Xbox Wsteczna kompatybilność a Polska wersja

Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 0

Siema
Orientuje się ktoś czy jak kupię grę w pudełku na Xbox 360 w ANG weersji językowej, która działa na Series X i ma wersję cyfrową po polsku to czy jak włożę płytkę do napędu to pobierze mi się polska wersja czy angielska?
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 13 razy

Wersja gry pobiera się zawsze w zależności od rejonu, więc jeśli była oficjalna polska wersja to taka się powinna pobrać.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 416 razy
Kontakt:

Sebatrox pisze: 14 kwie 2023, o 15:21 Siema
Orientuje się ktoś czy jak kupię grę w pudełku na Xbox 360 w ANG weersji językowej, która działa na Series X i ma wersję cyfrową po polsku to czy jak włożę płytkę do napędu to pobierze mi się polska wersja czy angielska?
Pobierze się angielska. Zasada jest generalnie taka, że XBO pobiera tą wersję gry, która jest na włożonej płycie - więc np. jak wsadzisz do konsoli francuskie Call of Duty, które ma na płycie wyłącznie język francuski, to gra pobrana zostanie również w takiej wersji. Sprawdzałem to w każdą stronę - są nawet gry, które cyfrowo będą po angielsku, ale jeżeli masz polską płytę, to pobierze się wersja polska - np. Prince of Persia z 2008. Wyjątkiem jest pierwszy Assassin's Creed - tej gry w polskiej wersji na serwerach nie mają, więc nawet jak kupisz polskie pudełko, to gra będzie po angielsku.
Ci użytkownicy podziękowali serafek5 za ten post (w sumie 5):
kamil950jobjoxPLSebatroxMDAMaikeru
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 13 razy

W sumie to ciekawe. Teraz pytanko do autora, sprawdzałeś jaka się w końcu pobiera? Nie raz wpadała mi w łapy jakaś wersja wydana na niemiecki rynek, ale nigdy nie pobrało mi gry po niemiecku, jeśli był polski język w grze, to była po polsku, jeśli nie, to najwyżej w angielskim. A kolega wyżej znowu twierdzi odwrotnie, więc może nie spotkałem się z odpowiednią ilością sytuacji.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 92 razy
Podziękowania: 123 razy
Kontakt:

Powiem na przykładzie tego, z czego sam korzystałem.
Prince of Persia (2008) - PL, płyta / wydanie PL
Dragon Age: Początek - ENG, wydanie PL
Dragon Age 2 - PL, wydanie ENG
Hitman: Rozgrzeszenie - PL, wydanie PL

W sumie mógłbym sprawdzić PoP: Zaginione Piaski, bo mam wydanie PL ale musiałbym mieć na to czas (nie mam światłowodu).
Ci użytkownicy podziękowali Hemiq za ten post:
kamil950
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 416 razy
Kontakt:

Miljez pisze: 16 kwie 2023, o 20:33 W sumie to ciekawe. Teraz pytanko do autora, sprawdzałeś jaka się w końcu pobiera? Nie raz wpadała mi w łapy jakaś wersja wydana na niemiecki rynek, ale nigdy nie pobrało mi gry po niemiecku, jeśli był polski język w grze, to była po polsku, jeśli nie, to najwyżej w angielskim. A kolega wyżej znowu twierdzi odwrotnie, więc może nie spotkałem się z odpowiednią ilością sytuacji.
Mogłeś po prostu nie trafić na grę, która ma bardzo duże ograniczenia językowe na płytach, jak właśnie Call of Duty, czy chociażby Oblivion. Tych gier nie ma dużo, ale niestety da się wtopić tak, że gra będzie wyłącznie po niemiecku.
Ci użytkownicy podziękowali serafek5 za ten post:
kamil950
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0

Miljez pisze: 16 kwie 2023, o 20:33 W sumie to ciekawe. Teraz pytanko do autora, sprawdzałeś jaka się w końcu pobiera?
Kupiłem F.E.A.R. 3 na X360. Polskie wydanie. Sprawdzałem i pobrała mi się wersja PL.
ODPOWIEDZ