Argentyna steam, jak działa?

Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 218 razy
Podziękowania: 362 razy
Kontakt:

gamingman pisze: 21 cze 2022, o 15:57 No to ładnie zakręcili kurek. Nie wiem czemu, ale byłem pewien, że wystarczy VPN do zmiany regionu
Bo tak kiedyś było
Ewentualnie przyjmować gifty wysyłane z innych kont w tym regionie
Tak kiedyś też było tylko jeszcze dawniej :D
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 1 raz

gamingman pisze: 21 cze 2022, o 15:57 No to ładnie zakręcili kurek. Nie wiem czemu, ale byłem pewien, że wystarczy VPN do zmiany regionu i że płacić można wallet-em doładowanym giftcardami. Ewentualnie przyjmować gifty wysyłane z innych kont w tym regionie.
Jeszcze gorzej, że mimo tylu ograniczeń, i tak kolejni wydawcy podnoszą ceny swoich gier w "tanich regionach". Jak ktoś siedzi na Argentynie (albo np. Turcji) to polecam nie zwlekać z kupowaniem gier, które są za dobrą cenę. Sniper Elite 5 w wersji z DLC kupiłem za jakieś 1000 pesos (~45 zł), a teraz chodzi za 4000 pesos.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0

Najbezpieczniej zrobić drugie konto przez podstawowy VPN, doładowywać je giftami z Gamivo i itp. sklepów, a potem grać na własnym przez Family Sharing.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 23 razy
Podziękowania: 43 razy
Kontakt:

czowiekpajonk pisze: 22 cze 2022, o 14:57 Najbezpieczniej zrobić drugie konto przez podstawowy VPN, doładowywać je giftami z Gamivo i itp. sklepów, a potem grać na własnym przez Family Sharing.
Do momentu, aż zablokują możliwość Family Sharing między regionami. Skoro już tak dokręcają śrubę to można się i tego spodziewać.
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 211 razy
Podziękowania: 364 razy

gamingman pisze: 22 cze 2022, o 20:07
czowiekpajonk pisze: 22 cze 2022, o 14:57 Najbezpieczniej zrobić drugie konto przez podstawowy VPN, doładowywać je giftami z Gamivo i itp. sklepów, a potem grać na własnym przez Family Sharing.
Do momentu, aż zablokują możliwość Family Sharing między regionami. Skoro już tak dokręcają śrubę to można się i tego spodziewać.
I bardzo dobrze by było :)
Ci użytkownicy podziękowali pelikulas za ten post:
Brossa
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0

Ktoś w ogóle ogarnia czemu steam wallet cardy na ARS tak drastycznie podrożały w keyshopach?
ODPOWIEDZ