Bugi i błędy w Bazarze

Dyskusja o wszystkim co dotyczy Łowcowego Bazaru
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

Zmień nastawienie to, że gościu jest pierwszy z grą na gog to dla Ciebie okazja bo jak rozumiem ty jesteś na pierwszym miejscu z grą na steam a sprzedawca z grą gog z tobą nie konkuruje. A mimo to dzięki temu oferta jest przez niego częściej wyświetlana, co prawda nie zrobisz podbicia ale to w sumie też zaleta bo całą tą pracę wykonuje gościu z gog.JA widzę same zalety ty wady :)
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 1287 razy
Podziękowania: 391 razy
Kontakt:

"Nie mów mi jak mam żyć" :trollface:
Zapytałem tylko, czy Bazar rzeczywiście tego nie rozróżnia i w domyśle, czy nie jest to błąd, którym trzeba się będzie za milion lat zająć, jak ktoś siądzie w końcu do bazarku. Nic o wadach i zaletach, ale niepotrzebnie dorobiłeś sobie do tego swoją 'ideologię' ;-)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 12 razy
Podziękowania: 8 razy
Kontakt:

krzykr pisze: 4 sty 2023, o 19:55 Zmień nastawienie to, że gościu jest pierwszy z grą na gog to dla Ciebie okazja bo jak rozumiem ty jesteś na pierwszym miejscu z grą na steam a sprzedawca z grą gog z tobą nie konkuruje. A mimo to dzięki temu oferta jest przez niego częściej wyświetlana, co prawda nie zrobisz podbicia ale to w sumie też zaleta bo całą tą pracę wykonuje gościu z gog.JA widzę same zalety ty wady :)
Interpunkcja przepiękna ;) Konstrukcja zdań również :lol: Gratulacje.
Facet zadaje konkretne pytanie, a ty się go czepiasz. Rozumowanie też masz tak zakręcone, że szok...
Jest to niewątpliwie ciekawe pytanie i myślę, że dobrze byłoby rozgraniczyć oferty tej samej gry, ale na różne platformy.
Ci użytkownicy podziękowali viper218 za ten post:
Greed
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

Co do interpunkcji kiedyś radzili mi bym robił krótsze zdania, bo z przecinkami sobie nie radziłem. Nikogo się nie czepiałem po prostu to co jest mi nie przeszkadza, pewnie macie racje i warto się temu przyjrzeć, dodać np. gry na konsole.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 62 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Witam, co jakiś czas na bazarze obrazki ofert mi się nie doładowują (sprawdzałem na paru przeglądarkach) czy tak się zdarza na bazarku czy to coś u mnie się wywala ?
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

Ja też tak mam czasami. Avatar profilu też wtedy jakby nie wczytany.
Awatar użytkownika
Webmaster
Discord: rob006
Podziękował: 166 razy
Podziękowania: 205 razy
Kontakt:

michall0 pisze: 25 lut 2023, o 16:43 Witam, co jakiś czas na bazarze obrazki ofert mi się nie doładowują (sprawdzałem na paru przeglądarkach) czy tak się zdarza na bazarku czy to coś u mnie się wywala ?
O jakie gry chodzi? Masz jakiś screenshot?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

akurat teraz mam dobrze ale zrobię jak się to stanie jeszcze raz a jak się to dzieje to albo wywala wszystkie obrazki ofert a niekiedy tak pól na pol :D
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

długo czekać nie musiałem więc podsyłam screen :)

https://zapodaj.net/cacb052d32c20.png.html
Awatar użytkownika
Webmaster
Kontakt:

Są jakieś błędy w konsoli przeglądarki? Wygląda na jakiś błąd sieciowy pomiędzy tobą a serwerem serwujący m obrazki, ale nie mam pojęcia skąd one mogą się brać.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

tak cos tu wyrzuca błędy
https://zapodaj.net/0e1c16106c4f2.png.html
Czasami trwa to chwile, czasami dłużej, raz strona wywali wszystkie obrazki a innym razem wybiórczo. Być może to coś u mnie nie mówię, że nie ale jak widać posty wcześniej Quoyque też miał ten problem i byłem ciekaw czy to tylko u mnie tak jest :)
Awatar użytkownika
Webmaster
Kontakt:

michall0 pisze: 25 lut 2023, o 19:02 tak cos tu wyrzuca błędy
https://zapodaj.net/0e1c16106c4f2.png.html
Czasami trwa to chwile, czasami dłużej, raz strona wywali wszystkie obrazki a innym razem wybiórczo. Być może to coś u mnie nie mówię, że nie ale jak widać posty wcześniej Quoyque też miał ten problem i byłem ciekaw czy to tylko u mnie tak jest :)
To jest błąd związany z DNS - twoja przeglądarka nie może rozwiązać domeny img.gg.deals na adres IP. Na twoim miejscu sprawdziłbym czy podmiana serwerów DNS na jakieś inne coś zmieni, np na 1.1.1.1 albo 8.8.8.8. Ewentualnie sprawdź czy nie masz jakiegoś agresywnego blokera reklam, który mógłby coś tutaj namieszać.

Quoyque wspominał, że awatar też mu się nie wczytuje, ale awatar jest serwowany bezpośrednio z serwerów Steam, więc albo to coś zupełnie innego, albo to poza naszą kontrolą.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

a czy na ta chwile domena gg.deals wgl śmiga ? bo jak chce na nią wejść to mam błąd "Ta witryna jest nieosiągalna Nie znaleziono adresu DNS serwera gg.deals. Diagnozujemy problem." i może wtedy mi właśnie nie ładuje obrazków, pytanie czemu nie odnajduje domeny na tą chwilę..
Awatar użytkownika
Webmaster
Kontakt:

Domena powinna normalnie działać: https://downforeveryoneorjustme.com/gg.deals
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

Tak na szybko wyłapane, tutaj akurat chodzi o avatary kontrahenta. Czasem ctrl+f5 też nie pomaga... Z grami miewam podobnie, ale samo się naprawia.
Obrazek
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0

Witam, 18.05 rozpocząłem zakup gry i do tej pory nie otrzymałem żadnego z powiadomień mailowych, które powinny przyjść (wszystkie 3 opcje powiadomień mam włączone). Pocztę mam na hotmail.com.

Obawiam się, że sprzedający też żadnych nie dostaje, bo jest offline już od kilku dni.
Awatar użytkownika
Webmaster
Kontakt:

Brutti pisze: 20 maja 2023, o 13:11 Witam, 18.05 rozpocząłem zakup gry i do tej pory nie otrzymałem żadnego z powiadomień mailowych, które powinny przyjść (wszystkie 3 opcje powiadomień mam włączone). Pocztę mam na hotmail.com.

Obawiam się, że sprzedający też żadnych nie dostaje, bo jest offline już od kilku dni.
Adres bazaru trafił na blacklistę. Ogarnąłem już usunięcie go z blacklisty, ale rozpropagowanie tego po dostawcach może zająć chwilę.
Ci użytkownicy podziękowali rob006 za ten post:
Brutti
Awatar użytkownika
Webmaster
Kontakt:

rob006 pisze: 21 maja 2023, o 21:27
Brutti pisze: 20 maja 2023, o 13:11 Witam, 18.05 rozpocząłem zakup gry i do tej pory nie otrzymałem żadnego z powiadomień mailowych, które powinny przyjść (wszystkie 3 opcje powiadomień mam włączone). Pocztę mam na hotmail.com.

Adres bazaru trafił na blacklistę. Ogarnąłem już usunięcie go z blacklisty, ale rozpropagowanie tego po dostawcach może zająć chwilę.
OK, większość zaległych maili już powinna dotrzeć do adresatów. Ale część maili przepadła, bo albo mail zbyt długo wisiał w kolejce (problem występował od wtorku...), albo host od razu odrzucał nasze maile. Jeśli więc ktoś nie odpowiada na bazarze, to sugeruję wysłać mu jakąś wiadomość z przypomnieniem - możliwe że nie dostał powiadomienia mailowego o aktywności z ostatniego tygodnia.
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

Super, na GMailu przestały trafiać do spamu. :tak:
Ci użytkownicy podziękowali Quoyque za ten post:
rob006
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 23 razy
Kontakt:

Wie ktoś kiedy naprawią filtr na Bazarze bo widzę klucze GOG a na filtrze ma tylko zaznaczone klucze Steam ?
ODPOWIEDZ