Origin/EA Desktop/EA app - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 83 razy
Podziękowania: 56 razy

Refty pisze: 21 wrz 2021, o 14:43
MYTCHOS pisze: 21 wrz 2021, o 14:38 .ea.com/t5/Battlefield/ct-p/battlefield-pl tam napisałem komentaż........bf5
404.jpg
Myślałem że uda się przeczytać. Ale, żeby chcieli Ci usunąć grę z konta, nie chcę mi się wierzyć. Na ich forum różne wpisy widziałem atakujące EA i ludzie nie pisali, żeby były jakieś konsekwencje tego. Myślę, że reddit by wrzał od takiej informacji. Szkoda że tam się nie udzieliłeś, bo byśmy mieli to czarno na białym i nikt by nie podważał Twoich słów.
Kolega Mytchos najwyraźniej 'zeżarł' answers na początku adresu...
https://answers.ea.com/t5/Battlefield/c ... lefield-pl

Jednak i tak nie poczytasz, chyba że wzmiankowany kolega poda Ci więcej szczegółów, bo to główna stronka subforum o grach z serii BF...
Ci użytkownicy podziękowali Black Seraph za ten post:
Refty
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 44 razy
Podziękowania: 63 razy

MYTCHOS pisze: 21 wrz 2021, o 14:38 .ea.com/t5/Battlefield/ct-p/battlefield-pl tam napisałem komentaż........bf5
No tak było potwierdzam XDDD
Awatar użytkownika
Administrator
Podziękował: 289 razy
Podziękowania: 459 razy
Kontakt:

Właśnie zauważyłem, że to już nie jest EA Desktop, a EA app... Rok w becie i jedyna zmiana to zmiana nazwy :D
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 44 razy
Podziękowania: 63 razy

Seyonne pisze: 22 wrz 2021, o 08:55 Właśnie zauważyłem, że to już nie jest EA Desktop, a EA app... Rok w becie i jedyna zmiana to zmiana nazwy :D
Właśnie też się zdziwiłem, "Dlaczego wy to nazywacie EA app!?", przecież jak to odpalałem ostatnio to nazywało się EA Desktop. A tu proszę
Awatar użytkownika
VIP
Discord: povi
Podziękował: 157 razy
Podziękowania: 110 razy
Kontakt:

Za to ja zauważyłem, że w EA App/Desktop mam o 1 znajomego więcej (w Origin brak). Znajomy na liście bez nicku, jedynie z avatarem. Ani kliknąć, zobaczyć profil, usunąć... xD
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 14 razy
Podziękowania: 121 razy
Kontakt:

Nadal nie ma sensownej integracji z GOG Galaxy.
Awatar użytkownika
Administrator
Kontakt:

Dziś zwątpiłem doszczętnie. Beta BF2042 dostępna jest na Originie, ale na EA app już nie ;D
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 231 razy
Podziękowania: 142 razy
Kontakt:

Seyonne pisze: 5 paź 2021, o 09:12 Dziś zwątpiłem doszczętnie. Beta BF2042 dostępna jest na Originie, ale na EA app już nie ;D
Jak coś na steam już jest :)
Awatar użytkownika
Administrator
Kontakt:

Hardkor pisze: 5 paź 2021, o 12:06 Jak coś na steam już jest :)
Wiem, wiem ;) Chodzi o to, że chciałem wykorzystać EA Play z GPU, żeby zagrać już jutro, bo szkoda mi wydawać 15 zł na zakup w innym miejscu usługi, którą już teoretycznie mam.
Śmieszy fakt, iż przygotowują nową apkę i traktują ją po macoszemu, zamiast to właśnie w niej oferować nowości. Zamiast zrobić coś raz a dobrze, mamy w użyciu dwa wątpliwej jakości klienty. Już pomijam fakt, iż EA Play powinno się przypisywać do konta, a nie do aplikacji... :D

EDIT: Po napisaniu tego postu odpaliłem EA app i pojawiła się informacja o becie, więc jest szansa na partyjkę jutro ;)
elherejo
Awatar użytkownika
elherejo
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Witam. Sprawdzał ktoś ostatnio, czy gry EA zakupione na steamie dodawane są też do biblioteki Origin? Wiem że była kiedyś taka opcja, ale nie mam jak teraz tego sprawdzić bo wszystkie gry EA mam na Originie. A chcę kupić kilka gier EA na steamie, bo na ostatniej wyprzedaży było dużo taniej niż w sklepie origin.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 139 razy
Kontakt:

elherejo pisze: 3 gru 2021, o 16:13 Witam. Sprawdzał ktoś ostatnio, czy gry EA zakupione na steamie dodawane są też do biblioteki Origin? Wiem że była kiedyś taka opcja, ale nie mam jak teraz tego sprawdzić bo wszystkie gry EA mam na Originie. A chcę kupić kilka gier EA na steamie, bo na ostatniej wyprzedaży było dużo taniej niż w sklepie origin.
Działa jak na ubi , dodaje sie do biblioteki ale przy odpaleniu na orginie , proces przechodzi na steama
elherejo
Awatar użytkownika
elherejo

Monek22 pisze: 3 gru 2021, o 17:20 Działa jak na ubi , dodaje sie do biblioteki ale przy odpaleniu na orginie , proces przechodzi na steama
Rozumiem że nie ma możliwości uniknięcia Origina i Steama działających równocześnie?
Chodziło mi oto aby grę EA kupioną na steamie można było pobrać i odpalić też na originie.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 110 razy
Podziękowania: 85 razy

Nie, jak kupisz na Steamie, to pobieranie leci ze Steama. Jak chcesz taką grę pobrać z Origina, to uruchamia automatycznie Steama.
elherejo
Awatar użytkownika
elherejo

O ile mi wiadomo, można było kiedyś aktywować na Originie prawie każdą grę EA ze steama, która posiadała CDkey.
https://techgage.com/article/migrating_ ... to_origin/
Byłem ciekaw czy nowsze gry EA też udostępniają CDkeye na steamie.
elherejo
Awatar użytkownika
elherejo

O godzinie 17 rozpocznie się wyprzedaż świąteczna na Originie.
Aktualizacja
Można się nie fatygować, ceny gier EA dużo wyższe niż na ostatniej wyprzedaży Steam. Ewentualnie może kogoś zainteresować Unravel Two za 8,97, Mirror's Edge Catalyst za 4,99, C&C Remastered Collection za 27,96 zł, chociaż pewnie jutro na Steamie będą te same ceny.
Ostatnio zmieniony 21 gru 2021, o 17:53 przez elherejo, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 731 razy
Podziękowania: 206 razy
Kontakt:

Wyświetla mi się Dragon Age Inkwizycja za 22,48 ale nigdzie nie ma przycisku "Kup", dodatkowo przy opisie wyświetla mi się "Masz już edycję Graj za darmo"
Edit.
EA Naprawdę robi wszystko żeby przestać u nich kupować.
Najpierw ceny które ostatnimi czasy były śmieszne w porównaniu z innymi platformami.
Potem problemy z paypalem(nie masz podpiętej karty nie kupisz).
Teraz tak mocno przepychają abonament, że schowali nawet opcję normalnych zakupów.
I na koniec problemy z przeglądarką w kliencie. Mam operę i wyskakuje non stop błąd mimo, że w opisie jest zaznaczone, że moją wersję klient obsłuży.
Nie zdziwię się jeśli za jakiś czas EA przerzuci wszystkie swoje gry na steama i usunie ten syf.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 416 razy
Kontakt:

serafek5 pisze: 18 wrz 2021, o 15:53 EA Desktop app - brakujące gry:
Alice Madness Returns
Battlefield 1942
Battlefield 2
Battlefield Bad Company 2
Bulletstorm
Bookworm
Burnout Paradise (nie remastered, zwykła)
cała (!) seria Command and Conquer
Create
Crysis
Crysis Warhead
Crysis 2
FIFA 08, FIFA 10, FIFA 11, FIFA 12
Harry Potter i Insygnia Śmierci część 1 i część 2
Mass Effect 1, 2 i Mass Effect 3 - serio? no tu już jestem w szoku
Medal of Honor Airborne
Medal of Honor
Medal of Honor Warfighter
wszystkie cześci Need for Speed aż do Rivals - no przecież to jest niepoważne
Nox
Ojciec Chrzestny 2
Populous
SimCity Społeczności
Star Wars Jedi: Fallen Order - wersja z Epica
Steamworld Dig
Syndicate - ten stary i remake z 2013
The Sims 2
Warp
Władca Pierścieni: Podbój
Władca Pierścieni: Bitwa o Śródziemie 2 - Król Nazguli

Zachęcam do rozszerzania listy i sprawdzania jej - może wy niektóre z wyżej wymienionych gier macie w swoim kliencie? Nie chce mi się wierzyć, że EA przez tak długi czas działania bety (chyba prawie rok) nie dodało chociażby serii Crysis czy Mass Effect, nie mówiąc już o milionie cześci NFS czy Command and Conquer.
Wracam do listy i aktualizuję:
Brakujące gry z mojego konta Origin na 04.04.2022r.:
Battlefield 1942
Battlefield 2
Battlefield Bad Company 2
Bulletstorm
Burnout Paradise
znów - cała seria Command and Conquer
Create
Crysis
Crysis Warhead
Crysis 2
FIFA 08, FIFA 10, FIFA 11, FIFA 12
Harry Potter i Insygnia Śmierci część 1 i część 2
nadal brak całej trylogii Mass Effect...
Medal of Honor Airborne
Medal of Honor
Medal of Honor Warfighter - nie ma trzech najnowszych, ale są dwie najstarsze - gdzie sens?
prawie wszystkie NFSy
Nox
Populous
Syndicate - ten z 2013
The Sims 2
Warp
Władca Pierścieni: Bitwa o Śródziemie 2 - Król Nazguli

Czyli, w drugą stronę, od września pojawiły mi się na koncie:
Alice Madness Returns
Bookworm
Need for Speed ProStreet - i nie pobiera mi gry, tylko zipa z instalką, gdzie na Originie pobierała się już rozpakowana instalka, która później automatycznie się odpalała z poziomu Origina. mocny krok wstecz.
Ojciec Chrzestny 2 - ta sama sytuacja co ProStreet
Steamworld Dig
SimCity Społeczności - ale nie pokazuje mi czy mam dodatek, w originie był jako oddzielna gra
Syndicate - ten stary
Władca Pierścieni: Podbój - też pobiera się zip

Pojawiło się 9 gier, brakuje wciąż około 40. To może do 2030 dodadzą jeszcze z 10 kolejnych.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 16 razy
Kontakt:

Sprawdziłem i mi np pokazuje Bad Company 2, Burnout Paradise, Mass Effect 2
BF 2 mi nie pokazuje
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 416 razy
Kontakt:

Ta aplikacja to jest patologia. NFS Most Wanted czy Mass Effecty mogę sobie w niej kupić, ale nie widzi że mam je już na koncie... Powinno wywalić ten szajs do kosza.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 24 razy
Podziękowania: 82 razy
Kontakt:

EA poszło po rozum do głowy i w październiku zlikwiduje BioWare Points. Tymczasem można odebrać za darmo DLC, które można było dotąd kupić jedynie za te nieszczęsne punkty - a więc do Mass Effectów i Dragon Age 2.

Źródło:
https://www.pcgamer.com/ea-kills-off-bi ... -dlc-free/
Ci użytkownicy podziękowali Christoph za ten post (w sumie 3):
TheLastJediEdmundBAeldawido159
ODPOWIEDZ