Z jakiegoś powodu nie mogę ukończyć questa "Who is Responsible for the Harvest Disaster? " (gram w wersję z GOG, 1.0062A)
Odnalazłem jaskinię, w której ukrywał się ork zatruwający pola, ubiłem, pozbierałem wszystko co wypadło i wróciłem do wieśniaka Hugh. Jednakże w rozmowie mogłem tylko wspomnieć o tamtym orku, nie mogłem poruszyć kwestii klucza (a zgodnie z informacjami w internecie, powinna się takowa kwestia pojawić). Nie moge wejść do pokoju z beczkami z trucizną w karczmie Blue Boar (drzwi są zamknięte i nie mogę ich otworzyć), sprawdzałem jeszcze raz tamtą jaskinię i nic, pustka kompletna. Nie moge ruszyć tego questa (co jest irytujące, bo jest powiązany z innym questem odnośnie zarazy w Rivertown).
Będę megawdzięczny za pomoc - załączam mojego save'a, żeby dać lepszy wgląd w sytuację:
https://www96.zippyshare.com/v/8rlkF2Sc/file.html
Divine Divinity - klucz od Tipsixa nie działa
- Podziękował: 7 razy
- Podziękowania: 59 razy
Tak, mam. Próbowałem go wyrzucić z ekwipunku i podnieść jeszcze raz, ale niestety nie pomogło.BrunoTheLizard pisze: 20 lut 2022, o 14:30 A na pewno masz ten klucz? Nie przegapiłeś go?
Jeżeli tak, to spróbuj go wyrzucić i jeszcze raz podnieść.
Na szczęście jeden użytkownik z GOGa coś wykombinował - po wczytaniu save'a (zmodyfikowanego przez użytkownika) musiałem podnieść z powrotem cały ekwipunek, ale tym razem klucz wreszcie zadziałał. Problem rozwiązany