Gry, w których macie 100% osiągnięć
- Podziękował: 715 razy
- Podziękowania: 132 razy
- Kontakt:
Hogwarts Legacy - do 100% potrzebujemy 3 dodatkowych przejść po około 2h (dla każdego domu). Z niecierpliwością czekam na kolejną część.
Electrician Simulator - spoko giereczka, ale bardzo krótka
Find all magic - typowy hidden object
Crime O'Clock - nic specjalnego, nie było tutaj za wiele wątków detektywistycznych, tylko nudne minigierki i odnajdywanie postaci
Electrician Simulator - spoko giereczka, ale bardzo krótka
Find all magic - typowy hidden object
Crime O'Clock - nic specjalnego, nie było tutaj za wiele wątków detektywistycznych, tylko nudne minigierki i odnajdywanie postaci
- Ci użytkownicy podziękowali bikkitta za ten post (w sumie 9):
- Armin • Ejdrien. • Cypek • Takelot • astronauta22 • Quoyque • Dandyl • darkwind • LeniwyJohn
- Podziękował: 21 razy
- Podziękowania: 56 razy
Rzadko przechodzę gry na 100%, głównie logiczne.
- Załączniki
-
- Cupid Nonogram
- Cupid Nonogram.png (470.92 KiB) Przejrzano 7910 razy
-
- Cupid Kiss
- Cupid Kiss.png (481.55 KiB) Przejrzano 7910 razy
-
- Sir Lovelot
- Sir Lovelot.png (805.62 KiB) Przejrzano 8004 razy
-
- Pepper's Puzzles
- Pepper's Puzzles.png (735.57 KiB) Przejrzano 8004 razy
-
- PAC-MAN Championship Edition DX+
- PAC-MAN Championship Edition DX+.png (661.71 KiB) Przejrzano 8004 razy
-
- My Suika
- My Suika.png (596.01 KiB) Przejrzano 8004 razy
-
- Mousecraft
- Mousecraft.png (543.38 KiB) Przejrzano 8004 razy
-
- Marsupilami Hoobadventure
- Marsupilami Hoobadventure.png (551.63 KiB) Przejrzano 8004 razy
-
- LostWinds
- LostWinds.png (528.7 KiB) Przejrzano 8004 razy
-
- Khimera Puzzle Island
- Khimera Puzzle Island.png (424.38 KiB) Przejrzano 8004 razy
- Podziękował: 31 razy
- Podziękowania: 245 razy
- Kontakt:
Bloody Spell

Przyjemny hack'n'slash z w miarę łatwymi osiągnięciami. Jest jedno za przejście gry na wysokim poziomie trudności, ale wystarczy ubić ostatniego bossa - po przejściu gry i kliknięciu "Kontynuuj" w menu jesteśmy od razu przy walce.
Warstwa wizualna przyjemna, dużo modów w warsztacie steam.
Polecam grę jak jest na promocji w podstawie za te ~25zł, w innych wersjach są tylko inne skiny dla postaci, ale to już każdy może określić czy warto. Osobiście nie żałuję zakupu, gra warta swojej ceny

Przyjemny hack'n'slash z w miarę łatwymi osiągnięciami. Jest jedno za przejście gry na wysokim poziomie trudności, ale wystarczy ubić ostatniego bossa - po przejściu gry i kliknięciu "Kontynuuj" w menu jesteśmy od razu przy walce.
Warstwa wizualna przyjemna, dużo modów w warsztacie steam.
Polecam grę jak jest na promocji w podstawie za te ~25zł, w innych wersjach są tylko inne skiny dla postaci, ale to już każdy może określić czy warto. Osobiście nie żałuję zakupu, gra warta swojej ceny
- Podziękował: 10 razy
- Podziękowania: 303 razy

- Podziękował: 7 razy
- Podziękowania: 416 razy
- Kontakt:
W sumie mogę się pod tym podpisać i wstawić swojego skrinapatrykem17 pisze: 22 mar 2024, o 19:48 tlou.png
Ograne po raz trzeci w karierze - na PS3, remaster na PS4 i teraz "remake" na PC. Piękna, angażująca gra i czułem się, jakbym grał w to pierwszy raz. Czekam na Part II na PC, chociaż już od dwóch lat leży pudełko z grą na PS4 w szafie i się kurzy.![]()

Ograne dzięki pricebugu z Instant Gaming. Fajnie, że wyrzucili wszystkie najbardziej uciążliwe trofea - chyba wiedzieli, że każdy gracz "remake'u" zagrał w to już przynajmniej raz

Jakieś przeszedłem tam gdzie łatwa platyna 

- Załączniki
-
- Zrzut ekranu (3).png (195.6 KiB) Przejrzano 6398 razy
-
- Zrzut ekranu (2).png (731.94 KiB) Przejrzano 6398 razy
-
- Zrzut ekranu (1).png (542.8 KiB) Przejrzano 6398 razy
- Ci użytkownicy podziękowali Olo33102 za ten post (w sumie 3):
- Ejdrien. • LeniwyJohn • Takelot
- Podziękował: 138 razy
- Podziękowania: 290 razy
- Kontakt:
#172 (completionist) #170 (steam)
Beacon Pines.
Moim skromnym zdaniem kolejna perełka z humble, w którą na prawdę warto zagrać. Mały wyciskacz łez o stracie i...eksperymentach w pewnej wiosce zwanej Beacon Pines. Głównie biegamy i .. zmieniamy przeszłość poprzez odkrywanie nowych 'charmsów' - słów, które zmieniają reakcję interlokutorów. Osiągnięcia są łatwe, głównie fabularne. Chociaż gra niesamowicie mnie urzekła i łapała za serce to muszę przyznać, że jest trochę ...przegadana. Główny narrator wtrąca swoje trzy grosze na każdym kroku, wielokrotnie niepotrzebnie wydłużając rozgrywkę. Niemniej, jak już wspomniałam warto zagrać dla samej historii, by się odprężyć, gdyż głównie to co robimy w grze to biegamy z miejsca na miejsce i prowadzimy dialogi.

#173 (completionist) #171 (steam)
Last Call BBS
Retro wersja kilku gier połączonych w jedną. Gra imituje stary system łączenia się sieci przez telefon. Po połączeniu możemy 'ściągnąć' jedną grę na kilkanaście minut. Od pasjansa po tworzenie taśmy produkcyjnej, która robi hamburgery. Osiągnięcia są za przejście każdej z gier. Bez poradnika może być ciężko.

#174 (completionist) #172 (steam)
12 Labours of Hercules XII: Timeless Adventure
Typowy Hercules, typowy time management. Wszystkie osiągnięcia są takie same jak w poprzednich jedenastu częściach.

Beacon Pines.
Moim skromnym zdaniem kolejna perełka z humble, w którą na prawdę warto zagrać. Mały wyciskacz łez o stracie i...eksperymentach w pewnej wiosce zwanej Beacon Pines. Głównie biegamy i .. zmieniamy przeszłość poprzez odkrywanie nowych 'charmsów' - słów, które zmieniają reakcję interlokutorów. Osiągnięcia są łatwe, głównie fabularne. Chociaż gra niesamowicie mnie urzekła i łapała za serce to muszę przyznać, że jest trochę ...przegadana. Główny narrator wtrąca swoje trzy grosze na każdym kroku, wielokrotnie niepotrzebnie wydłużając rozgrywkę. Niemniej, jak już wspomniałam warto zagrać dla samej historii, by się odprężyć, gdyż głównie to co robimy w grze to biegamy z miejsca na miejsce i prowadzimy dialogi.

#173 (completionist) #171 (steam)
Last Call BBS
Retro wersja kilku gier połączonych w jedną. Gra imituje stary system łączenia się sieci przez telefon. Po połączeniu możemy 'ściągnąć' jedną grę na kilkanaście minut. Od pasjansa po tworzenie taśmy produkcyjnej, która robi hamburgery. Osiągnięcia są za przejście każdej z gier. Bez poradnika może być ciężko.

#174 (completionist) #172 (steam)
12 Labours of Hercules XII: Timeless Adventure
Typowy Hercules, typowy time management. Wszystkie osiągnięcia są takie same jak w poprzednich jedenastu częściach.

- Podziękowania: 705 razy
- Kontakt:
The Last of Us Part I - trzeba ukończyć grę i DLC na dowolnym trudności. Wykonać kilka osiągnięć specyficznych dla danego poziomu i znaleźć wszystkie znajdźki.
- Ci użytkownicy podziękowali Desolator za ten post (w sumie 7):
- mario0480 • Ejdrien. • Skywalker1988 • bikkitta • LeniwyJohn • Cypek • Takelot
- Podziękował: 8 razy
- Podziękowania: 33 razy
- Kontakt:
za metro last light duży plus. Przejście na wysokim poziomie trudności to mordęga szczególnie pod koniec. W pewnym momencie wybijanie potworów mnie nużyło,więc przelatywałem lokacje biegiem. Drugi raz gry by mi się nie chciało przechodzić.
Carrion
Card City Nights
Creaks
Dex
Evoland
Figment
God of War
MAW
My Big Sister
Nairi: Tower of Shirin
Never Ending Nightmares
Pac-Man DX +
Puzzle Agent 2
The Room 1,2,4
Soma
Song of the Deep
Space Pilgrim
Stacking
Tengami
Toem
Tormentum
The Turing Test
Walking Mars
We were here Too
(a to tylko gry na Steam)
Card City Nights
Creaks
Dex
Evoland
Figment
God of War
MAW
My Big Sister
Nairi: Tower of Shirin
Never Ending Nightmares
Pac-Man DX +
Puzzle Agent 2
The Room 1,2,4
Soma
Song of the Deep
Space Pilgrim
Stacking
Tengami
Toem
Tormentum
The Turing Test
Walking Mars
We were here Too
(a to tylko gry na Steam)
- Podziękował: 113 razy
- Podziękowania: 76 razy
- Kontakt:
Miałem tego nie robić, ale jak już wsiąkłem to wpadło 
Nr 214 Assassin's Creed: Odyssey
Ogólnie chyba łatwiejszy calak od Origins, ale podobnie jak poprzedniczka z Bayekiem jako bohaterem, tak i ta część na koniec wymęczyła mnie już okrutnie. Szczęśliwie wiem, że Valhalli nie tknę, bo nordyckie mity to nie moja baja.

Nr 214 Assassin's Creed: Odyssey
Ogólnie chyba łatwiejszy calak od Origins, ale podobnie jak poprzedniczka z Bayekiem jako bohaterem, tak i ta część na koniec wymęczyła mnie już okrutnie. Szczęśliwie wiem, że Valhalli nie tknę, bo nordyckie mity to nie moja baja.
- Ci użytkownicy podziękowali taniec_chochola za ten post (w sumie 4):
- Ejdrien. • Quoyque • bikkitta • Armin
- Podziękował: 401 razy
- Podziękowania: 876 razy
- Kontakt:

sagrada to gra którą poznałem w wersji analogowej grając ze znajomymi - bardzo fajna gra logiczna, trzeba być skupionym by nie popełniać prostych błędów i trzymać się zasad rozgrywki (w steamowej wersji wiadomo nie da się złamać zasad ale na żywo przez nie uwagę zdarza się)
w grze jest ponad 20 rozgrywek kampanii i to one głównie dają achiwki
można też zagrać z innymi w trybie hotseat lub po prostu online na szybko lub oczekując na czyjś ruch pół dnia

WIĘCEJ KOTÓW

Coś ode mnie, moje 100% na Steam, platyn z PS nie liczę. Aktualnie 79. W 2024 plan na dobicie do 90 tytułów, chociaż może być ciężko z racji otrzymania Baldurs Gate'a 3 

Jakbym miał wymienić jedną grę, to najbardziej dumny jestem z Bioshock: Infinite i wyzwań z DLC.

Jakbym miał wymienić jedną grę, to najbardziej dumny jestem z Bioshock: Infinite i wyzwań z DLC.
Ostatnio zmieniony 3 kwie 2024, o 23:01 przez kowek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowania: 15 razy
- Kontakt:
Ostatnio jako osoba z okropnym achievementowym OCD jestem zmuszony grać w gry, których serwery zostają wyłączone, trwa to już od wielu miesięcy. Dlatego też ostatnie moje 100% są jakie są.
Tę grę okazjonalnie ogrywałem już od 2014 roku. Za kilka dni zamykane są oficjalne serwery, zostawiając tylko te dedykowane. Jako, że nie jestem pewny jak wpłynie to na działanie osiągnięć, postanowiłem zabrać się za to raz a dobrze. Co się dało to wyboostowałem z kolegą, a osiągnięcia typu "graj przez 80 godzin" albo "wystrzel 10,000 strzał" zrobiłem w tle, na przykład pisząc pracę magisterską na laptopie, Chivalry leciało w tle na PC
Naprawdę fajna gra, nie jestem fanem samochodówek, ale przy tej bawiłem się naprawdę super. Były osiągnięcia i dobre i głupie i specyficzne. Jedno osiągnięcie wymagało spotkania 2000 graczy w grze (co równało się z kilkukrotnym zostawieniem gry włączonej na noc), albo rozegranie ze znajomym wyścigu trwającego jakieś 3,5 godziny, oczywiście bez pauz. Na szczęście mam równie uzależnionego od osiągnięć kolegę i dało się to zrobić xD
Mimo wszystko za to co odwalił Ubisoft (którego gry lubię, ale nie cierpię ich praktyk) wziąłem udział w akcji Stop Killing Games, która się wczoraj zaczęła. Może to coś zmieni, może nie, ale potraktowałem to jako obowiązek.
Tę grę okazjonalnie ogrywałem już od 2014 roku. Za kilka dni zamykane są oficjalne serwery, zostawiając tylko te dedykowane. Jako, że nie jestem pewny jak wpłynie to na działanie osiągnięć, postanowiłem zabrać się za to raz a dobrze. Co się dało to wyboostowałem z kolegą, a osiągnięcia typu "graj przez 80 godzin" albo "wystrzel 10,000 strzał" zrobiłem w tle, na przykład pisząc pracę magisterską na laptopie, Chivalry leciało w tle na PC

Mimo wszystko za to co odwalił Ubisoft (którego gry lubię, ale nie cierpię ich praktyk) wziąłem udział w akcji Stop Killing Games, która się wczoraj zaczęła. Może to coś zmieni, może nie, ale potraktowałem to jako obowiązek.
- Podziękował: 48 razy
- Podziękowania: 40 razy
Deep Rock Galactic

A najbardziej jestem dumny z

A najbardziej jestem dumny z

Ostatnio zmieniony 7 kwie 2024, o 02:20 przez Bury Zenek, łącznie zmieniany 4 razy.
- Podziękowania: 705 razy
- Kontakt:
Chorus - trzeba ukończyć grę na dowolnym poziomie trudności i wykonać większość zadań pobocznych. Jedyne problematyczne osiągnięcia to te dotyczące wymaksowania wszystkich sprawności bojowych (jest ich w sumie kilkanaście i dodają nam różne pasywne bonusy np. za niszczenie wrogów w określony sposób). Jeżeli od samego początku skupimy się na niszczeniu wrogów w taki sposób, żeby wbijać kolejne poziomy sprawności to raczej bez problemu przed końcem gry, powinno nam się udać wszystko wymaksować - w przeciwnym wypadku czeka nas nudny grind.