Karty Steam - wątek ogólny

Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 100 razy
Podziękowania: 258 razy
Kontakt:

Ciekawostka. Za zakup decka w iwentowym okresie, jak summer sale, wpada 69 kart.
Obrazek
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 211 razy
Podziękowania: 364 razy

Kuwejt pisze: 2 lip 2022, o 15:52 Ciekawostka. Za zakup decka w iwentowym okresie, jak summer sale, wpada 69 kart.
Obrazek
Tyle samo kart wpadnie za zakup gier na te samą kwote :)
Btw widac juz cwaniactwo volve... nie dają juz karty za 3,7 tak jak przelicznik tylko po realnym kursie dolara xD
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 139 razy
Kontakt:

@up ta to sie zmienilo kilka miesiecy temu , miedzy innymi wszystkie itemy w ich grasz poszly w góre ostro i ludzie byli zdziwieni ze niektore gry na wyprzedazy drozej niz przez ostatnie pare lat , no bo wydawcy maja w *zadzitrata* pl i jada po kursie zaproponowanym przez valva .
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 0
Kontakt:

Używacie jakiegoś skryptu do sprzedawania kart i nie ma ryzyka bana?
Awatar użytkownika
Zbanowany

klwid04 pisze: 29 lip 2022, o 09:10 Używacie jakiegoś skryptu do sprzedawania kart i nie ma ryzyka bana?
SIH i SDA - SIH automatycznie wystawia mi karty o 3 grosze taniej niz najnizsza cena rynkoa a SDA sam je potwierdza automatycznie i nic nie musze robic :)
Ci użytkownicy podziękowali pelikulas za ten post:
klwid04
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

pelikulas pisze: 29 lip 2022, o 12:07
klwid04 pisze: 29 lip 2022, o 09:10 Używacie jakiegoś skryptu do sprzedawania kart i nie ma ryzyka bana?
SIH i SDA - SIH automatycznie wystawia mi karty o 3 grosze taniej niz najnizsza cena rynkoa a SDA sam je potwierdza automatycznie i nic nie musze robic :)
czyli nie ma ryzyka z banem, a poza tym sih nie miał jakichś problemów z prywatnością, bo jak robiłem reaserch to dużo osób pisało, że sprzedawał historie wyszukiwania firmą?
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

I dziękuje bardzo za odpowiedź
Awatar użytkownika
Zbanowany

klwid04 pisze: 29 lip 2022, o 15:12
czyli nie ma ryzyka z banem, a poza tym sih nie miał jakichś problemów z prywatnością, bo jak robiłem reaserch to dużo osób pisało, że sprzedawał historie wyszukiwania firmą?
To uzywasz go w przeglądrce w ktorej nic nie wyszukujesz :)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 218 razy
Podziękowania: 362 razy
Kontakt:

Mam takie pytanie - co zrobić żeby swoje ogłoszenie o wymianie kart w poszczególnym wątku dla danej gry tak szybko nie znikało?
Wkurza mnie to bo bym w sumie chętnie się tu i ówdzie wymienił, ale jak dam ogłoszenie to powisi chwilę a potem dość szybko (tak po tygodniu - dwóch?) automatycznie znika. Z drugiej strony widzę że czasem są takie ogłoszenia od innych fachowców więc może robię coś nie tak??
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Posiadam 17k kart z ponad 3,8k różnych gier. +3000 kart jest niedostępnych na rynku steam.

Bot jest podpięty pod Archi i akceptuje automatycznie oferty z kartami z tej samej gry.

Jeśli ktoś by potrzebował mogę wymienić kart 1:1 między różnymi grami.

Kilka informacji przed wysłaniem oferty na karty z innych gier:
1. Akceptuje oferty +/- 1 karta różnicy między liczbą kart składających się na set.
2. Jak już chcesz wysyłać oferty to polecam kilka małych ofert. Przy tym koncie jest bot i wykonuje wymiany.
3. Wiem że są karty w EQ warte więcej niż normalnie. Ofert z nimi nie zaakceptuje.
4. Oferty akceptuje ręcznie.

PS1. Chyba nie łamie regulaminu. Nie zarabiam na wymianach z użytkownikami.
PS2. Posiadam również dużo kart foliowych jeśli byłby ktoś zainteresowany.
Ci użytkownicy podziękowali Hrabia Black za ten post:
BlackJuice
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 26 razy

Widać geniuszem sprzedaży to ty nie jesteś, skoro robisz oferty tańsze zamiast dać ceny normalne. I przykładowo zamiast za 15 gr to sprzedasz za 10 gr, 100 kart i strata 5 zl. Oferty trzeba sprawdzać, bo te wykresy czy sugerowane ceny nie zawsze sa wiarygodne, bo kiedy jest 100 ofert za 15 gr a jakiś mondry 'pelikulas' wystawia za 10 gr, to nie należy swojej oferty też za 10 dodawać, tylko za 14-15.
lewriczin pisze: 3 gru 2022, o 17:16 Mam takie pytanie - co zrobić żeby swoje ogłoszenie o wymianie kart w poszczególnym wątku dla danej gry tak szybko nie znikało?
Wkurza mnie to bo bym w sumie chętnie się tu i ówdzie wymienił, ale jak dam ogłoszenie to powisi chwilę a potem dość szybko (tak po tygodniu - dwóch?) automatycznie znika. Z drugiej strony widzę że czasem są takie ogłoszenia od innych fachowców więc może robię coś nie tak??
Mówisz o ofertach na forum steam ? Tam wpisy nie powinny znikać
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 1287 razy
Podziękowania: 391 razy
Kontakt:

Pelik sra kasą, więc 5 zł w tą czy w tamtą to dla niego nic. A automatycznie pozbędzie się 'gruzu'. Jakby te 100 kart miał ręcznie przeglądać, to ten jego czas na to nie jest wart 5 zł, tylko 50, o ile nie 500, cnie?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

tl;dr

kupil karte za 7 groszy która jest warta 58 groszy minus tax dla gabena
Ci użytkownicy podziękowali Armin za ten post:
TheLastJedi
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 218 razy
Podziękowania: 362 razy
Kontakt:

Armin pisze: 24 lut 2023, o 02:20 tl;dr

kupil karte za 7 groszy która jest warta 58 groszy minus tax dla gabena
Nawet nie o tyle chodzi że stałem się bogatszy o całe 50 gr (choć w warunkach bazarowych jest to mieć albo nie mieć +1 do biblioteki :lol: ) ale że załapałem słynny peak w dół na wykresie podczas gdy kolejka kupujących była obstawiona z lepszymi ofertami.

To tak apropos tego że te "ruskie ze swoją tańszą walutom oszukujom" :)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 235 razy
Podziękowania: 219 razy
Kontakt:

lewriczin pisze: 24 lut 2023, o 14:22 To tak apropos tego że te "ruskie ze swoją tańszą walutom oszukujom" :)
Sądziłem że to jak działa ten system wyjaśniłem na tyle dobrze że wszyscy zrozumieli ale jak widać niestety nie wszyscy.
Twoim zdaniem która oferta będzie wyżej: twoja za 3 grosze czy Rosjanina za 5 kopiejek i jak obie oferty będzie widział Amerykanin dla którego minimum to 3 centy.

Ktoś się po prostu pomylił przy wpisywaniu ceny a ty do tego dorabiasz jakieś teorie z (.).
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 1287 razy
Podziękowania: 391 razy
Kontakt:

Jemu raczej chodzi o pytanie: Dlaczego system pozwolił mu kupić kartę za 7 groszy, kiedy przed nim w kolejce były osoby, które oferowały za nią znacznie więcej. Innymi słowy - jak to się stało, że ktoś sprzedał tę kartę tak tanio = pozbył taxy i Steama i wydawcę, skoro można było wziąć człowieka z najlepszą ofertą i dla każdego byłaby to sytuacja win-win: dla Steama, dla wydawcy i dla sprzedającego. No może z małym wyjątkiem kupującego. Bug? Celowe działanie?
Ci użytkownicy podziękowali Quoyque za ten post (w sumie 2):
lewriczinmichall0
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

ktoś może wie po jakim czasie od ostatniego refundu na stimie schodzi blokada wypadania kart po 2h gry w gre?

obstawiam, że być może to są 3 miesiące

organoleptycznie mialem ostatni refund pod koniec listopada a dziś się zabrałem za drop kart i nie musze nabijac tych 2h, karty sobie wypadają przy 0h nabitym

chce sobie sprzedać karcioszki przed wiosenną wyprzą za 18 dni i może wezme cod mw2, teraz dali na niego -35% fajnie jakby na wiosennej dali -50% ale raczej wątpię, tak czy siak "za darmo" moge wziąć bo to i tak nigdy nie trafi do bundla a troche bym sobie postrzelał w dedmeczach i tych tam milionie innych trybów bo dedmecze w CS go mi sie już znudziły xDD
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 235 razy
Podziękowania: 219 razy
Kontakt:

Quoyque pisze: 25 lut 2023, o 10:28 Jemu raczej chodzi o pytanie: Dlaczego system pozwolił mu kupić kartę za 7 groszy, kiedy przed nim w kolejce były osoby, które oferowały za nią znacznie więcej.
Bo kolejka obowiązuje oferty z taką samą ceną a nie różną. Jeśli miał zlecenie za 7 groszy i ktoś wystawił za 7 groszy to kupił on a nie osoba która np. chciała kupić za 50 groszy.
Nie bez powodu jest cała masa takich ofert zakupu: boty / cwaniaczki liczą że ktoś się pomyli i sprzeda im a nie za obecnie najwyższą proponowaną cenę.
Jak sprzedajecie to też sprawdzajcie ceny, nie klikajcie z automatu na szybką sprzedaż. Często jest np. tak że są wystawione karty za np. 50 groszy, 49 gorszy, 48 groszy i nagle jeb jedna za 28 groszy. I wam szybka sprzedaż zaproponuje 27 gorszy.
Ci użytkownicy podziękowali MerlinPL za ten post:
marion695
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

W sumie zaciekawiło mnie jak steam oddaje wydawcy tą 1 kopiejkę z karty robi przelew na 0,0001 centa czy może czeka aż kart sprzeda się 100 aż uzbiera się ten 1 cent.
ODPOWIEDZ