Origin/EA Desktop/EA app - temat ogólny
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
- Podziękował: 1377 razy
- Podziękowania: 1315 razy
- Kontakt:
stary klient origin jeszcze działa? bo była mowa kiedyś tam, że w grudniu trzeba bedzie nowego klienta instalować (EA app) a ja z pół roku nie uruchamiałem origina i nie wiem jak teraz wygląda sprawa
- Podziękował: 102 razy
- Podziękowania: 371 razy
- Kontakt:
Ooo i to jest dobra wiadomość. Napisałem kilka wiadomości do pomocy technicznej, osobny temat na ich forum, nie wiem czy miało to jakikolwiek wpływ na to, ale faktycznie, gry już są w bibliotece Origin ^^vangordon pisze: 25 lut 2023, o 20:16 Właśnie odpaliłem Origin i w bibliotece pojawiły mi się dwa dodatki do MOH:AA, Breakthrough i Spearhead
- Załączniki
-
- MoH.JPG (60.6 KiB) Przejrzano 5557 razy
Ktoś wie jak odinstalować grę z tego *hruhur* EA app?
Mass Effect Legendary Edition
Pokazuje, ze wymagany update, po zaakceptowaniu go nic się nie dzieje
Kliknięcie odinstaluj przenosi do odinstalowywarki windowsa gdzie ME się nie pokazuje
Próba naprawy gry idzie niemożebnie powoli
Próba usunięcia plików gry z folderu wywala odmowę dostępu
Póki co puszczę te bieda-naprawianie i kiedyś się powinno zrobić, no ale może ktoś zna rozwiązanie to będzie na przyszłość
Edit. Jakieś 2.5h naprawiania aby móc zagrać w grę za którą zapłaciłem (a raczej ją normalnie odinstalować), kocham EA i ich launcher, na pewno zobaczą więcej moich pieniędzy
Mass Effect Legendary Edition
Pokazuje, ze wymagany update, po zaakceptowaniu go nic się nie dzieje
Kliknięcie odinstaluj przenosi do odinstalowywarki windowsa gdzie ME się nie pokazuje
Próba naprawy gry idzie niemożebnie powoli
Próba usunięcia plików gry z folderu wywala odmowę dostępu
Póki co puszczę te bieda-naprawianie i kiedyś się powinno zrobić, no ale może ktoś zna rozwiązanie to będzie na przyszłość
Edit. Jakieś 2.5h naprawiania aby móc zagrać w grę za którą zapłaciłem (a raczej ją normalnie odinstalować), kocham EA i ich launcher, na pewno zobaczą więcej moich pieniędzy

- Załączniki
-
- Screenshot 2023-05-13 034206.jpg (23.51 KiB) Przejrzano 4986 razy
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 1 raz
- Kontakt:
Mam pytanko odnośnie tego nowego EA app. Czy mieliście może jakiś problem ze zdobywaniem osiągnięć? Dopóki grałem na Originie wpadały mi osiągnięcia, odkąd stworzyli tą nową apkę mam z tym problem. Miałem z tym problem w Burnout Paradise Remastered oraz w Star Wars Battlefront 2 (wersja z Epic Games). Przeinstalowywałem program ale nic to nie pomogło, szukałem w pomocy EA ale ich wytyczne też nic nie dały.
- Podziękował: 26 razy
- Podziękowania: 22 razy
Pytałem o to w komentarzach, ale spróbuję i na forum. Wiecie może, czy da się jakkolwiek kupić starsze odsłony Command & Conquer? Wg gg.deals są one przecenione na platformie EA, ale nie można ich wyszukać w samym sklepie. Kliknięcie w link przenosi do ogólnej strony serii, gdzie do zakupu jest jedynie wersja zremasterowana. Pamiętam, że jak działał jeszcze Origin, to była opcja na zakup, ale niestety apka już w żaden sposób się nie uruchamia.
- Podziękował: 7 razy
- Podziękowania: 416 razy
- Kontakt:
Czy masz zainstalowane EA App? Bo Origin nie został wyłączony, jak masz na komputerze zainstalowanego tylko jego to powinien działać.dzurek pisze: 16 maja 2023, o 23:56 Pytałem o to w komentarzach, ale spróbuję i na forum. Wiecie może, czy da się jakkolwiek kupić starsze odsłony Command & Conquer? Wg gg.deals są one przecenione na platformie EA, ale nie można ich wyszukać w samym sklepie. Kliknięcie w link przenosi do ogólnej strony serii, gdzie do zakupu jest jedynie wersja zremasterowana. Pamiętam, że jak działał jeszcze Origin, to była opcja na zakup, ale niestety apka już w żaden sposób się nie uruchamia.
- Podziękował: 26 razy
- Podziękowania: 22 razy
W takim razie odinstaluje EA App i sprawdzę, dzięki.serafek5 pisze: 17 maja 2023, o 12:21Czy masz zainstalowane EA App? Bo Origin nie został wyłączony, jak masz na komputerze zainstalowanego tylko jego to powinien działać.dzurek pisze: 16 maja 2023, o 23:56 Pytałem o to w komentarzach, ale spróbuję i na forum. Wiecie może, czy da się jakkolwiek kupić starsze odsłony Command & Conquer? Wg gg.deals są one przecenione na platformie EA, ale nie można ich wyszukać w samym sklepie. Kliknięcie w link przenosi do ogólnej strony serii, gdzie do zakupu jest jedynie wersja zremasterowana. Pamiętam, że jak działał jeszcze Origin, to była opcja na zakup, ale niestety apka już w żaden sposób się nie uruchamia.
- Podziękował: 7 razy
- Podziękowania: 416 razy
- Kontakt:
Mam do oddania kod do Insygniów Śmierci cz.1 na Origin/EA App. Nie wiem czy wykorzystany, stąd nie wystawiam na bazarze za kasę. Gra od lat zdelistowana, toteż jeśli kod zadziała, chętnie wymieniłbym go za jakiś "mocniejszy" tytuł na Steama czy coś. Chętnych zapraszam na PW.
Próbował ktoś kiedyś łączyć konta EA? Mam 2 (albo nawet 3) i chciałbym mieć gry na jednym, głównym koncie, według https://help.ea.com/en/help/account/acc ... a-account/ jest to możliwe, pytanie czy to nadal aktualne. Teraz próbuję jakoś otworzyć czat z EA albo zrobić ticket, ale nie wiem nawet jak, założyłem sprawę, ale bez treści, tylko z nazwą
Kurde, niby połączył konta, ale nie wiem czy przesłało gry. Na stare konto zalogować się nie mogę, a na tym nowym głównym nie widzę Dragon Age Inkwizycji (to ze względu na tę grę chciałem połączyć konta). Nie pamiętam nawet jakie inne gry miałem na starym koncie, więc nie jestem w stanie powiedzieć, czy cokolwiek się przeniosło. Myślicie, że to może zająć jakiś czas zaktualizowanie tych gier na głównym koncie? Bo gość z supportu napisał, że połączył konta i wspominał jedynie, że utracę stare tytuły jak Syndicate i SImcity, no i sejwy/osiągnięcia, ale nie przeszkadzało mi to. DA Inkwizycja chyba nie zalicza się do tych starych gier? 
Edit: dobra, skontaktowałem się z supportem ponownie i przenieśli gry (przynajmniej te które pamiętałem, że miałem, czyli Dragon Age 2, Inkwizycję i Spore). Pozostałe też mają się z czasem pojawić, ale nie pamiętam nawet co to było.

Edit: dobra, skontaktowałem się z supportem ponownie i przenieśli gry (przynajmniej te które pamiętałem, że miałem, czyli Dragon Age 2, Inkwizycję i Spore). Pozostałe też mają się z czasem pojawić, ale nie pamiętam nawet co to było.
- Podziękował: 48 razy
- Podziękowania: 40 razy
Cześć.
Mam pytanie odnośnie gier kupionych na STEAM.
Jak grę miałem na EA i kupiłem ponownie na Steam ten sam tytuł, to widzę, że osiągniecia mi się zsynchronizowały, a samą grę moge odpalić ze STEAM oraz EA.
Jak kupiłem grę tylko na STEAM, to mogę odpalić tylko za pomocą STEAM. Wtedy jest ikonka w launcherze EA przy grze.
Co się stanie jak mam grę zakupioną na STEAM i kupię ją kolejny raz w EA? Zdubluje mi ją? Czy może ta ikonka STEAM zniknie i będę mógł ją odpalać z obu launcherów?
Mam pytanie odnośnie gier kupionych na STEAM.
Jak grę miałem na EA i kupiłem ponownie na Steam ten sam tytuł, to widzę, że osiągniecia mi się zsynchronizowały, a samą grę moge odpalić ze STEAM oraz EA.
Jak kupiłem grę tylko na STEAM, to mogę odpalić tylko za pomocą STEAM. Wtedy jest ikonka w launcherze EA przy grze.
Co się stanie jak mam grę zakupioną na STEAM i kupię ją kolejny raz w EA? Zdubluje mi ją? Czy może ta ikonka STEAM zniknie i będę mógł ją odpalać z obu launcherów?
- Podziękował: 1377 razy
- Podziękowania: 1315 razy
- Kontakt:
będzie drugi kafelek w kliencie EA jeden z ikonką stima drugi normalnie
- Ci użytkownicy podziękowali Armin za ten post:
- Bury Zenek
- Podziękował: 9 razy
- Podziękowania: 9 razy
- Kontakt:
Czy komuś z was usuneło grę z biblioteki? Podobno Dead Space 2 i BF2042 oberwało
https://www.reddit.com/r/pcgaming/comme ... ary_i_got/
Aczkolwiek Dead Space 2 dalej widnieje u mnie w bibliotece (ta informacja zaczęła masowo się pokazywać patrząc na komentarze na reddicie)

Aż mnie się przypomina, bo oczywiście ea nie mogło być gorsze od afery z Ubi i ich The Crew

https://www.reddit.com/r/pcgaming/comme ... ary_i_got/
Aczkolwiek Dead Space 2 dalej widnieje u mnie w bibliotece (ta informacja zaczęła masowo się pokazywać patrząc na komentarze na reddicie)

Aż mnie się przypomina, bo oczywiście ea nie mogło być gorsze od afery z Ubi i ich The Crew