#3 Jesień - najtrudniejsze 100%

Wygrywaj gry lub rozdaj je innym!
Regulamin forum
1. Aby dołączyć do którejkolwiek z naszych grup giveawayowych musisz powiązać swoje konto z "profilem steam".
2. Grupa Łowcy Gier Giveaway jest otwarta dla każdego kto poprosi o wstęp w tym wątku.
3. Istnieje również specjalna Grupy Zasłużonych dla użytkowników, którzy przyczynili się do rozwoju strony. Regulamin grupy znajdziecie w tym miejscu.
4. Należy przestrzegać regulaminu steamgifts. Jego łamanie skutkować będzie usunięciem z obu grup.
5. Dział Steamgifts i konkursy służy do promowania konkursów organizowanych przez Łowców Gier oraz giveawayów stworzonych dla naszych grup steamowych. Zakazuje się tworzenia kryptoreklamy oraz informowania o cudzych inicjatywach bez zgody administracji.
6. Temat "Kody do rozdania" posiada dodatkowo swój wewnętrzny regulamin, którego należy bezwzględnie przestrzegać jeśli wypowiada się w w/w temacie. Możecie go przeczytać w tym miejscu.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 89 razy
Podziękowania: 2258 razy

Obrazek

Wątkiem konkursu jesiennego będą wasze najtrudniejsze "calaki". Wybieramy tylko jedną grę. Opcjonalnie możecie napisać, jakie osiągnięcia w niej sprawiły wam najwięcej kłopotów.

Zasady
  • W konkursie może wziąć udział każdy użytkownik Łowców Gier, który napisał na forum co najmniej 5 postów przed powstaniem tego tematu.
  • Aby wziąć udział w konkursie, należy podać jedną grę, która była dla was najtrudniejsza w zdobyciu wszystkich achievementów.
  • Nie ma znaczenia gdzie gra była przechodzona, liczy się wszystko, Steam, PlayStation, GOG, Epic, itd.
  • Konkurs trwa do 30 września do godziny 18:00, a losowanie zwycięzców odbędzie się o godzinie 18:05. Wyniki pojawią się niedługo potem.

Nagrody

Kolejność wyboru nagród zgodnie z wcześniejszym ustaleniem:
Arbiter Elegancji pisze: 21 mar 2023, o 14:17 #3 Jesień - 23 wrzesień, czyli równonoc jesienna. Naprzemiennie po jednej, potem po dwie:
- 1st wybiera jedną grę,
- 2nd wybiera jedną grę z ośmiu pozostałych,
- 3rd wybiera jedną grę z siedmiu pozostałych,
- 1st wybiera dwie gry z sześciu pozostałych,
- 2nd wybiera dwie gry z czterech pozostałych,
- 3rd otrzyma dwie pozostał gry,
Losowanie odbędzie się poprzez calculator.net
↓Kliknięcie w poszczególną miniaturkę przeniesie na stronę danej gry na Steamie↓
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek
Ci użytkownicy podziękowali Arbiter Elegancji za ten post (w sumie 10):
RussellNashToxiczoJaimeNatanFotelSkrzypiscigantAsasyn15kArminEjdrien.biko_biko
Awatar użytkownika
Redaktor
Podziękował: 102 razy
Podziękowania: 371 razy
Kontakt:

Zdecydowanie Little Nightmares - przy żadnej grze w stronę ekranu nie rzuciłem chyba tyle bluzgów. Nawet Sekiro i Crash Bandicoot N. Sane Trilogy nie dały mi tak w kość. A z osiągnięć, do których miałem kilka podejść i się nie udało to niesławne "Rzuciły się na mnie cienie" z Max Payne 3, kto wie czym jest to osiągnięcie, ten doskonale rozumie jaka to udręka :P
Ci użytkownicy podziękowali Nesus za ten post:
Ejdrien.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 224 razy
Podziękowania: 105 razy

Mi się udało tylko jedną grę zmęczyć na tyle, aby zgarnąć wszystkie achievementy.

Dont Escape: 4 Days to Survive
Ci użytkownicy podziękowali RussellNash za ten post:
Ejdrien.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 21 razy
Podziękowania: 705 razy
Kontakt:

Deadly Premonition: The Director's Cut - gra nie miała bardzo trudnych osiągnięć, ale skandaliczna jakość portu na PC powodowała m.in. że gra średnio co godzinę wywalała mi się do pulpitu, więc po każdym restarcie traciłem część postępów. Pomimo problemów technicznych postanowiłem grę ukończyć, bo wciągnęła mnie intrygująca fabuła i ciekawe postacie ;)
obraz_2023-09-23_102133352.png
obraz_2023-09-23_102133352.png (73.32 KiB) Przejrzano 3601 razy
Ci użytkownicy podziękowali Desolator za ten post:
Ejdrien.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 27 razy
Podziękowania: 79 razy
Kontakt:

Obrazek
Ostatni, i zarazem najtrudniejszy achievement, jaki wbiłem w tej grze wymagał zabicie dronem abordażowym 4 wrogów na jednym statku. Zdecydowanie zbyt wiele razy było bardzo blisko wbicia tego osiągnięcia.
Ci użytkownicy podziękowali Deamoon za ten post (w sumie 2):
Skywalker1988Ejdrien.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 197 razy
Podziękowania: 408 razy
Kontakt:

Dead Cells
Obrazek
Chyba najtrudniejsza gra jaką przeszedłem na 100% w tym roku.
Ci użytkownicy podziękowali KeeRay za ten post (w sumie 3):
spamslovicSkywalker1988Ejdrien.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 375 razy
Podziękowania: 417 razy
Kontakt:

Nie mam sie czym tu pochwalić wiec niech bedzie to bo fajna gierka :mrgreen:

Obrazek
Ci użytkownicy podziękowali Toxiczo za ten post:
Ejdrien.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 280 razy
Podziękowania: 288 razy
Kontakt:

Jak do tej pory udało mi się ukończyć ledwie trzy gry na 100%, wliczając w to wszystkie platformy, więc nie mam wielkiego pola do popisu. Ale AC:Odyssey zabrała zdecydowanie najwięcej czasu, żadne osiągnięcie nie było specjalnie trudne, raczej po prostu żmudne i czasochłonne - jak pływanie statkiem w najdalszy zakątek mapy bo akurat w tym miejscu nigdy nie przepłynąłeś, lub 100 metrów za daleko aby odkrył się ten konkretny skrawek mapy.

Obrazek
Ci użytkownicy podziękowali Natan za ten post:
Ejdrien.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 91 razy
Podziękowania: 259 razy
Kontakt:

Osiągnięcia można podzielić na 3 kategorie: te co wpadają same (np. ukończenie questa z głównego wątku), wymagają grindu/czasu/poradnika (wszelkie zabij/zbierz/znajdź) oraz umiejętności i w tych trzeba się postarać. Najbardziej za skórę zalazł mi tutaj Titanfall 2 i osiągnięcie "...przerósł mistrza". Miałem już chęć wywalić klawiaturę za okno i połamać monitor. Przez 3 dni po kilka godzin dziennie powtarzałem ten durny tor przeszkód pewnie po kilkaset razy.

Obrazek
Ci użytkownicy podziękowali GThoro za ten post:
Ejdrien.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 401 razy
Podziękowania: 876 razy
Kontakt:

Obrazek
nie wiem która 100 była najtrudniejsza - ale tu było coś wymagającego z tego co pamiętam :dziadek:
Ci użytkownicy podziękowali Hildunio za ten post:
Ejdrien.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 3 razy
Podziękowania: 57 razy
Kontakt:

Na pewno najtrudniejsza w tym roku :macha:
Załączniki
SMT 3.jpg
SMT 3.jpg (20.61 KiB) Przejrzano 3404 razy
Ci użytkownicy podziękowali THE-ABRAM za ten post:
Ejdrien.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 45 razy
Podziękowania: 30 razy
Kontakt:

yytuy.png
yytuy.png (118.47 KiB) Przejrzano 3373 razy
Nie ma tego wiele więc wybieram Hollow Knighta czysto za achievementy związane z boss rushem wszystkich bossów w grze i achievement za szybkie przejście gry, bo dobrym speedrunnerem nie jestem

Na wyróżnienie zasługuje Dark Souls 3 czysto za odchodzenie od zmysłów przy grindzie itemów do covenanta, które były wymagane na 100%
Ci użytkownicy podziękowali PokerStudio za ten post (w sumie 2):
Forman08Ejdrien.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 69 razy
Podziękowania: 28 razy
Kontakt:

The Binding of Isaac - 100% zajęło mi prawie 240 godzin ale satysfakcja bo wymaksowaniu była ogromna.
Ci użytkownicy podziękowali Jaime za ten post:
Ejdrien.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 129 razy
Podziękowania: 287 razy
Kontakt:

Nie lubię trudnych gier, przekomplikowanych achievementów i ogólnie bardzo rzadko mam 100% w czymkolwiek, co nie jest VN. Wrzucam więc Senran Kagura: Peach Beach Splash, w której największa trudność polegała na dość sporej ilości (jakże przyjmemnego w tym przypadku) grindu. To maksimum, na jakie mnie stać. ; p
sk.png
sk.png (85.94 KiB) Przejrzano 3258 razy
Ci użytkownicy podziękowali Kadaj za ten post:
Ejdrien.
Awatar użytkownika
Łowca
Discord: Kipingo#2887
Podziękował: 27 razy
Podziękowania: 78 razy
Kontakt:

Myślę, że Red Dead Redemption 2, ze względu na zbadanie o oskórowanie prawie wszystkich zwierząt, prawie bo nie liczą sie te na wyspie, ale jednak jest ich sporo, naprawdę sporo i głównie uważam za najtrudniejsze to, że niekiedy zwierzęta same po prostu nie chciały się pojawiać i można było z niektórymi na spokojnie całą godzinę poświecić, zeby sie dane zwierzę pojawiło, nie mówiąc o innych achievmentach jak te z multi, gdzie trzeba było po prostu grindowac levele, ale w końcu po zdobyciu 100% było warto dla takiej gierki
nik.PNG
nik.PNG (171.21 KiB) Przejrzano 3219 razy
Ci użytkownicy podziękowali Kiping za ten post:
Ejdrien.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 46 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

Universe Sandbox (teraz widzę, że na Steamie jest pod nazwą Universe Sandbox Legacy). Od zrobienia tych 100% minęło już trochę lat, ale wciąż to wspominam. Pewnie dlatego, że wszystkie osiągnięcia - jak zawsze - zdobyłem całkowicie "prawilnie", czyli bez żadnego zmieniania ustawień w BIOS-ie, czy innego kombinowania.
Zresztą zacytuję tutaj mój stary wpis z tego forum, gdzie chwaliłem się zdobyciem 100%:
Universe Sandbox - ufff...
Kompletnie nie pamiętam już, dlaczego ileś lat temu wpadłem na pomysł, żeby to cholerstwo wymaksować legalnie. "Gra" sama w sobie ciekawa, na początku trochę się nią pobawiłem, bo ciekawiły mnie zawsze te klimaty. Nie wyobrażam sobie jednak, żeby spędzić w niej aż tyle czasu, ile to jest wymagane. W związku z tym osiągnięcia są kompletnie porąbane. I pewnie dlatego zrobiłem je trochę na przekór...
Kilka "zwykłych" wpada za drobne aktywności. Są też takie, na które nie da się z samego siebie wpaść (The Code czy The Answer). Schody zaczynają się, gdy trzeba spędzić w grze ileś czasu oraz uruchomić ją ileś razy. Z tym spędzaniem czasu... wystarczyło ją uruchomić i zostawić gdzieś w tle, a że ja często hibernowałem system, to zliczało nawet taki czas. Co ciekawe, osiągnięcie za spędzenie w grze jednego roku (sic!) wpadło chyba szybciej, niż powinno (wg moich obliczeń o jakiś miesiąc, ale może to ja się pomyliłem. Na Steam niestety nie da się śledzić postępu odblokowywania danego osiągnięcia, co naprawdę jest wkurzające).
No i wymóg uruchomienia gry 10000 razy. To ktoś po*&^any wymyślił. 10, 100, czy nawet ten 1000 - jakoś dało się to zrobić nie mając poczucia marnowania życia, ale 10000? Wpadłem na pomysł, jak to ostatecznie zrobić. Otóż, jak pewnie wiele osób, w trakcie rozmów telefonicznych bazgrze się w zeszycie, łazi po pokoju czy co tam jeszcze. Jak wiedziałem, że czeka mnie dłuższa rozmowa, odpalałem na Steamie i bezmyślnie klikałem. Oczywiście brak paska postępu sprawił, że już kilka lat temu pogubiłem się w tym, ile w ogóle mogłem nastukać. Wpadło wczoraj, zupełnie przypadkiem, po dwóch uruchomieniach :)
Ostatecznie cieszę się, że mam to za sobą i nigdy więcej nie zamierzam robić tego typu osiągnięć. Fakt, może wysiłku w tym nie było, ale sam fakt, że trwało to tyle lat...
Ci użytkownicy podziękowali PostScript za ten post:
Ejdrien.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 365 razy
Podziękowania: 180 razy
Kontakt:

Warframe, 3k na liczniku. Osiągnięcia nie są może trudne ale wymagają sporo czasu. Swoją przygodę jeszcze zacząłem, kiedy nie dało się zdobyć 100% bo było za mało broni i postaci do wbicia 30 poziomu konta.
Ci użytkownicy podziękowali Greed za ten post:
Ejdrien.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 80 razy
Podziękowania: 208 razy
Kontakt:

Alwa's Legacy
al.JPG
al.JPG (23.01 KiB) Przejrzano 3070 razy
Ci użytkownicy podziękowali Jumsala za ten post:
Ejdrien.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 279 razy
Podziękowania: 280 razy

Obrazek
Obrazek
🍓🍓🍓
Celeste. Co się namęczyłem i naprzeklinałem to moje. ]:-> Najtrudniejsze były oczywiście "Strony" C poziomów i przeraźliwie długi i trudny rozdział 9. :twisted:
🍓🍓🍓
Ci użytkownicy podziękowali Dandyl za ten post:
Ejdrien.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 4 razy

Super Hexagon - z wiekiem jest już tylko trudniej.

Obrazek
Ci użytkownicy podziękowali strawberry_pl za ten post (w sumie 2):
Ejdrien.PostScript
ODPOWIEDZ