salukilep pisze: 5 kwie 2023, o 19:08
Po co wystawiać drożej niż minimum rynkowe... jak wystawianie w cenieni minimalnej rynkowej powoduje ze karty wiszą rok... to z + 0,02 będą wisieć 2.
Ten rynek kart jest jakiś dziwny. Wnioskuję, że to jest zależne od waluty. Zerknij na wykresy. Najedź myszką na krzywą i zobacz, że drogie karty także sprzedają się. I to w zacnych ilościach! Myślisz sobie: kto jest takim imbecylem, że szarpie droższe karty, skoro obok leżą za grosze? Nie jestem pewien kto to pisał, ale na tym forum wyczytałem, że rynek jest podzielony na regiony. Niektóre oferty nie są widoczne dla niektórych regionów. Prawdopodobnie dlatego, że nie spełniają pewnych (nieznanych nam) kryteriów. Inne oferty - zawyżone, możliwe, że już są widoczne dla innego regionu (to taka moja niesprawdzona teoria). Dlatego można potestować, popróbować i wystawiać karty po cenie, po której nikt z naszego regionu, na bank, nie kupi ale... może ktoś szarpnie z innego regionu? Who knows? Tylko sugeruję wpisywać cenę z tych wykresów, z tych szczytowych załamań.
Druga sprawa to czas. Niektórym nie śpieszy się ze sprzedażą kart. Wrzuca taki petent karty na rynek po zawyżonej cenie (ja wystawiłem takie karty, po 300 zł za sztukę) i nie martwi się, czy sprzeda, czy nie sprzeda. Za rok karta i tak wróci do jego inventory. A jak wróci, to zostanie ponownie wysłana na handel. Nikt jej nie zajuma
Trzecie sprawa, po części połączona z drugą, to ilości kart. Zdarza się, że szybciutko znikają karty. Nie raz widziałem, że moje karty skupuje jedno konto. Może bot do levelowania odznaki? A może handlarz, który wystawia je później po wyższej cenie? Jeżeli jednak karty, te po zaniżonych cenach, szybko zejdą z rynku, to moje oferty są kolejnymi.
Tak więc jeżeli jesteś "właścicielem" takiej karty, to tylko Ty decydujesz, za jaką kwotę ją sprzedasz. Jeżeli potrzebujesz kasy do walleta to sprzedajesz po zaniżonej cenie, jeżeli walczysz długoterminowo, to wrzucasz po zawyżonej. Jedyna obawa to taka, że karty spadną z rynku z powrotem do inventory, gdy gierka wypada ze stima. Wtedy już nie sprzedasz takiej karty na rynku stim. Wtedy bujasz się z takimi niesprzedawalnymi kartami, które zalegają inventory. Jest na to rada. Takie karty można komuś sprezentować bądź... sprzedawać gdzie indziej, czego jeszcze nie robiłem.
Filmik stary. Dziś odkopany z jakichś czeluści dysku więc nie pamiętam, czemu usuwałem niektóre karty, a także zawyżałem ceny innych kart. Może to był jakiś filmik instruktażowy? Zrobiony dla siebie? Jakbym planował dostać jakiejś amnezji