Switch, Valve czy nic

Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 70 razy
Podziękowania: 67 razy

Siemanko, gram na komputerze już dobrych 14 lat, miałem w tym czasie ps1/2 oraz trójkę ale z racji, że kupiłem ją miesiąc przed "upgradem" 12 letniego komputera wiadomo, że długo w nią nie pograłem. Miałem za to PSP i wspominam
g e n i a l n i e.

Ostatnio zauważyłem, że pandemia spowodowała u mnie wzrost masy przez brak ruchu.... spasłem się zwyczajnie i myślałem nad zakupem switcha i tej gry z fitringiem jednak jak zobaczyłem ceny innych gier to wow... serio switch ma nienormalne ceny w dodatku nowych konsolek nie można "wyłamać więzienia" *wink wink*

Tutaj pytanko do was, jak w przypadku znużenia już grania w gry komputerowa jest sens przerzucić się na switcha/valve aby ogrywać te mniej wymagające tytuły np. mario/stardew valley czy nie ma totalnie sensu bulić 2-3k za konsolkę której tytuły odpalić równie dobrze można na telefonie/streamingu, jak wy to widzicie? Jaki jest sens według was kupowania przenośnej konsolki?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 473 razy
Podziękowania: 161 razy
Kontakt:

Jeśli chodzi o zmuszenie do ćwiczeń to jak ringfit Cię nie zmotywuje to nic Cię nie zmotywuje, ale masz też alternatywę w goglach Quest 2, też coś nowego i innego jak Ci się pecetowe granie znudziło i też się poruszasz. Mobilne granie to jak dużo w busach/pociągach jeździsz, albo w wyrku (ale tego chyba chcesz uniknąć )albo jak Ci familia kompa/konsole zajmuje.
Awatar użytkownika
Robin Hood

nie mam famili, właśnie szukam jakiś programów/aplikacji które mogą stremować gry np. z steama na androida a ten Google Quest 2 fajne i tanie
Awatar użytkownika
VIP
Discord: povi
Podziękował: 157 razy
Podziękowania: 110 razy
Kontakt:

Mi z takich sprzętów największą frajdę sprawia Oculus Quest 2 (sam oraz podłączany pod kompa i tam wtedy lecą gierki steamowe) oraz Nintendo Switch Oled (po sprzedaniu v1 osobie do celów "wyłamywania więzienia" i dopłaceniu tylko 250 zł).

Natomiast Steam Decka nie stawiałbym przy słowie konsola, ponieważ uważam, że od niego należy oczekiwać tyle, ile od miniaturki PC, ciut nieporęcznej. Osobiście niedawno zwróciłem wersję 512GB. Sprzęt z ogółu fajny, gry chodzą nawet dobrze, ale ciut głośno, na dodatek system potrafi zamulać i irytował mnie brak konsekwencji w wielu miejscach - raz można użyć dotyku lub trackpadów do przesuwania interfejsu, innym razem nie.

Po zwrocie odkryłem aplikację Steam Link, która streamuje gierki na iPada i to też dobra alternatywa na używanie steamowych gier bez siedzenia przy komputerze, w zasięgu dobrego internetu.
Awatar użytkownika
Robin Hood

Povi masz może discorda albo coś żeby wypytać cie o tego oculus quest 2 bo oglądam właśnie już godzinę na youtubie i mega się napaliłem na niego :P
Awatar użytkownika
VIP
Discord: povi
Podziękował: 157 razy
Podziękowania: 110 razy
Kontakt:

badylek pisze: 17 maja 2022, o 13:12 Povi masz może discorda albo coś żeby wypytać cie o tego oculus quest 2 bo oglądam właśnie już godzinę na youtubie i mega się napaliłem na niego :P
Masz pod lokalizacją :tak:
Povi#1337
ODPOWIEDZ