Nie da się na żadne konto przelać euro ani żadnej innej waluty. Z Paypala możesz wypłacać tylko w naszych złotówkach.
PayPal
- Podziękował: 218 razy
- Podziękowania: 362 razy
- Kontakt:
Uściślijmy: Polacy mogą wypłacać tylko w złotówkach, obywatele eurozony mogą tylko w euro.Noir pisze: 28 lip 2022, o 17:47Nie da się na żadne konto przelać euro ani żadnej innej waluty. Z Paypala możesz wypłacać tylko w naszych złotówkach.
Więc mógłbyś wypłacić przez osobę trzecią co ma na PP euro jako walutę podstawową.
Jeśli nie najlepszą opcją pozostają... zakupy w sklepach które przyjmują euro. Dla łowców nie powinien to być znów aż tak duży problem... choć oczywiście wszystko zależy od wielkości nawisu euro jaka ci się uzbierała na paypalu
- Kontakt:
No... ok, a nie domagają się teraz przy rejestracji jakiegoś dokumentu tożsamości? Litewskiego numeru telefonu?Monek22 pisze: 28 lip 2022, o 21:47 @ ja zalozylem specjalnie drugiego paypala na litwe i sobie wyplacam eurasy na revoluta kiedy chce , polecam wszystkim ;D
Trochę ryzyko, bo nawet jeśli ci bez tego pozwolili to wystarczy że pewnego dnia paypal cię o coś takiego poprosi i będzie haps po twojej kasiorze.
Prędzej czy pozniej poprosilewriczin pisze: 28 lip 2022, o 23:33No... ok, a nie domagają się teraz przy rejestracji jakiegoś dokumentu tożsamości? Litewskiego numeru telefonu?Monek22 pisze: 28 lip 2022, o 21:47 @ ja zalozylem specjalnie drugiego paypala na litwe i sobie wyplacam eurasy na revoluta kiedy chce , polecam wszystkim ;D
Trochę ryzyko, bo nawet jeśli ci bez tego pozwolili to wystarczy że pewnego dnia paypal cię o coś takiego poprosi i będzie haps po twojej kasiorze.

- Podziękował: 2 razy
- Podziękowania: 139 razy
- Kontakt:
paypal prosi przy obrocie 2.5k euro w roku , fake danych nie podawałem , nawet adres polski podalem , i jak prosi o dowód to nie blokuje mozliwosci przelewów itp , dopiero jak poprosi i masz to w *zadzitrata* to nakładaja ograniczenia .pelikulas pisze: 28 lip 2022, o 23:40Prędzej czy pozniej poprosilewriczin pisze: 28 lip 2022, o 23:33No... ok, a nie domagają się teraz przy rejestracji jakiegoś dokumentu tożsamości? Litewskiego numeru telefonu?Monek22 pisze: 28 lip 2022, o 21:47 @ ja zalozylem specjalnie drugiego paypala na litwe i sobie wyplacam eurasy na revoluta kiedy chce , polecam wszystkim ;D
Trochę ryzyko, bo nawet jeśli ci bez tego pozwolili to wystarczy że pewnego dnia paypal cię o coś takiego poprosi i będzie haps po twojej kasiorze.![]()
Oj blokuje blokuje... mi po przekroczeniu 2500euro - bo ten ich limit roczny sie niewyzerowal, cyk blokada i nie moge nic zrobic i czekam na komornika, bo jak masz nieuzywane konto to 50zl miesiecznie pobierają z salda... a jak sie kasa skonczy to komornik przyjdzie bo nie bedą mieli skad pobrac...Monek22 pisze: 29 lip 2022, o 01:23paypal prosi przy obrocie 2.5k euro w roku , fake danych nie podawałem , nawet adres polski podalem , i jak prosi o dowód to nie blokuje mozliwosci przelewów itp , dopiero jak poprosi i masz to w *zadzitrata* to nakładaja ograniczenia .pelikulas pisze: 28 lip 2022, o 23:40Prędzej czy pozniej poprosilewriczin pisze: 28 lip 2022, o 23:33
No... ok, a nie domagają się teraz przy rejestracji jakiegoś dokumentu tożsamości? Litewskiego numeru telefonu?
Trochę ryzyko, bo nawet jeśli ci bez tego pozwolili to wystarczy że pewnego dnia paypal cię o coś takiego poprosi i będzie haps po twojej kasiorze.![]()
- Podziękowania: 139 razy
- Kontakt:
Mialem z 50 kont paypala i nigdy nie blokneli mi konto nie proszac najpierw o dowód osobisty .pelikulas pisze: 29 lip 2022, o 01:30Oj blokuje blokuje... mi po przekroczeniu 2500euro - bo ten ich limit roczny sie niewyzerowal, cyk blokada i nie moge nic zrobic i czekam na komornika, bo jak masz nieuzywane konto to 50zl miesiecznie pobierają z salda... a jak sie kasa skonczy to komornik przyjdzie bo nie bedą mieli skad pobrac...Monek22 pisze: 29 lip 2022, o 01:23paypal prosi przy obrocie 2.5k euro w roku , fake danych nie podawałem , nawet adres polski podalem , i jak prosi o dowód to nie blokuje mozliwosci przelewów itp , dopiero jak poprosi i masz to w *zadzitrata* to nakładaja ograniczenia .
U mnie pierwsze blokada konta ze nie moge nic robic i na mejlu próba wyłudzenia wrazliwych danych osobowych...Monek22 pisze: 29 lip 2022, o 01:48Mialem z 50 kont paypala i nigdy nie blokneli mi konto nie proszac najpierw o dowód osobisty .pelikulas pisze: 29 lip 2022, o 01:30Oj blokuje blokuje... mi po przekroczeniu 2500euro - bo ten ich limit roczny sie niewyzerowal, cyk blokada i nie moge nic zrobic i czekam na komornika, bo jak masz nieuzywane konto to 50zl miesiecznie pobierają z salda... a jak sie kasa skonczy to komornik przyjdzie bo nie bedą mieli skad pobrac...Monek22 pisze: 29 lip 2022, o 01:23
paypal prosi przy obrocie 2.5k euro w roku , fake danych nie podawałem , nawet adres polski podalem , i jak prosi o dowód to nie blokuje mozliwosci przelewów itp , dopiero jak poprosi i masz to w *zadzitrata* to nakładaja ograniczenia .
- Podziękował: 280 razy
- Podziękowania: 288 razy
- Kontakt:
Hm, mnie PayPal nigdy o żadne dokumenty nie poprosił, a zdażało się przekraczać 2.5k euro bo to moja główna i właściwie jedyna opcja płatności przy zakupach internetowych, ale może dlatego że mam do niego wpięto bezpośrednio konto bankowe.
Ja mialem podpiete konto bankowe od samego początku uzywania paypala...Natan pisze: 31 lip 2022, o 11:46 Hm, mnie PayPal nigdy o żadne dokumenty nie poprosił, a zdażało się przekraczać 2.5k euro bo to moja główna i właściwie jedyna opcja płatności przy zakupach internetowych, ale może dlatego że mam do niego wpięto bezpośrednio konto bankowe.
- Podziękowania: 5 razy
- Kontakt:
Tutaj tak samo, korzystałem z PayPala od października 2017 bez żadnych problemów, zwykle nie miałem tam dużych kwot. W lutym/marcu 2020 popełniłem duży błąd - przerzuciłem sobie większą kwotę niż zwykle (ponad 80zł)pelikulas pisze: 29 lip 2022, o 02:00U mnie pierwsze blokada konta ze nie moge nic robic i na mejlu próba wyłudzenia wrazliwych danych osobowych...Monek22 pisze: 29 lip 2022, o 01:48Mialem z 50 kont paypala i nigdy nie blokneli mi konto nie proszac najpierw o dowód osobisty .pelikulas pisze: 29 lip 2022, o 01:30
Oj blokuje blokuje... mi po przekroczeniu 2500euro - bo ten ich limit roczny sie niewyzerowal, cyk blokada i nie moge nic zrobic i czekam na komornika, bo jak masz nieuzywane konto to 50zl miesiecznie pobierają z salda... a jak sie kasa skonczy to komornik przyjdzie bo nie bedą mieli skad pobrac...

- Kontakt:
Z ciekawości: co masz na myśli mówiąc "duża kwota"?
Przerzuciłeś tzn co konkretnie? Wpłaciłeś, wypłaciłeś, przelałeś? Skąd dokąd?W lutym/marcu 2020 popełniłem duży błąd - przerzuciłem sobie większą kwotę niż zwykle (ponad 80zł)
Sir Chris Swan pisze: 31 lip 2022, o 16:08Tutaj tak samo, korzystałem z PayPala od października 2017 bez żadnych problemów, zwykle nie miałem tam dużych kwot. W lutym/marcu 2020 popełniłem duży błąd - przerzuciłem sobie większą kwotę niż zwykle (ponad 80zł)momentalnie konto zostało zablokowane (ograniczone) i prośba o przesłanie dokumentu tożsamości
dokument wysłałem (co pewnie było głupie, ale zrozumiałe ze względu na dużą kwotę)
konto zostało i tak całkowicie zamknięte i już nie miałem do niego dostępu - tak jakby nie istniało.
Mi złodzieje z paypala ukradli okolo 1k zł... bo tyle tam zostalo...
- Podziękował: 280 razy
- Podziękowania: 288 razy
- Kontakt:
Może to też zależeć od ilości transakcji i ich źródła. Zakładam że sporo kupujesz/kupujecie z bazaru i innych ''dziwnych'' według PayPala źródeł, więc to może potencjalnie podnieść ich zainteresowanie. Nie wiem co tu dodać, mam PP od bardzo dawna i nigdy nic ode mnie nie wymagali. Ale gdyby chcieli dowód tożsamości to raczej nie miałbym problemu im go dać, to w końcu poważna firma a nie jakiś kejszop gdzie odesłałbym ich z kwitkiem.pelikulas pisze: 31 lip 2022, o 15:20Ja mialem podpiete konto bankowe od samego początku uzywania paypala...Natan pisze: 31 lip 2022, o 11:46 Hm, mnie PayPal nigdy o żadne dokumenty nie poprosił, a zdażało się przekraczać 2.5k euro bo to moja główna i właściwie jedyna opcja płatności przy zakupach internetowych, ale może dlatego że mam do niego wpięto bezpośrednio konto bankowe.
Ja w tamntym czasie bo blokada jest od 2018r to kupowalem paypalem głownie na steamie...Natan pisze: 31 lip 2022, o 19:01Może to też zależeć od ilości transakcji i ich źródła. Zakładam że sporo kupujesz/kupujecie z bazaru i innych ''dziwnych'' według PayPala źródeł, więc to może potencjalnie podnieść ich zainteresowanie. Nie wiem co tu dodać, mam PP od bardzo dawna i nigdy nic ode mnie nie wymagali. Ale gdyby chcieli dowód tożsamości to raczej nie miałbym problemu im go dać, to w końcu poważna firma a nie jakiś kejszop gdzie odesłałbym ich z kwitkiem.pelikulas pisze: 31 lip 2022, o 15:20Ja mialem podpiete konto bankowe od samego początku uzywania paypala...Natan pisze: 31 lip 2022, o 11:46 Hm, mnie PayPal nigdy o żadne dokumenty nie poprosił, a zdażało się przekraczać 2.5k euro bo to moja główna i właściwie jedyna opcja płatności przy zakupach internetowych, ale może dlatego że mam do niego wpięto bezpośrednio konto bankowe.