Sugestie i pomysły (Bazar)

Dyskusja o wszystkim co dotyczy Łowcowego Bazaru
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 1 raz

Również mam problem z osobnikami, które nie wystawiają oceny, mimo że codziennie wchodzą na bazar i są aktywne. Przypominanie im nic nie daje, niektórzy nawet wyświetlają wiadomość, a i tak ignorują.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 215 razy
Podziękowania: 122 razy
Kontakt:

Mam pytanie czy kiedykolwiek rozważaliście podniesienia limitu sprzedaży danej kopii gry. Dwie sztuki to stanowczo za mało w sytuacji kiedy gry notorycznie lubią się powtarzać w bundlach (przykład aktualny bundle z Walking Dead). Fajnie by było gdybyście nad tym w końcu pomyśleli. Nie jest to pewnie jakiś wielki skomplikowany proces aby owe zmiany wprowadzić.
Awatar użytkownika
VIP
Discord: #2540
Podziękował: 125 razy
Podziękowania: 1273 razy
Kontakt:

muniek1555 pisze: 5 sie 2022, o 10:13 Mam pytanie czy kiedykolwiek rozważaliście podniesienia limitu sprzedaży danej kopii gry. Dwie sztuki to stanowczo za mało w sytuacji kiedy gry notorycznie lubią się powtarzać w bundlach (przykład aktualny bundle z Walking Dead). Fajnie by było gdybyście nad tym w końcu pomyśleli. Nie jest to pewnie jakiś wielki skomplikowany proces aby owe zmiany wprowadzić.
Ten temat był już poruszany kilka razy... Zapomnij o tym, bazar już od dawna na torze bocznym :E
Ci użytkownicy podziękowali Xanthi za ten post (w sumie 3):
muniek1555Rapishereldawido159
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 62 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

muniek1555 pisze: 5 sie 2022, o 10:13 Mam pytanie czy kiedykolwiek rozważaliście podniesienia limitu sprzedaży danej kopii gry. Dwie sztuki to stanowczo za mało w sytuacji kiedy gry notorycznie lubią się powtarzać w bundlach (przykład aktualny bundle z Walking Dead). Fajnie by było gdybyście nad tym w końcu pomyśleli. Nie jest to pewnie jakiś wielki skomplikowany proces aby owe zmiany wprowadzić.
Tak, ten sam ból.. do tego z max 55zl nie poszalejemy za bardzo a czasem fajne tytuly sie trafia wiecej warte :roll: i znowu jak przy limicie 2 sztuk trzeba szukac innego posrednika , szkoda. :mrgreen:
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 3 razy
Podziękowania: 0
Kontakt:

Witam. Pod którymś postem z promką na grę vr, kminilismy sobie w komentarzach, że bardzo przydał by się filtr na bazarku "supporting VR". Proszę o dodanie opcji zaznaczenia filtra dla coraz szerszej społeczności graczy vr :) Jeśli już ktoś dał znać to wybaczcie ale mam bardzo mało czasu na czytanie forów :p
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 2 razy

* możliwość zapisania domyślnego sortowania na stronie
* możliwość zapisania domyślnego rozmiaru strony
* możliwość określenia przedziału cenowego, np interesują mnie tylko ogłoszenia od 5zl do 10zl
Ci użytkownicy podziękowali lukaslew za ten post (w sumie 2):
Zakk777Patryk.PL
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0

Czy można zmienić nazwę użytkownika na Bazarze?
Awatar użytkownika
Administrator
Podziękował: 289 razy
Podziękowania: 459 razy
Kontakt:

Nie :)
Ci użytkownicy podziękowali Seyonne za ten post:
MDA
MDA
Awatar użytkownika
MDA
Wiedźmin
Podziękował: 1021 razy
Podziękowania: 365 razy
Kontakt:

Seyonne pisze: 29 sie 2022, o 09:30Nie :)
Scammerzy mieliby raj.
Ci użytkownicy podziękowali MDA za ten post:
Patryk.PL
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 26 razy
Podziękowania: 22 razy

Może byłaby opcja, żeby po 24h od braku oceny (czyli od momentu wysłania klucza) wskakiwała ocena pozytywna z automatu? Często trafiam na bazarowicza, który mimo, ze jest co chwilę online, to olewa całkowicie temat. Prośby o wystawienie oceny zazwyczaj również są zlewane.
Ci użytkownicy podziękowali dzurek za ten post:
fenril
Awatar użytkownika
Łowca

Również byłbym za. Niestety spotykałem się z sytuacją, że takie osoby wystawiają dopiero ocenę, gdy dany klucz odsprzedadzą i będzie owy klucz działał.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 31 razy
Podziękowania: 19 razy

dzurek pisze: 29 sie 2022, o 19:03 Może byłaby opcja, żeby po 24h od braku oceny (czyli od momentu wysłania klucza) wskakiwała ocena pozytywna z automatu? Często trafiam na bazarowicza, który mimo, ze jest co chwilę online, to olewa całkowicie temat. Prośby o wystawienie oceny zazwyczaj również są zlewane.
Komentarz jest dobrowolny z tego co pamiętam (ale mogę się mylić)
Co prawda to prawda, harcik ma problem z komentarzami :P
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

Oj tam po prostu używa systemu komentarzy jak my używamy odkryj klucz. Ma aż takie zaufanie do tej społeczności, że kupuje klucze na prezenty dla znajomych gdy cena niska a oddaje zapewne gdy nadchodzi okazja urodziny odwiedziny czy cuś :P
Ci użytkownicy podziękowali krzykr za ten post:
Slvco
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 1287 razy
Podziękowania: 391 razy
Kontakt:

Tak jest, tym bardziej, że udowodniono mu, że prowadzi działalność gospodarczą związaną z handlem grami a sam zarzekał się, że przestanie korzystać z bazaru. Ale powiedzmy sobie szczerze - wszyscy korzystamy z tego, że skupuje nam te gierki, a boli co najwyżej to, że nie ma automatycznego systemu wystawiania pozytywnych komentarzy. To jest do zmiany/usprawnienia, ale nasze niedoczekanie...
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 218 razy
Podziękowania: 362 razy
Kontakt:

Quoyque pisze: 31 sie 2022, o 13:24 Ale powiedzmy sobie szczerze - wszyscy korzystamy z tego, że skupuje nam te gierki
Wszyscy sprzedający, kupujący płaczą że nie ma na bazarze kluczy za darmo ;)

A co do komentarzy od harcika i consortes - po pierwszym tysiącu komentarzy człowiek przestaje się przejmować. Polecam :trollface:
Ci użytkownicy podziękowali lewriczin za ten post:
Patryk.PL
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 23 razy
Podziękowania: 17 razy

Mam kilka sugestii ale wpierw interesuje mnie:
Kto jest w stanie te pomysły wdrażać?
Kiedy ostatnio był jakiś upgrade?

Pomysły są dwojakie bo i dla kupujących i sprzedających.

Wyszukiwarka jest uboga o np zakresy cen, dlaczego nie mogę szukać gier np od 1.39 do 5.55?, wyszukiwać użytkowników a już nie wspomnę o tym że chciałbym odsiać użytkowników którzy nie logują się po kilka dni...
Info o ost log powinno być widoczne przy ofercie także w opcji mobilnej.
Bark opcji filtru wybranego użytkownika pod kątem mojej listy WL albo ceny...

Jako sprzedający borykam się z klientami którzy rezerwują grę i potem bum, nie płaci, nie wystawi komentarza... Komentarz powinien być po 3dnisch automatyczny. Koniec kropka.
Negatyw dla użytkownika z ponad 1000 pkt reputacji to promil oceny, powinien być bardziej surowy system. Np 3-5 negatywów w ciągu tygodnia to ban na tydzień 5-10 ban na 3 miesiące a więcej to permanentny ban.

Reklamację komentarzy są bardzooo powolne. Trzeba się upominać. Możliwość wyjaśnień ma tylko osoba która reklamuje. To nie fair.

Brakuje mi opcji archiwum, ok sprzedałem dwie szt gry ale np jedna poszła na wymianę więc była anulowana. Takie anulowane tranzakcje powinny iść w archiwum i nie pokazywać się w moich ofertach.

Może to czego chce jakoś da się osiągnąć i to przegapiłem to niech mi ktoś wytłumaczy.
Mam wrażenie że o bazar to nikt za bardzo nie dba...
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 211 razy
Podziękowania: 364 razy

boris1125 pisze: 25 wrz 2022, o 21:00 Mam kilka sugestii ale wpierw interesuje mnie:
Kto jest w stanie te pomysły wdrażać?
Kiedy ostatnio był jakiś upgrade?

Pomysły są dwojakie bo i dla kupujących i sprzedających.

Wyszukiwarka jest uboga o np zakresy cen, dlaczego nie mogę szukać gier np od 1.39 do 5.55?, wyszukiwać użytkowników a już nie wspomnę o tym że chciałbym odsiać użytkowników którzy nie logują się po kilka dni...
Info o ost log powinno być widoczne przy ofercie także w opcji mobilnej.
Bark opcji filtru wybranego użytkownika pod kątem mojej listy WL albo ceny...

Jako sprzedający borykam się z klientami którzy rezerwują grę i potem bum, nie płaci, nie wystawi komentarza... Komentarz powinien być po 3dnisch automatyczny. Koniec kropka.
Negatyw dla użytkownika z ponad 1000 pkt reputacji to promil oceny, powinien być bardziej surowy system. Np 3-5 negatywów w ciągu tygodnia to ban na tydzień 5-10 ban na 3 miesiące a więcej to permanentny ban.

Reklamację komentarzy są bardzooo powolne. Trzeba się upominać. Możliwość wyjaśnień ma tylko osoba która reklamuje. To nie fair.

Brakuje mi opcji archiwum, ok sprzedałem dwie szt gry ale np jedna poszła na wymianę więc była anulowana. Takie anulowane tranzakcje powinny iść w archiwum i nie pokazywać się w moich ofertach.

Może to czego chce jakoś da się osiągnąć i to przegapiłem to niech mi ktoś wytłumaczy.
Mam wrażenie że o bazar to nikt za bardzo nie dba...
A czemu mialby ktos o to dbać, jak tu nikt nikomu paragonu/faktury niewystawia? Nikt nie powiedział że bedzie łatwo, trzeba sobie cierpliwe szukac gry i kupowac i tyle :) A z komentarzami ja problemu niewidze... ktos sprzedaje zuzyty klucz, to albo sie anuluje transakcje i zwroci kase albo kupuje gre i wysyła drugi klucz... a jak ktos tak nie robi, tylko sączy jad w komentarzach to jest poprostu polackiem cebulaczkiem i januszem biznesu. Ja tam nigdy nie robilem nikomu problemu np o anulowaną przez niego transakcje - a tu juz na forum były jakies kosmiczne jaja ze negatywy lecialy bez powodu, potem afera i wzywanie nadaremne moda.... Ja na niektore komentarze od pewnych uzytkownikow czekalem chyba półtora roku xD
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 211 razy
Podziękowania: 364 razy

MDA pisze: 29 sie 2022, o 10:39
Seyonne pisze: 29 sie 2022, o 09:30Nie :)
Scammerzy mieliby raj.
A teraz nie maja? nowe konto na łowcach = nowe konto na bazarze? Chyba ze juz do bazaru nie trzeba konta łowcowego to juz jest eldorado przy dzisiejszych sposobach zmiany IP :)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

trzeba mieć jeszcze konto stimowe chyba z 50 grami
Awatar użytkownika
Łowca

Hej, widzę że we wyszukiwarce jest opcja "Ukryj posiadane gry" ale fajnie by było gdyby w przypadku wyszukiwania DLC była możliwość właśnie ograniczenia aby pokazywało DLC wyłącznie do gier które posiadam.
Ci użytkownicy podziękowali zmijman za ten post:
eldawido159
ODPOWIEDZ