Cześć, idzie do mnie XSX i się zacząłem czytać o najbardziej optymalnym sposobie na GPU.
Do tej pory myślałem, że konwersja 1:1 Golda na GPU jest jednorazowa, ale okazuje się, że nie - wydaje się, że działa za każdym razem. Czy w tym wypadku opłaca w ogóle nabijać się GPU na jakieś długie okresy w stylu trzy lata? W końcu można nabijać sobie co pół roku. Czy nabijanie GPU na trzy lata jest jedynie podyktowane wygodą i strachem, że Xbox zniesie konwersje czy jest coś czego nie biorę pod uwagę?
Jako przykład podam ceny z tanigamepass.pl - wychodzi na to, że im krócej tym lepsza cena na miesiąc i długotrwały GPU wcale nie jest korzystniejszy.
Game Pass Ultimate - czy jest sens nabijać aż na trzy lata?
- Podziękował: 473 razy
- Podziękowania: 161 razy
- Kontakt:
Niższa cena krótszych okresów wynika tylko z tego że jest 4 zeta za pierwszy miesiąc lub 3 miesiące a im dłuższy okres tym mniejszą różnicę to robi w cenie za miesiąc. Branie na 3 lata to jak piszesz wygoda i brak stresu że M$ nagle utnie pępowinę i skończy się eldorado. Jak masz konsolę i zależy Ci najbardziej na cenie to januszowanie na nowych kontach za 4 zeta co miesiąc to najlepsza opcja, nikt nie wie ile łaska M$ jeszcze potrwa. Pewnie jak osiągną jakiś target użytkowników/aktywnie płacących.
Dlaczego się mija z celem? Jak skończą się kody 7-dniowe i przeliczniki Xbox Game Passa PC/Xbox oraz Xbox Live nie będą optymalne to będzie drożej. Ja kupiłem Ultimate bo chcę grać po sieci i to było dla mnie najważniejsze. Xbox Live kiedy kupowałem Ultimate wypadał drożej niż XGPU. A teraz nie dość że mogę grać po sieci to jeszcze mogę testować sobie gryalistair80 pisze: 4 lip 2021, o 13:14 Tak w ogóle 3 lata to z jednej strony mało czasu, z drugiej bardzo dużo. Szybko minie, jednak wydanie prawie sześciu stów dla mnie mija się z celem.

Jak to właśnie jest z kończącą się subskrypcją XGPU dla konsoli i przedłużeniem jej za tą samą cenę co wcześniej.TheLastJedi pisze: 4 lip 2021, o 11:35 Jak masz konsolę i zależy Ci najbardziej na cenie to januszowanie na nowych kontach za 4 zeta co miesiąc to najlepsza opcja, nikt nie wie ile łaska M$ jeszcze potrwa. Pewnie jak osiągną jakiś target użytkowników/aktywnie płacących.
Np. z Waszego poradnika można kupić XGPU na 5 miesięcy za 54,26zł. Subskrypcja się skończyła, nie mogę jej przedłużyć w tej samej niskiej cenie bo ta oferta dotyczy tylko nowych kont a chciałbym zachować gry pobrane w ramach XGPU.
Rozumiem, że zakładam nowe konto na Microsoft i na to konto kupuję nową subskrypcję XGPU z poradnika jak dla nowego użytkownika.
Potem dodaje to nowe konto w konsoli i co dalej? Przełączam się na to pierwsze konto i już mogę grać w gry które wcześniej pobrałem w ramach wygasłej subskrypcji? Czy mogę też bez problemu pobierać gry na pierwszym koncie w ramach XGPU zakupionego na drugim koncie?
- Podziękował: 50 razy
- Podziękowania: 78 razy
- Kontakt:
Dokładnie tak, robisz nowe konto, kupujesz co trzeba i ustawiasz swoją konsolę jako domową na tym nowym koncie. Dzięki temu wszystkie konta zalogowane na tej konsoli mają dostęp do GPU, czyli możesz normalnie grać, pobierać i kontynuować postępy na starym koncie. A nowe w zasadzie nie jest do niczego już potrzebne, ono służy tylko za hosta usługi.laxton99xyz pisze: 15 mar 2023, o 17:55Jak to właśnie jest z kończącą się subskrypcją XGPU dla konsoli i przedłużeniem jej za tą samą cenę co wcześniej.TheLastJedi pisze: 4 lip 2021, o 11:35 Jak masz konsolę i zależy Ci najbardziej na cenie to januszowanie na nowych kontach za 4 zeta co miesiąc to najlepsza opcja, nikt nie wie ile łaska M$ jeszcze potrwa. Pewnie jak osiągną jakiś target użytkowników/aktywnie płacących.
Np. z Waszego poradnika można kupić XGPU na 5 miesięcy za 54,26zł. Subskrypcja się skończyła, nie mogę jej przedłużyć w tej samej niskiej cenie bo ta oferta dotyczy tylko nowych kont a chciałbym zachować gry pobrane w ramach XGPU.
Rozumiem, że zakładam nowe konto na Microsoft i na to konto kupuję nową subskrypcję XGPU z poradnika jak dla nowego użytkownika.
Potem dodaje to nowe konto w konsoli i co dalej? Przełączam się na to pierwsze konto i już mogę grać w gry które wcześniej pobrałem w ramach wygasłej subskrypcji? Czy mogę też bez problemu pobierać gry na pierwszym koncie w ramach XGPU zakupionego na drugim koncie?
- Ci użytkownicy podziękowali boskiapollo za ten post:
- laxton99xyz