Jak zapłacić od razu za kolejny miesiąc w humble?

Paczki gier z grami indie i nie tylko
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 3 razy

Witam jak w temacie jak nie czekać na automatyczne pobranie pieniędzy bo wypadła dość odległa data, a chciałabym na samym początku jak tylko dadzą gry z humble choice je dostać? Czy może i tak je dostanę jako że mam członkostwo czy dopiero po tym jak pobiorą mi wpłatę? I czy mogę po prostu anulować i z powrotem przywrócić subskrypcję? Przy czym wszystkie gry które kupiłam nie znikną z mojej biblioteki?
Awatar użytkownika
Redaktor
Podziękował: 102 razy
Podziękowania: 371 razy
Kontakt:

Opcja zapłaty pojawi się w momencie wybrania dowolnej gry. Przy próbie odebrania klucza wyświetli się okienko z potwierdzeniem płatności za dany miesiąc. Ale przed tym polecam spróbować dać pauzę. Humble często zachęca by jednak nie pauzować (taki komunikat pojawia się przed definitywnym potwierdzeniem pauzy) i daje kupony na -2$/-4$. Więc lepiej odebrać kupon, a następnie spróbować odebrać grę i zatwierdzić płatność :)
Awatar użytkownika
Łowca

Nesus pisze: 3 paź 2022, o 15:37 Opcja zapłaty pojawi się w momencie wybrania dowolnej gry. Przy próbie odebrania klucza wyświetli się okienko z potwierdzeniem płatności za dany miesiąc. Ale przed tym polecam spróbować dać pauzę. Humble często zachęca by jednak nie pauzować (taki komunikat pojawia się przed definitywnym potwierdzeniem pauzy) i daje kupony na -2$/-4$. Więc lepiej odebrać kupon, a następnie spróbować odebrać grę i zatwierdzić płatność :)
Nie zrozumiałam, mówisz, że mam pauzować humle czyli anulować subskrypcję, ale według tego jak wnioskujesz powinnam nie anulować bo wtedy dostanę kupon?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

w czasie gdy klikasz pauza, Humble oferuje czasem kupon jeśli go dostaniesz i ci się spodoba zatrzymujesz subskrypcje i odkrywasz jeden z kluczy w tym momencie kupon i kasa spada z konta. Gdy kupon jest za mały i idziesz w zaparte z pauzą to jak czasem pisali tu, że dostawali na maila kupon po 2 tygodniach ( mi się nie trafiło).
Awatar użytkownika
Łowca

A anulowanie subskrypcji nie z powoduje że nie będę mogła pownownie z niej skorzystać?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 16 razy
Podziękowania: 44 razy
Kontakt:

Weronika08 pisze: 3 paź 2022, o 17:21 A anulowanie subskrypcji nie z powoduje że nie będę mogła pownownie z niej skorzystać?
Nie. Jak anulujesz, to i tak możesz wznowić subskrypcję w dowolnym momencie.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 218 razy
Podziękowania: 362 razy
Kontakt:

Weronika08 pisze: 3 paź 2022, o 17:21 A anulowanie subskrypcji nie z powoduje że nie będę mogła pownownie z niej skorzystać?
Jedyna różnica między anulowaniem a pauzą jest taka, że jak anulujesz to będzie anulowane cały czas póki sam nie zdecydujesz aby wznowić. Natomiast pauza się skończy następnego miesiąca, przy czym jeśli samemu nic nie tkniesz to zapłata zostanie automatycznie pobrana na tydzień przed zakończeniem bundla (więc masz jeszcze zazwyczaj dwa-trzy tygodnie czasu żeby to zmienić, ale musisz o tym pamiętać)
Awatar użytkownika
Łowca

A bez anulowania subskrypcji dostanę gry od razu nawet jeśli termin kolejnej wpłaty to 25 i podczas tej daty pobiorą mi automatycznie czy muszę ręcznie wpłacić z akolejny miesiąc, ale nie ma możliwości przyśpieszenia wpłaty
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

Odsłonięcie klucza oznacza automatyczną płatność w dniu odsłonięcia pierwszego klucza.
Ci użytkownicy podziękowali krzykr za ten post (w sumie 2):
Patryk.PLWeronika08
Awatar użytkownika
Łowca

Przepraszam że zadam kolejny raz pytanie pomimo tego, że już rozumiem jak to działa, ale chce się upewnić, czyli nie ma potrzeby anulowania subskrypcji by ponownie ją wznowić aby wpłacić pieniądze by dostać natychmiastowo w dniu premiery klucze humble choice bo dostanie się je natychmiast kiedy właśnie odsłoni się pierwszy klucz. Czyli mogę pozostawić subskypcje włączoną i doładować środki skąd pobiorą mi pieniądze?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 218 razy
Podziękowania: 362 razy
Kontakt:

Tak. Jeśli masz włączoną subskrypcję to nie musisz nic robić (no, z wyjątkiem trzymania odpowiedniego zapasu gotówki na koncie). Pierwszego dnia nowego miesięczniaka idziesz na stronę i jak tylko odsłonisz pierwszy klucz to zapłacisz za całego bundla.
Ludzie czasem pauzują lub anulują bo HB lubi rozdać jakieś zniżki za powrót, ale można się tejże propozycji doczekać albo i nie.
Ci użytkownicy podziękowali lewriczin za ten post:
Weronika08
Awatar użytkownika
Łowca

Dziękuję za pomoc:)
Awatar użytkownika
Łowca

Mam jeszcze pytanie dotyczące tych kuponów bo wraz z nowym humble choice pojawiły się posty na forum dotyczącym tego wydarzenia, że dostawali kupony w wysokości 4 euro i moje pytanie jak taki kupon dostać?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 55 razy
Podziękowania: 126 razy
Kontakt:

Można spróbować zrobić pauzę, ale nie klikać jej ostatecznie - wtedy czasem pojawi się kupon.
Ci użytkownicy podziękowali BlackJuice za ten post:
Weronika08
Awatar użytkownika
Łowca

Dziękuję będę pamiętać. Bo już kupiłam kolejny miesiąc humble choice.
ODPOWIEDZ