Seria Day1 [Techland]

Okazyjne ceny gier z dystrybucji pudełkowej, wyprzedaże w Biedronce, tanie serie wydawnicze.
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 25 razy

bolesna prawda pisze: Z tego, co widzę, to ten Dying Light to edycja z season passem, ale po decyzji wydania The Following, czyli ten Dying Light powinien mieć wszystko poza TF.
No to jak bez The Following to się zupełnie nie opłaca w takiej cenie IMO.
bolesna prawda pisze: Ale Xenonauts to chyba w pudełku u nas nie było, a taniej to chyba raz w bandlu wylądowało kiedyś tam. Przeczuwam, że to będzie najbardziej chciana pozycja z tego.
Tzn. ja w swoim poście miałem na myśli tylko produkcje już wydane, faktycznie zapomniałem o tym wspomnieć.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 402 razy
Podziękowania: 838 razy

Wszystkie gry w wersjach PC, z polską lokalizacją kinową i cyfrowymi dodatkami, dostępne będą za 69,90 zł.
Do powiedzenia mam tylko tyle - Techland to zwykli oszuści i chyba jedni z największych bydlaków, jaka ta ziemia zrodziła.
Żona chciała zrobić mi prezent i kupiła Xenonauts - całe pudełko uwalone po polsku, jaka to gra cudna nie jest i jak nie wzbogacona. Do tego materiały prasowe, że wszystkie gry z lokalizacją i w ogóle.
Nie zgadniecie, co się okazało - gra po angielsku, a cała praca włożona w pudełko po polsku bez informacji, że nie ma PL wersji tylko po to, aby człowieka oszukać i wprowadzić w błąd.
Jestem w stanie uwierzyć, że żona mogła się pomylić i nie doczytać, ale kiedy gry-online czy cdp piszą, że gra jest PL :?: To wskazuje, że to nie było drobne doinformowanie żony, a masowe i celowe wprowadzenie w błąd, skoro nawet sprzedawcy nie wiedzieli, co sprzedają.
Najlepsze jest to, że muve dalej ma, że PL, a dopiero potem drobnym drukiem napisane, że pełna angielska, więc widać po wytknięciu zmienili, ale tak nie do końca.

Informuję w ramach przestrogi, aby od tej oszukanej serii trzymać się z daleka :tak: Od firmy też, chociaż po "Fronczewskim" i Tormencie niektórzy już pewnie wiedzą lepiej :gwizdany:
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Smutne to. A jak wygląda Shadow Tactics? Chodzi mi o te dodatki, które w zwykłej wersji są fizyczne (i są fajne), a jak tu? Głównie chodzi mi soundtrack, bo zdaje się że premierówka ma na oddzielnej płytce, a jak jest tu? Czy przypadkiem kogoś diabeł nie podkusił i nie wywalili fizycznego żeby tylko cyfrowy dać?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 402 razy
Podziękowania: 838 razy

W fizyczne dodatki wątpię - takie serie są tłoczone raczej w takim samym standardzie.
Po tych Xenonauts to mogę ci powiedzieć, że OST jest na tej samej płycie, co gra, w formacie ogg. W środku jest tylko płytka i pocztówka z kodem.

Zara święta/czarny piątek, to możliwe, że carefour czy inne auchan będą miały znowu premierową edycję za 6 dych Shadow Tactics, więc jak masz brać, to już chyba lepiej poczekaj i wtedy bierz niż te day1.
Awatar użytkownika
Robin Hood

I tak będę premierówkę brać, ale jestem ciekaw czy zwalą sprawę, bo pewnie ten soundtrack jest zapakowany do tego samego boxa co płytka z grą, tak jak w shadow warrior 2 było, i jeśli go wyjęli, to trochę taki wstyd.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 96 razy
Podziękowania: 306 razy
Kontakt:

https://www.youtube.com/watch?v=QVnnzAUC268

Jak widać zero fizycznej zawartości, dodatki są jedynie cyfrowe. W przypadku Deserts of Kharak i Shadow tactics zdecydowanie lepiej zapolować na prawdziwie premierowe wydania. Jedyną fajną rzeczą jest chyba fakt ujednolicenia grzbietów gier ustawionych obok siebie na półce, tekturowe obwoluty zabezpieczające których brak w tanich wydaniach premierowych oraz cyfrowe soundtracki (nie wszędzie) czy SP do WRC.
Osobiście skuszę się chyba tylko na Dead Island:DC i czekam aż do serii trafią kompletne edycje Dying lighta i homefronta.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 19 razy
Podziękowania: 14 razy
Kontakt:

Czyli nadal bardziej się opłaca kupić normalne edycje premierowe jeśli chodzi o dodatki :/
Te teksturowe obwoluty są minimalnie lepsze od tych z edycji Dobra Gra, tłoczone literki i inny kolor, ale ogólnie to średnio.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 20 razy
Kontakt:

kamil_999666 pisze: https://www.youtube.com/watch?v=QVnnzAUC268

Jak widać zero fizycznej zawartości, dodatki są jedynie cyfrowe. W przypadku Deserts of Kharak i Shadow tactics zdecydowanie lepiej zapolować na prawdziwie premierowe wydania. Jedyną fajną rzeczą jest chyba fakt ujednolicenia grzbietów gier ustawionych obok siebie na półce, tekturowe obwoluty zabezpieczające których brak w tanich wydaniach premierowych oraz cyfrowe soundtracki (nie wszędzie) czy SP do WRC.
Osobiście skuszę się chyba tylko na Dead Island:DC i czekam aż do serii trafią kompletne edycje Dying lighta i homefronta.
Najbardziej denerwuje mnie opis Techlandu dla choćby tych dwóch gier, że są to wydania premierowe. Nie są to wydania premierowe bo nie mają takiej samej fizycznej zawartości. I jest to dla mnie pewna manipulacja że strony wydawcy. Zresztą ciągle premierowe wydania można kupić w zbliżonej cenie. Polecam!
Szkoda że przy okazji tej serii Techland nie pokusił się o coś więcej niż kartka z kodem i płytki.
Awatar użytkownika
Łowca

Czy Observer oraz The Long Journey Home z tej serii są pierwszymi wydaniami na naszym rynku? W tym wydaniu Observer powinien zawierać plakat oraz album (z tych fizycznych dodatków), a widziałem wydanie tylko z plakatem (miało też inny kod paskowy).
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 19 razy
Podziękowania: 35 razy
Kontakt:

To jedynie mogę dodać od siebie.
Bez tytułu.png
Bez tytułu.png (1.55 MiB) Przejrzano 1717 razy
achment]
ODPOWIEDZ