Nintendo Switch Walidwy Ekran

Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 3 razy
Podziękowania: 8 razy
Kontakt:

Hej, od pewnego czasu mam problem z ekranem nintendo switch. Na filmie dokładnie widać o co chodzi. Przeprowadziłem profesjonalny test pisząc "lol" w różnych częściach ekranu. Na obrzeżach jest ok, środek ekranu świruje.

https://www.youtube.com/watch?v=BJiuJSSZs2s

Przeżyłbym to jakoś, ekranu bym nie dotykał i luz, ale niestety czasami nie muszę dotykać ekranu. Po prostu sam zaczyna świrować i występuje "ghost touch" w różnych miejscach ekranu przez co się nie da z konsoli korzystać. Samo mi przeskakuje przez to z ekranu na ekran i samo wybiera przyciski.

Czy ktoś z Was się spotkał z czymś takim? Da się to naprawić, a jeśli nie to czy da się jakoś wyłączyć w ogóle dotyk w ekranie?

Gwarancji już nie ma :(
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

Nie wiem jak z konsolą ale w telefonie na początek sprawdziłbym mocowanie taśmy ekranu do płytki może nie jest dociśnięta w jednym miejscu i przez to wariuje lub od uderzenia się obluzowała. Naklejanie szybki chyba nie rozwiąże problemu skoro samo wskazuje. Lub po prostu rozłóż na części i złóż powyższy problem może ustąpić, lub daj by ktoś to zrobił za ciebie.
ODPOWIEDZ