Steam Bez instalacji
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowania: 139 razy
- Kontakt:
Technicznie ,pewnie możliwe . Ale podejrzewam , że była by to jakaś męka z rejestrem , profilami i samymi plikami . Właściwie po co Ci taka opcja skoro masz admina ?Hardkor pisze: 5 lis 2022, o 00:18 Czy jest opcja używania steam bez jego instalacji na komputerze? Mam wszelkie dostępy admina etc
- Podziękował: 28 razy
- Podziękowania: 239 razy
- Kontakt:
Tak jak się używa wszystkiego co nie wymaga instalacji. Co to za pytanie, jesteś nowym-zielonym użytkownikiem komputerów osobistych?
Plik wykonywalny nie potrzebuje wpisów do rejestru, tworzenia skrótów i folderów, instalacji dodatkowego oprogramowania by być uruchomionym.
- Podziękował: 254 razy
- Podziękowania: 194 razy
- Kontakt:
Ja np steam mam na innej partycji, i jak robię formata, to nie muszę instalować od nowa steama, tylko odpalam steama, sam tworzy usługę(konfiguruje się) i normalnie można odpalać bez ściągania instalki.
- Podziękował: 21 razy
- Podziękowania: 56 razy
Była kiedyś wersja portable stworzona przez internautę, ale Valve nakazało jej usunięcie, ponieważ miała być niezgodna z regulaminem Steam. https://portableapps.com/node/32685
- Podziękował: 231 razy
- Podziękowania: 142 razy
- Kontakt:
Dobra, bo nie wiem czy zostałem dobrze zrozumiany. aby używać steam i pobierać z niego gry potrzebuje steam.exe
czy jest opcja po prostu posiadania folderu z zainstalowanym steamem, cos ala wlasnie portable? Moze to byc nawet na dysku (nie musi to byc pamiec zew). Po prostu bym nie musial go instalowac.