szukam gry, ratunku!!

Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Siemano, szukam jednej gry którą kiedyś miałam ściągniętą na kompa (choć słyszałam też, że była dostępna jako przeglądarkowa). Grałam w nią ok 2009 roku, więc mogła być wydana wtedy lub trochę wcześniej. Postaram się ją opisać jak najzwięźlej :
• gra 2D
• tło w stylu ściany zamku, platformy po których chodzili przeciwnicy (trochę to wyglądało jak jak w Icy Tower), na dole ekranu łuk z którego musieliśmy ich zestrzelić
• prosta mechanika, łukiem poruszało się tylko w prawo/lewo za pomocą myszki/strzałek/wasd (nie pamiętam dokładnie)
• łuk srebrny, z magiczną, jakby szklaną, świecącą kulą w środku
• poziomy o różnej estetyce, jeden był np. zimowy, i po tych platformach chodziły (chyba) yeti
• ładna grafika
Szukam tej gry na wszystkie sposoby już prawie 10 lat więc ktokolwiek kto ją znajdzie będzie mieć specjalne miejsce w moim sercu. Z góry dzięki za każdą pomoc :piwo:
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 10 razy

wiem o jaką gierke chodzi ale niepamiętam za cholere nazwy natomiast gra działała na zasadzie gry castle attack może byś pograł w castle attack jako alternatywe ??znalazłem gierka to na 99 % BOWMASTER PRELUDE
Awatar użytkownika
Łowca

kiarol99 pisze: 17 mar 2022, o 23:36 wiem o jaką gierke chodzi ale niepamiętam za cholere nazwy natomiast gra działała na zasadzie gry castle attack może byś pograł w castle attack jako alternatywe ??znalazłem gierka to na 99 % BOWMASTER PRELUDE

Absolutnie nie to, ani typ gry, ani nic :(
Awatar użytkownika
Łowca

Wrzucam rysunek jak to mniej więcej wyglądało. Może wtedy coś się komuś przypomni

https://imgur.com/a/h4UZWHY
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 2 razy

Wygląda to trochę jak jakaś wariacja arkanoida.
elherejo
Awatar użytkownika
elherejo

Może chodzi o Fire and Ice - The Dragon Chronicles ?
https://www.youtube.com/watch?v=7sd50DDMfxs
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 115 razy
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Czy tematyka gry była średniowieczna, tj. z tych platform spadały jakieś królewskie klejnoty i inne skarby dodające punkty, a z "łuku" strzelało się też np. dwoma strzałami z przeciwległych krańców? I czy była plansza leśna?
Edit:
Sorki, sama gra nazywa się Brick of Camelot, ale nie ma tam mobków. Może chodzi o Fairy Treasure? Coś z Big Fish Games?
Ci użytkownicy podziękowali KaTsuMaRu za ten post:
zeyvek
Awatar użytkownika
Łowca

elherejo pisze: 19 mar 2022, o 19:29 Może chodzi o Fire and Ice - The Dragon Chronicles ?
https://www.youtube.com/watch?v=7sd50DDMfxs
Niestety nie to. W mojej grze na pewno strzelało się do przeciwników którzy chodzili po platformach, a klimat gry był raczej ciemny, mroczny (choć to zależało też od poziomu, ale klimat zamku pozostawał) no i inna grafika była inna.
Awatar użytkownika
Łowca

KaTsuMaRu pisze: 19 mar 2022, o 19:39 Czy tematyka gry była średniowieczna, tj. z tych platform spadały jakieś królewskie klejnoty i inne skarby dodające punkty, a z "łuku" strzelało się też np. dwoma strzałami z przeciwległych krańców? I czy była plansza leśna?
Edit:
Sorki, sama gra nazywa się Brick of Camelot, ale nie ma tam mobków. Może chodzi o Fairy Treasure? Coś z Big Fish Games?
Niestety to też nie to. Klimat średniowiecznego zamku jak najbardziej, czy spadały jakieś dodatki wspomagające grę/dodające punkty - możliwe, ale łuk był jeden, na dole ekranu tylko. Sprawdziłam oba tytuły, niestety żaden z nich to nie to:(
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 115 razy
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

To może chodzi o Wizorb? Ewentualnie Death's Hangover? :D
Awatar użytkownika
Łowca

KaTsuMaRu pisze: 20 mar 2022, o 08:39 To może chodzi o Wizorb? Ewentualnie Death's Hangover? :D
Niestety też nie.
Grafika w grze której szukam w ogóle nie była pikselowa, tylko taka ładna, "gładka"
Awatar użytkownika
Łowca

Wylecialo mi z glowy zeby wspomniec ze plansza sie przesuwala tak powoli do góry wiec czas na pokonanie przeciwnikow byl ograniczony
ODPOWIEDZ