Posiadam 20 kluczy z Monthly na sprzedaz...

Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 13 razy
Podziękowania: 1 raz

... ale nie mam konta na Bazarze. Nigdy na nim nie kupowalam ani nie sprzedawalam. Na urodziny dostalam w prezencie do wyboru 20 gier z Humble Monthly Bundle jako prezent od osoby ktora ma subskrypcje ale nie ma czasu na granie. Co w takim wypadku począć mam? Nie chce sprzedawac keyow za pol darmo a raczej o mniejszej wartosci nie posiadam zeby sobie nabic reputacje. Sa moze jakies alternatywy?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 371 razy
Podziękowania: 455 razy

Są stronki do wymieniania się grami, można je wymienić na coś innego, na inne gry, na klucze TF2 albo sprzedać za €/$. Głównie Steamtrades albo barter.vg (jeśli nie można ich tu podawać to usuńcie posta).
Ja np. za parę gier z bundla sprzed paru miesięcy (tego z CK3) dorwałem parę bardzo spoko, świeżych indyków, m.in. Gerda: A Flame in Winter, Blossom Tales 2 i Queen's Wish 2
Według mnie takie wymienianie się na gry to czasem nawet lepsza opcja niż sprzedaż na bazarku, tylko trzeba więcej cierpliwości i jakąś tam wiedzę o wartości gier, bo sporo tam grasuje naciągaczy, którzy wysyłają bardzo nieopłacalne oferty.
Ci użytkownicy podziękowali pioytyr za ten post:
spinach
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 349 razy
Podziękowania: 343 razy

Możesz spróbować allegro lokalnie, tylko pamiętaj o dwóch rzeczach - jest tam mniejszy ruch niż na bazarze i platforma pobiera 8% opłatę za szybkie płatności.
Ci użytkownicy podziękowali StonRoc za ten post:
spinach
Awatar użytkownika
Łowca

pioytyr pisze: 3 lis 2022, o 11:25 Są stronki do wymieniania się grami, można je wymienić na coś innego, na inne gry, na klucze TF2 albo sprzedać za €/$. Głównie Steamtrades albo barter.vg (jeśli nie można ich tu podawać to usuńcie posta).
Ja np. za parę gier z bundla sprzed paru miesięcy (tego z CK3) dorwałem parę bardzo spoko, świeżych indyków, m.in. Gerda: A Flame in Winter, Blossom Tales 2 i Queen's Wish 2
Według mnie takie wymienianie się na gry to czasem nawet lepsza opcja niż sprzedaż na bazarku, tylko trzeba więcej cierpliwości i jakąś tam wiedzę o wartości gier, bo sporo tam grasuje naciągaczy, którzy wysyłają bardzo nieopłacalne oferty.
Tak, znalam Steamtrades, dzieki za te druga. Wiesz co, obecnie nie mam czasu na gry i ledwo co starcza mi na jedzenie, wiec wole sprzedac zeby mi to pomoglo w przezyciu. Takie czasy :(
StonRoc pisze: 3 lis 2022, o 11:29 Możesz spróbować allegro lokalnie, tylko pamiętaj o dwóch rzeczach - jest tam mniejszy ruch niż na bazarze i platforma pobiera 8% opłatę za szybkie płatności.
Tez nad tym myslalam, ale ruch raczej tam niewielki. Jak sie nie uda za granica to pomysle i tam.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 15 razy

Jasne, jasne. Nie ma i nigdy nie sprzedawała, a mimo to udało jej się mnie oszukać (i z tego co widzę, nie tylko mnie) https://bazar.lowcygier.pl/user/spinach
Dobrze, że admin zbanował, bo pewnie więcej osób byłoby poszkodowanych.
Ci użytkownicy podziękowali Bogdanejh za ten post:
pioytyr
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 371 razy
Podziękowania: 455 razy

Mam nadzieję, że przypadkiem nie sprowadziłem jakiegoś scammera na barter :(
Awatar użytkownika
Łowca

Bogdanejh pisze: 3 lis 2022, o 12:55 Jasne, jasne. Nie ma i nigdy nie sprzedawała, a mimo to udało jej się mnie oszukać (i z tego co widzę, nie tylko mnie) https://bazar.lowcygier.pl/user/spinach
Dobrze, że admin zbanował, bo pewnie więcej osób byłoby poszkodowanych.
Ja osobiscie nic nie sprzedawalam, konto mam z chlopakiem i faktycznie on dzialal na Bazarze ale to juz kilka lat temu z tego co mi powiedzial. I tak bym nie mogla sprzedac tych gier teraz z Monthly bo sa za wyzsza cene.
pioytyr pisze: 3 lis 2022, o 13:28 Mam nadzieję, że przypadkiem nie sprowadziłem jakiegoś scammera na barter :(
Przestan, klucze sa nowe z HB a tam nie mam zadnej reputacji wiec i tak bede musiala pierwsza wyslac.

EDIT. Z ciekawosci weszlam i tak jak myslalam
Załączniki
Screenshot_147.png
Screenshot_147.png (11.62 KiB) Przejrzano 1226 razy
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 15 razy

A, kiedyś nieopatrznie przez przypadek mogło mi się założyć drugie konto ;>
Awatar użytkownika
Administrator
Podziękował: 289 razy
Podziękowania: 459 razy
Kontakt:

Bogdanejh pisze: 3 lis 2022, o 14:51 A, kiedyś nieopatrznie przez przypadek mogło mi się założyć drugie konto ;>
...

A wracając do tematu. Z ciekawości przyjrzałem się podlinkowanemu kontu. Było parę kontrowersyjnych spraw. PS. Spinach, wydaje mi się, że powinnaś wiedzieć, że Twój chłopak, pisząc, posługiwał się żeńskimi końcówkami.
Awatar użytkownika
Łowca

Bogdanejh pisze: 3 lis 2022, o 14:51 A, kiedyś nieopatrznie przez przypadek mogło mi się założyć drugie konto ;>
To fajnie kolego, ze sie przyznajesz do multikont na forum publicznym :) Ciekawe co sie stalo z poprzednim ze musiales zrobic nowe. Piotrek mial 31 pozytywnych komentarzy i 2 negatywne z czego jeden gdzie pomylkowo kupil kod i ktos nie mogl mu tego wybaczyc a drugi gdy dostal pieniadze w obcej walucie ktora byla zawieszona w prozni przez akceptowanie tylko PLN na koncie. Juz Ci wiecej nie odpisuje bo marnuje czas tylko. Pozdrawiam i tak i zycze zdrowia i szczescia.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 342 razy
Podziękowania: 144 razy
Kontakt:

Prezentów się nie sprzedaje :P a tak na poważnie to na allegro można sprzedać te bardziej chodliwe/droższe tytuły a te mniejsze i tańsze to do 10 zł na bazarze.
Awatar użytkownika
Łowca

joshep666 pisze: 3 lis 2022, o 15:05 Prezentów się nie sprzedaje :P a tak na poważnie to na allegro można sprzedać te bardziej chodliwe/droższe tytuły a te mniejsze i tańsze to do 10 zł na bazarze.
No wiem, ale ja mu mowilam ze nie chce a on na sile wciska to juz wezme. Na Bazarze nie bede robila bo faktycznie zablokowane konto. Allegro tez opcja, ale raczej u tego Czecha sprzedam, wiesz?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Wg. mnie bazarek warto i tak odblokować, najlepiej w uzgodnieniu z administracją. Jeśli czasami grasz to pewnie gry kupujesz a na bazarku są dobre oferty, nie wszystkie może ale jednak czasem sporo taniej można coś upolować :D
Ci użytkownicy podziękowali joshep666 za ten post (w sumie 2):
spinachSkywalker1988
Awatar użytkownika
Łowca

joshep666 pisze: 3 lis 2022, o 15:22 Wg. mnie bazarek warto i tak odblokować, najlepiej w uzgodnieniu z administracją. Jeśli czasami grasz to pewnie gry kupujesz a na bazarku są dobre oferty, nie wszystkie może ale jednak czasem sporo taniej można coś upolować :D
Wiesz coo, no przydaloby sie, ale @Seyonne mi nie da drugiej szansy cos czuje. Jakbym sie z nim umowila na zywo to pewnie by zmieni zdanie hehe. Tak naprawde to na razie chce wszystko sprzedac bo ceny zycia sa kosmiczne a ja i tak nie mam sily na granie obecnie.
Awatar użytkownika
Łowca

Seyonne pisze: 3 lis 2022, o 14:58
...

A wracając do tematu. Z ciekawości przyjrzałem się podlinkowanemu kontu. Było parę kontrowersyjnych spraw. PS. Spinach, wydaje mi się, że powinnaś wiedzieć, że Twój chłopak, pisząc, posługiwał się żeńskimi końcówkami.

Pragnę zgłosić petycję o odblokowanie mojego konta na Bazarze w celu sprzedaży gier z HB. Wszyscy będą zadowoleni już tym razem na pewno.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Zapytać zawsze można, może da jakąś pokutę albo ostatnią szansę. Ja ostatnio może mało kupuję bo też nie mam czasu na granie ale jednak nie chciałbym stracić tego dostępu. Niestety teraz w praktyce pozostało tylko jedno sensowne źródło ofert na barzarze tj. HB więc i nowych okazji/ofert nie jest zbyt dużo :cry:
Ci użytkownicy podziękowali joshep666 za ten post:
spinach
ODPOWIEDZ