Pad do PC - co polecacie?

Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 4 razy

Witam

Planuję zakupić pada do PC (więc będzie miło jak nie będę problemów z kompatybilnością, mapperów itd)
Na temacie nie znam się zupełnie (od zawsze klawiatura + mysz) a wszystkie mądre słowa (takie jak kompatybilność) znam z tematu podlinkowanego niżej
Będzie używany do kanapowego coopa raz na miesiąc przez godzinę dziennie więc wolałbym aby nie kosztował za dużo.
Układ gałek dowolny, jakość... no, niech się nie rozwali przez okres gwarancyjny to będę zadowolony (dlatego wolałbym aby nie była to używka)
Kabel w niczym przeszkadzać nie będzie (kanapowy coop ale przed monitorem)

Widziałem temat:
viewtopic.php?f=27&t=19682&p=433430
ale nie wiem czy przez dwa lata coś się nie zmieniło więc wolę dopytać

Coś polecicie?
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 1 raz

Wiem, że trochę poniewczasie od momentu zapytania, ale poszukującym w przyszłości pada do PC serdecznie polecam od siebie "PowerA Xbox One Enhanced Spectra". Kupiony na początku grudnia 2020 za 130 zł, do dzisiaj sprawdza się super. Zero problemów z kompatybilnością, od momentu podłączenia gotowy do pracy, gałki chodzą bardzo przyjemnie (osobiście gra mi się na nim lepiej niż na padach od PS4), solidnie wykonany (zaliczył 2 razy upadek z biurka na panele i nie ma nawet śladu), wejście od kabla podłącza się tak solidnie, że miałabym problem z odłączeniem go. Posiada także wejście jack, na którym audio działa nawet poprawnie, ale osobiście nie używam na stałe. Jedynym mankamentem jest 3m kabel, który muszę trzymać związany żeby się nie plątał po podłodze.
Ci użytkownicy podziękowali ExInferis za ten post:
fenril
Awatar użytkownika
Łowca
Discord: Kooneer#5961
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 8 razy
Kontakt:

To skoro kolega już odkopał, to również polecę pady od PowerA. Natomiast jeżeli zależałoby ci na połączeniu bezprzewodowym to chyba jedyną sensowną i budżetową opcją jest Speedlink RAIT. Do padów PowerA dołaczają 3 metry kabla, więc jeśli jest to wystarczająco długość to szedłbym w to, lepszy od Speedlinka. Mam oba, gram na zmianę i w przeciętnym graniu różnic nie widzę, natomiast gołym okiem widać i czuć który jest lepiej wykonany. Chociaż na plus Speedlinka muszę przyznać, że gumowana powłoka mimo, że się palcuje to nie powoduje tak ślizgania się pada.
A no i gdybyś chciał w przyszłości dokupić nakładki na gałki Kontrolfreek (np. https://www.x-kom.pl/p/668794-akcesoriu ... 5-ps4.html) to nie będą pasować do Speedlinka, ale do PowerA już tak. :)
Ci użytkownicy podziękowali Kooneer za ten post:
fenril
ODPOWIEDZ