Pochwal się nowym zakupem

Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Dobra, kończę w takim razie w ten temat multikonta. Skoro takie rzeczy są dopuszczane odgórnie to okej i tyle. Nie będę się kłócił, bo i tak to niczego nie zmieni, tylko śmietnik się zrobił.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 23 razy
Kontakt:

Moje ostatnie zakupu:
232zł "deal z OLX" Telefon VIVO Y33S 8/128GB zbity ekran 125zł + nowy ekran 99zł + 5zł klej + godzina czasu + etui z alliexpres deal na nowe konto 3zł
245zł "deal z Ebay UK" Płyta główna MSI PRO B650-P WIFI AM5 ATX gniazdo procesora pogięte pinu i parę brakuje 2 godziny pod mikroskopem I płyta działa nawet w dual channel.
365zł "deal z allegro" Płyta główna X670E Steel Legend ASRock problem z biosem 5 minut i po sprawie nawet jeszcze w folia do oderwanie jest ];)
754zł "deal Ebay de" Ryzen 5 7600
Teraz tylko muszę znaleźć deal na na tanie ramy DDR5 ;0

I deal z przed paru miesięcy Karta 750zł GRPO X080 * Rx 6700 wersja bez wyjść video ale sygnał video mam puszczony przez płytę główną każda gra 60+ w 1080P nawet niektóre RT efekty mogę odpalić ;)

Edit:
215zł "deal z OLX po targowaniu się" 2x 16GB DDR5 4800 CL40 - patrząc na fora da rade będzie dojść do 5500 CL38 - w końcu mogę składać AM5 i opylić leciwe AM4 póki jeszcze jest popularne ;0
Ci użytkownicy podziękowali Rabit za ten post (w sumie 3):
krruk1TheLastJediMaikeru
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 143 razy
Podziękowania: 331 razy
Kontakt:

Obrazek
Kupiłem jak jeszcze były taniej, teraz widzę, że już poszły kilkadziesiąt złotych w górę. Choć i tak jest całkiem tanio jak za taki rozmiar. Jak 7 lat temu składałem kompa to zapłaciłem niewiele mniej za marne 240GB na SATA :trollface:

edit. dla Armina męczydupy: dałem 370
Ostatnio zmieniony 10 paź 2023, o 18:11 przez Angrenbor, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

no faktycznie tanio daleś, dobrze że napisałeś ile ;]
Ci użytkownicy podziękowali Armin za ten post:
MDA
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Armin pisze: 10 paź 2023, o 15:16 no faktycznie tanio daleś, dobrze że napisałeś ile ;]
Nie miałem zamiaru. To nie jest jakiś niszowy towar by znaleźć cenę było trudno. Obecnie kosztują ok. 430, gdy kupowałem trzy tygodnie temu chodziły za 50-70 złotych mniej.
Obrazek[
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Angrenbor pisze: 10 paź 2023, o 16:32
Armin pisze: 10 paź 2023, o 15:16 no faktycznie tanio daleś, dobrze że napisałeś ile ;]
Nie miałem zamiaru. To nie jest jakiś niszowy towar by znaleźć cenę było trudno. Obecnie kosztują ok. 430, gdy kupowałem trzy tygodnie temu chodziły za 50-70 złotych mniej.
Obrazek[
Obrazek
podpisałeś zasady tego tematu :)

nie no tak piszę żeby popisać teraz bo coś martwe te forum ostatnio ;]
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Armin pisze: 10 paź 2023, o 17:51 podpisałeś zasady tego tematu :)
To musiał być jakiś missclick. Jak wątek powstał nawet nie miałem tu konta a nie mam w zwyczaju bawić się w nekromantę i lajkować stare tematy. :trollface: Zresztą przepis i tak jest martwy.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 100 razy
Podziękowania: 258 razy
Kontakt:

QuNeo Keith McMillen Instruments
Starsza wersja, czarna.
Dziś dotarło, a kupione na olku za 380 zł. Nowy, to koszt ponad klocka?!?
Jak mi się nie spodoba albo znudzi zabawa z loopami to za jakiś czas odsprzedam ma olku :)

PS. Kupione ponieważ Jonatan zaraził mnie loopami. Ten koleś zbudował darmowy silnik do robienia loopów, o nazwie CANTOR LOOPER. Program można znaleźć na tubie, na kanale Ratbird. Na filmach można obczaić, jakiego kontrolera używa.
https://www.youtube.com/watch?v=Hvf-frOvOvI
QuNeoKeithMcMillen.png
QuNeoKeithMcMillen.png (439.24 KiB) Przejrzano 3916 razy
Ci użytkownicy podziękowali Kuwejt za ten post:
jobjoxPL
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 402 razy
Podziękowania: 838 razy

Angrenbor pisze: 10 paź 2023, o 14:48 Kupiłem jak jeszcze były taniej, teraz widzę, że już poszły kilkadziesiąt złotych w górę.
359 zł od ręki :trollface: Ale fakt, podrożały, bo we wrześniu po 300 chyba można było wyrwać.
Gratulacje zakupu, ja teraz to co najwyżej żałuję, że brałem dysk 1TB zamiast 2 :E
Ci użytkownicy podziękowali bolesna prawda za ten post:
MDA
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Starfield™ Premium Edition za 50zł na OLX z kodu AMD ceny na OLX widnieją wyższe ale da się wynegocjować :)

kod był ważny do 28.10.23.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Rabit pisze: 24 paź 2023, o 22:55 Starfield™ Premium Edition za 50zł na OLX z kodu AMD ceny na OLX widnieją wyższe ale da się wynegocjować :)

no cena bardzo fajna

opisz proces aktywacji tego kodu na steamie, jak to wygląda technicznie, miałeś jakis podzespoł AMD i sobie sam aktywowałeś, czy dałeś mu swoje dane do konta steama, czy może on ci zalozyl zupelnie nowe konto steam?

bo z tego co wiem te kody AMD nie generują klucza do stima tylko trzeba to aktywować appką AMD do konta stimowego

ale jak to dokładnie działa to nie wiem dlatego pytam z ciekawości
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Mój komp to Ryzen 5 7600 + B650 + 32GB kosztowało mnie łącznie 1213zł używki OLX / Ebay a płyta wymagała prostowania pinów kilku brakuje ale nie wpływa na działanie + karta GPRO X080 z biosem od RX 6700 - 600zł
-Kod używasz na stronie AMD rewads
-dostajesz link do ściągnięcia apki AMD która sprawdza czy się kwalifikujesz tam też wklejasz ten sam kod
- sprawdza ci kompa i wracasz na strone amd
- wyskakuje ci ankieta " Odbierz nagrodę
Ankieta

Aby kontynuować, odpowiedz na poniższe pytania
Czy kupiłeś komputer lub komponent?

Indywidualna karta graficzna lub procesor

Komputer
W którym sklepie detalicznym zakupili Państwo sprzęt AMD?
"
Miałem od sprzedającego że to była to RX 6750xt i media market nie wiem czy to ma znaczenie ale kto wie
na końcu na stronce amd masz możliwość aktywacji gry do konta steam które jest zalogowane na tej przeglądarce
Ci użytkownicy podziękowali Rabit za ten post (w sumie 3):
ArminMDATheLastJedi
Awatar użytkownika
Wiedźmin

Armin pisze: 24 paź 2023, o 23:04
Rabit pisze: 24 paź 2023, o 22:55 Starfield™ Premium Edition za 50zł na OLX z kodu AMD ceny na OLX widnieją wyższe ale da się wynegocjować :)

no cena bardzo fajna

opisz proces aktywacji tego kodu na steamie, jak to wygląda technicznie, miałeś jakis podzespoł AMD i sobie sam aktywowałeś, czy dałeś mu swoje dane do konta steama, czy może on ci zalozyl zupelnie nowe konto steam?

bo z tego co wiem te kody AMD nie generują klucza do stima tylko trzeba to aktywować appką AMD do konta stimowego

ale jak to dokładnie działa to nie wiem dlatego pytam z ciekawości
AMD chyba znowu zmieniło zasady, bo kupiłem premium. Dał gość login i hasło do konta amd z grą, wybrałem starfilda premium, przekierowało do sztim i tyle, aktywowało bezpośrednio na koncie.
Nie mam żadnego sprzętu AMD, więc wygląda, że chyba aktywacje sprzętowe nie są na czas, przynajmniej przy tej grze.
Dla porównania, Uncharted miało chyba 15-20 minut ważną aktywację, potem resetowało.
Ci użytkownicy podziękowali bolesna prawda za ten post:
MDA
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 15 razy
Kontakt:

Amd robi to troche inaczej niz nvidia. Musisz miec sprzet z promo w momencie aktywacji kodu na koncie amd(czyli tego do ktorego dostales passy) Natomiast do aktywacji pozniej na stim ktora odbywa sie z tego konta juz sprzet amd jest niewymagany.Dlatego aktywowales, natomiast w promkach nvidii sprzet jest sprawdzany na kazdym etapie aktywacji
Ci użytkownicy podziękowali tiktak77 za ten post (w sumie 2):
MDATheLastJedi
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Obrazek

mam i ja też z promki AMD, też sobie kupiłem premium z racji darmowego dlc ktore kiedyś tam wyjdzie

utargowałem ze 110zl na 75zl, niestety cena bazowa wyjściowa zbyt wysoka żeby zejść aż do 50zl tak jak tam kolega wyżej ale dla mnie i tak bardzo okej, jeszcze długo na stimie nie będzie takiej promocji żeby z ceny bazowej 499zl zejść na poziom tego 75zł wiec jestem bardzo zadowolony no i nie chce tego ogrywać za prawie darmo w gejpasie - chciałem to mieć na stimie i juz ;]
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 139 razy
Kontakt:

Armin pisze: 26 paź 2023, o 20:16
Obrazek

mam i ja też z promki AMD, też sobie kupiłem premium z racji darmowego dlc ktore kiedyś tam wyjdzie

utargowałem ze 110zl na 75zl, niestety cena bazowa wyjściowa zbyt wysoka żeby zejść aż do 50zl tak jak tam kolega wyżej ale dla mnie i tak bardzo okej, jeszcze długo na stimie nie będzie takiej promocji żeby z ceny bazowej 499zl zejść na poziom tego 75zł wiec jestem bardzo zadowolony no i nie chce tego ogrywać za prawie darmo w gejpasie - chciałem to mieć na stimie i juz ;]
Gdzie takich sprzedawców znajdujesz ?;p
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Monek22 pisze: 27 paź 2023, o 03:51
Armin pisze: 26 paź 2023, o 20:16
Obrazek

Gdzie takich sprzedawców znajdujesz ?;p

na olx oczywiście bo na allegro to drożej mają no i poza tym na allegro szansa na targowanie się jest bliska zero chociaz niby sprobować można

zdradze ci mały sekret o ktorym juz ktoś tu wczesniej pisał - te kody z amd ze starfieldem są ważne do 28.10.2023. czyli do jutra do soboty - sprzedawcy o tym wiedzą i dziś czyli w piątek zapoluj sobie na olx i targuj się podając argument że kod zaraz wygaśnie i mu przepadnie może trafi się jakiś nieogar, oczywiście on może sobie załozyc konto na amd rewards na swoje dane i aktywować kod ktorego aktywacja do steama potem jest ważna do września 2024 ale będzie musiał sprzedawać po 28.10. konto na swoje dane (no chyba że i mejla dołączy do konta, mejla nie da się zmienić na tym koncie)

innym dobrym argumentem ktorego uzylem przy negocjacji ceny była gadka "a panie za drogo pan masz o wiele taniej te gre można ograć w gamepassie, dałbym za te gre max..." i tu podajesz jakieś widełki cenowe niższe od ceny z ktorą wisi oferta ale tak żeby go to skusiło i jednocześnie i tobie pasowało

no zakładam że jesteś zainteresowany tym starfieldem w wersji na stima

powodzenia : )
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Obrazek

dziś to już za tyle można bo tak jak mowilem kod ważny do jutra i pali im się *zad* xd

to na olx, nie daje linka bo tu chyba nie wolno ale jak ktos chce to znajdzie sam
Ci użytkownicy podziękowali Armin za ten post (w sumie 3):
MDARedEviljobjoxPL
Awatar użytkownika
Wiedźmin

Armin pisze: 27 paź 2023, o 20:27
Obrazek

dziś to już za tyle można bo tak jak mowilem kod ważny do jutra i pali im się *zad* xd

to na olx, nie daje linka bo tu chyba nie wolno ale jak ktos chce to znajdzie sam
To chyba zależy, skąd ten kod. Te z GPU tak. Te nowe z chyba procesorów to są ważne do 2024.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

wiem wiem, że jest nowa partia

a roznica miedzy standard edycją i premium zalezala od tego ktora lepsza drozsza grafika?
ODPOWIEDZ