Gierka na tel (propozycje)

Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 14 razy
Podziękowania: 138 razy
Kontakt:

Siema :piwo:
Od roku nie potrafię znaleźć czegoś dla siebie, próbuje ale za każdym razem albo odrzuca mnie interfejs albo mechanika gry.
Poniżej napiszę wam listę gier w które grałem, w które próbowałem grać.. Mój główny warunek to gra sieciowa, jednak aktualnie, jeśli gierka będzie ciekawa (RPG), to i offline może być.

Gry w które grałem dłuższą chwilę:
HayDay, Ice Age Village, Land of Empires, Plemiona, SimCity, Smashing Four, Townsmen, TFT,

Gry w które trochę pograłem:
Northgard, Mobile Legends: Bang Bang, Mekorama, Mario kart, Magic rush: Heroes, Lost Survivors, Iron Marines, Hearthstone, Guns Of Glory, Geometry Dash, FarmVille, Wiejskie życie, F1 Clash, Fallout Shelter, Empire: Four Kingdoms, Doors'y, Doodle God, Clash of Clans, Candy Crush. Bomber Friends, Arena of Valor, LoL: Wild Rift

Tych gier było na pewno więcej.. Nie jestem w stanie spamiętać wszystkich.
W co wy gracie na telefonach?
Ci użytkownicy podziękowali Tyczkalive za ten post:
Ejdrien.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 23 razy
Podziękowania: 10 razy
Kontakt:

Tyczkalive pisze: 23 lip 2022, o 22:12 Siema :piwo:
Od roku nie potrafię znaleźć czegoś dla siebie, próbuje ale za każdym razem albo odrzuca mnie interfejs albo mechanika gry.
Poniżej napiszę wam listę gier w które grałem, w które próbowałem grać.. Mój główny warunek to gra sieciowa, jednak aktualnie, jeśli gierka będzie ciekawa (RPG), to i offline może być.

Gry w które grałem dłuższą chwilę:
HayDay, Ice Age Village, Land of Empires, Plemiona, SimCity, Smashing Four, Townsmen, TFT,

Gry w które trochę pograłem:
Northgard, Mobile Legends: Bang Bang, Mekorama, Mario kart, Magic rush: Heroes, Lost Survivors, Iron Marines, Hearthstone, Guns Of Glory, Geometry Dash, FarmVille, Wiejskie życie, F1 Clash, Fallout Shelter, Empire: Four Kingdoms, Doors'y, Doodle God, Clash of Clans, Candy Crush. Bomber Friends, Arena of Valor, LoL: Wild Rift

Tych gier było na pewno więcej.. Nie jestem w stanie spamiętać wszystkich.
W co wy gracie na telefonach?
Dead cells, sclerosis, deluxe ski jump 2, max Payne, Dead effect 2,shadow fight 3, apex legends, codm mobile, Westland survival
Ci użytkownicy podziękowali Dacia2217 za ten post:
Tyczkalive
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 50 razy
Podziękowania: 78 razy
Kontakt:

Blackout Age, This war of mine, water sort puzzle, pokemon go, Stardew Valley jeszcze
Ci użytkownicy podziękowali boskiapollo za ten post:
Tyczkalive
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 416 razy
Kontakt:

Ja od długiego czasu gram praktycznie wyłącznie w Harry Potter: Puzzles and Magic. Właściwie podróba Candy Crush, ale z motywami z HP. Ma bardzo mało reklam - a właściwie to chyba wcale ich nie ma. Zazwyczaj reklamy irytują mnie tak, ze usuwam grę z telefonu po kilku minutach, a ta już siedzi ponad rok.
Ci użytkownicy podziękowali serafek5 za ten post:
Tyczkalive
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 37 razy

nwm czemu dacia polecił gry single gdy typo chciał sieciówki a na dodatek żadne z nich to rpg ale z sieciowych rpgów polecam:

Punishing Grey Raven - Devil May Cry like slasher z Hypertranceową muzyczką, lekkimi elementami match-3 w kształtowaniu skilli specjalnych i hero collectorem.
Another Eden - Dosłownie duchowy następca serii Chrono od twórców tejże serii. Pół-Otwarty świat, fabuła która jest na drugim dodatku z trzecim zapowiedzianym, bardzo f2p friendly.
Dragon Raja - tu może być mocny hit or miss. Jest to mmorpg z zamknietymi małymi lokacjami i opcjonalnym auto, umieszczony w niedalekiej przyszłości z elementami fantasy (gatunek future fantasy). Casual friendly z małą ilością tasków do grindu w daily. Gra posiada świetną fabułę na bazie książek o tym samym tytule aktualnie będąć na ostatniej z nich. Kolejnym aspetktem dzięki któremu chcę polecić ten tytuł są niezwykle kreatywne i ładne jak na mobilne mmo, rajdy z dużą ilością puzzli, sekwencji platformowych itp (choć często te są uruchamiane jak robisz rajda w dwie osoby)
Honkai Impact - Gra dzięki której genshin mógł wogóle powstać. Cudowny hack'n'slash z długą kampanią fabularną która do tego dnia dostaje aktualizacje (obecnie jesteśmy na rozdziale 28, od szóstego rozdziału gra nie wymaga od ciebie ulepszania postaci z gachy, przez co grasz postaciami wypożyczonymi na daną misję za darmo, nie mówiąc o niesamowicie dużej ilości mini historii pobocznych), całkiem spoko coopem dla 3 osób, funkcją gildii, niekończącej się wieży i wielu wielu innych.
NieR: ReincarniatioN: Turowy rpg w uniwersum niera (kanoniczny sequel do automaty), bardzo każualowy z lekką eksploracją labiryntów i znajdźkami. Obecnie pierwsza kampania została skończona i teraz druga jest w trakcie.
Z nadchodzących Octopath Traveler: Champions of the Continent, Blade of God 2 (jedynka to płatny, całkiem spoko klon god of wara, singleplayer only tho), Tower of Fantasy z pewnością są godne uwagi.
Ci użytkownicy podziękowali Asomi za ten post (w sumie 2):
TyczkaliveRejumi
Awatar użytkownika
Predator
Discord: Boberek00
Podziękował: 372 razy
Podziękowania: 157 razy

Monolisk
bardzo fajne połączenie gry jak diablo z pomysłem przechodzenia cudzych poziomów i tworzenia własnych poziomów do gry
Ci użytkownicy podziękowali Boberek00 za ten post:
Tyczkalive
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 45 razy
Podziękowania: 134 razy
Kontakt:

Epic7, Arknights i Counter:Side. I doby nie starczy, żeby ogarnąć cały ten grind.
C:S zresztą zaraz wyląduje również na Steamie, można będzie grać wygodnie non stop bez mordowania baterii w telefonie i bawienia się emulatorami.
Ci użytkownicy podziękowali Niriles za ten post (w sumie 2):
TyczkaliveMaikeru
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Spoiler:pokaż
Dead cells spoko, bo grałem na PC. Deluxe ski jump również. Sclerosis wydaje się fajne więc plusik :)
Gry typu max payne, Dead effect, apex Legends, które mają w sobie sterowanie na dwie ręcę z automatu również u mnie odpadają. Nie mam tyle czasu, w takie gry gram na PC. Na tel szukam fajnej gry strategicznej, jakiegoś symulatora bądź turowej gdzie nie musisz wiecznie siedzieć w telefonie.
Blackout Age pobrany! This war of mine przeszedłem na PC. Reszta nie przypadła mi do gustu. Dzięki za propozycje !
Monolisk pobrany!

Harry Potter również pobrany chociaż nie wiem czy mnie wciągnie. Raczej będzie to jako odskocznia. Dzięki!
Arknights pobrany, w reszcie odrzucają mnie te grafiki Anime :D Dziena!
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 211 razy
Podziękowania: 364 razy

Jak masz luzne 5k zł to se pobierz genshin Impact :)
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Ale poleciałeś, z góry dziękuję za obszerne streszczenie każdej gierki..
Na ten czas wrzuciłem do pobrania Punishing Grey Raven i NieR: Reincarniation. Byc może z tego względu że Devil May Cry przypadł mi dość mocno do gustu i zawsze chciałem pograć w Nier'a na PC ale drogi.

Reszcie dam czas, jeśli te nie przypadną mi do gustu na pewno wrócę do tych co wcześniej odrzuciłem.
Jednak nadal szukam gierki strategicznej, jakiegoś dobrego symulatora. Coś typu rozbudowy wioski, wojska lub samego bohatera.
Że tak powiem wychowałem się na plemionach więc jestem bardzo zżyty z tego typu grami :D
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 3 razy
Podziękowania: 49 razy
Kontakt:

Ja, tak jak kolega Asomi mogę polecić Honkai Impact 3rd i NieR: Reincarnation.

W Honkaia gram od grudnia 2018, praktycznie codziennie, jeśli nie mam czasu to chociaż zrobić daily, a co rusz są dość ciekawe eventy i nowe tryby gry, p2w jest dość małe, bez problemu da się przyjemnie pograć bez bulenia.
Sporą rolę w grze pełni również lore, są mangi, a ingame'owe animacje to złoto.

W NierR gram też praktycznie od premiery ale z przerwami, całkiem fajna gra ale dla mnie za mało zależy od gracza, walki są praktycznie full auto i zwycięstwo zależy od gearu. Są też crossovery z innymi grami Square jak NieR Automata, Drakengard 3 czy FF14.

W Punishing Gray Raven też grałem na premierę ale odpuściłem z braku czasu na rzecz Honkaia choć gra bardzo przyjemna.

A na koniec polecę klasykiem, Shakes & Fidget, na pewno wszyscy znają, gram już nie pamiętam od kiedy :)
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Cholerka panyyy
Z pobranych gierek zostało mi tylko NieR i Harry Potter ale gram w nie tak o..
Teraz wiem że źle sformułowałem swoją wypowiedź..
Szukam gierek typu symulator, mogą być strategiczne. Uwielbiam gierki gdzie wchodzę nawet kilkadziesiąt razy dziennie ale coś kliknę i mogę w każdej chwili wyjść z gry.
Coś pokroju Simcity, shakes&fidget, hay Day..
Macie jakieś propozycje?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 224 razy
Podziękowania: 105 razy

Hades' star
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 91 razy
Podziękowania: 259 razy
Kontakt:

Adventure Capitalist i Adventure Communist xD