czy opłaca się kupić ps4 slim w 2022 roku

Promocje na gry na konsole Xbox, Playstation, Nintendo. Okazyjne ceny konsol oraz sprzętu elektronicznego.
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

bardzo prosze o pomoc, ( miałem ps4 3 lata temu, rok temu miałem ps5 ograłem exy i sprzedałem znajomemu, ale ciągnie mnie żeby raz na jakiś czas zagrać w lat of us i inne gry)

mam 3 opcje:

kupić 10 miesieczne ps4 slim 500gb cuh-2216a od znajomego z gwarancją za 970zł pograć około roku i sprzedać pod koniec gwarancji

czy

kupić ps4 pro po gwarancji cuh-7216 za około 1400 zł nie wiadomo od kogo i co

czy

czekać i dopiero za około 8 miesiecy uzbierać kase i kupić ps5 golasa za 2300zł (jak będą wtedy)
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0

Ja uważam, że aktualnie najlepiej trochę poczekać nawet te 8 miesięcy.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 473 razy
Podziękowania: 161 razy
Kontakt:

Jeśli nie masz parcia na koniecznie exy PS to IMO wydawanie około tysiaka na pastgen to bezsens, lepszy byłby nowy Series S za giftcardy z MS Store, własnie koło tysiaka. idzie go dostać a masz gierki w lepszej jakości z nowej generacji i gamepass za pół darmo do okazyjnego popykania jak znalazł, wady oczywiście to że nie ma napędu i gierki z past gen gorszej jakości niż z PSa jak nie są spatchowane pod nextgen. Jak nie to odkładanie kasy i czekanie na normalne ceny PS5.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 24 razy
Podziękowania: 82 razy
Kontakt:

Jeśli wiesz, że nie będziesz chciał grać w exy od Sony na past-genie, a tylko w grę wejdą multiplatformy, to weź sobie Xbox Series S albo i X. W innym przypadku - widząc różnicę jakościową, raczej bym już w 2022 odradzał kupowanie PS4, choćby i na jakiś czas, tylko pójście w PS5.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 5 razy

Jeśli PS4 to tylko pro i nie za 1400 złotych bo to za drogo jak na tak starą konsolę zwłaszcza ze xbox series S można dorwać za około tysiaka a jest to obecnej generacji. PS4 pro kup za max 800 złotych a zwykłe ps4 i slim do 500 złotych.
ODPOWIEDZ