Gry, w których macie 100% osiągnięć

Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 731 razy
Podziękowania: 206 razy
Kontakt:

Lubię zaglądać do tego tematu bo czasami fajne gry można poznać lub przypomnieć sobie. Ja raczej za setkami nie szaleję ale kilka się uzbierało. Wrzucam dzisiaj moje setki żeby uczcić przejście Returnala którego strasznie męczyłem
Załączniki
106.jpg
106.jpg (155.91 KiB) Przejrzano 5465 razy
105.jpg
105.jpg (267.56 KiB) Przejrzano 5465 razy
104.jpg
104.jpg (283.6 KiB) Przejrzano 5465 razy
103.jpg
103.jpg (292.48 KiB) Przejrzano 5465 razy
102.jpg
102.jpg (300.04 KiB) Przejrzano 5465 razy
101.jpg
101.jpg (237.14 KiB) Przejrzano 5465 razy
100.png
100.png (488.63 KiB) Przejrzano 5465 razy
Ci użytkownicy podziękowali darkwind za ten post (w sumie 11):
ArminEjdrien.HaazheelCypekQuoyquebikkittaLeniwyJohnPer PaniczTakelotDandyl i jeszcze jeden użytkownik
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

tak z ciekawosci - co pan robił 317 godzin w Horizonie? :)
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 731 razy
Podziękowania: 206 razy
Kontakt:

Armin pisze: 16 sty 2024, o 21:36 tak z ciekawosci - co pan robił 317 godzin w Horizonie? :)
Za pierwszym razem przechodziłem na normalnym poziomie, potem drugi raz na Ultra Hard dla achievmenta. Dużo chodziłem bo jazda na tych "wierzchowcach" tak średnio mi się podobała. Plus mam wrażenie że steam trochę przekłamuje czas, w returnalu pokazywał mi około 100 godzin gdy w grze miałem ok 85.
I w sumie zdarzało się zostawiać grę działającą w tle czasami.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 12 razy
Podziękowania: 22 razy
Kontakt:

htrtrjjrhj.png
htrtrjjrhj.png (74.67 KiB) Przejrzano 4560 razy
przez cały miesiąc rezydentowałem bez przerwy i strzelałem do złych rezydentów. resident evil 4 to rezydencki klasyk, mój ulubiony moment to kiedy rezydenci mówią "teraz będziemy źli" i zaczynają rezydentować... poczułem to
Ci użytkownicy podziękowali kqlyS za ten post (w sumie 5):
darkwindTakelotbikkittaDandyleldawido159
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 122 razy
Podziękowania: 472 razy
Kontakt:

Yet Another Zombie Survivors

Po ostatniej aktualizacja da się znowu zrobić wszystko na setkę.
Załączniki
yazs100.jpg
yazs100.jpg (67.88 KiB) Przejrzano 4773 razy
Ci użytkownicy podziękowali SK4ND4L za ten post (w sumie 8):
Ejdrien.LeniwyJohnCypekdarkwindTakelotbikkittaDandyleldawido159
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 10 razy
Podziękowania: 127 razy
Kontakt:

Na premierę ograłem dzisiaj dokończyłem Widmo Wolności.
Bez tytułu.png
Bez tytułu.png (730.41 KiB) Przejrzano 4637 razy
Ci użytkownicy podziękowali Ichigo16 za ten post (w sumie 8):
CypekNileQuoyqueTakelotbikkittaDandylEjdrien.eldawido159
Awatar użytkownika
Predator
Discord: perpanicz
Podziękował: 81 razy
Podziękowania: 303 razy
Kontakt:

Obrazek

Czas gry znacznie zawyżony, bo aplikacja często chodziła w tle. Niemniej poświęciłem Gaidenowi więcej czasu niż przeciętny łowca osiągnięć, gdyż podszedłem do niego bardziej ambicjonalnie. Poza zdobyciem wszystkich osiągnięć na Steamie, postanowiłem wydłużyć sobie rozgrywkę poprzez skompletowanie Activity Log wraz z rozwijanymi listami, które w niektórych przypadkach miały więcej pozycji niż było wymaganych do odhaczenia konkretnego wyzwania. Dla przykładu: najwyższy tier za zdobycie unikalnych maskotek w UFO Catcher (Master Catcher) zamyka się na 20 zabawkach, a w grze jest ich dokładnie 37.

Obrazek
Ci użytkownicy podziękowali Per Panicz za ten post (w sumie 10):
ArminCypekQuoyqueIchigo16LeniwyJohnTakelotbikkittaDandylEjdrien.eldawido159
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 8 razy

Nie maksuję gier, musi mnie naprawdę bardzo zainteresować, żeby mi się chciało.
Załączniki
Zrzut ekranu 2024-01-21 035321.png
Zrzut ekranu 2024-01-21 035321.png (436.01 KiB) Przejrzano 4247 razy
Zrzut ekranu 2024-01-21 035311.png
Zrzut ekranu 2024-01-21 035311.png (403.38 KiB) Przejrzano 4247 razy
Ci użytkownicy podziękowali DamiWL za ten post (w sumie 8):
DandylEjdrien.CypekdarkwindLeniwyJohnArminbikkittaeldawido159
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 279 razy
Podziękowania: 280 razy

#18 Assassin's Creed Chronicles: Russia
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Z przejściem rosyjskiej odsłony w końcu ukończyłem asasyńskie kroniki. W tej części gramy Nikolajem Orłowem, który spotyka na swojej ostatniej misji jedyną ocalałą córkę cara z dynastii Romanowów, Anastazję i podejmuje się jej ochrony. Fabuła jest dość ciekawa i dotyczy czasów przejęcia w Rosji władzy przez bolszewików. Mało tu Templariuszy, za to mamy spięcie z Asasynami... A finałowym bossem jest CZOŁG!
Najbardziej wymagającym wyzwaniem było przejście gry na trudnym poziomie nie wywołując żadnych alarmów. Porównując osiągnięcia do tych z pozostałych dwóch gier - nie było aż tak żmudnie.
Ci użytkownicy podziękowali Dandyl za ten post (w sumie 9):
Ejdrien.CypekLeniwyJohnQuoyqueArminTakelotbikkittaBenzacneeldawido159
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 401 razy
Podziękowania: 876 razy
Kontakt:

Obrazek
Ci użytkownicy podziękowali Hildunio za ten post (w sumie 7):
MerlinPLCypekLeniwyJohnEjdrien.Arminbikkittaeldawido159
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 323 razy
Podziękowania: 338 razy
Kontakt:

Drugie przejście, ograłem pierwszy raz gdy tylko pojawiło się w Game Passie. Wtedy nie maksowałem tylko leciałem po głównych misjach.
Załączniki
metal-hellsinger.png
metal-hellsinger.png (54.57 KiB) Przejrzano 3566 razy
Ci użytkownicy podziękowali Takelot za ten post (w sumie 9):
CypekEjdrien.LeniwyJohnArminDandylspamslovicQuoyquebikkittaeldawido159
Awatar użytkownika
Łowca
Discord: Kipingo#2887
Podziękował: 27 razy
Podziękowania: 78 razy
Kontakt:

No to kolejne dwie platynki do kolekcji, i kolejne części serii ukończone, czas sie zabrać za Rogue :D
acl.PNG
acl.PNG (29.27 KiB) Przejrzano 3355 razy
ac3.PNG
ac3.PNG (39.03 KiB) Przejrzano 3355 razy
Ci użytkownicy podziękowali Kiping za ten post (w sumie 5):
CypekDandylEjdrien.Benzacneeldawido159
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 235 razy
Podziękowania: 219 razy
Kontakt:

Kiping pisze: 23 sty 2024, o 23:39 No to kolejne dwie platynki do kolekcji, i kolejne części serii ukończone, czas sie zabrać za Rogue :D
acl.PNG
ac3.PNG
Te konsolowe stronki kastrują osiągnięcia?
AC3 ma 64 osiągnięcia czyli 65 na konsoli bo zawsze jest jeden więcej czyli platyna za wszystkie.
Sprawdziłem psnprofiles i brakuje wszystkich osiągnięć z multi i jednego z singla które wymaga połączenia z serwerem który został wyłączony.
Awatar użytkownika
Łowca
Discord: Kipingo#2887
Podziękował: 27 razy
Podziękowania: 78 razy
Kontakt:

MerlinPL pisze: 24 sty 2024, o 06:44
Kiping pisze: 23 sty 2024, o 23:39 No to kolejne dwie platynki do kolekcji, i kolejne części serii ukończone, czas sie zabrać za Rogue :D
acl.PNG
ac3.PNG
Te konsolowe stronki kastrują osiągnięcia?
AC3 ma 64 osiągnięcia czyli 65 na konsoli bo zawsze jest jeden więcej czyli platyna za wszystkie.
Sprawdziłem psnprofiles i brakuje wszystkich osiągnięć z multi i jednego z singla które wymaga połączenia z serwerem który został wyłączony.
Grałem w wersje Remastered, ta na PS4, one nie maja multika, to samo z Ezio Collection, został wycięty, wersje na PS3 jak najbardziej posiadają trofki z multika
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 21 razy
Podziękowania: 705 razy
Kontakt:

obraz_2024-01-24_220747081.png
obraz_2024-01-24_220747081.png (41.82 KiB) Przejrzano 2741 razy
Resident Evil 4 Remake - Capcom zrobił kolejny rewelacyjny remake :) Mam nadzieję, że piątkę i szóstkę również postanowią odświeżyć. Zrobienie 100% wymaga wielkokrotnego ukończenia gry. U mnie wyglądało to mniej więcej tak:
1. Poziom trudności Assisted, powolna gra z dokładną eksploracją otoczenia, szukaniem znajdziek/skarbów i zdobycie wszystkich osiągnięć specyficznych dla danego rozdziału.
2. Przerwa na tryb Mercenaries, bo za ukończenie trzech poziomów z rangą S odblokowujemy rewolwer Hand Cannon. Giwera ma niską celność i szybkostrzelność, ale za to ma kopa i jej specjalnym ulepszeniem jest nielimitowana amunicja.
3. Speedrun new game plus z podejścia nr 1 na poziomie trudności Professional. Ukończyłem z rangą S i odblokowałem m.in. bardzo przydatny pancerz dla Ashley, który sprawia, że nasza kompanka staje się nieśmiertelna i wrogowie nie mogą jej porwać.
4. Speedrun na świeżym new game na poziomie trudności Hardcore, ukończyłem z rangą S+ i odblokowałem bardzo przydatną czapkę kurczaka, która redukuje otrzymywane obrażenia.
5. New game plus z podejścia nr 3 na poziomie trudności Assisted. Tutaj zdobyłem osiągnięcia za ukończenie gry: bez leczenia, bez korzystania ze sklepu i walcząc wyłącznie za pomocą pistoletów i noży.
6. Speedrun na świeżym new game na poziomie trudności Standard, ukończyłem z rangą S+.

I to tyle w podstawce, co ciekawe nie ma osiągnięcia za najbardziej wymagający wyczyn tj. ukończenie gry na poziomie trudności Professional z rangą S+.

Do 100% potrzeba również ukończyć co najmniej dwukrotnie DLC Separate Ways. Ja ukończyłem je trzykrotnie:
1. Poziom trudności Assisted, powolna gra z dokładną eksploracją otoczenia, szukaniem znajdziek/skarbów.
2. Speedrun new game plus z podejścia nr 1 na poziomie trudności Professional. Ukończyłem z rangą S i odblokowałem m.in. pistolet maszynowy Chicago Sweeper. Giwera ma niską celność i zadaje niskie obrażenia, ale za to szybko strzela i jej specjalnym ulepszeniem jest nielimitowana amunicja.
3. Speedrun na świeżym new game na poziomie trudności Professional, ukończyłem z rangą S+.
Ci użytkownicy podziękowali Desolator za ten post (w sumie 7):
darkwindHaazheelCypekQuoyqueEjdrien.bikkittaeldawido159
Awatar użytkownika
Robin Hood

unpacking.png
unpacking.png (300.42 KiB) Przejrzano 2683 razy
W sumie to tylko formalność, ale SteamDeck sprawuje się tutaj idealnie - stąd dłuższy czas "spędzony" w grze. :trollface:
Ci użytkownicy podziękowali patrykem17 za ten post (w sumie 5):
CypekQuoyqueEjdrien.bikkittaeldawido159
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

dłuższy czas gry bo grałeś na steam decku w łozku i zasnąłeś przy tej grze (grałem przeszedłem scalakowałem i wiem co mowie można przysnąć xd)
Awatar użytkownika
Hitman
Discord: Ejdrien.#8595
Podziękował: 2416 razy
Podziękowania: 330 razy
Kontakt:

Było Saints Row 3, więc od razu wzięliśmy się za pozostałe części, niestety tutaj pojawiły się problemy i nie dziwię się szczerze ludziom, że uważają trójkę za najlepszą odsłonę serii. Zaczynając od tego, że bardziej pasowała mi jej fabuła niż czwórki, a o tym "dodatku" w ogóle nie wspomnę. Dodatkowo zarówno jak w czwórce, tak samo w Gat Out of Hell, wystąpiły problemy z połączeniem do serwerów. Często rozłączało nas w trakcie misji i nie wiem, możliwe, że to wina mojego internetu, ale wyczytałem na forach Steama, że sporo osób miało z tym problemy. Ponadto był problem z osiągnięciami, mimo przegrania 40 godzin w czwórkę, achievement nie wskoczył, a save pokazywał ledwo 30 godzin, przez co musiałem idlować prawie 10 godzin :D Tak samo osiągnięcie za wykupienie wszystkich ulepszeń z mocami z niewiadomych przyczyn się wykrzaczył i musiałem pobrać sejwa z internetu, bo musiałbym grę jeszcze raz przechodzić. Tak, zcheatowałem :E
Ale żeby nie było, podrzucam save ze statystyk mojego zapisu.
Spoiler:pokaż
Obrazek
Obrazek

Wpadło mi jeszcze przy okazji coś takiego. Generalnie w porównaniu do zwykłego Hand Simulatora to straszna cienizna i nuda. Ale na szczęście, mimo śmierci w świecie gry, czas dalej płynie i wystarczyło zostawić gierkę na ok. półtorej godziny i osiągnięcia wpadły :trollface:

Obrazek
Ci użytkownicy podziękowali Ejdrien. za ten post (w sumie 8):
LeniwyJohnArminCypekbikkittaQuoyqueGreedPer Paniczeldawido159
Awatar użytkownika
Robin Hood

Armin pisze: 24 sty 2024, o 23:49 dłuższy czas gry bo grałeś na steam decku w łozku i zasnąłeś przy tej grze (grałem przeszedłem scalakowałem i wiem co mowie można przysnąć xd)
Tak, to prawda, akurat leżałem na łóżku, na brzuchu i jakoś tak głowa sama zjechała i sesja się niespodziewanie wydłużyła o 3 godziny, tak wsiąkłem w gierkę :D
Ci użytkownicy podziękowali patrykem17 za ten post:
Cypek
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 31 razy
Podziękowania: 245 razy
Kontakt:

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga
Obrazek

Udało się wrócić wspomnieniami do LEGO Star Wars: The Video Game. Gra próbuje ugryźć aspekt "otwartego świata" i jeśli miałbym już to do czegoś porównywać to ten świat otwartością przypomina Starfielda oczywiście z mniejszą liczbą systemów oraz planet. Walki w kosmosie są przyjemne.

Jest strasznie dużo znajdziek do zebrania jednak poprzez kapitalną implementację systemu GPS, ich ilość nie przytłacza aż tak jak mogłoby się wydawać. GPS zawsze prowadzi tak żeby dotrzeć w miejsce z którego można tę znajdźkę podnieść, co na mapach z wieloma poziomami jest zbawieniem (Endor i Kashyyk :gwizdany: )

Wszystkie osiągnięcia jesteśmy w stanie wbić poprzez samo maksowanie gry - procentowy licznik w menu będzie się pokrywał wraz ze zdobyciem ostatniego osiągnięcia.

Są dwa osiągnięcia, które można by podciągnąć pod "missable", stworzenie 25 przebrań za pomocą klasy Bohatera, oraz wejście minimum raz na grzbiet wszystkich "zwierząt", na których można jeździć (tutaj musiałem się posiłkować poradnikiem, jednak od razu byłem w stanie wychwycić, którego mi brakuje).

Obrazek
Ci użytkownicy podziękowali Ardasil za ten post (w sumie 8):
bikkittaGreedLeniwyJohnCypekQuoyqueTakelotEjdrien.eldawido159
ODPOWIEDZ