Elden Ring

Wszystko co dotyczy gier komputerowych
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 10 razy
Podziękowania: 127 razy
Kontakt:

xarlo12 pisze: 17 kwie 2022, o 16:04
Benzacne pisze: 17 kwie 2022, o 15:33 Będzie dodatkowa zawartość czy skończono wspieranie gry?
Sama czekam na tę informację, bo przechodzenie gier FS raz a potem ponownie po roku / dwóch zawsze mnie nużyło (by zrobić postać pod DLC, a potem i tak SL za mały, bo się raszuje), ale raczej nie dowiemy się tego dopiero dwa miesiące po premierze.

Dark Souls wszystkie dostawały DLC, ale żadna inna odsłona nic nie dostała, więc pozostaje czekać... tak rok około.

PS Choć i tak dalej czekam na jakieś konkretne poprawki dla PC przed zakupem.
Bloodborne dostał dodatek Old Hunters.
A co do dodatków do samego Elden Ring to, nawet jeśli coś wyjdzie to najwcześniej będzie koniec tego roku, ale nic nie ogłaszali na razie więc raczej wątpię, żeby coś się w 2022 pojawiło o ile w ogóle mają w planach coś robić. A jak chcesz grać to ja tam uważam, że nie ma na co czekać u mnie bez problemu chodziło(110h) z okazjonalnymi dropami max detale 1440p na 3060ti jak najbardziej akceptowalnie działa jak ktoś ma problemy niech sobie oświetlenie obniży, bo to najbardziej wymagające ustawienie jest i tyle.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 65 razy
Podziękowania: 40 razy

Cześć, moim jedynym doświadczeniem z soulsami było Demon Souls Remake, które kupiłem kiedyś z ciekawości w promce na PS5. Rimejk zbnudowany od podstaw graficznie zrobił na mnie duże wrażenie razem ze wsparciem haptyki. Tutaj wybór padł na polecanego Szlachcica ze względu na początkowy czar i pierścień z przywracaniem MP. Pobiegałem trochę w prologu, wylądowałem koło bram Boletarii i nawet nie dotarłem do Falangi, zatrzymał mnie Czerwonooki Rycerz (czy jakoś tak). Gra wróciła na półkę i zająłem się innymi pozycjami, ale nadal mi chodzi po głowie i chciałbym kiedyś do niego wrócić pasuje mi ten klimat, ale najpierw Elden Ring...

Trochę nahajpowany kupiłem wspomnianego ER, również na PS5 z myślą o dalszej odsprzedaży po ograniu. Otwartość świata zrobiła swoje, pełna dowolność. Po krótkim riserczu w necie na start wybrałem Włóczęgę, kilka punktów poszło w Siłę i Witalność, sprzęt cały czas startowy. Dotychczas mam jakieś 5h, 14lvl odkryty skromny obszar a z mobów wybici głównie szeregowi, największy postrach, czyli Strażnik Drzewa nadal czeka na sieknięcie, to jest pewne, irytuje mnie jego sylwetka w krajobrazie Pogrobna i mam nadzieję, że niedługo stamtąd z moją pomocą zniknie. Dzisiaj zrobiłem kilka rajdów z przywołanym stadem wilków, taktyka w stylu bicie mieczem i unik. Oczywiście poległem X razy, ale w najlepszej próbie udało mi się zbić mu HP do jakichś ~30% także nie krzyżujcie mnie od razu. :D Czyli jest jakiś delikatny progres. Na dobrą sprawę są to moje pierwsze soulsy, do których przysiadłem na poważnie, za krótko grałem w DS'a, by go uznać za ten pierwszy. Było trochę nerwów, ale było też blisko ubicia tego skurczybyka. Jest trochę mechanik do ogarnięcia, ale przyjmuję to wyzwanie i na ile mi czas pozwoli spróbuję coś podziałać w tym temacie. :D
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 143 razy
Podziękowania: 18 razy

Chyba ma wyjść nowa część. 🤞🙏
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

Benzacne pisze: 28 lut 2023, o 10:39 Chyba ma wyjść nowa część. 🤞🙏
dodatek, masz info na glownej lowcow albo w innych źródłach