A na którym czacie pytałeś?dzurek pisze: 28 sie 2022, o 22:35 Niestety, ale chyba się już w to nie bawią, na livechacie odpisali, że taka opcja jest niemożliwa (zapytałem o Crysis i Crysis Warhead - mam w pudle, a kod z instrukcji nie wchodzi).
Origin/EA Desktop/EA app - temat ogólny
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
- Podziękował: 143 razy
- Podziękowania: 331 razy
- Kontakt:
- Podziękował: 143 razy
- Podziękowania: 331 razy
- Kontakt:
Dziwne, naprawdę. Kiedyś byli bardzo pomocni pod tym względem, może coś się pozmieniało.dzurek pisze: 28 sie 2022, o 22:49 Amerykańskim, na polskiej wersji strony nie znalazłem livechatu. Dostałem odpowiedź w stylu, że gdyby to było możliwe, to by to zrobili.
- Podziękował: 26 razy
- Podziękowania: 22 razy
Najpierw napisałem, jakie gry EA mam w boxach i że kody z instrukcji nie wchodzą, więc zapytałem, czy jest opcja jakoś je aktywować na Originie. Po propozycji, bym poszukał resztek kodów na Amazonie lub Walmarcie, dopytałem konkretnie o Crysisy, że mam cd-keye i czy nie mogę im ich podać, to dostałem info, że to właśnie niemożliwe. No nic, spróbuję może z polskim oddziałem.
- Podziękował: 7 razy
- Podziękowania: 416 razy
- Kontakt:
Spróbuj tutaj: https://myaccount.ea.com/cp-ui/redemption/indexdzurek pisze: 28 sie 2022, o 23:39Najpierw napisałem, jakie gry EA mam w boxach i że kody z instrukcji nie wchodzą, więc zapytałem, czy jest opcja jakoś je aktywować na Originie. Po propozycji, bym poszukał resztek kodów na Amazonie lub Walmarcie, dopytałem konkretnie o Crysisy, że mam cd-keye i czy nie mogę im ich podać, to dostałem info, że to właśnie niemożliwe. No nic, spróbuję może z polskim oddziałem.
To starsza wersja strony EA, pamiętam że kiedyś przez to się aktywowało jakieś kody i przechodził, właśnie chyba z Crysisem pudełkowym trzeba było kombinować.
Ale pisałeś na polskim live chacie?dzurek pisze: 28 sie 2022, o 22:35 Niestety, ale chyba się już w to nie bawią, na livechacie odpisali, że taka opcja jest niemożliwa (zapytałem o Crysis i Crysis Warhead - mam w pudle, a kod z instrukcji nie wchodzi).
Mi niestety nie wchodzi klucz do BFa 2serafek5 pisze: 29 sie 2022, o 10:22 Spróbuj tutaj: https://myaccount.ea.com/cp-ui/redemption/index
To starsza wersja strony EA, pamiętam że kiedyś przez to się aktywowało jakieś kody i przechodził, właśnie chyba z Crysisem pudełkowym trzeba było kombinować.

Napisałem im wiadomość, ale nie przez chata.
Pamiętam, że przez live chat ze Stanów to się udawało, ale teraz nie mam pojęcia jak odpalić wersje amerykańską
- Podziękował: 7 razy
- Podziękowania: 416 razy
- Kontakt:
BF2 na pewno trzeba było robić czatem. Pamiętam, jak lata temu kupiłem pudełko w Carrefourze, aktywowałem live chatem i od razu odsprzesałem. Ten link działał do chyba ProStreeta i Crysisa.Refty pisze: 29 sie 2022, o 14:33Ale pisałeś na polskim live chacie?dzurek pisze: 28 sie 2022, o 22:35 Niestety, ale chyba się już w to nie bawią, na livechacie odpisali, że taka opcja jest niemożliwa (zapytałem o Crysis i Crysis Warhead - mam w pudle, a kod z instrukcji nie wchodzi).
Mi niestety nie wchodzi klucz do BFa 2serafek5 pisze: 29 sie 2022, o 10:22 Spróbuj tutaj: https://myaccount.ea.com/cp-ui/redemption/index
Pamiętam, że przez live chat ze Stanów to się udawało, ale teraz nie mam pojęcia jak odpalić wersje amerykańską
- Podziękował: 26 razy
- Podziękowania: 22 razy
Crysis niestety się nie przypisuje przez tę stronę. Po rozmowie z polskim live chatem ta sama sytuacja, tym razem "nie mogę znaleźć żadnych wyników z tymi kodami". Do tego rozmowa wyglądała tak, jakby druga strona korzystała z translatora. Kiedy próbowałem skumać, o co chodzi, czat się automatycznie zakończył xDserafek5 pisze: 29 sie 2022, o 15:26BF2 na pewno trzeba było robić czatem. Pamiętam, jak lata temu kupiłem pudełko w Carrefourze, aktywowałem live chatem i od razu odsprzesałem. Ten link działał do chyba ProStreeta i Crysisa.Refty pisze: 29 sie 2022, o 14:33Ale pisałeś na polskim live chacie?dzurek pisze: 28 sie 2022, o 22:35 Niestety, ale chyba się już w to nie bawią, na livechacie odpisali, że taka opcja jest niemożliwa (zapytałem o Crysis i Crysis Warhead - mam w pudle, a kod z instrukcji nie wchodzi).
- Podziękował: 235 razy
- Podziękowania: 219 razy
- Kontakt:
I dokładnie tak właśnie było. Nawet jeśli to polska pomoc techniczna to gadałeś z jakimś Abdulem. Na ubizłodziejach jest to samo. Właśnie dlatego nie ma już imion osób z którymi rozmawiasz bo rozmawiasz jak z botem który trzyma się tego "co ma na kartce". To jest też powód dlaczego nie można już nic "załatwić" przez pomoc techniczną. Abdul nie ma tego na kartce więc "się nie da".dzurek pisze: 29 sie 2022, o 16:01 Do tego rozmowa wyglądała tak, jakby druga strona korzystała z translatora.
- Podziękował: 80 razy
- Podziękowania: 317 razy
- Kontakt:
Która część Battlefielda ma podobny "feeling" strzelania co w BF3? Odkurzyłem niedawno BF4 i strzelało mi się jakoś dziwnie... zazwyczaj dobrze sobie radziłem w TDM, a tu dostawałem srogie baty i nie wiem czy to przez model strzelania czy niski poziom postaci? Z góry dziękuję za pomoc 

- Podziękował: 0
- Podziękowania: 246 razy
- Kontakt:
Pierwsze słyszę aby w którymś battlefieldzie poziom postaci odgrywał rolę, na BF4 prawdopodobnie zostali już doświadczeni gracze stąd początkujący może mieć trudniej.kmpt pisze: 24 wrz 2022, o 09:08 Która część Battlefielda ma podobny "feeling" strzelania co w BF3? Odkurzyłem niedawno BF4 i strzelało mi się jakoś dziwnie... zazwyczaj dobrze sobie radziłem w TDM, a tu dostawałem srogie baty i nie wiem czy to przez model strzelania czy niski poziom postaci? Z góry dziękuję za pomoc![]()
Strzela się inaczej w BF 3 niż BF 4, więc tutaj bym doszukiwał problemów z niskimi wynikamikmpt pisze: 24 wrz 2022, o 09:08 Która część Battlefielda ma podobny "feeling" strzelania co w BF3? Odkurzyłem niedawno BF4 i strzelało mi się jakoś dziwnie... zazwyczaj dobrze sobie radziłem w TDM, a tu dostawałem srogie baty i nie wiem czy to przez model strzelania czy niski poziom postaci? Z góry dziękuję za pomoc![]()

- Podziękował: 40 razy
- Podziękowania: 98 razy
- Kontakt:
Wygląda na to, że naprawili problem z grami, które miało się na innych platformach i teraz są już w bibliotece.
- Ci użytkownicy podziękowali Szeryf1592 za ten post:
- Nile
- Podziękował: 117 razy
- Podziękowania: 258 razy
A czy nadal jest tak, że gry EA odpalane ze Steama wymagają Origina (mimo zainstalowanego EA App), więc koniec końców ląduje się z dwoma launcherami? Wiem, że parę dni temu były jakieś ruchy w tej kwestii, Elektronicy coś tam łatali, ale znajduję sprzeczne informacje.
- Podziękował: 5 razy
- Podziękowania: 73 razy
Zaktualizowali, podmienili Origin na EAapp we wszystkich swoich grach 25 października.Tyrannei pisze: 28 paź 2022, o 23:31 A czy nadal jest tak, że gry EA odpalane ze Steama wymagają Origina (mimo zainstalowanego EA App), więc koniec końców ląduje się z dwoma launcherami? Wiem, że parę dni temu były jakieś ruchy w tej kwestii, Elektronicy coś tam łatali, ale znajduję sprzeczne informacje.
https://steamdb.info/patchnotes/8958545/
- Podziękował: 117 razy
- Podziękowania: 258 razy
Tak też czytałem, dzięki!vertus pisze: 28 paź 2022, o 23:39 Zaktualizowali, podmienili Origin na EAapp we wszystkich swoich grach 25 października.
https://steamdb.info/patchnotes/8958545/
- Podziękował: 102 razy
- Podziękowania: 371 razy
- Kontakt:
EA jak ja ich... Chciałem sobie zagrać w Titanfall 2 ze Steam. Odpaliła się instalacja EA App, ale nie spodziewałem się, że usunie mi też Origin. No cóż, pobrałem sobie Origin ponownie i zauważyłem, że chyba wszsytkie gry są dostępne w nowej apce, jednak nie działają mi dodatki do Medal of Honor: Allied Assault. Co ciekawe w Origin pokazuje mi teraz War Chest do zakupu, mimo że odbierałem ten pakiet za darmo i grałem w oba DLC już jakiś czas temu. Czy ktokolwiek ma ten sam problem, bo ma wrażenie, że EA jak zwykle spaprało sprawę. W ogóle są gdzieś dostępne osiągnięcia w tej nowej apce?
PS. Teraz sobie przypomniałem, że grzebałem w plikach konfiguracyjnych dodatków, aby mieć normalną rozdzielczość. Przez to Origini za każdym uruchomieniem klienta sprawdzał spójność plików tego Medal of Honor. Od pewnego jednak czasu tego nie robił, co wydało mi się dość dziwne (myślałem, że po aktualizacji klienta tak się stało, wychodzi że zabrali jednak dostęp do dodatków xD). Chyba więc już wcześniej musiało "odpiąć" te dodatki i dzisiejsza instalacja EA App nie miała z tym nic wspólnego.
PS. Teraz sobie przypomniałem, że grzebałem w plikach konfiguracyjnych dodatków, aby mieć normalną rozdzielczość. Przez to Origini za każdym uruchomieniem klienta sprawdzał spójność plików tego Medal of Honor. Od pewnego jednak czasu tego nie robił, co wydało mi się dość dziwne (myślałem, że po aktualizacji klienta tak się stało, wychodzi że zabrali jednak dostęp do dodatków xD). Chyba więc już wcześniej musiało "odpiąć" te dodatki i dzisiejsza instalacja EA App nie miała z tym nic wspólnego.
Niby gdzieś tam są, ale coś sążnie z nimi spaprali, ponieważ jak ostatnio przechodziłam Mass Effect Legendary Edition, to nabiło mi tylko osiągnięcia z 1, a z 2 i 3 już nie. Steam też ich nie zaliczył u siebie. Mnie to jakoś specjalnie nie przeszkadza, ale achievement hunterzy powinni to wziąć pod uwagę.
W ogóle przejście z Origin na EA App było strasznie problematyczne. Część gier sobie znikała, części nie dało się instalować przez jeden albo drugi launcher. Ostatnio korzystałam z EA Play przez Game Pass, no i zainstalowanie Battlefielda V było drogą przez mękę...