XSX - gry z innych rynków?

Promocje na gry na konsole Xbox, Playstation, Nintendo. Okazyjne ceny konsol oraz sprzętu elektronicznego.
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Sprawiłem sobie XSX i jeszcze zanim przyszedł odezwała się we mnie cebula 😉 jak jest na Xboxach z kupnem gier cyfrowych z innych rynków? Na PS5 kupuję praktycznie wszystko u Turków i zero problemów. W MS Store tureckie ceny też widzę wyraźnie niższe. Więc...

Da się kupić gry/subskrypcje na tureckim koncie i grać na swoim głównym?
Potrzeba do tego VPN?
Karta wirtualna z cinkciarza zadziała? Na PSN zero problemów.
Jeśli się da - MS wykrywa takie sytuacje i robi problemy, banuje konta, etc?
A jeśli nie Turcja, to gdzie cebulaczyć?
MDA
Awatar użytkownika
MDA
Wiedźmin
Podziękował: 1021 razy
Podziękowania: 365 razy
Kontakt:

Marcin4123 pisze: 12 lis 2022, o 09:04 Sprawiłem sobie XSX i jeszcze zanim przyszedł odezwała się we mnie cebula 😉 jak jest na Xboxach z kupnem gier cyfrowych z innych rynków? Na PS5 kupuję praktycznie wszystko u Turków i zero problemów. W MS Store tureckie ceny też widzę wyraźnie niższe. Więc...

Da się kupić gry/subskrypcje na tureckim koncie i grać na swoim głównym?
Potrzeba do tego VPN?
Karta wirtualna z cinkciarza zadziała? Na PSN zero problemów.
Jeśli się da - MS wykrywa takie sytuacje i robi problemy, banuje konta, etc?
A jeśli nie Turcja, to gdzie cebulaczyć?
Da się. Trzeba założyć konto na inny region i doładować kartą podarunkową. TR kart nie ma ale są brazylijskie. Najlepiej jednak kupować klucze z regionu ARG w keyshopach jak gamivo czy eneba itd. Aktywacja przez VPN ale grasz na swoim koncie i na nim robisz aktywacje bez konieczności drugiego konta. Karty nie działają na tanie regiony.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

MDA pisze: 12 lis 2022, o 10:40 Da się. Trzeba założyć konto na inny region i doładować kartą podarunkową. TR kart nie ma ale są brazylijskie. Najlepiej jednak kupować klucze z regionu ARG w keyshopach jak gamivo czy eneba itd. Aktywacja przez VPN ale grasz na swoim koncie i na nim robisz aktywacje bez konieczności drugiego konta. Karty nie działają na tanie regiony.
Dzięki. Popatrzyłem po regionach (bardzo pobieżnie narazie) i w sumie szału cenowego nie ma. A że jak już, to kupowałbym jakieś starsze gry, to i tym mniejsze oszczędności, chyba szkoda zachodu jednak. Ale przynajmniej wiem co i jak na przyszłość, gdyby jednak cebula skusiła, dzięki za info 🙂
ODPOWIEDZ