Klucz z ONE a gra instalowana na Series X

Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 0

Cześć koleżanki i koledzy, jestem nowy na forum i wpadłem dopytać o taką kwestię techniczną:
Kupiłem klucz cyfrowy (oczywiście na Argentynę dla XBOX ONE - NBA 2k23 bo taniej 8-) ), aktywowałem ją ale zainstalowałem na SERIES X.
Jaka wersja w takim przypadku instaluje się na konsoli?
Czy konsola pobiera z serwerów wersję gry pod SERIES X czy jednak z gorszą grafą dla ONE - kompatybilnie wsteczną?
Dzięki za odpowiedzi.
Awatar użytkownika
Administrator
Podziękował: 289 razy
Podziękowania: 459 razy
Kontakt:

Ta gra nie ma darmowego upgrade do lepszej wersji, więc grasz w wersję dla One, w ramach kompatybilności wstecznej.
Awatar użytkownika
Łowca

No to pierwsza wtopa. Tak mi się coś właśnie wydawało, że troszkę lipnie wygląda :D
No cóż, człowiek uczy się na błędach, a trzeba było parę groszy dołożyć :P
Gdzie można sprawdzić czy dana gra z ONE ma upgrade do SERIESX?
Planuje jeszcze kupić RDR2, Wieśka3 i GTA5 - czy te gry można brać dla ONE?
Dzięki za odpowiedzi!
Ostatnio zmieniony 16 lut 2023, o 08:04 przez Martini26, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Administrator
Podziękował: 289 razy
Podziękowania: 459 razy
Kontakt:

RDR 2 nie ma w ogóle upgrade pod nową generację, więc i tak nie masz wyboru :)
Wiesiek ma darmowy next-gen upgrade, więc możesz bez obaw kupić wersję dedykowaną Xbox One, a i tak będziesz grał w najlepszą wersję dla swojej konsoli.
GTA5 otrzymało edycję next-gen, przeznaczoną nowym konsolom i musisz kupić konkretnie ją, bo starsza wersja nie posiada opcji upgrade.

Listę gier ze Smart Delivery (Inteligentne pobieranie, które sprawia, że zawsze masz najlepszą dostępną wersję gry dla konsoli, na której aktualnie grasz) znajdziesz na https://www.xbox.com/en-US/games/optimized. Jeśli gra nie ma "ptaszka" w odpowiedniej kolumnie to zazwyczaj znak, że są dwie wersje - na starą i nową generację konsol i wtedy trzeba kupić odpowiednią edycję. Nie jest ona jednak w 100% kompletna, bo wspomnianego Wieśka na niej nie ma :P

Możesz też sobie wbić po prostu do Xbox Store, wpisać nazwę interesującej Cię gry i sprawdzić dostępne wersje. Jeśli jest jedna, to znak, że albo nie ma w ogóle upgrade do wersji XS, albo takowy jest darmowy, a jeśli dwie, to trzeba zainteresować się wersją przeznaczoną na odpowiednią konsolę.
Ci użytkownicy podziękowali Seyonne za ten post:
Martini26
Awatar użytkownika
Łowca

Seyonne pisze: 16 lut 2023, o 12:14 RDR 2 nie ma w ogóle upgrade pod nową generację, więc i tak nie masz wyboru :)
Wiesiek ma darmowy next-gen upgrade, więc możesz bez obaw kupić wersję dedykowaną Xbox One, a i tak będziesz grał w najlepszą wersję dla swojej konsoli.
GTA5 otrzymało edycję next-gen, przeznaczoną nowym konsolom i musisz kupić konkretnie ją, bo starsza wersja nie posiada opcji upgrade.

Listę gier ze Smart Delivery (Inteligentne pobieranie, które sprawia, że zawsze masz najlepszą dostępną wersję gry dla konsoli, na której aktualnie grasz) znajdziesz na https://www.xbox.com/en-US/games/optimized. Jeśli gra nie ma "ptaszka" w odpowiedniej kolumnie to zazwyczaj znak, że są dwie wersje - na starą i nową generację konsol i wtedy trzeba kupić odpowiednią edycję. Nie jest ona jednak w 100% kompletna, bo wspomnianego Wieśka na niej nie ma :P

Możesz też sobie wbić po prostu do Xbox Store, wpisać nazwę interesującej Cię gry i sprawdzić dostępne wersje. Jeśli jest jedna, to znak, że albo nie ma w ogóle upgrade do wersji XS, albo takowy jest darmowy, a jeśli dwie, to trzeba zainteresować się wersją przeznaczoną na odpowiednią konsolę.
Serdecznie dziękuję Ci za wyczerpującą odpowiedź :piwo:
ODPOWIEDZ