Poszukuje bardzo starej gry RPG.

Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 91 razy
Podziękowania: 259 razy
Kontakt:

ProVaco pisze: 5 paź 2022, o 00:18gry w której grało się kobietą, bodajże można było strzelać z kuszy oraz wydaje mi się że była ona policjantką. Jest jedna misja w której jakaś kapsuła nas wysyła i pamiętam tylko pałkę (tomfę) gra była 3D i była chyba porąbana, pamiętam tylko że można było z trzeciej osoby patrzeć dlatego właśnie pamiętam kobietę.
Oni?
ProVaco pisze: 5 paź 2022, o 00:18 Kolejna gra to były statki 3D, w której mogliśmy zastrzeliwać inne statki. Ta gra to był dla mnie wtedy hit. Można było latać do góry nogami.
Descent?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 42 razy
Kontakt:

ProVaco pisze: 5 paź 2022, o 00:18 Pamiętam jeszcze jedną grę a mianowicie taką że przybywamy na jakąś planetę i tam są trupy, bodajże na statku przybywamy. Ale to za mało informacji żeby ktoś mógł odgadnąć co to za tytuł.
Unreal ?

"Akcja Unreala toczy się w futurystycznym świecie fantastycznonaukowym. Gracz wciela się w nim w rolę więźnia na pokładzie statku więziennego. Po katastrofie okrętu na nieznanej planecie graczowi udaje się uciec z celi. Napotyka jednak na wrogą rasę Skaarj, której przedstawiciele mają władzę nad mieszkańcami planety, zamienionymi w niewolników. Aby uciec z tego ciała niebieskiego, gracz musi przemierzać jego powierzchnię i napotkać wiele istot, często o wrogim usposobieniu, z którymi walczy za pomocą futurystycznej broni."
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 110 razy

Co do tego RPGa: Drakensang: The Dark Eye?
Ci użytkownicy podziękowali PenePequeno za ten post:
ProVaco
MDA
Awatar użytkownika
MDA
Wiedźmin
Podziękował: 1021 razy
Podziękowania: 365 razy
Kontakt:

ProVaco pisze: 5 paź 2022, o 00:18 Sprawdzałem wszystkie wasze propozycje, niestety to nie jest ta gra której szukam. Ciężko mi dać więcej informacji, w gry grałem w bardzo młodym wieku teraz już jestem nieco starszy i po prostu zapomniałem.
Lecz możecie próbować dalej, będę sprawdzał i dawał wam info gdyż na razie żadna z wyżej wymienionych gier to nie jest ta właściwa.
Opisz więcej co pamiętasz, widok, postacie, lokacje, mechanikę itd.
ProVaco pisze: 5 paź 2022, o 00:18 Nie chcę zakładać nowego tematu bo bez sensu, lecz szukam jeszcze jednej gry w której grało się kobietą, bodajże można było strzelać z kuszy oraz wydaje mi się że była ona policjantką. Jest jedna misja w której jakaś kapsuła nas wysyła i pamiętam tylko pałkę (tomfę) gra była 3D i była chyba porąbana, pamiętam tylko że można było z trzeciej osoby patrzeć dlatego właśnie pamiętam kobietę.
. Jeśli ktoś ma jakieś propozycje proszę napiszcie je tutaj.
Urban Chaos
ProVaco pisze: 5 paź 2022, o 00:18 Dodatkowo pamiętam jeszcze grę ninja kulki w której można było chyba grać w dwie osoby na 1 kompie, też stara gra, można było jakieś pasy zdobywać albo coś.
Pang. Bobble trouble. Bust-A-Move 2
ProVaco pisze: 5 paź 2022, o 00:18 Jeszcze jedna gra która mi się czasami przypomni to o takim gościu FPS co strzelał i co zbierał jakieś zielone rzeczy
Z takim opisem to marne szanse. Pisz coś więcej.
ProVaco pisze: 5 paź 2022, o 00:18 Kolejna gra to były statki 3D, w której mogliśmy zastrzeliwać inne statki. Ta gra to był dla mnie wtedy hit. Można było latać do góry nogami.
Descent
Ci użytkownicy podziękowali MDA za ten post:
ProVaco
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 0

Armin pisze: 5 paź 2022, o 00:43 oby to byl troll xd
Kolego czemu uważasz że to troll? Zamiast komentować bezsensu mógłbyś pomóc w poszukiwaniu gier z dzieciństwa. Zobacz, skomentowałeś dwa razy mój post a nie podałeś nawet jednego tytułu. Kto trolluje? Ja czy Ty? Jeśli uważasz że to troll to możemy porozmawiać na jakimś komunikatorze głosowym typu discord, może jak usłyszysz mój starszy głos to zrozumiesz powagę sytuacji oraz to że to nie jest wcale troll

Unreal świetna gra lecz to nie była gra 3D. Z tego co pamiętam to też był rzut izometryczny.
Drakensang... Uwielbiałem ta grę, wielkie dzięki za przypomnienie lecz to dalej nie ta gra.

Oni, nie była to gra w stylu anime, raczej w stylu postała z tym że była jakaś kapsuła, która wylądowaliśmy .

Szukam moi kochani jeszcze jednej gry która mi się przypomniała a mianowicie coś w stylu blitzkrieg lub sudden strike. Jedyne co pamiętam to że był taki plac chyba treningowy i można było się tam bawić i zabijać swoje jednostki. Można było desanty robić, żołnierze mieli chyba białe mundury oraz można było ich osądzać w pojazdach, zwłaszcza pamiętam motocykl 3 osobowy taki wojskowy. Też raczej starsza gra ale pamiętam że ten tryb treningowy miała zajekonkretny.

Wielkie dzięki wszystkim za kolejne propozycje.

Edit tak to był Urban Chaos, wielkie dzięki za odgadnięcie jednego tytułu.
MDA
Awatar użytkownika
MDA
Wiedźmin
Kontakt:

ProVaco pisze: 4 paź 2022, o 17:42 W grze tej walczyło się ze szkieletami, zwiedzało się krypty, bodajże można było sterować więcej niż jedną postacią. Gra nie była sławna tak bardzo, szukałem na encyklopedii gier lecz nie mogłem jej znaleźć. Pamiętam że normalnie można było ubierać swoich bohaterów no i gra miała konkretny klimat. Jeśli ktoś ma jakiś pomysł to piszcie, jeśli nie będzie to to czego chce, to odpiszę w wiadomośći.
Din’s Curse lub Darkstone.
Awatar użytkownika
Łowca

MDA pisze: 5 paź 2022, o 11:53
ProVaco pisze: 4 paź 2022, o 17:42
Din’s Curse lub Darkstone.
Niestety nie. Ta gra była klasyczna, chyba nie było w niej ani magi, ani umiejętności. Grafika była podobna, lecz w tej mojej była bardziej stonowana.
MDA
Awatar użytkownika
MDA
Wiedźmin
Kontakt:

ProVaco pisze: 5 paź 2022, o 11:42 Jeśli uważasz że to troll to możemy porozmawiać na jakimś komunikatorze głosowym typu discord, może jak usłyszysz mój starszy głos to zrozumiesz powagę sytuacji oraz to że to nie jest wcale troll
Na 99% jestem starszy od Ciebie.
ProVaco pisze: 5 paź 2022, o 11:42 Unreal świetna gra lecz to nie była gra 3D. Z tego co pamiętam to też był rzut izometryczny.
Za mało opisałeś, zlituj się. Więcej opisz co pamiętasz.
ProVaco pisze: 5 paź 2022, o 11:42 Szukam moi kochani jeszcze jednej gry która mi się przypomniała a mianowicie coś w stylu blitzkrieg lub sudden strike. Jedyne co pamiętam to że był taki plac chyba treningowy i można było się tam bawić i zabijać swoje jednostki. Można było desanty robić, żołnierze mieli chyba białe mundury oraz można było ich osądzać w pojazdach, zwłaszcza pamiętam motocykl 3 osobowy taki wojskowy. Też raczej starsza gra ale pamiętam że ten tryb treningowy miała zajekonkretny.
Desert Rats vs. Afrika Korps (2004)
MDA
Awatar użytkownika
MDA
Wiedźmin
Kontakt:

ProVaco pisze: 5 paź 2022, o 11:57 Niestety nie. Ta gra była klasyczna, chyba nie było w niej ani magi, ani umiejętności. Grafika była podobna, lecz w tej mojej była bardziej stonowana.
To zapewne NOX. Bankowo był w magazynach z grami. Sam gdzieś mam płytę chyba.
Awatar użytkownika
Łowca

Przyjacielu MDA, mój rocznik to 87. Nie wątpię że jesteś starszy ode mnie. Nie chodzi o to kto jest starszy a kto nie, chodzi o sam fakt pomocy. Ty jak na razie w chwili obecnej najbardziej mi pomogłeś za co bardzo dziękuje i doceniam to. Nie lubię po prostu trolli którzy sobie posty nabijają a nie wnoszą nic do tematu oraz piszą o jakichś pogodach zamiast odnosić się konkretnie do treści tematu, dlatego poszło już zgłoszenie na kolegę cwaniaka.

Nie jest to Desert Rats.

Nox też to nie jest ta gra, choć bardzo podobna. Wydaje mi się że ta moja miała lepszą grafikę oraz inny interfejs. Jest to bardzo podobna gra do NOX, z tym że w niej nie było tzw. mgły wojny. Skala postaci była zdecydowanie większa (A może to wina starej rozdzielczości)
P.S dodatkowo nie było w niej jakichś dziwnych kreatur czy też bestii. Była to bardziej klasyczna i stonowana gra, w której nie było jakichś dziwadeł. (Patrząc na filmik NOX 2000 PC GamePlay)

P.S 2 A co do tej gry ninja kulki to nie były takie typowe kulki, można tam było się bić z innymi oraz walczyć z bossami bodajże. Były to ninja to wiem na pewno.
MDA
Awatar użytkownika
MDA
Wiedźmin
Kontakt:

ProVaco pisze: 5 paź 2022, o 12:15 Przyjacielu MDA, mój rocznik to 87.
Byłem wtedy w 4 klasie.
ProVaco pisze: 5 paź 2022, o 12:15 Nie wątpię że jesteś starszy ode mnie. Nie chodzi o to kto jest starszy a kto nie, chodzi o sam fakt pomocy. Ty jak na razie w chwili obecnej najbardziej mi pomogłeś za co bardzo dziękuje i doceniam to.
Spoko. Też czasem szukam starych gier z mej młodości.
ProVaco pisze: 5 paź 2022, o 12:15 Nie lubię po prostu trolli którzy sobie posty nabijają a nie wnoszą nic do tematu oraz piszą o jakichś pogodach zamiast odnosić się konkretnie do treści tematu, dlatego poszło już zgłoszenie na kolegę cwaniaka.
Nie warto się triggerować, a zwłaszcza odnosić do wieku.
ProVaco pisze: 5 paź 2022, o 12:15 Nie jest to Desert Rats.
Opisz coś więcej.
ProVaco pisze: 5 paź 2022, o 12:15 Nox też to nie jest ta gra, choć bardzo podobna. Wydaje mi się że ta moja miała lepszą grafikę oraz inny interfejs. Jest to bardzo podobna gra do NOX, z tym że w niej nie było tzw. mgły wojny. Skala postaci była zdecydowanie większa (A może to wina starej rozdzielczości)
P.S dodatkowo nie było w niej jakichś dziwnych kreatur czy też bestii. Była to bardziej klasyczna i stonowana gra, w której nie było jakichś dziwadeł. (Patrząc na filmik NOX 2000 PC GamePlay)
Może THRONE OF DARKNESS?
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0

Może Konung jakiś?
Awatar użytkownika
Łowca

MDA pisze: 5 paź 2022, o 12:22
ProVaco pisze: 5 paź 2022, o 12:15 Przyjacielu MDA, mój rocznik to 87.
Byłem wtedy w 4 klasie.
ProVaco pisze: 5 paź 2022, o 12:15 Nie wątpię że jesteś starszy ode mnie. Nie chodzi o to kto jest starszy a kto nie, chodzi o sam fakt pomocy. Ty jak na razie w chwili obecnej najbardziej mi pomogłeś za co bardzo dziękuje i doceniam to.
Spoko. Też czasem szukam starych gier z mej młodości.
ProVaco pisze: 5 paź 2022, o 12:15 Nie lubię po prostu trolli którzy sobie posty nabijają a nie wnoszą nic do tematu oraz piszą o jakichś pogodach zamiast odnosić się konkretnie do treści tematu, dlatego poszło już zgłoszenie na kolegę cwaniaka.
Nie warto się triggerować, a zwłaszcza odnosić do wieku.
ProVaco pisze: 5 paź 2022, o 12:15 Nie jest to Desert Rats.
Opisz coś więcej.
ProVaco pisze: 5 paź 2022, o 12:15 Nox też to nie jest ta gra, choć bardzo podobna. Wydaje mi się że ta moja miała lepszą grafikę oraz inny interfejs. Jest to bardzo podobna gra do NOX, z tym że w niej nie było tzw. mgły wojny. Skala postaci była zdecydowanie większa (A może to wina starej rozdzielczości)
Może THRONE OF DARKNESS?
Co do gry podobnej do blitzkireg / sudden strike.

Można było ranić swoje jednostki, używać miotacza ogni, była taka mapa treningowe na której można było ćwiczyć i w zasadzie tylko to pamiętam bo nie grałem kampanii lecz bawiłem się w swoje RP właśnie na tej mapie gdzie pamiętam można było jeździć takim motocyklem 3 osobowym.

Można było mundury zmieniać oraz bodajże ubrawienie jednostek. Z tego co pamiętam to kojarzą mi się kolory zimowe - białe

Nie jest to THRONE OF DARKNESS ponieważ:
-Grafika dalej brzydka, czyli gra musiała wyjść później.
-W tej grze są demony oraz "chińskie" postacie, z tego co pamiętam to w mojej grze nie było czegoś takiego.
Zaczynało się grę jako jedna postać, wykonywało się misje oraz schodziło do domków oraz krypt. Grafika była bardzo ładna, taka średniowieczna.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 12 razy
Podziękowania: 8 razy

maxxi090
Awatar użytkownika
maxxi090

Ta gra RPG to może Prince of Qin będzie?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 489 razy
Podziękowania: 111 razy
Kontakt:

Ta gra mi jakoś chodzi po głowie
https://store.steampowered.com/app/246840/FATE/
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 143 razy
Podziękowania: 331 razy
Kontakt:

ProVaco pisze: 5 paź 2022, o 00:18 Pamiętam jeszcze jedną grę a mianowicie taką że przybywamy na jakąś planetę i tam są trupy, bodajże na statku przybywamy. Ale to za mało informacji żeby ktoś mógł odgadnąć co to za tytuł.
Jakiś Alien Breed albo Shadowgrounds, ewentualnie Blowout?
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 5 razy

ProVaco pisze: 4 paź 2022, o 17:42 W grze tej walczyło się ze szkieletami, zwiedzało się krypty, bodajże można było sterować więcej niż jedną postacią. Gra nie była sławna tak bardzo, szukałem na encyklopedii gier lecz nie mogłem jej znaleźć. Pamiętam że normalnie można było ubierać swoich bohaterów no i gra miała konkretny klimat. Jeśli ktoś ma jakiś pomysł to piszcie, jeśli nie będzie to to czego chce, to odpiszę w wiadomośći.
Vampire: The Masquerade - Redemption?
https://store.steampowered.com/app/5596 ... edemption/
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz

drakensang dark eye
Awatar użytkownika
Łowca

witam szukam starej gierki to była strzelanka w której widok byl chyba z pierwszej osoby były tam różni wrogowie w tym ninja, rzucalo się gwiazdkami shuriken można było strzelać z kuszy byla na pewno tam misja jakby w zime i jeździło się skuterami snieżnymi... bede bardzo wdzieczny za pomoc
ODPOWIEDZ