PS4 COD Modern Warfare i Vanguard

Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 0

Mam pytanie kwestii technicznej - kupiłem sobie pudełkowe dwa cody - modern warfare (2019) i vanguard - obie te gry zajmują ogromny obszar na dysku. Menu główne w tych grach jest identyczne i mogę z menu głównego MW odpalić vanguard i na odwrót (konsola tylko prosi o włożenie prawidłowego dysku).
I tu zaczynają się pytania:
czy jest jakiś sposób, żeby wywalić zwarzone, które jest przyklejone do obu instalek ( i przez to prawdopodobnie zdublowane)?
czy jak usunę jedną z gier i pobiorę do niej sam pakiet kampanii, to czy gra pozwoli mi uruchomić samą kampanie czy będzie doinstalowywała resztę? - to pytanie mógłbym sprawdzić sam, ale mój internet jest tak powolny, że pobieranie tego to wiele dni.
Jakiś powód dla posiadania identycznego (wspólnego?) menu głównego dla tych gier powinien istnieć. Dodam, że menu dzielone jest również z Cold War.
Wiem, że to mogą być dla was głupie pytania, ale jestem zielony w nowych codach, a ich waga i budowa trochę mnie zdziwiła.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Cześć,

Warzone jest częścią tylko i wyłącznie Modern Warfare. Vanguard nie zawiera w ogóle Warzone, więc waga tej gry to tylko moduł wieloosobowy, kampania i zombie. Od Modern Warfare możesz odinstalować kampanię i tryb wieloosobowy, zostawiając tylko sam tryb Warzone.

Menu jest dzielone, ale tak technicznie to nawet nie jest menu, tylko tak jakby przełącznik tytułów. Wchodząc powiedzmy w Modern Warfare i klikając w nim Cold War nie uruchamia Ci się kampania Cold War tylko zamyka "aplikacja" MW i włącza "aplikacja" CW.
Ci użytkownicy podziękowali Relewant za ten post:
ojojoj24
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 0

@Relewant
Dzięki za odpowiedź! Trochę zbyt naiwnie podszedłem do sprawy z myślą, że Activision mogło podejść inteligentnie do budowy gry.
Jeśli chodzi o mnie, to jestem typem gracza, gdzie najlepiej jakby można było zainstalować tylko tryb kampanii, bez trybów sieciowych, które są dla mnie zbędne.
Co do menu, które jest przełącznikiem tytułów, to dla mnie mało atrakcyjny bajer, zawsze lubię w grach ciekawe menu, które jest stworzone pod daną grę, a nie jakieś nieużyteczne huby.
ODPOWIEDZ