Humble Choice – temat ogólny

Paczki gier z grami indie i nie tylko
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 218 razy
Podziękowania: 362 razy
Kontakt:

sergeron pisze: 1 wrz 2024, o 14:27 No ja zazwyczaj klucze odkrywam i wrzucam sobie do arkusza. Czyli mówisz, że jakieś stare klucze w nim mogą po prostu już nie działać?
Z bundli samego Humbla jakoś dwa lata temu miałem odwołany klucz z World War Z Aftermath i to była afera
A teraz, w przeciągu niespełna pół roku okazało się że wyleciały:
Sherlock Holmes The Devil Daughter
2 Dark
Jack Move
Mana Spark

przy czym, tylko z WWZ oraz Jack Move miałem łaskawie przynaną wymianę na nowy - ot, takie szczęście że "stosunkowo" szybko (znów: nikt nie wie kiedy to jest szybko a kiedy wolno...) wydawca odwołał kluczyki. A może dlatego że była dobrze rozgrzana gunwoburza?

Może ktoś mówić że to procentowo wciąż niewiele, ale trend jest cokolwiek niepokojący do tego stopnia, że można się poważnie zacząć obawiać odkrywać swoje klucze na zapas - bo ten zapas może pewnego dnia okazać się zwykłą iluzją.

No, ale czym może się skończyć nieodkrywanie kluczy to też wszyscy już wiemy... Ba, czasem się zdarza - jak w przypadku Sherlocka Holmesa TDD czy np. wcześniej Short Hike że pozycja może sobie z bundla w ogóle zniknąć :)

Innymi słowy klasyczny paragraf 22 - co byś nie zrobił, masz dużą szansę by zostać kopniętym w (.)

A potem się dziwią że ludzie mają coraz mniejsze opory żeby kupować tanio w kinguinach czy innych enebach... sami na siebie bacik kręcą.
Ci użytkownicy podziękowali lewriczin za ten post (w sumie 2):
Greedsergeron
pst
Awatar użytkownika
pst
Robin Hood
Podziękował: 124 razy
Podziękowania: 40 razy
Kontakt:

Forman08 pisze: 1 wrz 2024, o 22:23
Nesus pisze: 1 wrz 2024, o 13:41
DywanPerski pisze: 1 wrz 2024, o 13:07 Dodam jeszcze Fashion Police Squad z tego samego bundla, niedostępny od kilku tygodni. O ile klucze od dużych wydawców są zwykle uzupełniane, to już indyki z Czojsa rzadko kiedy.
Jeśli ktoś natrafi na taki niedostępny kwiatek to mógłby tu o tym napisać, pozwoliłoby to uniknąć niepotrzebnego zamieszania na Bazarze.
I jeszcze Roboquest (Choice listopad 22), Autonauts vs Piratebots (Choice wrzesień 23).
Ten Roboquest to akurat ciekawy przypadek, bo był w Choice jeszcze za czasów Early Acces i kluczyki chodziły po 4 zł. Teraz minimum to 70+ zł xD Wątpię by kiedyś wróciły, a sam nie odebrałem :c
jeżeli klikacie tylko żeby odsłonić i dostajecie info, że was powiadomią gdy będą nowe - to się nie doczekacie.
ja kiedyś odkryłem klucz do któregoś DLC Europa Universalis i wyskoczyło, że się skończyły. nawet napisałem do supportu, to odpisali, że jak będzie to będzie. no i czekałem i się doczekałem, po roku bo po roku ale przyszło powiadomienie.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 1 raz

A na kluczyk do Meadow to już ponad 6 lat chyba czekam, fakt to była darmówka ale jednak powinni tym co zdążyli jakieś kody dostarczyć xd
Ci użytkownicy podziękowali Mis776 za ten post:
olafwiking
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 402 razy
Podziękowania: 838 razy

Za 27 zł to nie jest złe, jak ktoś nie ma Strażaków Galaktyki, ale reszta to taki fanatical w tym choice. Źle nie jest.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 365 razy
Podziękowania: 180 razy
Kontakt:

Ostatnio dają dużo strategii czy karcianek czyli gier nie w moim guście ale Strażników czy Spongeboba na pewno ogram bo aż szkoda nie wziąć za 27 złoty z kuponem. Może w kolejnym będzie więcej gier dla mnie.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 72 razy
Podziękowania: 8 razy

Możliwe,że w przyszłym miesiącu będzie The Devil in Me.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 31 razy
Podziękowania: 245 razy
Kontakt:

Czy ktoś wie czy można grać w tego Spongebob: The Cosmic Shake jeśli się nie grało w Battle for Bikini Bottom? :trollface:
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 41 razy
Podziękowania: 29 razy
Kontakt:

Ardasil pisze: 3 wrz 2024, o 22:18 Czy ktoś wie czy można grać w tego Spongebob: The Cosmic Shake jeśli się nie grało w Battle for Bikini Bottom? :trollface:
Właśnie sprawdziłem na Reddicie, bo miałem takie samo pytanie i nie, nie są one ze sobą w najmniejszym stopniu powiązane, to dwie zupełnie różne gry.
Ci użytkownicy podziękowali sempie44 za ten post:
Ardasil
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 218 razy
Podziękowania: 362 razy
Kontakt:

pioytyr pisze: 29 sie 2024, o 20:15 Sorry, ale to chyba jednak fake :oops:
W tym leaku było też, że dziś ma być RPG maker na Humble i nowy Fanatical, nic się nie sprawdziło. W sumie mała strata, biorąc pod uwagę, że ten bundel zapowiadał się słabiutko.
:trollface:

Ale się poprawili i dorzucili coś więcej, więc...
Ci użytkownicy podziękowali lewriczin za ten post:
pioytyr
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 40 razy
Podziękowania: 91 razy

Z tego Residentowego bundla 7 na 11 kluczy jest aktualnie niedostępna.
No to już jest nieco absurdalne.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 10 razy
Podziękowania: 303 razy

No i ok, kupi się RE Village GE za 49PLN na pingwinie i po problemie.
Ostatnio zmieniony 9 wrz 2024, o 16:55 przez patrykem17, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Redaktor
Podziękował: 102 razy
Podziękowania: 371 razy
Kontakt:

DywanPerski pisze: 9 wrz 2024, o 15:06 Z tego Residentowego bundla 7 na 11 kluczy jest aktualnie niedostępna.
No to już jest nieco absurdalne.
Właśnie zauważyłem - zupełnie niepoważne! (dobrze, że odkryłem pozostałe wcześniej). Nadal jednak czekam na Village z tej paki oraz na Escape Simulator z poprzedniej :/
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 40 razy
Podziękowania: 91 razy

Nesus pisze: 9 wrz 2024, o 16:34 Właśnie zauważyłem - zupełnie niepoważne! (dobrze, że odkryłem pozostałe wcześniej). Nadal jednak czekam na Village z tej paki oraz na Escape Simulator z poprzedniej :/
Village wrócił, reszta nie, za to klucz do RE3 zniknął, lol.
Ci użytkownicy podziękowali DywanPerski za ten post:
Nesus
Awatar użytkownika
Redaktor
Kontakt:

patrykem17 pisze: 31 sie 2024, o 15:26
Fajnie, jakbyś wspomniał tutaj, gdy pojawi się kolejna partia kluczy i otrzymasz swój, bo też się zastanawiam nad zakupem specjalnie dla tej gry, ale raczej dopiero w okolicach 10-tego..
Potwierdzam, są już klucze do RE Village Gold ^^
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 10 razy
Podziękowania: 303 razy

Haha, już zdążyłem kupić na pingwinie, bo te braki w kluczach mnie ostro zniechęciły i w ciemno nie brałem. :D
re.png
re.png (7.7 KiB) Przejrzano 4435 razy
Awatar użytkownika
Redaktor
Kontakt:

Jeśli kogoś to interesuje, to wróciły klucze do Escape Simulator z paczki The Great Escape Room Bundle
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 371 razy
Podziękowania: 455 razy

Dziś będzie bundelek z Parkiem Jurajskim jak kogoś interesuje :tak:
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 80 razy
Podziękowania: 317 razy
Kontakt:

Są jakieś przecieki odnośnie następnego Czojsa? :)
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 21 razy
Podziękowania: 705 razy
Kontakt:

kmpt pisze: 28 wrz 2024, o 11:11 Są jakieś przecieki odnośnie następnego Czojsa? :)
Tak.
Spoiler:pokaż
Ci użytkownicy podziękowali Desolator za ten post (w sumie 2):
Ejdrien.bongozz
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 371 razy
Podziękowania: 455 razy

A tak serio to nie ma, jeśli jakieś będą to pewnie zaraz przed wydaniem czojsa. O ile jakiekolwiek będą, bo ostatnio z tym różnie.
ODPOWIEDZ