Seria Assasin's Creed
- Podziękował: 110 razy
- Podziękowania: 85 razy
Sorry za pepełe, ale nie mam innego pod ręką.
https://www.ppe.pl/news/302746/ubisoft- ... entow.html
https://www.ppe.pl/news/302746/ubisoft- ... entow.html
- Podziękował: 7 razy
- Podziękowania: 416 razy
- Kontakt:
To jest prawie na pewno fejk, następną częścią ma być Rift, a po tym Infinity, które będzie "platformą" dla wielu Asasynów - czyli gówniane GAAS, ja odpadam. Ale na Rifta czekam.Benzacne pisze: 14 lip 2022, o 21:02 Azteckie klimaty w nowej części? To na razie plotki, ale jestem zaintrygowany.
źródło: Jason Schreier
Nie mam pojęcia, skąd te plotki o Azteckim AC, skoro od dłuższego czasu mamy praktycznie 100% info o Rifcie i Infinity.
- Podziękował: 24 razy
- Podziękowania: 82 razy
- Kontakt:
Tak, od dawna wiarygodne pogłoski (rozpowszechnione przez Jasona Schreiera) mówią o Assassin's Creed Rift, osadzonym w Bagdadzie, z Basimem w roli głównej, a gra ma mieć bardziej skradankowy charakter. Pierwotnie to miał być kolejny dodatek do Valhalli, ale prawdopodobnie przez COVID w Ubi mają opóźnienia i zdecydowano się przesunąć i rozbudować pierwotny projekt oraz oddzielić go od Valhalli. Mało tego, nawet prezes Ubisoftu się kiedyś wygadał o Rifcie 

- Podziękował: 7 razy
- Podziękowania: 416 razy
- Kontakt:
No i całe szczęście. Mogliby dla tej jednej gry przywrócić system poruszania z Unity i Syndicate i zwiększyć rolę parkouru, to wydaje się idealną okazją. Wreszcie jakaś mniejsza gra, a nie kolejny kolos, który doprowadza do niewyobrażalnego znużenia jeszcze przed końcem fabuły.Christoph pisze: 15 lip 2022, o 08:24 Tak, od dawna wiarygodne pogłoski (rozpowszechnione przez Jasona Schreiera) mówią o Assassin's Creed Rift, osadzonym w Bagdadzie, z Basimem w roli głównej, a gra ma mieć bardziej skradankowy charakter. Pierwotnie to miał być kolejny dodatek do Valhalli, ale prawdopodobnie przez COVID w Ubi mają opóźnienia i zdecydowano się przesunąć i rozbudować pierwotny projekt oraz oddzielić go od Valhalli. Mało tego, nawet prezes Ubisoftu się kiedyś wygadał o Rifcie![]()
- Podziękował: 24 razy
- Podziękowania: 82 razy
- Kontakt:
serafek5 pisze: 15 lip 2022, o 10:59Wreszcie jakaś mniejsza gra, a nie kolejny kolos, który doprowadza do niewyobrażalnego znużenia jeszcze przed końcem fabuły.
Nieśmiałe podejście do bardziej skradankowego stylu gry było już w dodatku do Valhalli, "Oblężenie Paryża", a nawet w niektórych sekcjach podstawki (choćby w Wincestre czy Jorvik). Podejrzewam, że pierwotnie dwa dodatki do ACV miały być takie bardziej tradycyjnie assassinowe w duchu (po jednym na "sezon": Rift i Oblężenie), a dwa dla przeciwwagi bardziej typowe dla nowego stylu (Gniew Druidów i Świt Ragnaroku). Starego parkouru bym się nie spodziewał - zbyt skomplikowane i kosztowne, by go umieszczać w pomniejszej grze. Ogólnie wszystko układa mi się tak, że Ubi nie planowało żadnej osobnej gry pomiędzy Valhallą a Infinite - zakładam, że miały być dwa lata wsparcia dla ACV (co w sumie się dzieje), żeby skrócić okres wyczekiwania na potrzebującego więcej czasu projektu Infinite. Ostatecznie trylogia prequeli stanowi jakąś tam całość, Kassandra ewidentnie została wykreowana na spoiwo przyszłego Infinite i pewnie po Valhalli mieliśmy już czekać na ten, podobno gargantuiczny, twór.
Ja czytałem że ma akcja rozgrywać sie w Polsce podczas bitwy pod Grunwaldem i ma przedstawiac losy braci K.