Seria Call of Duty

Wszystko co dotyczy gier komputerowych
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Ja nie robię sobie dużych nadziei, ponieważ mój komputer już nie wyrabiał na BO2 w multiku :P
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Gierka będzie fajna. A jak będzie nowy tryb Zombie to na pewno kupie :)
Awatar użytkownika
Łowca

Kris Carter pisze: Gierka będzie fajna. A jak będzie nowy tryb Zombie to na pewno kupie :)
Po prostu uwielbiam tryby zombie w CoD.
Najbardziej lubię mapę Der Riese z CoD: WaW, do dzisiaj szpilam na xbox'ie przez sieć i splitscreen w wersje HD tej mapy w Black Ops.
Dużo czasu już na tym spędziłem.
Ale ogólnie lubię multi w Black Ops'ie. Dwójki niestety nie mam... jeszcze !
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 75 razy
Podziękowania: 145 razy
Kontakt:

no to chyba można otwierać szampana chociaż trzeba poczekać na jakiekolwiek potwierdzenie + ceny
http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=100340

swoją drogą Infinite Warfare też zapowiada się dobrze
Awatar użytkownika
Członek zespołu
Podziękował: 429 razy
Podziękowania: 249 razy
Kontakt:

A później Remaster MW2, 3, Black Ops 1, super sprawa :E
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 143 razy
Podziękowania: 18 razy

Obrazek
Ogrywam znowu Call of Duty: World at War. Kampania nadal jest przyzwoita, ale trochę szkoda, że w multi nikt nie gra :( Ot sentymencik. :dziadek:
Grałem tylko w Call of Duty 4: Modern Warfare, "piątkę" i Modern Warfare 2.
Które gry z serii są najlepsze/trzeba w nie zagrać? Wiem tylko, że w jednej z nich wielkim złym był Kit Harington, a w jakiejś innej Kevin Spacey :D
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 395 razy
Podziękowania: 19 razy

Call of Duty multi
na mapkach typu znaczek i 25 trafień.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękowania: 331 razy
Kontakt:

Benzacne pisze: 19 lut 2021, o 18:08 Które gry z serii są najlepsze/trzeba w nie zagrać? Wiem tylko, że w jednej z nich wielkim złym był Kit Harington, a w jakiejś innej Kevin Spacey :D
Z Call of Duty to jest tak, że jeśli podchodzi ci ten styl rozgrywki to przy każdej odsłonie będziesz się nieźle bawił i nawet najsłabsze odsłony jako dynamiczne shootery sprawują się przyzwoicie. Jeśli masz możliwość taniego dorwania wszystkich to zapewnią ci w sumie jakieś kilkaset godzin gry. I oczywiście mam tu na myśli samego singla.

Jeśli koniecznie miałbym jakoś dogłębniej je pooceniać, to zdecydowanie mogę polecić Infinite Warfare (to z Harringtonem). Moim zdaniem to chyba najlepsza odsłona od czasu pierwszego Modern Warfare. Jasne, logiki tam za grosz ale poza tym kampania jest naprawdę udana. Na drugim miejscu postawiłbym Advanced Warfare (ze Spacey'em), a jeśli tęsknisz do II wojny światowej to WWII (tu z kolei grał Josh Duhamel) pokaże na przykładzie lądowania na plaży Omaha jaka przepaść technologiczna dzieli nas od Medal of Honor Allied Assault.

Podobno bardzo dobry jest także reboot Modern Warfare, ale nie miałem okazji zagrać.

Fanem twórczości Treyarch nie jestem zbyt wielkim i ich gry choć fabularnie obiektywnie lepsze nie przypadły mi do gustu swoją mitologią a i nadal mogą straszyć błędami technicznymi typu zacinające się skrypty.

Zwieńczenie trylogii Modern Warfare przez zawirowania z odejściem Westa i Zampelli nie miało prostego deweloperskiego życia ani tym bardziej łatwego zadania dorównania swoim poprzedniczkom. Moim zdaniem gra nie sprostała zadaniu i z całej trójcy prezentuje się najgorzej, choć trzeba jej oddać, że była to praktycznie mission impossible. A i tak niektóre sceny robią spore wrażenie. Najsłabszy bez wątpienia jest Ghosts. Wyjątkowo miałki, wręcz generyczny. Miewa swoje momenty, ale ogólnie nie zapada w pamięć i rozkręca się dopiero w ostatniej godzinie rozgrywki.
Ci użytkownicy podziękowali Angrenbor za ten post:
Benzacne
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 246 razy
Kontakt:

Benzacne pisze: 19 lut 2021, o 18:08 Które gry z serii są najlepsze/trzeba w nie zagrać? Wiem tylko, że w jednej z nich wielkim złym był Kit Harington, a w jakiejś innej Kevin Spacey :D
Cod1,UO,2,4,5 to najlepsze części moim zdaniem
następnie ustawiłbym bo, bo2,mw2,mw3
next aw, iw
next ww2
najgorsze było bo3, ghosts

mw2019 i najnowszego nie grałem
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 279 razy
Podziękowania: 280 razy

Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 8 razy
Podziękowania: 57 razy
Kontakt:

Dandyl pisze: 28 mar 2022, o 17:40 Wszędzie te remastery: :o
https://www.gram.pl/news/activision-roz ... -of-duty-2
Nie pogardziłbym reamasterem Call of Duty 2, przeszedłem singla z 6 razy a w multi spędziłem chyba z 1000 godzin. Dla mnie to najlepsza część z całej serii. :tak:
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 7 razy

Dziwne, że jeszcze nie wypuścili remastera singla MW3.
Awatar użytkownika
Predator

Gemiu pisze: 28 mar 2022, o 18:45
Nie pogardziłbym reamasterem Call of Duty 2, przeszedłem singla z 6 razy a w multi spędziłem chyba z 1000 godzin. Dla mnie to najlepsza część z całej serii. :tak:
Fajnie by było. Osobiście chciałbym żeby to World at War dostało trochę miłości i remastera. Chyba najbardziej zapomniany CoD. Multi to pustynia.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 246 razy
Kontakt:

Dandyl pisze: 30 mar 2022, o 19:38
Gemiu pisze: 28 mar 2022, o 18:45
Fajnie by było. Osobiście chciałbym żeby to World at War dostało trochę miłości i remastera. Chyba najbardziej zapomniany CoD. Multi to pustynia.
TO chyba nie wiesz o czym mówisz, World at War zestarzało się bardzo dobrze, nadal jest mega grywalne, gra jest kilka klas wyżej od WWII czy Vanguarda, lepiej niech nie ruszają najlepszych części.
Awatar użytkownika
Predator

exoixonar pisze: 30 mar 2022, o 20:33
Dandyl pisze: 30 mar 2022, o 19:38
Gemiu pisze: 28 mar 2022, o 18:45 Nie pogardziłbym reamasterem Call of Duty 2, przeszedłem singla z 6 razy a w multi spędziłem chyba z 1000 godzin. Dla mnie to najlepsza część z całej serii. :tak:
TO chyba nie wiesz o czym mówisz, World at War zestarzało się bardzo dobrze, nadal jest mega grywalne, gra jest kilka klas wyżej od WWII czy Vanguarda, lepiej niech nie ruszają najlepszych części.
Nie wiem, czy najlepsza część, ale niewątpliwie zapomniana i dałoby się tam poprawić to i owo. Gdzieś widziałem, że ludzie chcieli remastera Black Opsa, a ja od razu pomyślałem o CoD:WaW.
Z drugiej strony 2008 rok to nie tak dawno i niech pierwszeństwo remastera ma CoD 1 i CoD2 ;) . O ile Activision się na ten krok zdecyduje.

Nie tylko ja miałem taki pomysł. :gwizdany:
https://www.youtube.com/watch?v=r-5Dbv6O8q4
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 18 razy

Ma być nowy CoD nazywający się jak dawne CoD: Modern Warfare 2? O co chodzi?
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 10 razy

pewnie remaster cod mw 1 też niedawno dostał :D
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 416 razy
Kontakt:

CoD MW2 to ma remaster od dwóch lat...
A to będzie po prostu sequel CoD: Modern Warfare z 2019. Twórcy boją się, że nowa gra nie sprzeda się tak dobrze, więc dają stary tytuł - ile to już razy to widzieliśmy?
Ci użytkownicy podziękowali serafek5 za ten post:
Benzacne
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 211 razy
Podziękowania: 364 razy

serafek5 pisze: 30 kwie 2022, o 17:45 CoD MW2 to ma remaster od dwóch lat...
A to będzie po prostu sequel CoD: Modern Warfare z 2019. Twórcy boją się, że nowa gra nie sprzeda się tak dobrze, więc dają stary tytuł - ile to już razy to widzieliśmy?
MW2 ma remaster? gdzie?, wiem tylko o remasterze mw1.... chyba ze nie jest na steam to dlatemu nie znam moze...
ODPOWIEDZ