RotTR transfer zapisów z Microsoft Store

Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 180 razy
Podziękowania: 59 razy

Witam,

z 2 lata temu ogrywałem Rise of the Tomb Raider w Game Passie w wersji na PC.Ponieważ kończyła się obecność gry
w Game Passie, to zrobiłem kopie zapasową plików zapisu z gry, tak abym mógł ją kontynuować w przyszłości.

W związku z darmową wersją RotTR na Epicu chciałem tam dokończyć rozgrywkę i niestety typ plików zapisu,
jest z goła odmienny od tego z Microsoft Store. Z forów na dotyczących innych gier użytkownicy radzili,
aby podmienić nazwę oraz rozszerzenie pliku w wersji z Microsoft Store na te jakie są np. na Steamie
i przekopiować takie pliki do odpowiedniego folderu. Jednak u mnie się to nie sprawdza.

Mam pytanie, czy ktoś już miałem podobny problem przy przenoszeniu zapisów z gry z Microsoft Store na Steam
i poradził z nim sobie lepiej niż ja?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 180 razy
Podziękowania: 59 razy

Nikt nie odpowiedział, więc TEMAT DO USUNIĘCIA.
Wygląda na to, że jedyna opcja, poza rozpoczęciem od początku, to kupno tej gry w Microsoft Store.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 71 razy
Podziękowania: 99 razy
Kontakt:

Nie znam gry, której save-y można przenosić z Microsoft Store na inne platformy na PC. Chyba że są jakieś tricki o których nie wiem, ale już dla kilku gier szukałem takiego rozwiązania i niestety nie dało się.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 24 razy
Podziękowania: 66 razy

Tu nasz info w temacie. Co prawda wątek dość stary, ale raczej nic się w temacie nie zmieniło https://www.reddit.com/r/wehappyfew/com ... store_and/
ODPOWIEDZ