Wiadomo, newsy można filtrować. Są po to kategorie.
Jednak przezorni (jak na przykład Ja) wolą widzieć każdego newsa.
Tak więc od jakiegoś czasu me oczy obserwują coraz więcej sponsorowanych newsów.
Newsów, które są o takich "super" promocjach, że ręce opadają.
Jeśli dobrze bym wam zapłacił to pokażecie na głównej mojego porannego stolca? (1zł+koszt wysyłki).
Newsy chyba mają być newsami. Doniesieniami o czymś na prawdę wyjątkowym.
Jednak zamiast super newsów jest projekt "Śledź" - czyli to co przewija się na pasku u góry strony, tylko w formie newsów.
To jest po prostu żal po woli. Nie takich łowców lubiłem.
Dobra. Newsy o kiepskich promocjach gier przeboleję.
Natomiast teraz zaczynam dostrzegać jakieś "promocje" konsol/konsolek.
Niebawem zaczniecie wrzucać newsy o przecenach pralkosuszarek z RTV Euro AGD?
Po woli robi się z tej stronki kolejne Ceneo/Nokaut.
Proponuję pomyśleć nad lepszym rozwiązaniem kategorii/sortowania newsów i ogólnie zastanówcie się co z tej strony robicie. No chyba, że jesteście tego świadomi.
Piszę w liczbie mnogiej, bo nie wiem ile osób wchodzi w skład ekipy. Kojarzę tylko Remika.
Ja po prostu nie lubię jak ktoś drwi z mojej inteligencji zamieszczając promocje, które K***A nie są promocjami tylko jakimś Trackerem cenowym.
Później muszę przeglądać "starsze posty" bo cała główna jest zasrana jakiś Śledziem, a nie prawdziwymi okazjami których szukam.
Przez to można przeoczyć coś na prawdę ciekawego.
Rozsądne rozwiązanie: Dodać kolejną kategorię "To jest prawdziwa okazja" i prawdziwe okazje podpinać pod to. Proste.
Co się dzieje z łowcami?
- Podziękował: 17 razy
- Podziękowania: 11 razy
- Kontakt:
Mnie bardziej irytuje ta reklama w tle, jestem przyzwyczajony do klikania kółkiem po bokach forum/strony i szybkiego przewijania, a teraz za każdym razem przez przypadkowe kliknięcie na reklamę przechodzę do super oferty na gamingstore...
- Discord: remike#9022
- Podziękował: 576 razy
- Podziękowania: 261 razy
- Kontakt:
Nie masz racji i to nawet częściowo. Bardzo tendencyjny post i w sumie szkoda czasu, żeby mi na to odpisywać. No ale trudno, spróbujmy
1. "Natomiast teraz zaczynam dostrzegać jakieś "promocje" konsol/konsolek." WTF? Serio, ale tego argumentu nie pojmuje, żebym nawet nie wiem jak się starał. Nie interesują cię konsole to sobie je odfiltruj. Nie odfiltrujesz, bo "wolisz widzieć każdego newsa". No to jak ja mam ci pomóc? Czy możesz docenić, że INNYCH takie promocje interesują?
2. Piszemy o wszystkim, bo jest na to zapotrzebowanie. Ludzie chcą wiedzieć o wszystkich promocjach digital, a nie tylko o tych, które według gustu remike są dobre. Znowu ta sama sytuacja - uszanuj fakt, że to co ty nie uznajesz za okazję, może przypaść do gustu INNYM.
3. Lepiej mieć o 5 newsów za dużo, niż o 1 za mało. Od scrollowania ręka nikogo nie zaboli.
Avaray, wydaje mi się, że problem polega na trochę zbyt egoistycznym podejściu. Niestety pisząc dla 70 tysięcy czytelników musimy być otwarci na wszystkie gusta i potrzeby wszystkich ludzi. Ciebie interesują tylko kozackie okazje, na PC i najlepiej dostępne po tej samej cenie w Niemczech. Inną osobę ucieszy jakiś indyk z goga z przeceną -25%, bo akurat na niego polował. Trzecia zamówi sobie Dragon's Crown z Play-Asia. Pisząc o wszystkim staramy się zadowolić każdego. Jeżeli masz problem ze scrollowaniem nieinteresujących deali, to poszukaj sobie strony, która odpowiada TWOIM wymaganiom.
1. "Natomiast teraz zaczynam dostrzegać jakieś "promocje" konsol/konsolek." WTF? Serio, ale tego argumentu nie pojmuje, żebym nawet nie wiem jak się starał. Nie interesują cię konsole to sobie je odfiltruj. Nie odfiltrujesz, bo "wolisz widzieć każdego newsa". No to jak ja mam ci pomóc? Czy możesz docenić, że INNYCH takie promocje interesują?
2. Piszemy o wszystkim, bo jest na to zapotrzebowanie. Ludzie chcą wiedzieć o wszystkich promocjach digital, a nie tylko o tych, które według gustu remike są dobre. Znowu ta sama sytuacja - uszanuj fakt, że to co ty nie uznajesz za okazję, może przypaść do gustu INNYM.
3. Lepiej mieć o 5 newsów za dużo, niż o 1 za mało. Od scrollowania ręka nikogo nie zaboli.
Avaray, wydaje mi się, że problem polega na trochę zbyt egoistycznym podejściu. Niestety pisząc dla 70 tysięcy czytelników musimy być otwarci na wszystkie gusta i potrzeby wszystkich ludzi. Ciebie interesują tylko kozackie okazje, na PC i najlepiej dostępne po tej samej cenie w Niemczech. Inną osobę ucieszy jakiś indyk z goga z przeceną -25%, bo akurat na niego polował. Trzecia zamówi sobie Dragon's Crown z Play-Asia. Pisząc o wszystkim staramy się zadowolić każdego. Jeżeli masz problem ze scrollowaniem nieinteresujących deali, to poszukaj sobie strony, która odpowiada TWOIM wymaganiom.
- Podziękował: 50 razy
- Podziękowania: 78 razy
- Kontakt:
Zgadzam się z Remikiem. Nie da się zadowolić wszystkich naraz, nawet pewnie jak będzie to 100 osób a co dopiero jak liczymy w tysiącach. Strona nazywa się łowcy gier a nie łowcy gier PC, więc nie wiem skąd ten żal na konsole. Fakt, rynek cyfrowej dystrybucji jest bardziej rozwinięty na PC, ale przecież współczesna rozrywka to przede wszystkim konsole, więc nie bardzo da się je pominąć w tematyce gier. To samo tyczy się promocji samych konsol. No chyba jest to bardziej powiązane z grami niż pralkosuszarka. Choć kto wie, jak kiedyś wymyślą takowe z wbudowaną konsolą do gier czy kompem, to bardzo możliwe że i takie promocje zobaczymy.
Mnie również nie każda promocja odpowiada. Ale szanuję gusta innych i nawet jeżeli zainteresuje mnie jeden nius na 5 czy 10 to i tak jestem do przodu. A też nikt nie zmusza to siedzenia tutaj. Mi się stronka podoba i nie uważam, żeby wymagała jakiś większych zmian.
Mnie również nie każda promocja odpowiada. Ale szanuję gusta innych i nawet jeżeli zainteresuje mnie jeden nius na 5 czy 10 to i tak jestem do przodu. A też nikt nie zmusza to siedzenia tutaj. Mi się stronka podoba i nie uważam, żeby wymagała jakiś większych zmian.
- Podziękował: 3 razy
- Podziękowania: 34 razy
- Kontakt:
Albo filtrujesz newsy i ograniczasz je do takich, które tobie pasują, albo przeglądasz wszystko i akceptujesz to, że część promocji lub nawet "promocji" nie jest skierowana do ciebie. Mnie nie interesują oferty konsolowe, ale nie filtruję ich, nie czuję takiej potrzeby, ale też bólu tylnych części ciała nie mam z tego powodu.
Inna sprawa, to nie rozumiem dlaczego niby miałyby się nie pojawiać oferty sprzętu do grania? I jaki ma sens porównywanie tego do pralek? Konsola jaka jest to jest, ale jednak mimo wszystko z ogólnopojętym gamingiem ma coś wspólnego, a pralka to wiadomo, istnieje tylko po to, żeby kobiety też mogły programować.
BTW, żeby nie zakładać nowego tematu - tylko u mnie na głównej nie ma niektórych polskich znaków? Czyszczenie cache przeglądarki, historii, ciasteczek nie pomogło. Podobnie jak reinstall przeglądarki. Co ciekawe dzieje się tak tylko na starej Operze 12.15, na nowszej wersji opartej na Chromium wszystko jest ok, podobnie jak na Chrome i Firefoxie.
Inna sprawa, to nie rozumiem dlaczego niby miałyby się nie pojawiać oferty sprzętu do grania? I jaki ma sens porównywanie tego do pralek? Konsola jaka jest to jest, ale jednak mimo wszystko z ogólnopojętym gamingiem ma coś wspólnego, a pralka to wiadomo, istnieje tylko po to, żeby kobiety też mogły programować.
+1, mam poblokowane reklamy, ale i tak jak kliknę na szary obszar po bokach to i tak przenosi mnie na to raczej marne promo...
BTW, żeby nie zakładać nowego tematu - tylko u mnie na głównej nie ma niektórych polskich znaków? Czyszczenie cache przeglądarki, historii, ciasteczek nie pomogło. Podobnie jak reinstall przeglądarki. Co ciekawe dzieje się tak tylko na starej Operze 12.15, na nowszej wersji opartej na Chromium wszystko jest ok, podobnie jak na Chrome i Firefoxie.
- Podziękował: 16 razy
- Podziękowania: 27 razy
- Kontakt:
Sorry, ale potrafię odróżnić Newsa od codziennego przedstawienia cen w poszczególnym sklepie.
Po to był chyba Śledź, by było można śledzić ceny. Natomiast to co powinno być w Śledziu jest na głównej jako newsy.
Ja rozumiem, że dzięki dofinansowaniu ze strony sklepów możecie się rozwijać, ale po woli zmierza to w trochę złym kierunku.
Nie pisałbym tego, gdyby mi na Łowcach nie zależało. Toż to super stronka.
Po to był chyba Śledź, by było można śledzić ceny. Natomiast to co powinno być w Śledziu jest na głównej jako newsy.
Ja rozumiem, że dzięki dofinansowaniu ze strony sklepów możecie się rozwijać, ale po woli zmierza to w trochę złym kierunku.
Nie pisałbym tego, gdyby mi na Łowcach nie zależało. Toż to super stronka.
- Podziękował: 102 razy
- Podziękowania: 24 razy
- Kontakt:
Porównanie kąsol do pralkosuszarek jest trafione w dziesiątkę! Brawo, propsy.
Ja mam nadzieję, że więcej sklepów zechce się reklamować na Łowcach i mam nadzieję, że remike nie ugnie się pod tekstami "Óofcy się spszedali" i zacznie traktować Łowców nie tylko jako hobby, misja i kąkuręcja dla markolfa, ale także jako biznes.
Ja mam nadzieję, że więcej sklepów zechce się reklamować na Łowcach i mam nadzieję, że remike nie ugnie się pod tekstami "Óofcy się spszedali" i zacznie traktować Łowców nie tylko jako hobby, misja i kąkuręcja dla markolfa, ale także jako biznes.
- Discord: remike#9022
- Podziękował: 576 razy
- Podziękowania: 261 razy
- Kontakt:
Nikt nie przedstawia cen na głównej - newsy dotyczą (prawie wszystkich) promocji elektronicznych (obniżek cen) o ograniczonym czasie trwania oraz ruchów cenowych gier pudełkowych o czasie nieokreślonym, które subiektywnie zostają uznane przez redaktorów za dobrą okazję.
Podaj przykłady promocji, które twoim zdaniem nie powinny być na stronie głównej i uzasadnij dlaczego.
Podaj przykłady promocji, które twoim zdaniem nie powinny być na stronie głównej i uzasadnij dlaczego.
Ja zablokowałem ten element dzięki dodatkowi Element Hiding Helper. Zniknął i obrazek i paskudny linkacz.
Polecam!