- mk1 osiągnięcia.jpg (37.03 KiB) Przejrzano 8499 razy
Gry, w których macie 100% osiągnięć
- Podziękował: 122 razy
- Podziękowania: 472 razy
- Kontakt:
The Last of Us™ Part I
Dwa przejścia na plejstejszyn i teraz trzecie na PC. Tym razem jednak z kompletem osiągnięć.
Dwa przejścia na plejstejszyn i teraz trzecie na PC. Tym razem jednak z kompletem osiągnięć.
- Załączniki
-
- tloup1.jpg (57.09 KiB) Przejrzano 8319 razy
- Ci użytkownicy podziękowali SK4ND4L za ten post (w sumie 4):
- LeniwyJohn • Ejdrien. • alesorius • bikkitta
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 34 razy
- Kontakt:
Czy sa tu osiagniecia multiplayer ?SK4ND4L pisze: 30 lis 2023, o 22:31 The Last of Us™ Part I
Czy wersja remastered na ps4 ma trofki multi ?
- Kontakt:
Obie wersje różnią się od siebie osiągnięciami. Pecetowa nie posiada w ogóle trybu multi, sam singiel. Remastered ma mniej osiągnięć z czego chyba 5 jest onlinemaklo99 pisze: 1 gru 2023, o 10:07Czy sa tu osiagniecia multiplayer ?SK4ND4L pisze: 30 lis 2023, o 22:31 The Last of Us™ Part I
Czy wersja remastered na ps4 ma trofki multi ?
- Podziękował: 96 razy
- Podziękowania: 306 razy
- Kontakt:
210-220:
Sponsorem tej dziesiątki są gry przygodowe i platformóki
Jeżeli miałbym coś polecić to według mnie Grim Fandango i Messenger to gry 9/10. Szczerze odradzam Toren, zła gra pod każdym względem, żałuje że nie usunąłem z biblioteki nie mówią już nawet o tym, że zagrałem. Reszta to przynajmniej gry przyjemne.
I poprzednie:

Sponsorem tej dziesiątki są gry przygodowe i platformóki

I poprzednie:
Spoiler:pokaż
- Ci użytkownicy podziękowali kamil_999666 za ten post (w sumie 5):
- LeniwyJohn • Ejdrien. • Quoyque • bikkitta • Dandyl
- Podziękował: 31 razy
- Podziękowania: 245 razy
- Kontakt:
Gotham Knights

Nawet przyjemna gra. Wystarczy wybrać jedną postać, która nam najbardziej odpowiada i wtedy nie będziemy mieli problemów z doborem ekwipunku. Wszystkie osiągnięcia da się zrobić przy jednym przejściu, wystarczy tylko zostawić sobie Heroic Assault na późniejszy etap po ukończeniu wątku głównego i rozpoczęciu NG+. Musimy rozpocząć NG+, aby zdobyć maksymalny - 40 poziom, przy pierwszym podejściu jest on ograniczony do 30 poziomu. Jeśli przy pierwszym podejściu zrobimy wszystkie znajdźki i osiągnięcia poboczne typu powstrzymania 250 przestępstw i wbiciu tego 30 poziomu, wystarczy, że zaczniemy NG+ i po prologu ruszymy od razu na Heroic Assault - normalnie otrzymujemy doświadczenie.
Większość gry przeszedłem na normalnym poziomie trudności jednak już pod koniec ze względu na te same aktywności, zmieniłem go na bardzo łatwy co koniec końców bardzo pomogło przy robieniu osiągnięć z Heroic Assault.
Heroine of the Sniper

Przyjemna gra z jakimś tam wąskim zarysem fabularnym. Bardziej jako odmóżdżacz
Osiągnięcia proste, jeśli ktoś chciałby kiedyś robić tu 100% to podpowiem tylko, że do 100% celności wliczają się tylko strzały ze snajperki.
Dodatkowo dobiłem osiągnięcia w dwóch grach, które otrzymały aktualizacje/DLC od ostatniego ukończenia.
High on Life: High on Knife DLC

DLC jest kompletnie odłączone od wątku głównego. Humorystycznie jest może troszkę gorzej niż w podstawie.
Osiągnięcia z kolei są łatwe do zdobycia. Standardowo jak to było w podstawie tak i tutaj przy znalezieniu ~90% skrzynek musiałem posiłkować się poradnikiem, ponieważ kompletnie nie wiedziałem, gdzie szukać pozostałych sztuk.
Podobno jest jedno osiągnięcie możliwe do pominięcia jednak udało mi się to zrobić bez wcześniejszego czytania solucji - po prostu wybierałem najbardziej "cringe" opcje dialogowe i osiągnięcie samo wpadło.
Yet Another Zombie Survivors

Dodane zostały nowe tryby gry tj. Boss Rush (większość potworów do bossy, musimy przetrwać 10 minut) i One Hit (mamy 1hp i musimy przetrwać 5 minut) oraz nowa mapa, dodatkowo każda z postaci otrzymała po dodatkowej umiejętności.

Nawet przyjemna gra. Wystarczy wybrać jedną postać, która nam najbardziej odpowiada i wtedy nie będziemy mieli problemów z doborem ekwipunku. Wszystkie osiągnięcia da się zrobić przy jednym przejściu, wystarczy tylko zostawić sobie Heroic Assault na późniejszy etap po ukończeniu wątku głównego i rozpoczęciu NG+. Musimy rozpocząć NG+, aby zdobyć maksymalny - 40 poziom, przy pierwszym podejściu jest on ograniczony do 30 poziomu. Jeśli przy pierwszym podejściu zrobimy wszystkie znajdźki i osiągnięcia poboczne typu powstrzymania 250 przestępstw i wbiciu tego 30 poziomu, wystarczy, że zaczniemy NG+ i po prologu ruszymy od razu na Heroic Assault - normalnie otrzymujemy doświadczenie.
Większość gry przeszedłem na normalnym poziomie trudności jednak już pod koniec ze względu na te same aktywności, zmieniłem go na bardzo łatwy co koniec końców bardzo pomogło przy robieniu osiągnięć z Heroic Assault.
Heroine of the Sniper

Przyjemna gra z jakimś tam wąskim zarysem fabularnym. Bardziej jako odmóżdżacz

Osiągnięcia proste, jeśli ktoś chciałby kiedyś robić tu 100% to podpowiem tylko, że do 100% celności wliczają się tylko strzały ze snajperki.
Dodatkowo dobiłem osiągnięcia w dwóch grach, które otrzymały aktualizacje/DLC od ostatniego ukończenia.
High on Life: High on Knife DLC

DLC jest kompletnie odłączone od wątku głównego. Humorystycznie jest może troszkę gorzej niż w podstawie.
Osiągnięcia z kolei są łatwe do zdobycia. Standardowo jak to było w podstawie tak i tutaj przy znalezieniu ~90% skrzynek musiałem posiłkować się poradnikiem, ponieważ kompletnie nie wiedziałem, gdzie szukać pozostałych sztuk.
Podobno jest jedno osiągnięcie możliwe do pominięcia jednak udało mi się to zrobić bez wcześniejszego czytania solucji - po prostu wybierałem najbardziej "cringe" opcje dialogowe i osiągnięcie samo wpadło.
Yet Another Zombie Survivors

Dodane zostały nowe tryby gry tj. Boss Rush (większość potworów do bossy, musimy przetrwać 10 minut) i One Hit (mamy 1hp i musimy przetrwać 5 minut) oraz nowa mapa, dodatkowo każda z postaci otrzymała po dodatkowej umiejętności.
- Podziękował: 323 razy
- Podziękowania: 338 razy
- Kontakt:
Co tutaj pisać, jakoś mnie ominęło a z okazji darmowego HL1 w końcu ograłem serię. Z jedynki prosto do dwójki, z pominięciem Blue Shift i Opposing Force - ogram jako kolejne. Z perspektywy pierwszego podejścia do HL2, gra zrobiła na mnie spore wrażenie, grało się świetnie. Osiągnięcia najbardziej żmudne (robale + gnom) i trudne (obrona bazy na końcu) zdecydowanie w EP2.
- Załączniki
-
- hl2.png (49.9 KiB) Przejrzano 6759 razy
-
- hl2e1.png (59.92 KiB) Przejrzano 6759 razy
-
- hl2e2.png (54.5 KiB) Przejrzano 6759 razy
- Podziękowania: 34 razy
- Kontakt:
Może kiedyś wstawię tu dante's inferno na ps3, narazie mam 74 %, single player banalny, ale te trials of lucia napsuło mi sporo krwi, choć nie powiem że naprawdę pomysłowy był ten mp i na pewno wymagający, aż żal że nie powstała druga część tej gry.
Co do multiplayera to życzyłbym sobie by każdy multiplayer był taki pomysłowy jak to rozszerzenie, bo niestety większość gier single player ma tryby mp doczepione na odwal się i potem męcz się człowieku z tymi trofkami. a tu jednak te trofki mp chciało się wbijać.
Co do multiplayera to życzyłbym sobie by każdy multiplayer był taki pomysłowy jak to rozszerzenie, bo niestety większość gier single player ma tryby mp doczepione na odwal się i potem męcz się człowieku z tymi trofkami. a tu jednak te trofki mp chciało się wbijać.
- Kontakt:
The Room Two
Kolejna setunia. Dodam że do dwójki tak jak do jedynki, też już jest dostępne spolszczonko.
Kolejna setunia. Dodam że do dwójki tak jak do jedynki, też już jest dostępne spolszczonko.
- Załączniki
-
- room2.jpg (50.07 KiB) Przejrzano 5986 razy
- Ci użytkownicy podziękowali SK4ND4L za ten post (w sumie 9):
- darkwind • Skywalker1988 • Quoyque • LeniwyJohn • Ejdrien. • bikkitta • MerlinPL • Dandyl • Cypek
#14 The Dark Eye: Memoria

Kolejna przygodówka od Daedalic'ów odhaczona. Memoria to kontynuacja Łańcuchów Satinava i przygód Gerona i Nuri. Tym razem historia rozdziela się, żeby zrobić miejsce nowej bohaterce (Sadja), a później rozwiązać zagadkę jej losów i połączyć wszystko w całość w finale.
W przypadku Memorii jest tak samo, jak w poprzedniej części - świat jest piękny i fascynujący, ale skala wydarzeń i ilość lokacji mogłaby być większa. Żałuję, że już nie ma więcej gier z tego uniwersum, bo kolejna część raczej nie wyjdzie. Rozwiązanie łamigłówki zdołało mnie zaskoczyć, chociaż części się domyśliłem (np. kto petryfikuje ludzi).
Na szczęście wyzwania były tym razem rozsądne i nie trzeba było przechodzić gry trzy razy (do czego zmusiła mnie pierwsza część). Użyłem save'ów żeby zdobyć resztę osiągnięć - największą trudnością było zrobienie czegoś dobrze za pierwszym razem, np. nie danie się przyłapać podczas myszkowania w szkole magów.

Kolejna przygodówka od Daedalic'ów odhaczona. Memoria to kontynuacja Łańcuchów Satinava i przygód Gerona i Nuri. Tym razem historia rozdziela się, żeby zrobić miejsce nowej bohaterce (Sadja), a później rozwiązać zagadkę jej losów i połączyć wszystko w całość w finale.
W przypadku Memorii jest tak samo, jak w poprzedniej części - świat jest piękny i fascynujący, ale skala wydarzeń i ilość lokacji mogłaby być większa. Żałuję, że już nie ma więcej gier z tego uniwersum, bo kolejna część raczej nie wyjdzie. Rozwiązanie łamigłówki zdołało mnie zaskoczyć, chociaż części się domyśliłem (np. kto petryfikuje ludzi).
Na szczęście wyzwania były tym razem rozsądne i nie trzeba było przechodzić gry trzy razy (do czego zmusiła mnie pierwsza część). Użyłem save'ów żeby zdobyć resztę osiągnięć - największą trudnością było zrobienie czegoś dobrze za pierwszym razem, np. nie danie się przyłapać podczas myszkowania w szkole magów.
- Podziękował: 21 razy
- Podziękowania: 705 razy
- Kontakt:
Saints Row (2022) - do zrobienia gry na 100% trzeba mieć wszystkie DLCki fabularne. Większość osiągnięć zdobywamy po prostu za przechodzenie gry i czyszczenie mapy z aktywności pobocznych oraz znajdziek. Pozostałe wymagają wykonania określonych czynności w świecie gry. Jedyne problematyczne osiągniecie, które można pominąć jest w jednym DLC. Dlatego warto sobie zrobić save'a przed rozpoczęciem "misji". Jest też jedno osiągnięcie wymagające odpalenia trybu kooperacji, ale spokojnie można zrobić je z jakimś randomem, bo jest bardzo łatwe i szybkie

- Ci użytkownicy podziękowali Desolator za ten post (w sumie 4):
- Ejdrien. • LeniwyJohn • Cypek • bikkitta
- Podziękowania: 51 razy
- Kontakt:
Kolejne giereczki do kolekcji.
Mafia III - bardzo upierdliwe osiągnięcia przez to że są pobugowane. Gra wymaga 2 lub 3 przejść ale jeśli w trakcie wystąpi crash albo zabraknie prądu to trzeba zaczynać od nowa bo po wyłączeniu gry dane do achievementów z głównej lini fabularnej się resetują.
DOOM - całkiem szybka i prosta kampania do ogarnięcia w max 15-20h natomiast cała reszta to grindowanie lvli w praktycznie martwym multi.
Days gone - czyli typowy samograj z ps'a. Osiągniecia nie wymagające, fabuła do przejścia w 50h później szybki speedrun w NG+ i trochę czasochłonne wyzwania ale do ogarnięcia.

Mafia III - bardzo upierdliwe osiągnięcia przez to że są pobugowane. Gra wymaga 2 lub 3 przejść ale jeśli w trakcie wystąpi crash albo zabraknie prądu to trzeba zaczynać od nowa bo po wyłączeniu gry dane do achievementów z głównej lini fabularnej się resetują.
DOOM - całkiem szybka i prosta kampania do ogarnięcia w max 15-20h natomiast cała reszta to grindowanie lvli w praktycznie martwym multi.
Days gone - czyli typowy samograj z ps'a. Osiągniecia nie wymagające, fabuła do przejścia w 50h później szybki speedrun w NG+ i trochę czasochłonne wyzwania ale do ogarnięcia.

- Kontakt:
Soulstone Survivors
No i pękła kolejna setka. Zeszło się nieco dłużej niż przy Vampire Survivors, ale grało się wyśmienicie, głównie na Decku w robocie.
No i pękła kolejna setka. Zeszło się nieco dłużej niż przy Vampire Survivors, ale grało się wyśmienicie, głównie na Decku w robocie.
- Załączniki
-
- soulstonesurvivors.jpg (66.91 KiB) Przejrzano 3479 razy
- Ci użytkownicy podziękowali SK4ND4L za ten post (w sumie 3):
- Ejdrien. • LeniwyJohn • bikkitta
- Podziękował: 138 razy
- Podziękowania: 290 razy
- Kontakt:
#168 (Completionist) #166 (Steam)
Gamedec. Gra fabularna, bardzo przyjemna. Czas u mnie jest w miarę długi gdyż przechodziłam 3 razy. Pierwszy raz swobodnie, drugi w pogoni za achievmentami i 3 to taki szybki run w trybie, w którym gra zapisuje się tylko na początku rozdziału (ostatni aczik). Achievmenty raczej łatwe, głównie fabularne. Polecam bardzo jak ktoś lubi ciekawe historie, troszkę cyberpunkowe troszkę sci-fi.

Gamedec. Gra fabularna, bardzo przyjemna. Czas u mnie jest w miarę długi gdyż przechodziłam 3 razy. Pierwszy raz swobodnie, drugi w pogoni za achievmentami i 3 to taki szybki run w trybie, w którym gra zapisuje się tylko na początku rozdziału (ostatni aczik). Achievmenty raczej łatwe, głównie fabularne. Polecam bardzo jak ktoś lubi ciekawe historie, troszkę cyberpunkowe troszkę sci-fi.

- Podziękował: 80 razy
- Podziękowania: 208 razy
- Kontakt:
Unpacking
Alice's Patchworks 2 Puzzlowe witraże
Frog Detective 2: The Case of te Invisibe Wizard Zabawna gra detektywistyczna.
Bardzo fajna relaksującą gra polegająca na wypakowywaniu rzeczy z pudełek i umieszczaniu ich w odpowiednich dla nich miejscach. Jedyny minus: gra jest krótka.
Alice's Patchworks 2 Puzzlowe witraże
Frog Detective 2: The Case of te Invisibe Wizard Zabawna gra detektywistyczna.