GG.deals - porównywarka cenowa dla gier

Dyskusja o wszystkim co dotyczy Łowcygier.pl
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 100 razy
Podziękowania: 258 razy
Kontakt:

Seyonne pisze: 16 lut 2022, o 10:12 Macie już możliwość pobawić się ciemnym motywem :) Dostępny jest na podstronie - https://preview.gg.deals/. Jeśli macie jakieś sugestie/uwagi co do niego, dawajcie znać :)
Moje sugestie:
- aby dark mode odpalał się z automatu,
- aby był dostępny dla wszystkich, a nie tylko dla zalogowanych userów (subdomena - to lubię!).
Dziękuję.
Awatar użytkownika
Administrator
Podziękował: 289 razy
Podziękowania: 459 razy
Kontakt:

Co do 1 z uwag, to nie wiem jak będzie jeszcze :)
Co do 2 - Nie trzeba być przecież zalogowanym, by korzystać z ciemnego motywu.
Końcem tego/początkiem przyszłego tygodnia (jeśli odbiór będzie pozytywny, a jak na razie jest) motyw pojawi się bezpośrednio na gg.deals. Teraz dostępny jest po prostu w subdomenie przeznaczonej do testów :)
Awatar użytkownika
Webmaster
Discord: rob006
Podziękował: 166 razy
Podziękowania: 205 razy
Kontakt:

Domyślny motyw zależy od ostawień kolorystyki przeglądarki/systemu. Jeśli korzystasz z ciemnego motywu w systemie, ciemny motyw powinien włączyć się automatycznie. W przeciwnym razie musisz przełączyć się ręcznie.
Ci użytkownicy podziękowali rob006 za ten post (w sumie 4):
xarlo12Povi^eldawido159Quoyque
elherejo
Awatar użytkownika
elherejo
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

rob006 pisze: 16 lut 2022, o 10:59 Domyślny motyw zależy od ostawień kolorystyki przeglądarki/systemu. Jeśli korzystasz z ciemnego motywu w systemie, ciemny motyw powinien włączyć się automatycznie. W przeciwnym razie musisz przełączyć się ręcznie.
Zgadza się. Mam w Firefoxie od dawna ustawiony dark mode i domyślnie włącza mi się ciemny motyw w preview.ggdeals.
Co mi się jeszcze podoba w nowym motywie, to czcionka i nowy wygląd zakładki Store, która wreszcie ma postać okienka zamiast cholernej przewijalnej listy, która się często chowa przy przewijaniu. Nie wiem czemu ale raz po kliknięciu na New Deals zamiast listy pojawiły mi się kafle, mam nadzieję że nie zamierzacie wprowadzić tego na stałe.
Awatar użytkownika
Webmaster
Kontakt:

elherejo pisze: 16 lut 2022, o 11:42 Nie wiem czemu ale raz po kliknięciu na New Deals zamiast listy pojawiły mi się kafle, mam nadzieję że nie zamierzacie wprowadzić tego na stałe.
To jest co najmniej dziwne, bo ten widok nie obsługuje kafelkowego układu. :D Nie przełączyłeś się przypadkiem na widok "Games"?
elherejo
Awatar użytkownika
elherejo

rob006 pisze: 16 lut 2022, o 11:59 To jest co najmniej dziwne, bo ten widok nie obsługuje kafelkowego układu. :D Nie przełączyłeś się przypadkiem na widok "Games"?
Nie wiem czy sam kliknąłem, czy zostałem przeniesiony do Games przez jakiś błąd. Nawet nie wiedziałem że w Games jest kafelkowy układ, bo nigdy tam nie zajrzałem - stąd moje zdziwienie :?
Awatar użytkownika
VIP
Discord: povi
Podziękował: 157 razy
Podziękowania: 110 razy
Kontakt:

Kolor przycisku "Take It Now" wcześniej był fioletowy nawiązując do typu promocji Freebies, a teraz jest niebieski. Nowa zmiana czy niespójność?

I jeszcze strona z Voucherami - obramowanie z kodami nieco gorzej wygląda niż wcześniej (Win11, Chrome 98). Może inna ramka lub inny rodzaj wyróżnienia kodu, by był lepiej widoczny?
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 2090 razy
Podziękowania: 443 razy
Kontakt:

A może dodanie tutaj opcji żeby można było sortować według platformy?
Lub ewentualnie dodać małe ikonki platform niżej koło tych kafelek z grami (żeby pokazać na jakich są dostępne)
obraz_2022-02-16_204905.png
obraz_2022-02-16_204905.png (268.58 KiB) Przejrzano 4174 razy
Awatar użytkownika
Łowca

Seyonne pisze: 16 lut 2022, o 10:12 Macie już możliwość pobawić się ciemnym motywem :) Dostępny jest na podstronie - https://preview.gg.deals/. Jeśli macie jakieś sugestie/uwagi co do niego, dawajcie znać :)
piękne, dzięki kierowniku ;p
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 13 razy
Podziękowania: 14 razy
Kontakt:

elherejo pisze: 13 lut 2022, o 14:39 Czy istniałaby możliwość usunięcia z ggdeals ofert sklepów 3kropki i muve? Obydwie kluczykownie robią ostatnio dużo szumu wokół siebie organizując różnego rodzaju pseudopromocje, tylko po to aby trafić do zakładki new deals. Co więcej, mam coraz większe podejrzenia, że handlują kluczami z bundli zakupionymi przez założone na martwe dusze multikonta. Dowodów nie trzeba daleko szukać: 3kropki niedawno sprzedawały klucze origin do Jedi Knight Fallen Order za 4 zł a aktualnie oferują klucze do gier z serii homeworld, prawdopodobnie z bundla f*ck cancer.
https://www.3kropki.pl/p/digital-homewo ... steam.html
https://www.3kropki.pl/p/digital-homewo ... steam.html
Żeby było śmieszniej, równocześnie mają w sprzedaży klucze z oficjalnej dystrybucji, odpowiednio za 161,40 i 93,49.
Też zauważyłem, że 3kropki to jakaś żenada. W Gamivo i HRK pojawiło się nagle Ni no Kuni II: Revenant Kingdom - The Prince's Edition za 13-15 zł. Myślałem, że to bug, ale zobaczyłem 17 zł w 3kropki, to wziąłem najtańszą. Teraz w HRK mam "Please contact support to get your key. code: 1009", produkt stamtąd zniknął, ale od razu, gdy zniknął, na 3kropki zmieniła się cena z powrotem na 70 zł. Ja dalej nie mam klucza, a HRK przywrócił grę po 13 zł, wtf...
Obrazek
Na Gamivo znowu nawalił sprzedawca GameSaloon, ale 3kropki ma automat do zmiany ceny, mimo że nie dało się kupić, to samo przy przerwszej części, przestrzegam przed bugiem:
Obrazek

Ni no kuni II ma 2 zakładki z różnymi cenami, to samo w przypadku gier Amazonu i Humble Choice. Można śmiało stwierdzić, że nie tylko nimi handlują, ale odsprzedają również drożej z keyshopów.
Awatar użytkownika
Administrator
Discord: remike#9022
Podziękował: 576 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

@Kashfinder - pozwól, że uporządkuję twoją wiadomość. Jeśli dobrze rozumiem, to HRK a nie 3kropki wzięło Twoje pieniądze i nie dostarczyło klucza? Z oferty 3kropki nigdy nie korzystałeś? Więc problem tak naprawdę nie jest z rzetelnością sklepu 3kropki, tylko z jego klasyfikacją na GG.deals (official vs keyshop). Dopytam ich jak wygląda sprawa z tym pricematchowaniem innych sklepów.

Inny problem jaki też widzę to częstotliwość odświeżania ofert w ich feedzie. Aktualnie odbywa się to raz na 6 godzin przez co nieaktualne oferty wiszą przez bardzo długi czas. Ten temat też poruszę, gdyż tak wolne odświeżanie jest dla nas niedopuszczalne.
lewriczin pisze: 13 lut 2022, o 18:00Dlatego też dziwi mnie czemu yuplay.com został wciśnięty jako kluczykownia. Przecież tam nie ma żadnej platformy, oni sprzedają klucze i w 100% odpowiadają za ewentualne problemy z nimi.
Sam miałem wątpliwości, ale przedstawiciel Yuplay przyznał, że teraz funkcjonują jako keyshop. Zresztą widać to po cenach.

Also - źle postrzegasz różnice między oficjalną dystrybucją, a keyshopem. Można mieć swój własny towar i być keyshopem (cdkeys, Instant-gaming, MMOGA, keye.pl itd sprzedają swoje klucze bezpośrednio). Prawdziwa różnica leży w sposobie nabycia tych kluczy. Oficjalni dystrybutorzy mają podpisane umowy z wydawcami lub pośrednikami współpracującymi bezpośrednio z wydawcami.
Ci użytkownicy podziękowali remike za ten post:
Nile
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 80 razy
Podziękowania: 317 razy
Kontakt:

Mam pewien problem z listą życzeń na ggdeals. Pomimo tego, że usunąłem grę DRAGON QUEST® XI S: Echoes of an Elusive Age (ed. zwykła) z listy życzeń na steamie, ta nadal wyświetla się na wishliście gg.deals (gra jest wyszarzona, pewnie dlatego, że zniknęła ze sprzedaży). Próbowałem usunąć to cholerstwo manualnie, ale po każdej synchronizacji listy życzeń gra wraca na swoje miejsce.
Nie jest to jakiś wielki problem, bo usunąłem już alert dla tej gry (zaliczona w gamepasie), ale mimo to trochę mnie to irytuje, bo właśnie na ggdeals mam główną/wspólną listę życzeń dla wszystkich platform.
Awatar użytkownika
Webmaster
Kontakt:

kmpt pisze: 21 lut 2022, o 15:56 Mam pewien problem z listą życzeń na ggdeals. Pomimo tego, że usunąłem grę DRAGON QUEST® XI S: Echoes of an Elusive Age (ed. zwykła) z listy życzeń na steamie, ta nadal wyświetla się na wishliście gg.deals (gra jest wyszarzona, pewnie dlatego, że zniknęła ze sprzedaży). Próbowałem usunąć to cholerstwo manualnie, ale po każdej synchronizacji listy życzeń gra wraca na swoje miejsce.
Nie jest to jakiś wielki problem, bo usunąłem już alert dla tej gry (zaliczona w gamepasie), ale mimo to trochę mnie to irytuje, bo właśnie na ggdeals mam główną/wspólną listę życzeń dla wszystkich platform.
Spróbuj wejść na https://store.steampowered.com/app/7421 ... _of_Light/ i usunąć na tej stronie. To niestety znane dziwactwo Steama, planujemy to poprawić, ale temat ciągle czeka w backlogu: https://forum.gg.deals/d/567-ex-wishlis ... ery-sync/9
Ci użytkownicy podziękowali rob006 za ten post:
kmpt
Awatar użytkownika
Administrator
Kontakt:

Dark mode jest już live na podstawowej domenie. Dajcie znać, jak odpowiadają Wam zmiany :)

https://gg.deals/
Ci użytkownicy podziękowali remike za ten post (w sumie 5):
darkwindQuoyqueHardkorPovi^eldawido159
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 731 razy
Podziękowania: 206 razy
Kontakt:

remike pisze: 23 lut 2022, o 12:14 Dark mode jest już live na podstawowej domenie. Dajcie znać, jak odpowiadają Wam zmiany :)

https://gg.deals/
Bardzo fajnie, bardzo czytelnie, nic się nie zlewa. Jedno pytanko, bo akurat nie mam żadnych nowych powiadomień. Zakładam że w powiadomieniach ceny historycznie niskie zaznaczono na zielono. A jaki kolor mają pozycje nowe w powiadomieniach bo teraz mam wszystkie jako białe ceny na ciemnym tle?
Awatar użytkownika
Administrator
Kontakt:

Nowe powiadomienia mają swój unikatowy, bordowy kolor. Nie martw się, nie zapomnieliśmy o tym wyróżnieniu. Obrazek
Ci użytkownicy podziękowali remike za ten post:
darkwind
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 731 razy
Podziękowania: 206 razy
Kontakt:

No dokładnie o coś takiego mi chodziło. To co kiedy dark mode na łowcach ?:)
Awatar użytkownika
Administrator
Kontakt:

darkwind pisze: 23 lut 2022, o 12:41 No dokładnie o coś takiego mi chodziło. To co kiedy dark mode na łowcach ?:)
Razem z nowym layoutem. Już zaczęliśmy przymiarki, ale myślę, że to jeszcze kwestia kilku miesięcy.
Ci użytkownicy podziękowali remike za ten post (w sumie 5):
darkwindNilePovi^jobjoxPLeldawido159
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 65 razy
Kontakt:

Wyrzucte wszystkie te rosyjskie shopy z gg deals..... bo dzialac promo Putlerowskym shopom to chucpe...
Ci użytkownicy podziękowali Sokon za ten post (w sumie 4):
pioytyrStonRocKaTsuMaRueldawido159
elherejo
Awatar użytkownika
elherejo

Sokon pisze: 24 lut 2022, o 18:42 Wyrzucte wszystkie te rosyjskie shopy z gg deals..... bo dzialac promo Putlerowskym shopom to chucpe...
Też się dziwię, dlaczego yuplay nie zostało jeszcze wywalone z ggdeals. Ще не вмерла України!
ODPOWIEDZ