Ubisoft Connect (Uplay) i Ubisoft Store - temat ogólny
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 246 razy
- Kontakt:
Japończykom też się nie podoba w jaki sposób Ubisoft ukradł i zawłaszczył ich kulturę, robiąc z ich dziedzictwa i historii kolejny element propagandy. Zwykły niewolnik, który był ciekawostką i zwykłym tragarzem mieczy dla swoich panów teraz jest głównym bohaterem.
- Załączniki
-
- FunnyScreenshot_20240516-121435.png (368.33 KiB) Przejrzano 5938 razy
Sprawdźcie sobie zawartość DLC w swoich grach. Dawno nie odpalałem Connecta, przeglądam swoją bibliotekę i widzę, ze pełno rzeczy pousuwali, nieco zakupionych rzeczy poznikało ponadto zawartość jest błędnie wyświetlana - np. coś kupisz w season pass, to poza season passem podświetla że nie jest zakupione i można kupić.
W kilku grach pousuwali DLC np. Assasins Creed 3 i 4 wszystko co dokupiłem nie jest już dostępne, do Revelations również był chyba dostepny DLC z tego co pamiętami. Poza tym ostro skrócili opisy w sklepie kiedyś był jasne grafiki co dają season passy i jasno można było porównać bezpośrednie edycje, teraz trzeba się wczytywać w lakoniczne opisy.
Ponadto poznikały moje zakupy w grach serii trials, steep czy assasins creed np. syndicate.
Jest to albo zabieg celowy, albo błąd wynikający z konkwersji na nowego connecta.
Chociaż ja już ubishitowi już nie ufam i widze, że nie warto kupować żadnych DLC do gier poza podstawą, w ogóle widzę po sobie że często po przejściu głónej gry już nie mam ochoty na granie w DLCki. Chciałem mieć jednak kolekcję, jednak po ostatnich ruchach widzę że to jest bezsensu bo UBI jest jeszce gorsze od EA.
W kilku grach pousuwali DLC np. Assasins Creed 3 i 4 wszystko co dokupiłem nie jest już dostępne, do Revelations również był chyba dostepny DLC z tego co pamiętami. Poza tym ostro skrócili opisy w sklepie kiedyś był jasne grafiki co dają season passy i jasno można było porównać bezpośrednie edycje, teraz trzeba się wczytywać w lakoniczne opisy.
Ponadto poznikały moje zakupy w grach serii trials, steep czy assasins creed np. syndicate.
Jest to albo zabieg celowy, albo błąd wynikający z konkwersji na nowego connecta.
Chociaż ja już ubishitowi już nie ufam i widze, że nie warto kupować żadnych DLC do gier poza podstawą, w ogóle widzę po sobie że często po przejściu głónej gry już nie mam ochoty na granie w DLCki. Chciałem mieć jednak kolekcję, jednak po ostatnich ruchach widzę że to jest bezsensu bo UBI jest jeszce gorsze od EA.
- Ci użytkownicy podziękowali superfly86 za ten post:
- jobjoxPL
- Discord: simonstillwater
- Podziękował: 292 razy
- Podziękowania: 231 razy
- Kontakt:
W czipsach poza prawem jazdy można znaleźć jeszcze magistra z historii, fajno.exoixonar pisze: 16 maja 2024, o 12:20 Zwykły niewolnik, który był ciekawostką i zwykłym tragarzem mieczy dla swoich panów teraz jest głównym bohaterem.
I rozumiem, że angielski niektórzy znają na poziomie B1, ale zabawne jest, jak ludzie kopiuj wklej powtarzają, że Yasuke był "retainerem", gdzie nawet w definicji samuraja pada to słowo

Dzisiaj nie mogłem się zalogować do Ubisoft Connecta i przełączyłem się w tryb offline. I niestety pomimo tego, że gra Anno 1800 ma informacje w pomocy Ubisoftu https://www.ubisoft.com/en-gb/help/anno ... /000079246 nie mogłem w nią zagrać, ponieważ cały czas odpalał się dialog, żeby wejść w tryb online.
Napisałem już ticket do supportu oraz na oficjalnym discordzie Ubisoftu.
Ludzie się przekomarzają o AC Shadows, a dla mnie to pikuś w momencie kiedy stracę dostęp do gier, które pomimo tego, że miały opcję offline w dniu zakupu, to i tak po wyłączeniu serwerów gry przestaną działać...
Napisałem już ticket do supportu oraz na oficjalnym discordzie Ubisoftu.
Ludzie się przekomarzają o AC Shadows, a dla mnie to pikuś w momencie kiedy stracę dostęp do gier, które pomimo tego, że miały opcję offline w dniu zakupu, to i tak po wyłączeniu serwerów gry przestaną działać...
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 246 razy
- Kontakt:
Niesamowite to jest, byłem na 100% pewny, że xarlo znany z oszukiwania osiągnięć w sekiro odpisze i odpisał. Dziwiłem się jedynie czemu tak długo? Czy czekałeś aż na wszystkich stronach wikipedii i innych zdążą ludzie edytować wzmianki o yasuke aby pasowało do nowej narracji?xarlo12 pisze: 19 maja 2024, o 14:57W czipsach poza prawem jazdy można znaleźć jeszcze magistra z historii, fajno.exoixonar pisze: 16 maja 2024, o 12:20 Zwykły niewolnik, który był ciekawostką i zwykłym tragarzem mieczy dla swoich panów teraz jest głównym bohaterem.
I rozumiem, że angielski niektórzy znają na poziomie B1, ale zabawne jest, jak ludzie kopiuj wklej powtarzają, że Yasuke był "retainerem", gdzie nawet w definicji samuraja pada to słowo
![]()
Niestety mnie śmieszy jak łatwo korporacje wychowały sobie fanatycznych wojowników klawiatur którzy będą obronić życiem każdej politycznie uwarunkowanej decyzji. Yasuke był niewolnikiem, chwile służył jako ktoś kto zabawiał swoich panów a potem zaś został niewolnikiem. Tyle wiadomo ze źródeł historycznych. Cała reszta to wiedza czerpana z anime/mangi i innych tworów rozrywkowych. Zresztą Ubisoft Japan jest zjechane w 100% przez japończyków a w kwestiach historycznych wierze im bardziej niż chorągiewkowemu wychowankowi korporacji.
- Ci użytkownicy podziękowali exoixonar za ten post (w sumie 4):
- jobjoxPL • MDA • bolesna prawda • pst
Pro-konsumenckie denuvoRefty pisze: 19 maja 2024, o 15:27 Dzisiaj nie mogłem się zalogować do Ubisoft Connecta i przełączyłem się w tryb offline. I niestety pomimo tego, że gra Anno 1800 ma informacje w pomocy Ubisoftu https://www.ubisoft.com/en-gb/help/anno ... /000079246 nie mogłem w nią zagrać, ponieważ cały czas odpalał się dialog, żeby wejść w tryb online.

Nie muszę chyba mówić, ze ci którzy pobrali grę za darmo nie mają takich problemów

Te fiuciory takie akcje odwalają ostatnio, że szokbolesna prawda pisze: 19 maja 2024, o 14:32 Ale co tu sprawdzać, jak rok albo i dwa lata temu już usunęli i była afera![]()
Nie warto nic od nich kupować, jedynie gdzie można coś kupić od Ubi to GOG, ale poza tym to jakaś tragedia. Mam nadzieję, że im się dostanie za te ostatnie akcje. Bo na rynku PC to co się odwala to totalna przeginka
- Podziękował: 235 razy
- Podziękowania: 219 razy
- Kontakt:
Nie ma znaczenia gdzie kupisz bo brak dlc wynika z wyłączenia usług sieciowych w starszych grach, a ta sama usługa odpowiada za multi i za "weryfikację prawa do posiadania i aktywowanie dlc" w grze.superfly86 pisze: 19 maja 2024, o 23:23Te fiuciory takie akcje odwalają ostatnio, że szokbolesna prawda pisze: 19 maja 2024, o 14:32 Ale co tu sprawdzać, jak rok albo i dwa lata temu już usunęli i była afera![]()
Nie warto nic od nich kupować, jedynie gdzie można coś kupić od Ubi to GOG, ale poza tym to jakaś tragedia. Mam nadzieję, że im się dostanie za te ostatnie akcje. Bo na rynku PC to co się odwala to totalna przeginka
I w sumie to niczego nie usunęli bo kto uruchomił grę i mu te dlc "aktywowało" ten je nadal posiada.
- Podziękował: 473 razy
- Podziękowania: 161 razy
- Kontakt:
No ja złapałem na grubej akcji pricebugowej wszystko od nich co było w okolicy 20 zeta za darmo lub półdarmo i ani chwili nie żałuję bo nie zasługują na hajs po takich akcjach. Samo to że mam gierkę w Uplay a na stronę sklepu jak wejdę to dalej mogę grę kupić i nie pokazuje że się ją ma bez odpalania launchera to jest jakiś absurd i można tą samą grę kupować w nieskończoność jak jakiego excela z grami nie prowadzisz. Kiedyś za czasów trylogii PoP i B&E byli taką dobrą firmą.... jak widać jak za bardzo urośniesz i staniesz się molochowym korpo tracisz duszę i cały artyzm.superfly86 pisze: 19 maja 2024, o 23:23Te fiuciory takie akcje odwalają ostatnio, że szokbolesna prawda pisze: 19 maja 2024, o 14:32 Ale co tu sprawdzać, jak rok albo i dwa lata temu już usunęli i była afera![]()
Dzisiaj nie miałem 1h dostępu do neta, pomyślałem, że zagram sobie w starsze Anno, które się odpali bez serwerów online Ubisoftu i taki ekran mam po zalogowaniu do Ubi launchera w załączniku:
- Załączniki
-
- it-is-a-joke.jpg (230.01 KiB) Przejrzano 4157 razy
Cześć, czy są jeszcze jakieś sklepy lub działające patenty na Ubisoft Store, aby kupować tańszych regionach, bez posiadania kart kredytowych/debetowych wydanych w danym kraju (np. Ukraina, ale mogą być i inne)?
Mam na myśli płatności PayPalem, albo kartami wydanymi w naszym kraju.
Chciałem kupić dzieciom kilka gier, ale ceny w Ubisofcie dla Polski są stanowczo za wysokie, zresztą w innych sklepach też.
Mam na myśli płatności PayPalem, albo kartami wydanymi w naszym kraju.
Chciałem kupić dzieciom kilka gier, ale ceny w Ubisofcie dla Polski są stanowczo za wysokie, zresztą w innych sklepach też.
- Podziękował: 80 razy
- Podziękowania: 317 razy
- Kontakt:
Dawno nie odpalałem żadnych gier Ubisoftu, więc możliwe, że ta funkcjonalność istnieje od jakiegoś czasu, ale nikt wcześniej o tym nie pisał, więc ja napiszę...
W "nowszych" tytułach (np. Immortals Fenyx Rising, Far Cry 6) wprowadzono dodatkową funkcjonalność: time-limited challenges. Za wykonywanie określonych "wyzwań" można zainkasować surowce/walutę do wykorzystania w danej grze. Jedno zadanie to zadanie społecznościowe, pozostałe indywidualne; zadania zmieniają się co tydzień.
Nie wiem jak w innych grach, ale w Immortals Fenyx Rising jest to bardzo przydatne, bo po odblokowaniu wszystkich umiejętności, można je nadal ulepszać, więc dodatkowe surowce zawsze się przydają.
W "nowszych" tytułach (np. Immortals Fenyx Rising, Far Cry 6) wprowadzono dodatkową funkcjonalność: time-limited challenges. Za wykonywanie określonych "wyzwań" można zainkasować surowce/walutę do wykorzystania w danej grze. Jedno zadanie to zadanie społecznościowe, pozostałe indywidualne; zadania zmieniają się co tydzień.
Nie wiem jak w innych grach, ale w Immortals Fenyx Rising jest to bardzo przydatne, bo po odblokowaniu wszystkich umiejętności, można je nadal ulepszać, więc dodatkowe surowce zawsze się przydają.
- Podziękował: 21 razy
- Podziękowania: 705 razy
- Kontakt:
Nie wiem w jakiej grze wprowadzili to pierwszy raz, ale time-limited challenges funkcjonuje od wielu lat temu, np. od 2017 roku jedno jest w Assassin's Creed Origins.kmpt pisze: 28 wrz 2024, o 11:02 Dawno nie odpalałem żadnych gier Ubisoftu, więc możliwe, że ta funkcjonalność istnieje od jakiegoś czasu, ale nikt wcześniej o tym nie pisał, więc ja napiszę...
- Podziękował: 235 razy
- Podziękowania: 219 razy
- Kontakt:
Wprowadzili to jak uPlay zmienił się w Ubisoft Connect. W starych grach deaktywowali wszelkie wyzwania jednocześnie dając każdemu wszystkie nagrody (żeby było uczciwie bo wcześniej wyzwania = nagrody).
Do nowszych wprowadzili te tygodniowe wyzwania. O ile to o czym mówisz jest przydatne to o wiele ważniejszy jest fakt że tymi wyzwaniami tygodniowymi można łatwo i bez końca (bo co tydzień) nabijać expa, a zmienił się też cały system zdobywania unit points właśnie na "expowy":
A jest to o tyle ważne bo gdy ukończymy "wyzwania zwykłe" i wykupimy nagrody za zdobyty w ten sposób exp i units points to tak jak wcześniej byśmy się "zerowali" z units points, a dzięki tym tygodniowym możemy zbierać units points dalej i przeznaczyć na tą 20% zniżkę.You will level up after earning 500 XP with Ubisoft Connect. Every time you level up in Ubisoft Connect, you will earn Units: 10 Units per level, 20 Units every 5th level, 50 Units every 10th level.
Trzeba jednak pamiętać też o tym że farmienie unit points w ten sposób musi mieć cel ponieważ unit points mają 2 letni okres ważności od momentu ich zdobycia.
I jeszcze jedno: warto wiedzieć że jeśli mamy unit points którym kończy się termin ważności a nie mamy na co ich wydać to możemy je wydać na nagrody w grach których nie posiadamy. Wystarczy wejść na strony www poszczególnych gier gdzie są do nich nagrody.