Witam mam 3 pytanka odnośnie Steam achievement manager i nie tylko, czy za to można dostać bana lub vaca za odblokowanie osiągnię które są zablokowane lub w ogóle nie do zdobycia? I czy jest one bezpieczne?
2p. Czy to się również zalicza do cheatów?
3p za co ogólnie się dostaje bana lub vaca na steam oprócz typowych cheatów tak jak aimbota itd
W sprawie steam achievement manager na steam
- Podziękował: 365 razy
- Podziękowania: 180 razy
- Kontakt:
Z tego co mi wiadomo za SAMa nie dostaniesz bana ale jak się trafi ktoś życzliwy to może ci załatwić bana na stronach zbierających dane o osiągnieciach - astats lub steamhunters czy innych stronach z statystkami. Są to jednak strony zewnętrzne. Ale za cheatowanie w grach dostaniesz bana prędzej czy póżniej - w tym przypadku tylko na daną grę i zakaz handlu intemami z tej gry jeżeli ma ona przedmioty w ekwipunku steam. Bany są za aima, wh, triggerbota ale słyszałem, że za skinchangera też mogą być.
edit. jako cheat jest traktowane wszystko co ingeruje w grę i ułatwia ci grę kosztem innych graczy. W strzelankach może to być wspomaganie celowania i widoczności a w grach MMORPG to na przykład szybsza farma, duplikacja itemów czy wspomagacze pvp. To czy coś jest cheatem czy jeszcze modyfikacją zależy od poszczególnych twórców gry. Warto zainteresować się wątkami na subreddicie danej gry bo tam często można przeczytać za co ktoś dostał bana.
edit. jako cheat jest traktowane wszystko co ingeruje w grę i ułatwia ci grę kosztem innych graczy. W strzelankach może to być wspomaganie celowania i widoczności a w grach MMORPG to na przykład szybsza farma, duplikacja itemów czy wspomagacze pvp. To czy coś jest cheatem czy jeszcze modyfikacją zależy od poszczególnych twórców gry. Warto zainteresować się wątkami na subreddicie danej gry bo tam często można przeczytać za co ktoś dostał bana.
Rozumiem, a powiedz mi jeszcze kilka rzeczy 1p jakim sensie że bana wcześniej czy później dostanę jak nie cheatuje? Że za SAMa? 2p na tych stronach zbierające osiągnięcia sensie jak mogą mi załatwić bana? Nawet jak bym miał profil prywatny?, a z drugiej beczki zbugowali mi się osiągnięcia 3 grach przed wczoraj i nagle wieczorem odblokowali nagle kilka na raz tym samym czasie czy może być z tego również problem?. 3p jak sądzisz to opłaca z tego skorzystać do osiągnięć do zbudowanych itd?Greed pisze: 11 mar 2024, o 16:56 Z tego co mi wiadomo za SAMa nie dostaniesz bana ale jak się trafi ktoś życzliwy to może ci załatwić bana na stronach zbierających dane o osiągnieciach - astats lub steamhunters czy innych stronach z statystkami. Są to jednak strony zewnętrzne. Ale za cheatowanie w grach dostaniesz bana prędzej czy póżniej - w tym przypadku tylko na daną grę i zakaz handlu intemami z tej gry jeżeli ma ona przedmioty w ekwipunku steam. Bany są za aima, wh, triggerbota ale słyszałem, że za skinchangera też mogą być.
Greed
Rozumiem, a powiedz mi jeszcze kilka rzeczy 1p jakim sensie że bana wcześniej czy później dostanę jak nie cheatuje? Że za SAMa? 2p na tych stronach zbierające osiągnięcia sensie jak mogą mi załatwić bana? Nawet jak bym miał profil prywatny?, a z drugiej beczki zbugowali mi się osiągnięcia 3 grach przed wczoraj i nagle wieczorem odblokowali nagle kilka na raz tym samym czasie czy może być z tego również problem?. 3p jak sądzisz to opłaca z tego skorzystać do osiągnięć do zbudowanych itd?
Rozumiem, a powiedz mi jeszcze kilka rzeczy 1p jakim sensie że bana wcześniej czy później dostanę jak nie cheatuje? Że za SAMa? 2p na tych stronach zbierające osiągnięcia sensie jak mogą mi załatwić bana? Nawet jak bym miał profil prywatny?, a z drugiej beczki zbugowali mi się osiągnięcia 3 grach przed wczoraj i nagle wieczorem odblokowali nagle kilka na raz tym samym czasie czy może być z tego również problem?. 3p jak sądzisz to opłaca z tego skorzystać do osiągnięć do zbudowanych itd?
- Kontakt:
1. Za cheatowanie w grach dostaniesz bana prędzej czy później nie za SAMa. Przynajmniej nie widać w najbliższej przyszłości aby steam coś z tym zrobił ale raczej wątpliwe jest aby dał za to bana. Nie jestem steamem i nie mogę na 100% tego potwierdzić.NeksuPL91 pisze: 12 mar 2024, o 07:43 Greed
2. Na stronach zbierających dane o osiągnięciach przeważnie musisz wpierw się zalogować aby zbierało twoje dane. Przy profilu prywatnym nie będzie pobierało twoich danych. Jednak miej na uwadze, że jak ci się odwidzi i będziesz chciał taki profil zrobić to mogą cię zgłosić. Niektórzy traktują tą misję bardzo poważnie Osiągnięcia na streamie są często zbugowane, niektóre osiągniecia wpadają dopiero jak połączysz się z internetem lub wyłączysz włączysz grę ponownie. w niektórych grach mam dwie różne daty osiągnięć na profilu jak i wewnętrznie w launcherze lub daty w ogóle nie ma. Z tymi odblokowanymi w tym samym czasie to zależy, może się zdarzyć zdobycie kilku osiągnieć w tym samym czasie ale wątpliwe jest jak zdobędziesz w tym samym czasie np. osiągnięcie za ukończenie prologu i zakończenie gry a pominiesz inne, które powinieneś zdobyć w trakcie. Raczej nikt nie patrzy na to gdy w tym samym czasie zrobiłeś kilka osiągnieć ale podejrzane jest jak zrobisz tak 50% gry lub więcej.
3. Jako łowca osiągnieć powiem, że to nieuczciwe i niefair wobec innych a z drugiej to twoja świadoma decyzja. Tutaj na forum niejednokrotnie była wcześniej poruszane w wątkach wojna o zdobywaniu 100% używając sama czy nawet poradników

siemka wybacz że takim ogromnym czasie pisze ale chciałbym jeszcze coś za pytać sprawie tego sama, mówisz (Przy profilu prywatnym nie będzie pobierało twoich danych. Jednak miej na uwadze, że jak ci się odwidzi i będziesz chciał taki profil zrobić to mogą cię zgłosić) ale ogólnie jakbym miał publiczny profil itd a gry nie które ustawione ukryte które no powiedzmy musiałbym użyć sama do osiągnięć gdzie są w ogóle nie do zdobycia i są kilka do odblokowania tym samym czasie powiedzmy to tedy również te ukryte gry będą mieli dostęp do danych itd czy tylko do tych gier które są publiczne itd ?Greed pisze: 14 mar 2024, o 18:171. Za cheatowanie w grach dostaniesz bana prędzej czy później nie za SAMa. Przynajmniej nie widać w najbliższej przyszłości aby steam coś z tym zrobił ale raczej wątpliwe jest aby dał za to bana. Nie jestem steamem i nie mogę na 100% tego potwierdzić.NeksuPL91 pisze: 12 mar 2024, o 07:43 Greed
2. Na stronach zbierających dane o osiągnięciach przeważnie musisz wpierw się zalogować aby zbierało twoje dane. Przy profilu prywatnym nie będzie pobierało twoich danych. Jednak miej na uwadze, że jak ci się odwidzi i będziesz chciał taki profil zrobić to mogą cię zgłosić. Niektórzy traktują tą misję bardzo poważnie Osiągnięcia na streamie są często zbugowane, niektóre osiągniecia wpadają dopiero jak połączysz się z internetem lub wyłączysz włączysz grę ponownie. w niektórych grach mam dwie różne daty osiągnięć na profilu jak i wewnętrznie w launcherze lub daty w ogóle nie ma. Z tymi odblokowanymi w tym samym czasie to zależy, może się zdarzyć zdobycie kilku osiągnieć w tym samym czasie ale wątpliwe jest jak zdobędziesz w tym samym czasie np. osiągnięcie za ukończenie prologu i zakończenie gry a pominiesz inne, które powinieneś zdobyć w trakcie. Raczej nikt nie patrzy na to gdy w tym samym czasie zrobiłeś kilka osiągnieć ale podejrzane jest jak zrobisz tak 50% gry lub więcej.
3. Jako łowca osiągnieć powiem, że to nieuczciwe i niefair wobec innych a z drugiej to twoja świadoma decyzja. Tutaj na forum niejednokrotnie była wcześniej poruszane w wątkach wojna o zdobywaniu 100% używając sama czy nawet poradnikówNiestety twórcy nie dbają o łowców i zostawiają osiągnięcia, których się zdobyć nie da.
- Kontakt:
Teraz steam pozwala na ustawienie danej gry jako prywatnej i ona nie pokazuje się w statystykach (nie liczy się do liczby osiągnięć czy liczby perfekcyjnych gier). Samo ukrycie tylko nie pokazuje jej w bibliotece. Nie wiem jednak jak z tymi stronami ale nie powinny wczytywać gier prywatnych.
Testowałem na Steamie i z innego konta mi tych gier ustawionych jako prywatnych nie widzi na moim głównym profilu steam. Nie wlicza się do perfekcyjnych gier czy liczby osiągnięć. Mój główny profil widzi +1 perfekcyjną grę więcej i więcej osiągnieć ale na innych kontach widzę jedną grę mniej. Nie wiem jak jednak z pobieraniem danych na stronach zewnętrznych ale raczej nie powinno ich widać.
Testowałem na Steamie i z innego konta mi tych gier ustawionych jako prywatnych nie widzi na moim głównym profilu steam. Nie wlicza się do perfekcyjnych gier czy liczby osiągnięć. Mój główny profil widzi +1 perfekcyjną grę więcej i więcej osiągnieć ale na innych kontach widzę jedną grę mniej. Nie wiem jak jednak z pobieraniem danych na stronach zewnętrznych ale raczej nie powinno ich widać.