Pad zamiennik Ps3 a granie w gry

Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Witajcie,
jest to mój pierwszy post na tym forum więc proszę o wyrozumiałość.
Od kilku dni jestem szczęśliwym posiadaczem używanej konsoli Ps3 wraz z padem zamiennikiem. Jest to moja pierwsza przygoda z konsolą w ogóle. Wieczorem odpalając Heavy Rain moim oczom ukazała się scena mycia zębów przez głównego protagonistę... Niestety nie byłem w stanie wykonać tego zadania. Gra prosiła mnie o ruch kontrolerem na boki, czego nie moglem zrobić na padzie zamienniku. Moje pytanie brzmi: Czy często napotkam podobny problem w innych grach na Ps3? Gdzie mogę szukać oryginalnego pada? Chodzi mi o zaufany sklep, gdzie będę miał 100% pewność oryginalności.
Dzięki z góry za odpowiedź
Pozdrawiam Was Łowcy :D
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 9 razy
Podziękowania: 18 razy
Kontakt:

Hej.
Niestety to jest ten problem, dla którego nie używam zamienników do PS3 tylko wybuliłem za używanego pada oryginalnego. Niby niewiele gier używa tego ruchowego kontrolera, ale ostatecznie w kilka produkcji (np. Uncharted 1) on jest niemal wymagany.
Jeżeli chodzi o używanego pada to ja kupiłem w sklepie gameover.pl przez Allegro i oni akurat wysyłają gry i pada w bardzo dobrym stanie, a co najważniejsze - czyste (serio, nie wszystkim to się niestety zdarza... konsolę po zakupie sam musiałem czyścić a też kupiłem w sklepie). Swoje kosztuje (około 130 złotych + dostawa), ale po kilku miesiącach używania stwierdzam, że wszystko jest jak należy. Bateria trzyma, wszystko działa łącznie z wibracjami jak i sterowaniem ruchowym.

PS: Nie, to nie jest żadna reklama tego sklepu. Kupiłem tam zaledwie jednego pada i parę gier a sam sklep znalazłem po filmiku TV GRY.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 348 razy
Podziękowania: 135 razy
Kontakt:

No jest problem bo oryginalne ciężko trafić i dużo kosztują. Ostatnio widziałem artykuł że koleś kupił podróbkę i była lepiej wykonana niż oryginał, ale nie napisał skąd kupił tylko ostrzegał że to było raczej szczęście i że trzeba uważać. Ja kupiłem kiedyś za 6 dyszek jakąś podróbę i analogi i wykonanie tragiczne, no ale żyroskop działał i pozwalał machnąć padem by przejść dalej. Po taniości tak możesz zrobić i po wymaganym fragmencie przełączyć pada na drugi w ustawieniach w dowolnym momencie, no ale uciążliwe to będzie.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 8 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Niektórych gier niestety bez tego żyroskopu nie przejdziesz, np. taki Killzone 2 wymaga go do stawiania materiałów wybuchowych. Sam wybuliłem 100 cebulionow za oryginalnego w naprawdę git stanie i sobie jak musze to na nim gram, a jak nie to na zamienniku. Polecam poszukać jak masz możliwość w sklepach stacjonarnych konsolowych, bo czasem się tak uda, jak mi, gdzie mojego pada kupiłem w takim właśnie sklepie.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

siemka posiadam orginalny pad ps3, sama konsola padla mi juz ze 3 lata temu a pady zostaly i tak sobie leza moge sprzedac
ODPOWIEDZ