Jaki dostawca internetu
Jaki jest według was najlepszy dostawca na internet domowy do komputera, nielimitowany razem routerem, dla osoby mieszkającej na wsi? Kto ma najtańszą ofertę i jak wygląda sprawa z zasięgiem? Czy jest to ważne? Jak sprawdzić w której sieci internet działałby najlepiej?
A to cos sie zmienilo? bo znajomy mial z T-mobile bez limitu net 90megabitow max... ale sie okazalo ze byl limit miesieczny 50gb... potem zwalnialo - a niby bez limitu jak mu to wciskali...himalaya pisze: 17 cze 2022, o 11:36 Każda wieś jest inna. Z kontekstu rozumiem, że chodzi o internet mobilny, nie kablowy. Jeśli dobrze kojarzę, bez limitu do wyboru masz właściwie tylko T-Mobile.
- Podziękował: 10 razy
- Podziękowania: 127 razy
- Kontakt:
Przede wszystkim to zorientuj się czy nie masz jakiegoś lokalnego dostawcy. Kumpel na wsi mieszka (5k populacja więc nie taka wieś) i odbiera radiówkę które ma znacznie lepsze osiągi niż te telekomunikacyjne gówna od plusa itp. . Co do zasięgu T-mobile itp. to sprawdź mapkę zasięgu internetu który odostępnia każdy operator. Zaś same limity danych nie mam pojęcia jak wyglądają jedno co mogę ci powiedzieć to omijaj plusa jak ognia straszny syf.
- Podziękował: 473 razy
- Podziękowania: 161 razy
- Kontakt:
Jeśli o mobilny net chodzi na wsi to tak:
1. wchodzisz na btsearch i sprawdzasz jakich sieci masz odbiorniki najbliżej i jakie pasma
2. kupujesz startery 3 najbliższych sieci i używając na fonie apki "Network Cell Info Lite" sprawdzasz sobie siły sygnałów i robisz speedtesty i testujesz stabilność
3. Z najlepszą siecią podpisujesz umowę, jak masz kogoś w rodzinie z działalnością gospodarczą to prosisz o wzięcie sima no-limit na siebie i opłacasz, jak nie masz to wypytuj o takie szczegóły jak to na jaki speed spada prędkość po zużyciu tej puli w umowie i jakie godziny w nocy masz happy hours bez limitu. No bo no limit na użytkownika domowego to bujda na resorach i zawsze jakieś tam limity ilości danych są. Jak masz dobry zasięg LTE to chyba na LTE są niektóre sieci bez limitu. No ale tylko firmom praktycznie do niedawna tylko dawali faktyczne no limity. Może się coś pozmieniało, kilka lat już mam światłowód ale te patenty wykorzystywałem jak dla siebie szukałem sieci do neta.
1. wchodzisz na btsearch i sprawdzasz jakich sieci masz odbiorniki najbliżej i jakie pasma
2. kupujesz startery 3 najbliższych sieci i używając na fonie apki "Network Cell Info Lite" sprawdzasz sobie siły sygnałów i robisz speedtesty i testujesz stabilność
3. Z najlepszą siecią podpisujesz umowę, jak masz kogoś w rodzinie z działalnością gospodarczą to prosisz o wzięcie sima no-limit na siebie i opłacasz, jak nie masz to wypytuj o takie szczegóły jak to na jaki speed spada prędkość po zużyciu tej puli w umowie i jakie godziny w nocy masz happy hours bez limitu. No bo no limit na użytkownika domowego to bujda na resorach i zawsze jakieś tam limity ilości danych są. Jak masz dobry zasięg LTE to chyba na LTE są niektóre sieci bez limitu. No ale tylko firmom praktycznie do niedawna tylko dawali faktyczne no limity. Może się coś pozmieniało, kilka lat już mam światłowód ale te patenty wykorzystywałem jak dla siebie szukałem sieci do neta.
- Ci użytkownicy podziękowali TheLastJedi za ten post:
- INSANITYd