Monitor do uratowania ?

Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 58 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

Pacjent: AOC AGON AG273QCG

Czy ktoś z Was miał podobny problem i jest w stanie ocenić czy monitor z wadą widoczną na poniższych zdjęciach da radę jeszcze uratować i naprawić ?

Obrazek
Obrazek

Na początku monitor nie miał widocznych tych białych linii; po jakimś czasie na dole ekranu równolegle do pasku zadań zaczęła tak jakby mrugać jedna wąska linijka. Potem pojawiła się siatka białych linii do wysokości ok 1/4 ekranu, po jakimś czasie rozszerzyła się do 2/3 wysokości ekranu tak jak na zdjęciu. W trakcie trwania tego procesu monitor nie upadł czy też nie uległ jakiemuś fizycznemu uderzeniu, które mogłoby pogłębić wadę.
Czy tutaj jest w waszej ocenia szansa, że jeżeli ktoś kumaty coś pogrzebie, dociśnie, przeczyści przy matrycy to wada może się cofnąć czy raczej monitor nadaje się na elektrozłom ?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 473 razy
Podziękowania: 161 razy
Kontakt:

Ocenianie tak na oko to wróżenie z fusów, bez rozebrania nie da rady. Jak to problem z tasiemką łącząca itp. to do zrobienia, jak matryca uszkodzona to tylko wymiana a koszt jest porównywalny do nowego monitora i nieopłacalne.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Miałem dokładnie to samo z monitorem od AOC i tak samo przebiegał proces najpierw była linia od dołu równolegle do pasku zadań a potem coraz wyżej, oddałem na gwarancje tam gdzie kupowałem po odczekaniu 2-4 tygodni przysłali mi nowy a gwarancja była od AOC tak na szybko sprawdziłem i dają 3 letnią od zakupu
ODPOWIEDZ