - Techland) - wszystkie działają bez płyty
  • Grand Theft Auto 3 (Grand Theft Auto Trylogia, Kolekcja Klasyki - Cenega) - nie działa ale StarForce'a na pewno nie ma. Ogólnie trylogia 3D znana jest z tego, że bez nieoficjalnych patchy nie za bardzo chce chodzić na współczesnych systemach ale to nie wina DRM tylko samego kodu tych produkcji
  • Grand Theft Auto Vice City (SuperSeller - Cenega) - wymaga płyty (SecuROM)
  • Grand Theft Auto San Andreas (Premium Games - Cenega) - wymaga płyty (SecuROM)
  • Helldorado (2007 - Cenega) - działa bez płyty
  • Max Payne 1 + 2 (Max Payne Antologia - Cenega) - wymaga płyty w napędzie (SecuROM)
  • Soldiers: Ludzie honoru (eXtra Klasyka neXt - CD Projekt) - działa bez płyty
  • S.T.A.L.K.E.R.: Zew Prypeci (2013 Cenega) - działa bez płyty
  • Tomb Raidery (Tomb Raider Ultimate Edition, Premium Games - Cenega) - jedynie Anniversary wymaga płyty w napędzie, pozostałe części są DRM-free
  • Ubersoldier (2007 - City Interactive) - działa bez płyty
  • UFO Trylogia (wersja 1.0 - Cenega) - wszystkie 3 gry chodzą bez płyty
  • Unreal Tournament 3 (Unreal Universe, Złota Kolekcja - CD Projekt) - uruchamia się bez płyty
  • Wargame (2012 - Focus Home Interactive) - Steamworks
Ci użytkownicy podziękowali Angrenbor za ten post:
FotelSkrzypi
LOTUS_ESPRIT_V6
Awatar użytkownika
LOTUS_ESPRIT_V6

a jak z grą Singularity z 2010 best of activision nie ma star-force? xd
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 2 razy

ECLIPSE_GT pisze: 25 wrz 2024, o 12:40 a jak z grą Singularity z 2010 best of activision nie ma star-force? xd
Nie ma.
Awatar użytkownika
Łowca

List that ShFil provided with stuff currently not present in redump's db, thats what i checked, actually. So most is already confirmed.

There were different variants of this protection besides disc-based.

Disc - protection for software and content distributed on optical media (CD/DVD).
ProActive / ActControl - protection for software distributed via the internet and distribution control system (Activation-based in simple words).
Universal - protection for software distributed either on discs or via the internet as well as distribution control systems. (Disc+ProActive in one bottle)
MMOG - protection for online games against bots, hacks and cheats.
Crypto - protection for a application’s binary code against analysis, reverse-engineering and cracking.
...

@Angrenbor,
"Captain Morgane and the Golden Turtle - o ile pamietam to Cenega w Polsce wydała ją tylko cyfrowo więc wątpię, żeby StarForce był"

Obrazek

StarForce 5.70.033.000 ActControl (Activation)

Blitzkrieg: Pomruk Zagłady - 3.4 (keyless) (2CD)
Blitzkrieg II (Blitzkrieg 2) - 3.4 (v1.0), 3.5 (pl patch 1.4), none (v1.5) - Disc
Codename: Panzers: Faza Pierwsza - 3.3 - Disc (3CD)
Deus Ex (Game of the Year Edition) - 5.70 ActControl - Activation
Deus Ex: Invisible War - 5.70 ActControl - Activation
Drakensang: The River of Time - 5.70 FL Disc (keyless, SFFS) - Disc
Drakensang: Phileasson's Secret - 5.70 FL Disc (keyless, SFFS) - Disc
Grand Theft Auto 3 - 5.70 ActControl - Activation
Grand Theft Auto: San Andreas - 5.70 ActControl - Activation
Grand Theft Auto: Vice City - 5.70 ActControl - Activation
Helldorado - 5.00 Pro (keyless, SFFS) - Disc
Max Payne - 5.70 ActControl - Activation
Soldiers: Ludzie Honoru - 3.3 - Disc (2CD)
S.T.A.L.K.E.R.: Zew Prypeci - 5.70 FL ProActive - Activation (Polish/Czech) (Cenega Poland Sp. z o.o.) - ?
Tomb Raider: Anniversary - 5.70 ActControl - Activation
Tomb Raider: Legend - 5.70 ActControl - Activation
Tomb Raider: The Angel of Darkness - 5.70 ActControl - Activation
ÜberSoldier - 3.7 FrontLine Pro (keyless, SFFS) - Disc
UFO: Decydujące Starcie - 3.6 - Disc
Wargame: European Escalation - 5.70 ActControl + Steam - ?

@ECLIPSE_GT,
"Sudeki (CDA, wersja CD - Wydawnictwo Bauer) - gra uruchamia się bez płyty"
Are there any other editions published in Poland? Because CD Action 09/2005 release is not protected. SF protect.dll remained from some other edition with SF 3.4. Game executables are not protected, this dll is not utilized.
Ostatnio zmieniony 25 wrz 2024, o 22:01 przez gig3x, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

ECLIPSE_GT pisze: 25 wrz 2024, o 12:40 a jak z grą Singularity z 2010 best of activision nie ma star-force? xd
Premierówka ma CD check. Szczerze wątpię, że w reedycjach by to zmienili. Nie kojarzę żadnej gry Activision ze StarForce'em.
LOTUS_ESPRIT_V6
Awatar użytkownika
LOTUS_ESPRIT_V6

Colin McRae: DiRT 1 z 2007 ma star-force? premierowy czy best of activision?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

ECLIPSE_GT pisze: 27 wrz 2024, o 19:10 Colin McRae: DiRT 1 z 2007 ma star-force? premierowy czy best of activision?
Według listy z redump jest StarForce w premierówce.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Gig3x to ten znajomy co wspominałem. Chyba najbardziej rozeznana osoba w StarForcie co jest aktualnie aktywna. Patrzy w pliki i sprawdza co realnie jest używane. Czemu stwierdzenie jaka wersja jest ważne? Zerknijcie na załącznik.

Co do tematu, dodałem moje wydanie Paradise i Twierdzy Krzyżowiec. Siege of Avalon jednak ma tylko nieużywane pozostałości. (Zmieniono na redump.)
Załączniki
tabl-starforce.png
tabl-starforce.png (88.88 KiB) Przejrzano 2349 razy
LOTUS_ESPRIT_V6
Awatar użytkownika
LOTUS_ESPRIT_V6

żal mi najbardziej że zainfekowało Psi-Ops: The Mindgate Conspiracy, xpand rally z cd-a, i może world racing 2
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Angrenbor pisze: 22 wrz 2024, o 16:57
  • Chrome SpecForce (premierowa, Gry dla Ciebie - Techland) - była na pewno jako pełniak w Clicku, ale nie wiem jak z DRMem
Mogę potwierdzić, że wersja z Clicka TAKŻE jest zabezpieczona przez StarForce
LOTUS_ESPRIT_V6
Awatar użytkownika
LOTUS_ESPRIT_V6

a czy dodatek do 1 f.e.a.r ma star force? F.E.A.R. Extraction Point
ODPOWIEDZ