Origin/EA Desktop/EA app - temat ogólny
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
- Discord: sergeron#0799
- Podziękował: 139 razy
- Podziękowania: 144 razy
- Kontakt:
Tak. Pisałem o tym parę dni temu na pewnym discordzie, że o Ubi było bardzo głośno a o EA cisza i się zastanawiałem, czy to tylko u mnie.

A co do tamtego obrazka, to jednak wydaje mi się, że steam też usuwał gry, jak wydawcy się tak zachciało.

A co do tamtego obrazka, to jednak wydaje mi się, że steam też usuwał gry, jak wydawcy się tak zachciało.
- Podziękował: 9 razy
- Podziękowania: 9 razy
- Kontakt:
Miałem, ino nie pamiętam kiedy dokładnie (możliwe, że w maju 2022), ALE to by było dziwne, bo nigdy nawet nie odpalałem Dead Space 2 i czemu dopiero niedawno się pojawiła informacja, że usuneli? No i skoro usunęli, to czemu dalej mam xd? Czyżby ich skrypty się zepsuły? Z tego co kojarzę dead space 2 chyba aktywowany miałem dawno temu z humble bundle, więc czemu na pierwszym miejscu mi to wyskoczyło.
- Podziękował: 143 razy
- Podziękowania: 331 razy
- Kontakt:
Sprawdziłem u siebie listę usuniętych tytułów i też mam podobne wrażenie. Wygląda na to, że wywalono mi to co kiedyś brałem w EA Play, raz przez Steam i raz przez Game Passa. Popatrzyłem na bibliotekę i nie widzę żeby faktycznie coś zostało usunięte.Jgambolputty pisze: 23 kwie 2024, o 18:45 7 maja 2022 nie wygasł Ci przypadkiem EA Play? Mi usunęło kilka dodatków do BF3 i gier po tym, jak wygasł mi EA Play z GamePassa i też się zastanawiałem WTF
- Podziękował: 7 razy
- Podziękowania: 416 razy
- Kontakt:
Ewidentnie to jest związane z abonamentem. Ja mam u siebie dwie informacje o usuniętych grach: The Sims 3 Zwierzaki, które kupiłem w keyshopie w 2018 roku i pewnie klucz był kradziony czy coś, a drugie to Dungeon Keeper 2, którego właśnie pobrałem z abonamentu. I tu ciekawostka: przy Simsach jest napisane że na koncie wykryto "podejrzaną aktywność", a przy DK2 też "usunięto z niewymienionego powodu". IMO chyba wszystko byłoby w porządku, gdyby to poprawili i pisali, że ten "niewymieniony powód" to wygasły abonament. Chyba logiczne, że jak się nie płaci abonamentu, to do gry z niego pobranego nie ma się dostępu?sergeron pisze: 23 kwie 2024, o 19:01 Tak. Pisałem o tym parę dni temu na pewnym discordzie, że o Ubi było bardzo głośno a o EA cisza i się zastanawiałem, czy to tylko u mnie.
- Discord: sergeron#0799
- Podziękował: 139 razy
- Podziękowania: 144 razy
- Kontakt:
Ja nie mam żadnego niewymienionego powodu przy Titanfallu a abonament nadal mam (zresztą tych gier i tak nie brałem z ea play i były aktywowane z kluczy albo kupione na platformie) i miałem go te parę dni temu tego 19 kwietnia. U mnie po prostu usunęli grę. Przy innych grach mam właśnie powód i jest nim wygasły abonament, ale to było parę lat temu. Dodatkowo przy Fifie 12 miałem info o oszustwie, ale to też był jakiś tani klucz z kluczykowni w odróżnieniu od reszty, więc tutaj to akurat rozumiem. Przy fifach, TWoM i Titanfallu mam powód, że gra jest niedostępna i została usunięta. Faktycznie tych gier, które mają to info nie mam w bibliotece.

- Podziękował: 92 razy
- Podziękowania: 123 razy
- Kontakt:
Panowie, dziwne rzeczy się dzieją. Wczoraj miałem więcej gier jak dzisiaj. Były Dragon Age (1 i 2), teraz ich nie ma. Populous, Mirror's Edge, Medal of Honor 2010, Crysis 2 Maximum Edition, Command & Conquer: Red Alert 3 - Uprising. Po resecie apki (drugim) - gry wskoczyły. Komunikatu nie miałem żadnego, ani nic. Czemu tak jest?
- Podziękował: 80 razy
- Podziękowania: 317 razy
- Kontakt:
Grał ktoś ostatnio w Battlefield 2042 i mógłby się wypowiedzieć czy połatali go na tyle, że gra się przyjemnie? Grałem w ramach abonamentu w zeszłym roku i miałem wkurzające bugi typu postać wpadała pod ziemię albo nie dało się wybrać punktu spawnu (ten drugi problem był podobno winą appki xbox). Da się jakoś sprawdzić łączną liczbę graczy (najlepiej na wszystkich platformach)? Widzę, że wg steamcharts gra 14000 osób, ale pewnie sporo kupiło grę w EAapp, da się to jakoś sprawdzić? Dziękuję.
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 246 razy
- Kontakt:
Ogólnie jest połatany, gra się jako tako chociaż tak naprawdę jak na battlefielda jest to słaba odsłona i po prostu dość średnia gra, balans broni/pojazdów/klas jest chyba najsłabszy w historii battlefielda, nic dziwnego, że właściwie co chwile było coś zmieniane, większość ludzi gra kilkoma broniami, problemy techniczne raczej zażegnane, nie da się sprawdzić ilości na innych platformach ale nigdy nie było problemu ze znalezieniem meczu (crossplay też jest).kmpt pisze: 30 kwie 2024, o 15:26 Grał ktoś ostatnio w Battlefield 2042 i mógłby się wypowiedzieć czy połatali go na tyle, że gra się przyjemnie? Grałem w ramach abonamentu w zeszłym roku i miałem wkurzające bugi typu postać wpadała pod ziemię albo nie dało się wybrać punktu spawnu (ten drugi problem był podobno winą appki xbox). Da się jakoś sprawdzić łączną liczbę graczy (najlepiej na wszystkich platformach)? Widzę, że wg steamcharts gra 14000 osób, ale pewnie sporo kupiło grę w EAapp, da się to jakoś sprawdzić? Dziękuję.
BF 2042 nie jest tą samą grą porównując ilość zmian obecnych z premierą w wielu aspektach. Ja osobiście jakichś psujących rozgrywkę błędów nie napotykam. Mam 350h w tą odsłonę i jak na początku mogłem litanie napisać ile rzeczy nie grało, to teraz zostaje kwestia specjalistów, gdzie trochę ratuje ich rozdzielenie per klasa, ale nadal nie mogę się do nich przekonać. Na pewno wkurza nadal brak wyboru mapy w głównych trybach, poza portalem gdzie rzadko bywam. I są tryby gdzie pojawiające AI mnie osobiście denerwuje jak nie może się cały serwer zapełnić ludźmi.kmpt pisze: 30 kwie 2024, o 15:26 Grał ktoś ostatnio w Battlefield 2042 i mógłby się wypowiedzieć czy połatali go na tyle, że gra się przyjemnie? Grałem w ramach abonamentu w zeszłym roku i miałem wkurzające bugi typu postać wpadała pod ziemię albo nie dało się wybrać punktu spawnu (ten drugi problem był podobno winą appki xbox). Da się jakoś sprawdzić łączną liczbę graczy (najlepiej na wszystkich platformach)? Widzę, że wg steamcharts gra 14000 osób, ale pewnie sporo kupiło grę w EAapp, da się to jakoś sprawdzić? Dziękuję.
A tak podsumowując. Osobiście nie mogę znaleźć lepszego shootera na rynku od BF 2042, który by dał mi taką skalę i frajdę z gry. No chyba że cofnąłbym się do wcześniejszych odsłon serii Battlefield. To nie jest dla mnie najgorsza odsłona BF-a, bo Hardline będzie nim dla mnie, ale niestety reszta odsłon robiła lepsze wrażenie.
- Podziękował: 19 razy
- Podziękowania: 9 razy
Miałem dokładnie tak samo. Włączyłem apkę: 36 gier, lista kończyła się na M - Mass Effect 3. Wyłączam, odpalam drugi raz: 85 gier. Tyle ile miałem. Chociaż i tak mam wrażenie, że pierwszy Crysis mi zniknął na stałe.Hemiq pisze: 24 kwie 2024, o 17:16 Panowie, dziwne rzeczy się dzieją. Wczoraj miałem więcej gier jak dzisiaj. Były Dragon Age (1 i 2), teraz ich nie ma. Populous, Mirror's Edge, Medal of Honor 2010, Crysis 2 Maximum Edition, Command & Conquer: Red Alert 3 - Uprising. Po resecie apki (drugim) - gry wskoczyły. Komunikatu nie miałem żadnego, ani nic. Czemu tak jest?
Odkopuje temat. ale może się komuś przydać takie dziwne rozwiązanie. Wczoraj w nocy zniknęło mi kilka gier z biblioteki i spisu zainstalowane w tej ..... aplikacji EA App. Ponowne logowanie, reinstal nic nie pomagały, nawet po tym jak odpaliłem po przerwie kompa nic się nie zmieniło. Co ciekawe miałem zainstalowaną jedną z gier, które mi zniknęły, a jej nie wykrywało w bibliotece. Dopiero instalacja Origina i jego automatyczne weryfikowanie plików pomogło. Odinstalowałem Origina, zainstalowałem EA App i ku mojemu zadowoleniu magicznie gry się pojawiły.
- Podziękował: 3 razy
- Podziękowania: 11 razy
Ten ich nowy Origin czy EA App czy jak to teraz nazywają to niezłe wały. Już dwa razy pisałem do nich w sprawie znikających gier z biblioteki. W supporcie mają jakichś hindusów z najniższej kasty, którzy nic nie kumają i wiele czasu mi zeszło, aż zrozumieli o co chodzi. Nigdy więcej EA.
- Podziękował: 473 razy
- Podziękowania: 161 razy
- Kontakt:
Polecam z githuba zainstalować "F*** off EA App" i wtedy można korzystać z Origina i nie musieć aktualizować do EA App. Albo mieć oba równocześnie ale tego nie pamiętam na 100%.
- Ci użytkownicy podziękowali TheLastJedi za ten post:
- MerlinPL
Czy ja mam jakiegoś buga czy EA app przestał się instalować w podanym folderze tylko zawsze instaluje się w "c program files"?
- Discord: #2540
- Podziękował: 125 razy
- Podziękowania: 1273 razy
- Kontakt:
Niestety, ale to jest teraz domyślny folder instalacji, na upartego da się go zmienić, ale trochę zabawy z tym jestdarkwind pisze: 9 lut 2025, o 00:13 Czy ja mam jakiegoś buga czy EA app przestał się instalować w podanym folderze tylko zawsze instaluje się w "c program files"?

Tutaj ktoś jakiegoś tipa zapodał:
https://forums.ea.com/discussions/ea-ap ... es/7575218