Gry, w których macie 100% osiągnięć

Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 80 razy
Podziękowania: 317 razy
Kontakt:

EdmundBA pisze: 11 paź 2023, o 10:07sry za offtopa
Mam tę grę na oku od lat jednak oceny "Mieszane" i komentarze o bugach mnie odstraszają.
Warto dać mu szansę?
Średniak, do tego dość powolny. Ja odpadłem po trzech planetkach, bo praktycznie każda rozgrywka była do siebie podobna.

Udało się komuś zdobyć 100% osiągnięć w L4D2? Czy jest to wykonalne z randomami czy trzeba mieć zgraną ekipę? Przyznam, że odświeżyłem sobie po latach i wbiłem sporo nowych osiągnięć, ale nadal brakuje mi połowy srebrnych/złotych medali w trybie przetrwania i osiągnięć za przejście kampanii na ekspercie :>
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 8 razy
Podziękowania: 33 razy
Kontakt:

Forman08 pisze: 26 wrz 2023, o 02:01
StonRoc pisze: 25 wrz 2023, o 22:13 Obrazek

Just Cause 2

Miałem tę setkę zrobić jeszcze w marcu 2019 roku, ale dwa ostatnie acziwki (przejechać się każdym samochodem i osiągnąć 75% gry) mnie odrzuciły. Po prostu zbyt dużo grindu w stosunku do kampanii, która jest bardzo krótka, bo składa się tylko z 7 misji. Ostatnio korzystając z faktu iż byłem na zwolnieniu postanowiłem oczyścić te dziesiątki wiosek i baz wojskowych i wreszcie pozbyć się tego z dysku. Gra na pewno fajniejsza niż 4 i 3, choć już mocno leciwa, ale z tymi aktywnościami pobocznymi to zdecydowanie przesadzili.
Pamiętam jak sto lat temu robiłem calaka w tej grze na X360 i się okazało na koniec, że achievement z pojazdami jest zbugowany :( trauma wróciła
Obecnie robię calaka w Mad Maxie. Podobna historia, Warner Bros wyłączyli serwery i nie można zrobić osiągnięć związanych z wyzwaniami. Mam nadzieję,że wyścigi się odblokują
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 10 razy
Podziękowania: 303 razy

kmpt pisze: 12 paź 2023, o 06:53
Udało się komuś zdobyć 100% osiągnięć w L4D2? Czy jest to wykonalne z randomami czy trzeba mieć zgraną ekipę? Przyznam, że odświeżyłem sobie po latach i wbiłem sporo nowych osiągnięć, ale nadal brakuje mi połowy srebrnych/złotych medali w trybie przetrwania i osiągnięć za przejście kampanii na ekspercie :>
Mi brakuje osiągnięcia z darmowego weekendu tylko, reszta jak najbardziej do ogarnięcia.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 197 razy
Podziękowania: 408 razy
Kontakt:

Nawet nie próbuję opisywać tych gier, bo wyszedłby mi z tego pewnie najdłuższy post w historii tej strony :trollface: , ale jeżeli ktoś ma pytania dotyczące którejś z tych gier to zapraszam, chętnie odpowiem.

420. Ori and the Blind Forest
Obrazek
Dwa przejścia, jedno to cała gra na 100%, a drugie speedrun(poniżej 3h) bez wydania punktów umiejętności i bez zginięcia.

421. Ori and the Blind Forest: Definitive Edition
Obrazek
Trzy przejścia, pierwsze speedrun(poniżej 3h) bez wydania punktów umiejętności i bez zginięcia, drugie to przejście gry na 100% na trudnym poziomie trudności i trzecie w trybie permanentnej śmierci.

422. Ori and the Will of the Wisps
Obrazek
Dwa przejścia, pierwsze to przejście gry na 100% na trudnym poziomie trudności, a drugie to speedrun(poniżej 4h) bez wydania żadnych punktów umiejętności, bez kupowania niczego w sklepie oraz nie ginąc ani razu. Rewelacyjne gra.

423. Blades of Time
Obrazek
Dwa przejścia, jedno(jeszcze w 2013) na normalnym poziomie trudności(jak grałem teraz to zdobyłem tylko ominięte wcześniej notatki) i drugie na trudnym poziomie trudności(także ze wszystkimi znajdźkami). Dodatkowo jest kilka osiągnięć z trybu online, który jest martwy, więc trzeba sobie załatwić kompana do wbijania osiągnięć(niektóre z nich można nabić grając z botami).

424. Dying Light
Obrazek
"Umierające Światło" na 100% mogłem przejść w jakieś 77-78h, ale grając w trybie kooperacji mieliśmy problem z zaliczeniem osiągnięcia za bycie ostatnim wciąż żyjącym graczem w Hordze Bozaka, więc tam "straciliśmy" dodatkowe 6-7 godzin na wiele kolejnych prób wbicia osiągnięcia.

425. Marvel’s Spider-Man Remastered
Obrazek
Podstawka na 100% 43h, każde DLC(też na 100%) po 5h(w sumie 15h) i 10h na speedrun NG+(na najtrudniejszym poziomie trudności). Obok Batman: Arkham... najlepsza superbohaterska gra.

426. GWINT: Mag Renegat/GWENT: Rogue Mage
Obrazek
Mój poradnik do 100% osiągnięć.

427. Borderlands Game of the Year Enhanced/Borderlands GOTY Enhanced
Obrazek
Spokojnie mogło zamknąć się w ok. 12h, ale 3 areny z DLC były przechodzone normalnie, przed wczytaniem save'a z klasycznej wersji.

428. Marvel's Guardians of the Galaxy
Obrazek
Po przejściu gry trzeba włączyć jeszcze początek na NG+, żeby nabić ostatnie dodatkowe stroje. Gra posiada bardzo dużo możliwych do pominięcia osiągnięć i przedmiotów kolekcjonerskich, więc trzeba uważać.
KeeRay pisze: 18 kwie 2021, o 12:35 389. The Darkside Detective: A Fumble in the Dark
Obrazek
The Darkside Detective: A Fumble in the Dark
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostateczna, trzecia już dodatkowa sprawa(w sumie w całej grze jest ich teraz 9). Najdłuższa z tych dodanych po premierze.

429. Psychonauts
Obrazek
Wcześniej miałem wbite ok. 2,5h, więc realny czas to jakieś 20h. Dodatkowo, czekałem do świąt, aby "legalnie" zdobyć osiągnięcie za kupienie czegoś w sklepie podczas tego okresu.

430. Impostor Factory
Obrazek
Trzecia część serii zapoczątkowanej przez To the Moon. Podobnie jak poprzednie części ta również trzyma poziom. Polecam.

431. The Pedestrian
Obrazek
Niezwykle pomysłowa gra logiczna, ze świetnym stylem graficznym.

432. God of War
Obrazek
Grę wystarczy przejść raz na dowolnym poziomie trudności, ja grałem na trudnym i zrobiłem wszystko co tylko się dało. Świetna gra.

433. HITMAN™
Obrazek
Pełno ukończenie całej gry, przejście tylko na 100% osiągnięć to robota na jakieś 40-50h.
Obrazek

434. Zup! Q
Obrazek
Siedemnasta(?!) już część serii, jak każda ta również jest bardzo przyjemna.

435. A Plague Tale: Requiem
Obrazek
Sequel do jednej z najlepszych gier 2019 roku, drugie część trzyma poziom poprzedniczki. W 21h przeszedłem całą grę na 100%, a pozostałe 6h poszło na nabijanie dwóch pozostałych pasków umiejętności.

436. Gabriel Knight: Sins of the Fathers 20th Anniversary Edition
Obrazek
Klasyczna przygodówka w nowym wydaniu. Jest tutaj osiągnięcie za wyeksplorowania dosłownie całej gry, ale jeżeli gramy uważnie to zdobędziemy to bez większych problemów.

437. Dead Cells
Obrazek
Jedna z najtrudniejszych gier, jaką miałem przyjemność ukończyć na 100%. Uczciwa i bardzo wymagająca. Gra ma 5 dodatków(jeden darmowy), które są wymagane do osiągnięć i wzbogacają grę o ogromną ilość nowego contentu. Genialna gra i równie genialne dodatki.

438. Portal
Obrazek
Po wielu latach, wreszcie postanowiłem dokończyć wyzwania polegające na przejściu poziomów w określonym czasie i z odpowiednią ilością kroków.

439. Bastion
Obrazek
Kampanię(i NG+) na 100% przeszedłem w 2017 roku. Teraz zrobiłem tylko brakujące wyzwania, których wtedy się obawiałem, ale okazały się całkiem przyjemne. Dodatkowo musiałem nabić milion punktów w dodatkowym trybie, co można łatwo zrobić korzystając z dodatkowej broni z serii Portal.
Obrazek

440. Tomb Raider
Obrazek
Cała kampania na 100% zajęła mi 17h, reszta to tragiczny multiplayer(12,5h grind i 2,5 rankedy).

441. Asterix & Obelix XXL: Romastered
Obrazek
Dwa przejścia gry, jedno to przejście kampanii(na 100%) i dodatkowych wyzwań(na złoty medal) na normalnym poziomie trudności, co zajęło mi ok. 14h. Drugie polegało na przejściu gry na najtrudniejszym poziomie trudności, na co zeszło 8h. Warto dodać, że ten najtrudniejszy poziom trudności to jedno z najbardziej niesprawiedliwych wyzwań jakie kiedykolwiek widziałem w grach. Szkoda, że odnowiona wersja gry nie posiada świetnego polskiego dubbingu z klasycznego wydania.

442. Sniper Elite V2
Obrazek
Powróciłem do gry po 9 latach i wreszcie skończyłem ją na 100%. Grałem od nowa, więc realny czas gry to jakieś 18h. Trzeba przejść kampanię na najwyższym poziomie trudności(zbierając wszystkie przedmioty kolekcjonerskie) oraz 3 dodatkowe, pakiety DLC. Dodatkowo, gra posiada kilka osiągnięć w trybie wieloosobowym, które najlepiej zrobić umawiając się z kimś na wspólne granie.
KeeRay pisze: 3 sty 2021, o 01:36 313. Cyberpunk 2077
Obrazek
Cyberpunk 2077/Cyberpunk 2077: Widmo wolności/Cyberpunk 2077: Phantom Liberty (02.10.2023r.)
Obrazek
Przejście tego genialnego dodatku zająło mi 50h, 44h na przejście go na 100% + 6h na inne zakończenia. Po aktualizacji 2.0 gra jest lepsza praktycznie w każdym aspekcie. Teraz mogę już powiedzieć, że to jedna z najlepszych gier w jakie kiedykolwiek grałem.
Ci użytkownicy podziękowali KeeRay za ten post (w sumie 15):
trotyl2dQuoyqueArdasilNilespamslovicEjdrien.ArminLeniwyJohnStonRocHaazheel i jeszcze 5 użytkowników
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 113 razy
Podziękowania: 18 razy
Kontakt:

Nie wierze, że legitnie zdobyłeś 100% w Dead Cells w 55godzin :/
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

spamslovic pisze: 15 paź 2023, o 14:13 Nie wierze, że legitnie zdobyłeś 100% w Dead Cells w 55godzin :/
Dlaczego nie? ;)

Najpierw porobiłem wszystko co się da na poziomie trudności z dwoma komórkami, a później przechodziłem już po kolei kolejne komórki. Grając z Kosą Śmierci z najnowszego DLC i mając Leghuggera(zapomniałem jak był przetłumaczony po polsku) z dodatku o Królowej i zamrażający czar przez większość biomów przechodziłem jak przez masło. :trollface:
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 113 razy
Kontakt:

W sumie to chyba przez moje bolesne doświadczenia (mam ~400 i do tej pory tkwie w 4DC - zawsze o włos), ale fakt, że gra się zmieniła w tak zwanym międzyczasie (z bosami można potrenować, nowe bronie zazwyczaj są niezbalansowane na początku itp). Poza tym w ostatnie DLC akurat nie grałem więc jeśli tam jest jakaś OP broń to nawet jej nie widziałem. Biblioteka mnie przeraża :].
Ostatnio zmieniony 15 paź 2023, o 15:25 przez spamslovic, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

No powiem Ci, że ta Kosa do przechodzenia przez biomy sprawdza się idealnie. Czyści dosłownie wszystko(szczególnie, jeżeli połączymy to z zamrażaniem). A co do 4DC, to powiem tylko, że wg mnie na 5DC nie jest wcale jakoś trudniej. Dochodzi pewna mechanika, ale łatwo można ją kontrolować. :)
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0

EdmundBA pisze: 11 paź 2023, o 10:07
Czarny-misiek pisze: 28 wrz 2023, o 18:24 5. Eador. Masters of the Broken World
sry za offtopa
Mam tę grę na oku od lat jednak oceny "Mieszane" i komentarze o bugach mnie odstraszają.
Warto dać mu szansę?
Kilka lat minęło od kiedy grę ukończyłem. Szczerze mówiąc nie jest to gra wybitna i w sumie nie wiem do końca co mnie zmotywowało do jej ukończenia na 100%.
Grę miałem sporo czasu na dysku i wracałem do niej kilka razy. Osiągnięcia nie są trudne i wpadały stosunkowo po drodze (zdanie niedzielnego gracza). Pamiętam, że do kilku osiągnięć wracałem ze starszymi save'ami aby grę popchać w odpowiednim kierunku dla osiągnięcia.
Nie pamiętam większych bugów, które nie pozwalały ukończyć rozgrywki. Z tego co mi się kojarzy, to ważne dla gry było szybkie przechodzenie map i podbijanie planet konkurentów (aby nie rośli w siłę).

Mało pamiętam, więc raczej specjalnie nie pomogę :?
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 51 razy
Kontakt:

Wolfenstein II: The New Colossus

To chyba najtrudniejsza 100% w mojej karierze, trudniejsze są chyba dla mnie jedynie jakieś chore platformówki za którymi nie przepadam.
Ten kto wymyślił żeby dodawać achievementy za tryb hardkor jakim jest poziom trudności mein leben(przejście gry bez zapisów na jednym posiedzeniu) to sam chyba nie wyszedł za pierwszy etap. Tryb hardkor to może się sprawdza w soulslike czy jakiś RPG, gdzie polegasz na mechanikach bądź swoim skillu lecz nie w losowym FPSie gdzie przeciwnik puści spreya przez pól mapy i trafi cię randomowo na low hp a czasami będziesz stał metr od niego i nie będzie ogarniał co się dzieje. Gra zajęła mi jakieś 20-25h z lekkim afkiem a reszta prawie 70h to dziesiątki jak nie setki prób przejścia na Mein leben.

Obrazek
Ci użytkownicy podziękowali BlackSh za ten post (w sumie 12):
Ejdrien.GreedStonRocArdasilQuoyqueTheLastJedikrruk1LeniwyJohnPostScriptbikkitta i jeszcze 2 użytkowników
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 1287 razy
Podziękowania: 391 razy
Kontakt:

Ożesz w mordkę, nawet nie wiesz, jak mnie zachęciłeś tym opisem do nabycia gierki i scalakowania jej :D
Awatar użytkownika
Robin Hood

BlackSh pisze: 16 paź 2023, o 22:07 Wolfenstein II: The New Colossus

To chyba najtrudniejsza 100% w mojej karierze, trudniejsze są chyba dla mnie jedynie jakieś chore platformówki za którymi nie przepadam.
Ten kto wymyślił żeby dodawać achievementy za tryb hardkor jakim jest poziom trudności mein leben(przejście gry bez zapisów na jednym posiedzeniu) to sam chyba nie wyszedł za pierwszy etap. Tryb hardkor to może się sprawdza w soulslike czy jakiś RPG, gdzie polegasz na mechanikach bądź swoim skillu lecz nie w losowym FPSie gdzie przeciwnik puści spreya przez pól mapy i trafi cię randomowo na low hp a czasami będziesz stał metr od niego i nie będzie ogarniał co się dzieje. Gra zajęła mi jakieś 20-25h z lekkim afkiem a reszta prawie 70h to dziesiątki jak nie setki prób przejścia na Mein leben.

Obrazek
Będzie grane! :D
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 80 razy
Podziękowania: 208 razy
Kontakt:

Alwa's Legacy
al.JPG
al.JPG (23.01 KiB) Przejrzano 3078 razy
Fajna platformowa metroidwania. Fajna muzyka i ogólnie polecam.

Viscera Cleanup Detai: Shadow Warrior
vcdsw.JPG
vcdsw.JPG (19.13 KiB) Przejrzano 3078 razy
Po prawie 7 latach wróciłam do starego zapisu i udało mi się zdobyć ostatnią paczkę pieniędzy, którą wtedy pominęłam... :lol:

House Flipper
hf.JPG
hf.JPG (25.39 KiB) Przejrzano 3078 razy
Wciągające są te remonty i renowacje :gwizdany:
Ci użytkownicy podziękowali Jumsala za ten post (w sumie 7):
ArminbikkittaCypekEjdrien.QuoyqueLeniwyJohneldawido159
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

do House flippera pewnie trzeba miec kazde dlc?
Awatar użytkownika
Robin Hood

Proste, ale całkiem przyjemne do grania. :)
Bez nazwy.png
Bez nazwy.png (757.63 KiB) Przejrzano 2977 razy
Ci użytkownicy podziękowali patrykem17 za ten post (w sumie 6):
CypekEjdrien.QuoyqueSkywalker1988bikkittaeldawido159
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 323 razy
Podziękowania: 338 razy
Kontakt:

Wpadło łatwe i szybkie 100% w Expeditions gdzie wystarczy wszystkie trzy zagadki ukończyć na najwyższy, złoty stopień to z racji niedosytu wróciliśmy w końcu do Forever po ograniu go na premierę i uzupełniliśmy brakujące osiągnięcia. Uwinęliśmy się szybko bo po ukończeniu kampanii można dowolnie wybierać rozdziały i podrozdziały do rozegrania, nie trzeba przechodzić całej gierki zamieniając się rolami.
Załączniki
wwh-expeditions.png
wwh-expeditions.png (113.02 KiB) Przejrzano 2839 razy
wwh-forever.png
wwh-forever.png (106.34 KiB) Przejrzano 2839 razy
Ci użytkownicy podziękowali Takelot za ten post (w sumie 6):
CypekArminEjdrien.Quoyquebikkittaeldawido159
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 122 razy
Podziękowania: 472 razy
Kontakt:

Vampire Survivors

Gierka zacna, polecam. 25 złotych za podstawkę + oba DLC. Wyszło średnio 37 groszy za godzinę grania. Nawet się opłaca.
Załączniki
vampire100.jpg
vampire100.jpg (64.85 KiB) Przejrzano 2633 razy
Ci użytkownicy podziękowali SK4ND4L za ten post (w sumie 5):
CypekGThoroEjdrien.bikkittaeldawido159
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 8 razy
Podziękowania: 33 razy
Kontakt:

patrykem17 pisze: 17 paź 2023, o 14:44
BlackSh pisze: 16 paź 2023, o 22:07 Wolfenstein II: The New Colossus

Obrazek
Będzie grane! :D
Kojarzę,że zostawiłem grę,z ukończoną fabułą. Z tego co pamiętam walczyło się na takim ogromnym statku wojskowym-lotniskowcu. Obecnie zostały mi dobijanie sługasów nazi fuhrera. Takie mini zlecenia. Jak znajdę czas na grę,to do niej wróce ;p
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 21 razy
Podziękowania: 705 razy
Kontakt:

Ukończyłem prawie całą serię The Secret Order na 100%. Prawie całą, bo pierwszej części niestety nie ma na Steamie :/

W większości odsłon osiągnięcia się pokrywają. Trzeba ukończyć grę i dodatkowy epizod na dowolnym poziomie trudności. Nie korzystać z podpowiedzi i pomijania zagadek. Znaleźć wszystkie znajdźki i ukończyć w krótkim czasie sceny z ukrytymi obiektami/zagadki.
obraz_2023-10-24_221248561.png
obraz_2023-10-24_221248561.png (604.72 KiB) Przejrzano 2299 razy
Ci użytkownicy podziękowali Desolator za ten post (w sumie 6):
CypekQuoyqueEjdrien.banaroobikkittaeldawido159
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

trudno mi uwierzyć w te 3h w kazdej z tych gierek, no ale dobra *wyplumplum* to i tak bez żadnego znaczenia xd
Ci użytkownicy podziękowali Armin za ten post:
StonRoc
ODPOWIEDZ