Stare commandos na win 10

Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 178 razy
Podziękowania: 73 razy
Kontakt:

Cześć ma pytanie czy orientuje się ktoś jak chodzą stare commandosy na win 10 chodzi mi o wersję steam warto kupować czy lepiej dam sobie spokój i poszukać czegoś innego. Chętnie bym sobie przypomniał 1 i 2 ale czy da się je odpalić i czy nie będą chodziły prędkość razy 10 pamiętam miałem z tym problem lata temu na laptopie. Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 35 razy
Podziękowania: 56 razy

Mam wersje GOG jedynka chodzi bardzo dobrze. Jedyne co to w wersji z GOG należy zmienić nazwę pliku z Commandos na Comandos. Wada jest taka, że nie uruchomisz poprzez skrót z GOG Galaxy. Nie wiem tylko czy przypadkiem nie musiałem wgrywać łatki na panoramiczny ekran. Jeśli chodzi o szybkość gry to chodzi ona tak samo jak stara wersja.

U znajomego wersja steamowa działała bardzo dobrze nie wiem tylko czy jakieś latki wgrywał czy z palca poszła.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 47 razy
Podziękowania: 32 razy
Kontakt:

Steamowa "Za linią wroga" działa bdb (sprawdzone) - reszta strzelam, że też. Jedyna wada jak wyżej, czyli trzeba pofixować rozdzieloczość o ile kogoś to boli. Przepis jest w dyskusjach steam. Oczywiściw wersje nie mają PL - jakby kto nie wiedział.
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

Dzięki chyba się skuszę odświeżyć wspomnienia ataku na zamek w ostatniej misji. Za dzieciaka przechodziłem to chyba z tydzień, ale frajda z zabicia wszystkich Niemców bezcenna.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 16 razy
Podziękowania: 44 razy
Kontakt:

Pierwsze trzy części Commandosów dostały na steamie jakieś 4 lata temu oficjalne patche dostosowujące je do nowych systemów. Mają też wsparcie dla panoramicznej rozdzielczości (1280x720 max). Przy uruchamianiu ich mamy wybór, czy chcemy odpalić starą wersję czy nową.
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

Noir pisze: 8 lip 2020, o 17:25 Pierwsze trzy części Commandosów dostały na steamie jakieś 4 lata temu oficjalne patche dostosowujące je do nowych systemów. Mają też wsparcie dla panoramicznej rozdzielczości (1280x720 max). Przy uruchamianiu ich mamy wybór, czy chcemy odpalić starą wersję czy nową.
Dzięki pamiętam że sprawdzałem w okolicach 2010 roku to nie dało się w to grać a jak to naprawili to za parę zł sprawdzę czy 2020 dadzą radę
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 10 razy

wersja płytowa od 1-3 działają bez problemu wiem bo posiadam trylogie fajnie te gry wyglądają w full HD troszkę jak jakieś wormsy bo strasznie mali żołnierze :D
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Witam
Posiadam Commandos 4 części na 1 płycie z pomarańczowej kolekcji klasyki ale Behind enemy lines działa zbyt szybko Jaka wersja działa jest jakiś patch Znalazłem tylko patch do steama. Mój komp to core 2 duo e4300 nie podkręcony karta graficzna 9600 GT Z góry dzięki za pomoc
ODPOWIEDZ