The Elder Scrolls Online - aktywacja dodatków poprzez stronę

Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 28 razy
Podziękowania: 32 razy
Kontakt:

Witam,
czy ktoś z Was, orientuje się jak to jest z aktywacją kluczy do dodatków do TESO kupionych np. w kluczykowniach. We wszystkich, które znalazłem, aktywacja dodatku Summerset (czy nawet innego np. Elsweyr który również by mnie interesował), odbywa się poprzez stronę elderscrollsonline. Posiadam konto do tej gry (założone jeszcze za czasów bety) i zlinkowane z podstawową wersją gry (wraz z Morrowindem) którą jakiś czas temu kupiłem na Steamie.

Moje pytanie brzmi: czy nie będzie problemów z aktywacją klucza kupionego na kluczykowniach (np. tu: https://www.cdkeys.com/the-elder-scroll ... f=gg_deals) jeśli grę mam na steamie? Rozumiem że aktywować będę musiał przez profil na stronie gry (logowałem się tam dzisiaj na swoje konto), więc z dostępem do samego konta zlinkowanego ze steamem nie będzie problemów. Pytanie czy gra odpalana przez Steama na pewno "zobaczy" ten zakupiony dodatek.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 30 razy
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

Nie grałem w TESO, ale to przypadkiem nie jest tak że uruchamiając grę na Steam trzeba się dodatkowo (jednorazowo czy nie) zalogować/połączyć z kontem na elderscrollsonline? To byłoby najsensowniejsze podejście do sprawy skoro klucze aktywowane są poza Steam. Może zakupując dodatki bezpośrednio na Steam taka autoryzacja idzie automatycznie.
Ostatnio zmieniony 10 sie 2020, o 10:20 przez Bluehardt, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Nie pamiętam już czy musiałem się logować do swojego konta TESO jak pierwszy raz uruchamiałem grę na Steamie po zakupieniu ale wg. tego co mam na profilu na stronie TESO to jest ono zlinkowane z kontem Steam.

Kupiłem Summerset, aktywacja przez stronę - OK, pytanie teraz czy na pewno gra to "zobaczy". Na razie tego nie sprawdzę bo mają maintenance.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 30 razy
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

Przeczytalem posta raz jeszcze ze zrozumieniem i wspomniałeś o połączonych kontach. Nie, nie powinno być najmniejszego problemu, bo pewnie po każdorazowym uruchomieniu gry konta są synchronizowane i w przypadku wykrycia nowego DLC gra powinna się po prostu zaktualizować o nową zawartość.

Spojrzałem na stronę gry na Steam i Summerset nie można tam zakupić, więc tym bardziej nie masz się czego obawiać. Wystawianie tak popularnej gry jak ESO bez pelnego wsparcia byłoby conajmniej głupie... i spowodowało burzę w internetach na miarę F76 ;)
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Dzięki za odpowiedź. Też mi się tak wydaje ale wolałem się lepiej upewnić. Niestety jak pojawia się nowy dodatek to poprzedni wylatuje ze stron Steama i trzeba szukać kluczy gdzieś indziej.

Edit: gdyby ktoś miał jeszcze jakiekolwiek wątpliwości to oznajmiam, że wszystko działa.
Temat raczej do zamknięcia.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Witam. Chciałbym odświeżyć temat. Mam kupionego ESO na steamie i kupiłem klucz High Isle do aktywacji na stronie. Niech ktoś podpowie czy da się tak grać ? Mam zlinkowane z kontem steam ale dodatku mi nie widzi.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Nie powinno być problemów tak myślę. Też mam ESO (+Morrowind) ze sztima, do tego Summerset aktywowany (kupiony poza steamem i aktywowany na ich stronie), Greymoor (taka sama sytuacja) i Blackwood (też, tak samo). Oczywiście konta mam zlinkowane. Na steamie w zakładce DLC mam tylko Morrowind, na stronie ESO widać (w billing history) wszystkie gry poza Morrowindem ale mimo wszystko gra widzi wszystkie dodatki które zakupiłem. Wydaje mi się, że z najnowszym DLC będzie podobnie i nie będą robić problemów z aktywowaniem klucza kupionego do aktywacji na ich stronie jeśli masz podstawkę ze sztima.
ODPOWIEDZ