Klaryfikacja komentarza odwetowego

Dyskusja o wszystkim co dotyczy Łowcowego Bazaru
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 114 razy
Kontakt:

Zaprzeczasz samemu sobie w tej wypowiedzi.
Awatar użytkownika
Webmaster
Discord: rob006
Podziękował: 166 razy
Podziękowania: 205 razy
Kontakt:

HAKIMODO pisze: 8 lut 2022, o 11:51 Dlaczego uważasz, że wpisywanie nieprawdziwej informacji np. "użytkownik mnie okradł" - choć taka sytuacja nie miała miejsca - jest według ciebie uzasadnione?
O czym ty w ogóle piszesz? Gdybym ja jako uzasadnienie anulowania transakcji zobaczył "Gra została wycofana ze sprzedaży Steam.", to pierwsze co bym pomyślał, to że nie miałeś tej gry i nie możesz jej kupić, dlatego nie możesz zrealizować transakcji. Więc jego komentarz wynika raczej z niezrozumienia sytuacji (z twojej winy). Porównywanie tego do oskarżeń typu "użytkownik mnie okradł" jest nie na miejscu.

Podsumowując: wystawiłeś grę, której nie mogłeś / nie chciałeś sprzedać - to było źródłem problemu (ty zawaliłeś) i w takiej sytuacji IMO kupujący ma prawo wystawić negatywa (nie żeby to była optymalna reakcja, chociażby po to aby uniknąć takich przepychanek). Nie starałeś się wyjaśnić sytuacji rzucając lakonioczne wyjaśnienie anulowania (znowu twoja wina), mod musiał interweniować i załagodzić sytuację. Zamiast cieszyć się z obrotu sytuacji, postanowiłeś ją zaognić samemu wystawiając negatywa, i później przenosząc sprawę na forum, kłócąc się z modem i szukając jakichś kruczków w regulaminie.
HAKIMODO pisze: 8 lut 2022, o 11:51 jesteś niestety od początku negatywnie nastawiony (co widać po wypowiedzi).
A brałeś pod uwagę, że to ty możesz nie być bezstronny w tej sytuacji? ;)
Ci użytkownicy podziękowali rob006 za ten post (w sumie 4):
lewriczinPioplueldawido159Quoyque
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 375 razy
Podziękowania: 417 razy
Kontakt:

HAKIMODO pisze: 8 lut 2022, o 12:21 Zaprzeczasz samemu sobie w tej wypowiedzi.
Załóżmy, ze mam 2 klucze do jakiejś gry, i są zarezerwowane dla 2 znajomych. Sprzedaję komuś klucz do tej gry na bazarze, no i nie mam jak wysłać, bo oba trzymam dla znajomych. Czy zatem mam klucze na stanie? Mam. Czy mam klucz który moge wysłać kupującemu? Nie mam, bo nie mam takiego który jestem w stanie wysłać. Kupujący nie dostaje klucza, ja dostaje negatywa bo sprzedaję coś czego nie mam możliwości wysłania (choć w praktyce mam klucze)
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Toxiczo pisze:to pierwsze co bym pomyślał, to że nie miałeś tej gry i nie możesz jej kupić, dlatego nie możesz zrealizować transakcji.
- przecież wystawiony był klucz a nie gift ze Steam. Mylisz fakty i nie rozróżniasz formy stanu posiadania. Podobnie jak kupujący. To jest klucz a nie zakup na Steam. To, że ktoś tego rozumie i nie rozróżnia nie jest moją winą.
Toxiczo pisze:Podsumowując: wystawiłeś grę, której nie mogłeś / nie chciałeś sprzedać - to było źródłem problemu
I tu bezczelnie kłamiesz. Wystawiłem ją bodaj z pół roku temu gdy była jeszcze normalnie sprzedawana. Więc w tym wypadku jest to kłamstwo i oszczerstwo w moją stronę.
Toxiczo pisze:Nie starałeś się wyjaśnić sytuacji rzucając lakonioczne wyjaśnienie anulowania
Coś tam trzeba wpisać - i tak wpisałem. Wiesz może jaki jest tam limit znaków na opis? Pod anulowaną grą nadal można prowadzić konwersację - jeśli kupujący chciałby wyjaśnień - to by zapytał - co w tym wypadku nie miało jednak miejsca. Nie da się dyskutować za pomocą komentarzy do wystawionych ofert - nie tworzy się tu drzewko odpowiedzi. Rolę tą pełni dyskusja - chyba, że i tu się ze mną nie zgadzasz?
Toxiczo pisze:Zamiast cieszyć się z obrotu sytuacji, postanowiłeś ją zaognić samemu wystawiając negatywa, i później przenosząc sprawę na forum, kłócąc się z modem i szukając jakichś kruczków w regulaminie.
Z czego mam się tu według ciebie niby cieszyć? Na forum opisałem sytuację (zauważ, że mod w żaden sposób nie napisał, że napisałem nieprawdę - oczywiście prócz przytyków w jego stronę. Co do regulaminu - to chyba dobrze, że staram się wyjaśnić postępowanie nie mające mocy prawnej (regulamin) i kwestie, które nie są do końca jasne? Ja się nie kłócę a dyskutuję.
W PRL i komunizmie nie można było wzbudzać decyzji partii i musiałeś milczeć - teraz żyjemy w innych czasach - dlaczego mam się nie dopytać czegoś co jest niejasnym? Na forum napisałem tylko dlatego, że w dyskusji z moderatorem zadałem mu pytania, które powtórzyłem tutaj - ale mi odpowiedział, że nie zamierza mi wyjaśnić tematu (EOT).
Toxiczo pisze:A brałeś pod uwagę, że to ty możesz nie być bezstronny w tej sytuacji? ;)
A gdzie ja napisałem, że jestem bezstronny? Od kiedy będąc uczestnikiem czegoś w relacjach obu stron możesz traktować kogoś nie będącego osobą trzecią jako bezstronną? Przecież to co napisałeś jest bez sensu. To jest wypowiedź ściśle ad personam - widać, że mnie atakujesz za wszelką cenę.
Toxiczo pisze:Załóżmy, ze mam 2 klucze do jakiejś gry, i są zarezerwowane dla 2 znajomych.
Przykład wyssany z palca nie mający potwierdzenia w dyskutowanym przypadku. Gra wisiała przez długi czas na bazarze - została wycofana przez Steam pod koniec stycznia. Do tego czasu można było ją bez problemu nabyć - ja nie mam wpływu na decyzje steam o wycofaniu gier z ich platformy.

Weź jeszcze pod uwagę 2 rzeczy:
- unieważniony został NIEPRAWDZIWY komentarz (co do stanu faktycznego)
- usunięta została moja obiektywna ocena transakcji

Dlaczego chcesz odejmować komuś jego nabyte prawa?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 17 razy
Podziękowania: 64 razy
Kontakt:

Tak sobie czytam, i normalnie aż brzuch boli. Tak robić widły z igły. Mod wyjaśnił Ci sprawę 3 razy. Dyskutujesz jak dziecko albo Polityk "Ja tak nie powiedziałem, zauważ, że nigdzie tak nie pisałem" etc. Nie masz lepszych rzeczy do roboty?, to tylko bazar. Rozdmuchałeś problem , który sam stworzyłeś. I to już któraś osoba Tobie mówi. Jest to dosyć głupie. Mod miał racje.
Ci użytkownicy podziękowali woda85 za ten post (w sumie 8):
TheLastJedilewriczineldawido159MaikeruQuoyqueHildunioArminxardas
Awatar użytkownika
VIP
Discord: povi
Podziękował: 157 razy
Podziękowania: 110 razy
Kontakt:

Skąd się biorą tacy problematyczni użytkownicy? Omijają argumenty, mają ostre przeświadczenie o własnej racji, niepodważalne. Zamiast po prostu czegoś nie robić, nie powodować, przystać na jakieś zaproponowane rozwiązanie. Najwygodniej jest podważać racje każdego wokół i wypisywać referat. Może niech każdy ma swój regulamin wypisany z najdokładniejszymi regułkami. A mod nie ma nic do gadania :?

§10 7. Umieszczając Oferty w Serwisie Użytkownik jest zobowiązany do:
b) dbania o aktualność oferty

Dobrego podejścia i życia w społeczności bazarowej życzę.
Ostatnio zmieniony 8 lut 2022, o 13:06 przez Povi^, łącznie zmieniany 2 razy.
Ci użytkownicy podziękowali Povi^ za ten post (w sumie 7):
TheLastJedilewriczinPioplueldawido159MaikeruHildunioArmin
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 50 razy
Podziękowania: 78 razy
Kontakt:

A może po prostu zróbmy jak na allegro, że komentarze wystawiane są tylko przez kupującego ? Wtedy takiego problemu by nie było. Hakimodo dostał by swój negatyw i tyle. Nauczył by się na przyszłość ładnie wyjaśniać i przepraszać kupującego. W takich sytuacjach, gdzie sprzedający nawala, to zwykle jednak on powinien wyjść z inicjatywą rozwiązania problemu, coś zaproponować w zamian. Wystarczyłoby, gdybyś oprócz suchego wyjaśnienia w tej sytuacji i anulowania transakcji, napisał w czym rzecz i co proponujesz. Od razu odbiór byłby inny i może byś nawet pozytywa dostał. Wg mnie w takich sytuacjach gdzie sprzedający anuluje transakcję, powienien mieć on z automatu blokowaną możliwość wystawienia komentarza, gdyż absurdem jest wystawiać komentarz "kupującemu" gdy druga strona nawet nie miała okazji by coś zakupić.
Ci użytkownicy podziękowali boskiapollo za ten post:
Quoyque
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Ale wiesz, że nawet na dawanym przez ciebie za wzór Allegro sprzedający także może odpowiedzieć na komentarz kupującego (tu zaś chcesz wyłączyć tą opcję - więc z jednej strony dajesz za przykład rozwiązania z Allegro - a z drugiej przycinasz funkcjonalność na swoją modłę)?
Hmm.... czy można tam wystawić komentarz do wycofanej transakcji? Z tego co pamiętam to nie. Tam obowiązują też przepisy prawa konsumenckiego - bazar natomiast je wyłączył z użycia w regulaminie. Więc pomiędzy tymi serwisami są pewnie różnice.
Povi^ pisze: 8 lut 2022, o 13:03 §10 7. Umieszczając Oferty w Serwisie Użytkownik jest zobowiązany do:
b) dbania o aktualność oferty
Tak, ale nie w czasie rzeczywistym. Oferta nie została wystawiona wczoraj. Spojrzyj na bazar - niektóre wiszą tu od ponad 3 lat. Gry na platformie Steam to usługi firmy trzeciej. Bazar nie zapewnia narzędzi do weryfikacji stanu gier. Więc odpowiadam ci: tak - weryfikuję co jakiś czas wywiązując się ze zobligowania. I staram się w miarę szybko reagować i odpowiadam na zapytania użytkowników bez zbędnej zwłoki.

Z tym, że jak sam widzisz ja nie omijam argumentów - a administrator też dał jasno o tym do zrozumienia.

Natomiast co do bartera w moich opisach:
2022-02-08_130410.png
2022-02-08_130410.png (17.1 KiB) Przejrzano 4839 razy
To nie stoi on w sprzeczności z parametrami oferty (informuje jedynie o stanie posiadania) a jedynie daje możliwość "dostawienia" brakującej gry na bazarze jeśli wyprzedały się już wszystkie. Więc to też wbrew temu co napisał Seyenne nie sto w sprzeczności z regulaminem.
A dodatkowe filtry sortują listę "wg zainteresowania społeczności" i dodatkowo - z obrazkami. Ludzie są wzrokowcami - listę z obrazkami przeglądasz szybciej niż sam tekst.

I najważniejsze: pozwala SORTOWAĆ wyniki według wszelakich kategorii (czego niestety po dziś dzień nie ma na bazarze).

Zresztą - ja przecież nigdzie nie warunkowałem by gdziekolwiek mi tam składać oferty - to tylko sortowalna lista.
Ostatnio zmieniony 8 lut 2022, o 13:31 przez HAKIMODO, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 50 razy
Podziękowania: 78 razy
Kontakt:

HAKIMODO pisze: 8 lut 2022, o 13:12 Ale wiesz, że nawet na dawanym przez ciebie za wzór Allegro sprzedający także może odpowiedzieć na komentarz kupującego (tu zaś chcesz wyłączyć tą opcję - więc z jednej strony dajesz za przykład rozwiązania z Allegro - a z drugiej przycinasz funkcjonalność na swoją modłę)?
Hmm.... czy można tam wystawić komentarz do wycofanej transakcji? Z tego co pamiętam to nie. Tam obowiązują też przepisy prawa konsumenckiego - bazar natomiast je wyłączył z użycia w regulaminie. Więc pomiędzy tymi serwisami są pewnie różnice.
Wiadomo, że statusy transakcji są inne. Niemniej rozwiązania można wprowadzać podobne. Możliwość odpowiedzi zawsze można dodać, ale nie w formie komentarza który wlicza się do punktów (bo to sensu nie ma) tylko właśnie jako odpowiedź wyjaśniająca. Ona zresztą często mówi więcej o sprzedającym niż ten negatyw od kupującego (w tym przypadku zresztą też tak było :))
Awatar użytkownika
Redaktor
Podziękował: 102 razy
Podziękowania: 371 razy
Kontakt:

Ale wiesz, że ten wyimaginowany problem nigdy by nie powstał, gdyby nie:
"gra ta została w międzyczasie wycofana ze sprzedaży Steam - a takich staram się nie sprzedawać na bazarku".
Co to w ogóle znaczy? Jak masz klucz / gift, to wyślij i po problemie. Jeśli nie zadziała to zwrócisz pieniądze. Uwierz, ze bez kręcenia oraz uprzejmością załatwisz wiele. Raz sprzedałem tutaj grę, okazało się, ze kluczyk stracił ważność, dogadaliśmy się z kupującym, oddałem mu pieniądze i po sprawie, zero problemów. No chyba, że po wycofaniu gry ze Steam liczysz, że kluczyk będzie znaczeni więcej wart niż to za ile został kupiony na Bazarku ¯\_(ツ)_/¯
Ci użytkownicy podziękowali Nesus za ten post:
lewriczin
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Wiem, że powodem była chęć odegrania się przez kupującego za to, że nie dostał klucza. I po raz pierwszy ktoś wlepia mi negatywa klika minut później. Co do anulowania transakcji - to zdarzało się to już wielokrotnie w mojej bazarkowej historii z powodu niedziałającego klucza. Ostatni raz: wczoraj. I nie uwierzysz - da się rzetelnie podejść do tematu i wyjaśnić sytuację.

Tu przykład:
v2.png
v2.png (425.73 KiB) Przejrzano 4789 razy
Ja wcale nie jestem opryskliwy z natury - po prostu nie lubię gdy ktoś zarzuca mi rzeczy niebyłe. Jeśli ktoś ma wątpliwości / pytania - to odpowiem w miarę swojej wiedzy. Wystarczy zapytać miast reagować agresją.

Nie zgadzam się natomiast na "podwójne traktowanie" jak miało to miejsce w tym temacie. Skoro on ma możliwość wystawienia komentarza - to dlaczego mnie ta możliwość jest odbierana? Przecież nie napisałem nieprawdy i moderator nie potrafił podać realnego powodu prócz jego własnej niczym nie popartej w kwestii regulaminu oceny - a oceniać każdy może przecież inaczej... Więc nie twórzmy podwójnych standardów. Nieprawdziwy, niezgodny z rzeczywistością - unieważniony przez moderatora. Ale jeśli on sam pisze, że mój jest prawdziwy.... to czemu go unieważnia?

A co do trzymania się przeze mnie przepisów: przykład jest powyżej - Seyonne się obruszył i "pokasuj komentarze o barterze" - które jak pokazałem są zgodne z regulaminem. I jak dotąd tego nie zanegował. Więc ani nie naruszają regulaminu ani też nie przeszkadzały nikomu do tej pory. Więc Panowie i Panie - czyż to nie są "podwójne standardy" i osobiste uwarunkowania?
Awatar użytkownika
Administrator
Podziękował: 289 razy
Podziękowania: 459 razy
Kontakt:

Nie znam strony, opierałem się na jej opisie:
"Barter.vg Trade Game Bundle Leftovers for Wishlist Games
It's not a store. It is a community of traders and collectors. Think of a bazaar, swap meet, or flea market." - traktując to jako serwis, w którym wystawiłeś swoje oferty. Jeśli jednak się mylę, to nie musisz tego robić.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Barter służy do wymiany gier (nieodpłatnego). A właściwie do "kojarzenia" osób chcących wymienić ze sobą gry, Przeze mnie jest używana głównie jako spis.

Zamieszczony przeze mnie link wyświetla listę posiadanych przeze mnie gier i fajnie by był gdyby docelowo bazar też został wzbogacony o możliwość sortowania ofert (najtańsze/najdroższe/ostatnio dodane/wg ilości ofert na bazarze). Załączone przeze mnie sortowanie (link - https://barter.vg/u/166c/t/f/?filter=0,9,0,1) wyświetla je według "pożądania" (czyli wishlisty). Część moich gier nie widnieje na bazarze (za niska cena / chcę dla siebie zatrzymać / inny powód).
2022-02-08_141813.png
2022-02-08_141813.png (46.84 KiB) Przejrzano 4717 razy
Najważniejszą funkcjonalnością spisu jest jednak możliwość przejrzenia gry "po obrazkach" co jest szybsze (znamy wszak ulubione tytuły) i momentalnie identyfikuje się gry będące w naszym zainteresowaniu.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 3 razy
Podziękowania: 26 razy

Jak tylko zobaczyłem różne kolory czcionki w postach wiedziałem, ze temat będzie rozrywkowy :D
Ci użytkownicy podziękowali nerka99 za ten post:
Hitokiri
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 42 razy
Kontakt:

HAKIMODO pisze: 8 lut 2022, o 12:06 Tak, istnieje zwiększone ryzyko, że klucz może już nie działać. Gry niedostępne trzymam też na zapas by móc je łatwiej wymienić na inne niedostępne ponieważ osoby je posiadające zwykle wymieniają się w tej samej puli.
Grozić niczym ci nie będzie - prócz ryzyka, że klucz może nie zadziałać.
Ok, rozumiem, bo generalnie dla mnie klucz uważam że powinien działać bez względu na to czy gra jest czy jej nie ma na steamie. Z przestającymi działać się jeszcze nie spotkałem, dlatego pytam. Ryzyko rozumiem jest, ale czy Tobie osobiście się tak już przytrafiło ? Bo nie wiem czy się zacząć bać czy to takie bardziej "urban legend" ;)
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Nie ma reguły. Przestają działać zarówno te wycofane jak i też nadal sprzedawane w sklepach. Nie jestem ci w stanie podać statystyki ponieważ jeśli widzę, że gra jest wycofana i kluczy po prostu nie ma w obiegu to wycofuję taką ofertę - pytaj więc tych, którzy takowe sprzedają. W przypadku tych pierwszych nie ma już możliwości poprosić autora o wygenerowanie zapasu jak i też nie będziesz mieć możliwości pozyskania w żaden sposób kolejnego klucza dla siebie. Ta gra staje się wyłączona z katalogu steamowych gier a generacja dodatkowych kluczy zablokowana. Często takie klucze są inwalidowane przez pomyłkę dewelopera/wydawcy. Niejednokrotnie też zdarzało się, że autorzy... awansem wrzucali gdzieś publicznie listę sprzedanych kluczy więc ktoś mógł aktywować coś co ty kiedyś najnormalniej w świecie kupiłeś. Życie pisze własne scenariusze - a różnica jest jedynie taka, że tych wycofanych ze Steam już w żaden sposób nie pozyskasz bez łutu szczęścia.

Co do "niedziałania" klucza - to autorzy mają przeróżne tłumaczenia: "to był wypadek", "nie tą paczkę deaktywowałem" (steam umożliwia tworzenie oddzielnych paczek generowanych kluczy z różnymi nazwami) itp. Zdarzyło mi się też kupić na Humble Bundle grę, która się aktywowała "for beta testing only" - więc nigdy za tym nie nadążysz - napisałem do autora i był tym tak samo zdziwiony jak i ja. Zarówno w HB (tu znacznie mniej) jak i też Fanatical wielokrotnie miałem przypadki zakupu niedziałających (już w momencie zakupu) kluczy.

Przykłady:
snap003321a.png
snap003321a.png (226.87 KiB) Przejrzano 4339 razy

Tu rekord: gość unieważnił 3 klucze z zakupionego przeze mnie tego samego bundle.
snap003320a.png
snap003320a.png (143.81 KiB) Przejrzano 4339 razy

Klucze kupowałem na przestrzeni wielu lat w różnych sklepach a ostatnimi czasy pomyślałem co się będą kurzyć, odzyskam przynajmniej część zainwestowanej kasy -> lub przekieruję ją na zakup innych gier w które jednak zagram... Dużo kluczy oddałem też na Steamgifts oraz w różnych innych miejscach...
snap003324a.png
snap003324a.png (50.73 KiB) Przejrzano 4300 razy

Staram się pilnować tego zbioru i nie ma sytuacji bym dał ten sam klucz dwóm różnych osobom czy też go samemu zużył. Wiem gdzie go kupiłem, kiedy - oraz gdzie i komu przekazałem. Mam w tym zakresie ścisły porządek.
Dodam, że bazar nie jest jedynym miejscem gdzie opycham swoje gry.
snap003323a.png
snap003323a.png (101 KiB) Przejrzano 4314 razy

Z racji 1001 gier wystawionych na bazarze rzeczą oczywistą jest, że nie ogarniesz wszystkiego w jednej chwili z racji tego, że regulamin zabrania tworzenia botów i automatyzacji utrzymania stanu weryfikowalności możesz jedynie post factum ogarniać takie sytuacje. Zbieram się już ze 2 lata do napisania sobie własnego serwisu do sprawdzania tego stanu rzeczy i jakoś nigdy nie mogę wygospodarować na to czasu...
snap003322a.png
snap003322a.png (38.16 KiB) Przejrzano 4334 razy
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 1287 razy
Podziękowania: 391 razy
Kontakt:

W temacie o Bazarze, w sztucznie nakręconej dramie pojawiają się posty o zaletach konkurencyjnego serwisu. Co tu się odwala ja się pytam?...
Co do całej sprawy: idiotyzmem jest, jak już ktoś wyżej napisał, wystawianie komentarza do transakcji, którą sam anulowałem z własnego powodu. Więc mamy tu 100% przykład komentarza odwetowego. Skończcie się ludzie odwoływać non stop do regulaminów, a odwołajcie się do jakiejś moralności/przyzwoitości...
Ci użytkownicy podziękowali Quoyque za ten post:
Rapisher
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Nie istnieje coś takiego jak instytucja komentarza odwetowego - to już zostało ustalone i potwierdzone przez administrację serwisu. Znajdź mi proszę w regulaminie zapis odnośnie "komentarza odwetowego" i go tu zacytuj. Ja chętnie się douczę.

Dodatkowo, zgodnie z regulaminem serwisu sprzedający ZAWSZE ma możliwość wystawienia komentarza. Proszę, oto zapis warunków umowy z użytkownikiem:
snap003327a.png
snap003327a.png (37.78 KiB) Przejrzano 4001 razy
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 1287 razy
Podziękowania: 391 razy
Kontakt:

Przecież Ty nie jesteś głupi, żeby nie rozumieć tego zapisu...
Możesz anulować transakcję jako kupujący (bo ktoś nie sprzedaje Ci klucza z jakiegoś tam wymyślonego powodu) i możesz anulować transakcję jako sprzedający, bo ktoś zarezerwował grę i jej nie chce opłacić. Masz więc możliwość wystawienia komentarza. Niestety mechanika komentarzy nie bazarze nie przewiduje ustalenia, kto jest winny w danej sprawie. Dzięki temu możesz wystawić negatywny komentarz nawet wtedy, gdy nie masz ku temu podstaw (dokładnie tak, jak to jest w tym przypadku). I pewnie nie da się tego inaczej zaimplementować.Nic nie zrobisz. Ale wykorzystywanie tego jest po prostu słabe, tak jak próbowanie udowodnienia na podstawie regulaminu, że masz prawo do bycia hipokrytą...
HAKIMODO pisze: 9 lut 2022, o 08:27 Nie istnieje coś takiego jak instytucja komentarza odwetowego
Podobnie jest z sensem istnienia tego tematu, a mam nadzieję że inaczej jest z resztkami jakiejkolwiek godności.

EDIT: Żebyś zrozumiał, o co mi chodzi. Kupuję u Ciebie grę na bazarze. Po 2 sekundach anuluję ofertę, bo tak. Po 3 sekundach wystawiam Ci negatywny komentarz, bo regulamin mi na to pozwala (sic!) :o. Mogę to zrobić? Mogę. Jest to zdrowe? Nie jest. Moderator powinien reagować? Powinien.
Naprawdę uważasz, że ktoś, kto nie mógł u Ciebie kupić gry z Twojej winy powinien być ukarany przez Ciebie negatywnym komentarzem? Na jakiej podstawie? A może na tej podstawie, że on wcześniej Cię ukarał, że nawet nie podałeś przyczyny anulowania transakcji? No tak. Komentarz odwetowy. Kurtyna.

EDIT2: Naprawdę wiele dobrego zrobiłeś dla tej strony, różne poradniki, ostrzeżenia przed scamami i wiele innych - fajna postawa. Moje zdanie jest takie, że szkoda szargać sobie opinię, na którą zapracowałeś poprzez brnięcie w to dalej. Pozdrowienia i oby do przodu ;-)
Ostatnio zmieniony 9 lut 2022, o 08:59 przez Quoyque, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Sens jak najbardziej istnieje. Warto rozmawiać - to pozwala wyjaśnić niezrozumiałe kwestie - w tym też doprowadziło do wyjaśnienia tejże. Mechanizm działania bazaru (§10.2) pozwala ci wycofać dowolną ofertę bez żadnych sankcji. Ja rozumiem, że możesz się z tym nie zgadzać - ale takie są zasady. Nie anuluję każdej z ofert z osobna.

Przypominam, że czekam aż zacytujesz punkt regulaminu o "komentarzu odwetowym" na który się powołałeś. Obie strony mogą wyrazić swoją opinię o transakcji czy tego chcesz czy też nie. Ja wyraziłem swoją do czego miałem pełne prawo.

Ja nie wystawiam komentarzy negatywnych dopóki nie mam negatywnych odczuć odnośnie samej transakcji (zachowania sprzedającego/kupującego). A trochę już tych transakcji było.
snap003328a.png
snap003328a.png (31.15 KiB) Przejrzano 3961 razy

Tu masz listę wszystkich wystawionych przeze mnie komentarzy byś nie musiał szukać:
snap003329a.png
snap003329a.png (77.19 KiB) Przejrzano 3961 razy
Ostatnio zmieniony 9 lut 2022, o 09:05 przez HAKIMODO, łącznie zmieniany 2 razy.
ODPOWIEDZ