Dzień dobry,
na początku marca zakupiłem grę od nijakiego Highlineoo. Zapłaciłem, klucz otrzymałem ale.. niestety nie można go aktywować. Sprzedawca podobno pisał do supportu o aktywacje klucza i poprosił, żebym poczekał do wyjaśnienia sprawy.
Mamy koniec miesiąca a poprawnego klucza i pieniędzy nie otrzymałem. W załączniku screen z rozmowy.
Niestety sprzedawca dodał mnie na czarną listę i nie mam możliwości skontaktowania się z nim.
Wysłałem żądanie odesłania pieniędzy na PayPalu, cisza.
Brak gry brak pieniędzy za grę
- Podziękował: 289 razy
- Podziękowania: 459 razy
- Kontakt:
Hey, zgłoś mi tę transakcję na bazarze. Możesz do tego podrzucić komunikat wyskakujący przy próbie aktywacji klucza (najlepiej na mail https://lowcygier.pl/kontakt/ i temat "Pomoc z bazarem")
EDIT:
Od drugiej strony sporu otrzymałem dowody z kontaktu z supportem EA, który potwierdził, że klucz nie został aktywowany i wciąż działa.
EDIT:
Od drugiej strony sporu otrzymałem dowody z kontaktu z supportem EA, który potwierdził, że klucz nie został aktywowany i wciąż działa.
Klucz może i działał ale nie na aktualnej platformie, obecnie klucz jest bezużyteczny... Transakcji nie mogę zgłosić, podobno została już zgłoszona (screeny w załączniku).
- Załączniki
-
- 2222222.png (197.28 KiB) Przejrzano 3452 razy
-
- 23333.png (15.19 KiB) Przejrzano 3453 razy
Ostatnio zmieniony 27 mar 2023, o 12:22 przez lustmord', łącznie zmieniany 1 raz.
- Podziękował: 402 razy
- Podziękowania: 838 razy
Origin też może nie chwycić za pierwszym razem. Od kiedy wymyślili ten eaapp, to i origin chodzi gorzej.
Mi jakiś klucz z amazona dopiero za 6 razem aktywowało. C&C z choice musiałem wpisać ręcznie. Z tym ręcznym wpisywaniem sztim czasami też coś ma. Wklejasz i wklejasz, nie łapie, a jak ręcznie wklepiesz to aktywuje od razu.
Mi jakiś klucz z amazona dopiero za 6 razem aktywowało. C&C z choice musiałem wpisać ręcznie. Z tym ręcznym wpisywaniem sztim czasami też coś ma. Wklejasz i wklejasz, nie łapie, a jak ręcznie wklepiesz to aktywuje od razu.
Problem w tym, że Origin wycofali i całkowicie przeszli na EA... Także, nic nie da się dodać przez Origin, od razu jest wymuszona instalacja EA.Nesus pisze: 27 mar 2023, o 13:21 A próbowałeś aktywować go poprzez Origin albo przeglądarkę? Akurat EA App to mega syf i jeszcze wiele rzeczy tam nie działa
- Podziękował: 289 razy
- Podziękowania: 459 razy
- Kontakt:
Spróbuj skorzystać z https://www.ea.com/redeem
- Podziękował: 102 razy
- Podziękowania: 371 razy
- Kontakt:
Da się, da - sam korzystam nadal z Origina:lustmord' pisze: 27 mar 2023, o 20:08Problem w tym, że Origin wycofali i całkowicie przeszli na EA... Także, nic nie da się dodać przez Origin, od razu jest wymuszona instalacja EA.Nesus pisze: 27 mar 2023, o 13:21 A próbowałeś aktywować go poprzez Origin albo przeglądarkę? Akurat EA App to mega syf i jeszcze wiele rzeczy tam nie działa
1. Tutaj link do oficjalnej, ostatniej wersji Origin - https://www.dm.origin.com/download
2. Tutaj mini-poradnik jak wyłączyć wymuszenie EA App - https://twitter.com/p0358/status/1626811868412010497
Spróbowałem zrealizować kod przez przeglądarkę, wyświetla się błąd o nieprawidłowym kluczu. Wpisywałem ręcznie, kopiowałem setki razy, to samo (screen w załączniku).
Pobrałem Orgin od nowa, zmieniłem wszystko tak jak w tym poradniku i jakimś cudem przez chwilę dało się wejść w zakładkę, żeby dodać klucz. Klucz jest wykrywalny ale niestety jak próbuję dodać grę, komunikat o nieprawidłowym kodzieNesus pisze: 27 mar 2023, o 21:43Da się, da - sam korzystam nadal z Origina:lustmord' pisze: 27 mar 2023, o 20:08
Problem w tym, że Origin wycofali i całkowicie przeszli na EA... Także, nic nie da się dodać przez Origin, od razu jest wymuszona instalacja EA.
1. Tutaj link do oficjalnej, ostatniej wersji Origin - https://www.dm.origin.com/download
2. Tutaj mini-poradnik jak wyłączyć wymuszenie EA App - https://twitter.com/p0358/status/1626811868412010497

Z tego co wyczytałem, da się korzystać jeszcze z Origin ale tylko i wyłącznie na komputerach Mac...
- Załączniki
-
- mac.png (13.93 KiB) Przejrzano 2809 razy
-
- 676767.png (133.78 KiB) Przejrzano 2810 razy
-
- 89898.png (193.22 KiB) Przejrzano 2810 razy
Ostatnio zmieniony 28 mar 2023, o 11:46 przez lustmord', łącznie zmieniany 1 raz.
Rozumiem, że tak to zostawicie, że typ sprzedaje klucze na nieaktualną platformę? Po czym blokuje kupujących na bazarze i paypalu 

- Załączniki
-
- 3343.png (54.78 KiB) Przejrzano 2669 razy
Ostatnio zmieniony 5 kwie 2023, o 13:34 przez lustmord', łącznie zmieniany 1 raz.
Nadal nie mam gry ani wydanych na bezużyteczny klucz pieniędzy. Usuwacie jeszcze negatywne komentarze...
Co więcej, pobawiłem się w obejście wymuszonej instalacji EA, udało się aczkolwiek po dodaniu nawet bezpośrednio przez aplikację Origin wyświetla się komunikat o niepoprawnym kluczu. Kod wpisywany poprawnie, ręcznie i kopiowany - NIE DZIAŁA. Zwracam się więc ponownie o zwrot pieniędzy za grę albo nowy poprawny klucz.
Co więcej, pobawiłem się w obejście wymuszonej instalacji EA, udało się aczkolwiek po dodaniu nawet bezpośrednio przez aplikację Origin wyświetla się komunikat o niepoprawnym kluczu. Kod wpisywany poprawnie, ręcznie i kopiowany - NIE DZIAŁA. Zwracam się więc ponownie o zwrot pieniędzy za grę albo nowy poprawny klucz.
- Załączniki
-
- --08.png (220.27 KiB) Przejrzano 2201 razy
-
- 00.png (236.15 KiB) Przejrzano 2203 razy
-
- 8888.png (89.26 KiB) Przejrzano 2206 razy
-
- 3.png (28.65 KiB) Przejrzano 2213 razy
Ostatnio zmieniony 10 lip 2023, o 19:30 przez lustmord', łącznie zmieniany 4 razy.
- Podziękował: 1377 razy
- Podziękowania: 1315 razy
- Kontakt:
co to był za klucz? do jakiej gry?
pewnie z rozdawnictwa Amazonu kluczyk który już dawno stracił ważność o czym sprzedający powinien wiedzieć i nie powienien go sprzedawać
pewnie z rozdawnictwa Amazonu kluczyk który już dawno stracił ważność o czym sprzedający powinien wiedzieć i nie powienien go sprzedawać